diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    14-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanisch eilandje in de Nijl bij Aswan


    De entree wanneer je op Kitchener eiland beland!



     


    Tulband

    500g bloem, 1tl bakpoeder, 4dl melk, 2 eieren, 100g boter, 1 pakje vanillesuiker, 1tl zout.
    Vulling: 150g in rum geweekte rozijnen, 1 gesnipperde appel, 50g amandelschaafsel en 1 el bloem.

    Alle ingrediënten met elkaar vermengen tot een beslag. Meng rozijnen en appels met bloem en voeg toe aan het beslag.
    Beboter een grote tulbandvorm, strooi er wat amandelschaafsel door en spatel het beslag in de vorm.
    Bak de tulband op 160 graden in ong. 60 min. gaar. Laat afkoelen en sprenkel er wat rum over.
    Laat 1 dag intrekken en serveer de cake met geklopte slagroom, stroop en poedersuiker.


    Oefen maar vast voor de feestdagen!



    Van dichtbij bezien!

    14-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tuin en overkant Nijl bij Aswan




     



    Geroosterde paling

    1kg dunne paling, laurier en zout.

    Vraag de visboer om de ingewanden uit de paling te halen, maar laat de kop en het vel eraan zitten.
    Was de paling goed, leg ze in halve circels tegen elkaar aan in een breed visrooster.
    Doe tussen elke twee palingen een paar blaadjes laurier en rooster gaar op een barbecue.
    Al naar gelang de dikte duurt het roosteren tussen de 5 en 10 minuten. Dan pas de paling zouten.

    Serveren met een frisse salade. Een stevige witte wijn, een rode rioja of een Italiaanse rosato smaken er goed bij!








    13-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tuin Kitchener eiland




     

     

    Pasta met salie-botersaus

    150g boter, 50g kleine stukjes ontbijtspek, 3el fijngehakte salie,
    4el citroensap, 1dl witte wijn, 1el suiker.

    Smelt 2el boter en bak hierin de spekjes en salie 3 min. op een klein vuurtje.
    Voeg citroensap, witte wijn en suiker toe en laat dit 2 min. koken.
    Klop er beetje bij beetje de boter door en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Kook 250g pasta gaar en roer de saus door de pasta. Serveer met vis.


     



    12-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.entree onvoltooide Obelisk Aswan


    Aankomst bij de onvoltooide Obelisk in Aswan, Egypte




    Macaroni met tomatensaus

    2 uien, 50g gepelde gehakte walnoten, 3el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten,
    1tl gedroogde basilicum, 1dl kippenbouillon, 2el gehakte verse basilicum, 1tl suiker,
    zwarte peper uit de molen, zout, 400g schelpjes-macaroni, 100g geraspte oude kaas, 1dl room.

    In pan olie verhitten, gesnipperde ui en knoflook toevoegen en samen 3 min. zachtjes bakken.
    De gehakte walnoten toevoegen en 2 min. meebakken. Voeg de gepelde tomaten, bouillon, basilicum, suiker en peper toe.
    Zonder deksel 15 min. zachtjes koken en af en toe roeren. Intussen schaal voorverwarmen.
    In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing en roer er 4el olijfolie door.
    Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper.
    Roer de room door de saus en schep de macaroni erdoor met de vers gehakte basilicum.
    De kaas in een schaaltje doen en apart erbij geven. Serveer met krokant stokbrood en komkommersalade.

    Lekker vegetarisch op een mooie herfstdag!



    11-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk in de kijker


    Een enorm kunstwerk met schaduwspel!





    Gemengde bonencasserole

    500g gemengde bonen, 2 gesnipperde uien, 1 rode en groene paprika, 4 tomaten, 2 grote aardappels, 200g paprikaworst, 1 teentje knoflookpulp.

    Bonen 12 uur weken, afspoelen en beetgaar koken. Aardappels schillen en in stukjes snijden.
    Worst in dobbelsteentjes snijden. Tomaten wassen en in schijfjes snijden.
    Meng bonen, aardappel, tomaat worst, paprika, ui en knoflook.
    Besprenkel royaal met olijfolie en stoof gaar op een klein vuurtje in 30 min.
    Breng op smaak met peper en zout en serveer met hartige pannenkoekjes.

    Smikkelse!



    Een toeristische attracktie!

    10-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk langs de Nijl


    Door de aanwezigheid van de mensen op de dia krijg je een indrukt van de immense grootte (41 meter!)



     


    Varkensfilet met paprika's

    2 uien, 1 grote rode paprika, 12 plakjes varkensfilet van 40g, 2el boter,
    2tl paprikapoeder, 4el slagroom, 1el gehakte peterselie.

