Het ochtendlicht schijnt door de vensters...
Kruidmoes
300g parelgort, 1 zakje rozijnen, klein blikje kervel, 1 jampotje bruine bonen, rookworst, 400g speklapjes (aan stukken gesneden), 1 liter karnemelk, rietsuikerstroop of witte basterdsuiker.
300g parelgort 's avonds tevoren in ruim water laten weken (de gort goed in een zeef afwassen). De volgende dag de gort in hetzelfde weekwater met de rookworst (laatste kwartiertje) en de ongezouten stukjes speklap, het zakje gewassen rozijnen en de uitgelekte bruine bonen gaar koken (ca.1 uur) en af laten koelen. De rookworst eruit halen, in plakjes snijden en samen met de kervel toevoegen. Een uurtje voor het eten de karnemelk erbij doen, zachtjes roeren tot het kookt en blijven roeren (anders gaat het gisten!).
Opdienen met rietsuiker, stroop of witte basterdsuiker. Niet te veel van eten!
... en op de zuilen!
|