Vandaag was het weer een grauwe dag, niet koud maar wel somber, dat was vorige week zondag wel anders. Toch werd ik in een hele zonnige stemming wakker en begon fluitend aan dit nieuwe weekend, eerst wel de nodige huishoudelijke klusjes en de nodige boodschappen maar dat is ook geen vervelend gebeuren en dit soort zaken probeer ik al zingend of fluitend te volbrengen. En dan gaan we met alle plezier naar de stad voor het vaste zaterdag ochtend ritueel, de markt over, het wekelijkse onderzoek in de Mediamarkt, daarna nog een paar eventuele boodshappen in de stad en dan naar moeders die al klaar zit met de koffie. Op tafel lagen een aantal administratieve zaken waar ze niet goed uitkwam en dus hebben we die samen afgehandelt om vervolgens te lunchen, en dan snel naar huis en achter de PC voor het eerste gedeelte van deze log. Vanmiddag ben ik nog een keer naar de stad geweest omdat ik vanmorgen wat was vergeten en op een bepaald moment kwam ik nog een oude bekende tegen, we zijn wat wezen drinken en hebben een afspraak gemaakt, ja, de laatste tijd kom ik vrij veel mensen tegen waar ik in het verleden mee omging en die contacten probeer ik weer nieuw leven in te blazen wat wonderbaarlijk goed lukt, heel leuk. En dan het recept voor deze week; Zuurkool rammenassalade (voor 4 personen)Ingrediënten:250 gram rammenas, zout, 1 grote zure appel, sap van een halve citroen, 200 gram wijnzuurkool, bieslook.Voor de dressing:1/8 liter zure room, zout, vers gemalen zwarte peper. Bereidingswijze: De goed schoongemaakte rammenas raspen in een kom en met zout bestrooien. Tien minuten wegzetten. In deze tijd de appel schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Bedruppelen met het citroensap tegen het bruin verkleuren. De zuurkool uit laten lekken en fijnhakken. Van de rammenas het vocht afgieten. De zure room vermengen met wat zout en veel peper (liefhebbers gebruiken ook nog een snufje suiker). Alle ingrediënten voor de salade vermengen met de zure room, afgedekt 20 minuten in de koelkast zetten. Bestrooien met de fijngehakte bieslook en serveren. Geef er volkorenbrood met boter bij. Of zie het als een gerecht voor de slanke lijn! eet smakelijk. Vanavond was het zoals de meeste zaterdagavon-den, op de fiets naar de Aa-landen, naar Janet en de kinderen, we hebben een hele gezelige avond gehad en daar wil ik het voor vandaag maar bij laten, tot morgen.