    Bak de gesnipperde ui en de reepjes paprika in 1el boter.
    Voeg paprikapoeder toe en laat de groenten 5 min. sudderen.
    Bestrijk het vlees met een kruidenolie.
    Verhit een grillpan en grilleer het varkensvlees gaar. Halverwege het vlees keren.
    Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en dek af met aluminiumfolie.
    Voeg de room toe aan het paprika/ui-mengsel en voeg 1dl water toe.
    Laat de saus 4 min. zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Serveren met frites en een salade.

    Smakelijk!


    Het lange gevaarte weegt meer dan 1000 ton!

    09-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk met spleet


    Alleen maar steen en toch mooi!





    Lamskoteletten met venkel

    8 lamskoteletjes, 4 middelgrote venkelknollen, 2el olijfolie, 1tl grof zeezout en versgemalen zwarte peper

    Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Laat 1 uur intrekken.
    Maak venkelknollen schoon en snij ze in vieren Leg ze in een ovenschotel en giet er de olie over.
    Meng de groente met de olie.Bestrooien met zeezout en peper.
    Plaats in voorverwarmde oven van 230 graden en rooster ze in 20 min gaar.
    Wentel ze regelmatig. Grill het lamsvlees gaar en serveer met de venkel.

    Een Koningsmaal!


    Tijdens het uithakken viel er een spleet in het graniet

    08-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige hierogliefen





    Kip-salade sandwich

    2 kipfilets, 2tl citroensap, 2 lente-uitjes, 1 steel bleekselderij, 2el mayonaise, 2el crème fraîche,
    1tl kerriepoeder, 2 blaadjes munt, 4el gehakte hazelnoten, 8 sneetjes witbrood.

    Kook de kipfilets met weinig zout gaar in ca. 15 min. en laat ze afkoelen.
    Lente-uitjes in ringetjes snijden, bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
    Snij de kipfilets in stukjes en meng deze met de selderij, lente-uitjes en noten.
    Maak een saus van crème fraîche, kerrie, mayonaise en gesnipperde munt.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en roer door de kipsalade. Laat het geheel 2 uur intrekken.
    Rooster de sneetjes witbrood en beleg deze met slablaadjes en de kipsalade.


    Kip genoeg in Egypte!



    07-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werklui, priesters en toeristen...


    Werkbespreking (wanneer zal het gaan regenen?) bij de Open Kiosk van Trajanus





    Gratins

    Gegratineerde Italiaanse tomatensoep

    250g gesnipperde uien, 2 blikjes tomatenblokjes, 2 teentjes knoflook, 7el olijfolie, 50g boter, 2tl suiker,
    1,5 liter vleesbouillon, 3dl witte droge wijn, 1/4 tl tijm, 12 knoflooksneetjes, 200g gehakte mozzarella.

    Verhit 4el olijfolie in een bakpan en fruit uien met knoflook en suiker in 30 min goudbruin.
    Voeg bouillon, tomatenblokjes en wijn toe en roer aanbaksel los.
    Breng de soep aan de kook en laat 30min zachtjes pruttelen.
    Verwarm de oven op 200 graden en strijk de sneetjes stokbrood in met olijfolie. Rooster ze in de oven.
    Breng de soep op smaak met peper en zout en schep de soep in ovenvaste koppen.
    Leg op iedere kop twee sneetjes geroosterd brood en bestrooi rijkelijk met kaas. Zet onder de grill tot de kaas begint te smelten.

    Aardappelgratin

    1kg aardappelen, 30g boter, 5 teentjes knoflook, 1 ui, 3el olijfolie, 1 ui, 1 ei, 1dl room, 1dl melk 1el gehakte peterselie, 200g geraspte jonge kaas, 1tl zout, peper uit de molen.

    Snij de knoflook in dunne plakjes en fruit met de gesnipperde ui in de olie.
    Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes.
    Vet een ovenschaal in met boter en meng ui/knoflookmengsel met de aardappelschijfjes.
    Maak laagjes van aardappel en bestrooi elke laag met kaas, peterselie en met peper en zout.
    Klop het ei los met de room en de melk, breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de ovenschotel.
    Bak de aardappelgratin in een oven van 175 graden in 60 min. goudbruin gaar.

    Eet smakelijk!


    06-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oud stadje langs de Nijl






    Gehaktballetjes in rode saus

    Ca. 1kg gehakt
    Voor de saus: 3el azijn, 3el mosterd, 3el tomatenketchup, 3el ketjap, 3el bruine suiker, 1,5el paprikapoeder, 3 uien en 2 blikjes tomatenpuree.

    Gehakt in balletjes draaien, uien in ringen snijden en de gehaktballetjes braden.
    Voor de saus alle ingrediënten bij elkaar doen en een half uur laten sudderen.
    Daarna de balletjes erbij doen.

    Lekker met stokbrood als tussendoortje of met pasta als gerecht.




