Dag Echt problemen met het broodbakken kan ik het niet noemen, het is al verschillende jaren dat ik zelf mijn brood bak, ik heb een goedkoop machine dat ik in de Aldi gekocht heb, ttz. mijn werkvrouw heeft dit eens meegebracht nadat ze de haak van mijn vorige machine samen met het brood aan de eendjes had gevoederd, het was trouwens het laatste dat ze die moment nog in de winkel hadden. Het bakken met het machine gaat prima, maar mijn man komt regelmatig een mijnheer tegen die zijn brood ook zelf bakt maar hij gebruikt zijn machine alleen om het deeg te maken, dan haalt hij het er uit en doet hij het in de gewone oven, 30 minuten op 50 graden om te rijzen en dan nog een half uur op 200 graden om te bakken. Ik heb dit ook al enkele keren geprobeerd, maar bij mij lukt dat dus niet, die deeg is zo moeilijk uit die ketel te krijgen, dat plakt daar aan, ik wil dit dan nog een beetje kneden maar dat lukt van geen kanten want dat plakt verschrikkelijk dat je daar echt niets kunt mee aanvangen, ik leg dit dan op aluminium folie, maar dat loopt natuurlijk helemaal uit, dus dat rijst dan nog wel een beetje maar dat is dan zo dun, dat je omzeggens niet veel meer over houd dan de korst, ik heb het dan al anders gedaan, pas uitgehaald als het begint te bakken, dus dan heeft het wel een goede vorm, maar als ik het dan wil snijden is het vanbinnen helemaal hol en niet gebakken, ik weet het niet, enfin nu bak ik mijn brood dus terug helemaal in mijn broodmachine en het is terug ok, als mijn man het zo niet graag heeft dan moet hij maar een brood meebrengen van de bakker, maar nu zegt hij er niets meer van dus ik hoop dat het zo blijft, ik vermoed tot hij die miijnheer terug tegen komt, maar ik heb hem gevraagd hoe lang precies hij zijn deeg in de machine laat, en misschien zal ik het dan nog eens proberen als ik dit juist weet. Groetjes
11-03-2010, 17:59 geschreven door Lena
|