    05-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel Isis op eiland Philae bij Aswan







    Kip curry

    1000g kipdelen, 2dl yoghurt, sap van een 1/2 citroen, 1tl zout, 1/4 tl zwarte peper, 45g boter, 1el boter, 2 grote gesnipperde uien,
    2 teentjes knoflookpulp, 1/2 tl korianderpoeder, 2el kerriepoeder, 1el zeer fijngehakte verse gember, 40g gehakte walnoot.

    Marineer de stukken kip gedurende 1 uur in de yoghurt, citroensap, zout en peper.
    Smelt de boter met de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudgeel.
    Voeg dan de kruiden en noten toe en laat het 3-4 min. zachtjes verder fruiten.
    Doe het over in een ovenschaal en voeg de kip met de marinade toe.
    Laat de kip in de afgedekte schotel in de oven in anderhalf uur zachtjes gaar stoven.
    Serveer er gekookte rijs met doperwten bij.


    Een gebruikelijk gerecht in Egypte!



    04-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de desert (woestijn)


    Elektriciteit in de woestijn bij Aswan



     



    Kalkoensalade

    250g gerookte kalkoenfilet, 3el rozijnenchutney, 1tl kerriepoeder, 1el pestosaus, 2el mayonaise, 1el room.

    Snij de filet in stukjes en meng chutney, kerrie, pesto, room en mayonaise tot een saus.

    Breng op smaak met peper en zout, voeg kalkoenstukjes toe en laat de salade 2 uur marineren.
    Serveer met brood en gemengde salade. Smakelijk!



     




    03-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses en draagbar


    Een extra dimensie bij donker!






    Valse koteletten

    2 speklappen zonder zwoerd, paneermeel, 1 ei, peper en zout.

    Speklappen bestrooien met peper en zout en door losgeklopt ei halen, daarna paneermeel overstrooien.
    Klontje boter in een koekenpan doen en speklappen zachtjes bruin en gaar braden in ca. 20 min.

    Misschien was dit het lievelingsgerecht van Ramses!




    Het ultieme vervoermiddel van Ramses

    02-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beelden Koning en Koningin


    Tempel bij Luxor





    Stampot met sucadelapjes

    600g sucadelapjes, 50g mosterd, 1 zakje braadjus, 1 kg aardappelen,
    500g gesneden boerekool, 2dl melk, 4el boter, 1/2 tl tijm, 2 laurierblaadjes.

    Kruid de lapjes met peper en zout en bestrijk ze met mosterd.

    Bak ze aan in boter en leg ze in een ovenschaal.
    Maak het zakje braadjus aan en giet het over het vlees, voeg tijm en 2 laurierblaadjes
    toe en stoof gaar in ong. 2 uur in de oven op 150 graden.
    Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken.
    Kook ze gaar en stoom de kool beetgaar.
    Pureer de aardappelen en voeg de kool en de melk toe.
    Breng de puree op smaak met peper en zout.
    Roer de boter door de puree en serveer samen met de gaar gestoofde sucadelapjes.

    Lekker ouderwets smullen maar!






    01-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempels tussen Luxor en Aswan







    Kabeljauw in Italiaanse saus

    500g kabeljauw, 1el citroensap, 2dl water, 1 gesnipperde ui, 1/2 courgette in stukjes gesneden,
    1 knoflookteentje, 1/4tl oregano, 1 rood pepertje, 1tl zout, 1 blikje tomatenblokjes, 3el olijfolie, 2el kappertjes.

    Fruit ui, courgette en knoflook. Voeg zout, oregano en pepertje toe met het blikje tomatenblokjes en laat 5 min. pruttelen.
    Snij de vis in grove stukjes en besmeer deze met het citroensap.
    Doe de visstukjes in de tomatensaus en laat 6min. zachtjes koken.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel een beetje chilipoeder. Serveer er pasta bij.





    30-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tempels bij Aswan







    Varkensfilet met pestosaus

    12 plakjes plat geslagen varkensfilet van 40g, 60g basilicum, 4 teentjes knoflook,
    30g pijnboompitten, 4 slagen versgemalen peper, 1dl olijfolie en 100g Pecorina-kaas.


    Meng basilicum, knoflook, pijnboompitten in een foodprocessor. Roer er de helft van de olijfolie langzaam door.
    Voeg de geraspte kaas door het mengsel en roer er de rest van de olie door. Breng
    de saus op smaak met pepere en zout.
    Bestrijk het vlees met een kruiden-olijfolie en bak kort in een grillpan.
    Serveer met de saus, een gemengde salade en gebakken krielaardappeltjes.


    Eet smakelijk!



    29-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische woestijnarchitectuur


    Ga er maar aanstaan!






    Gezond snoep

    Snoepjes (16 stuks)

    Maal 200g amandelen, 8 grote ontpitte dadels, 100g gedroogde vijgen en 150g donkere rozijnen
    door de vleesmolen en draai bolletjes van het maalsel. Eventueel bestrooien.

    Dadelines

    400g dadels, 80g geraspte kokos op de zelfde wijze bereiden als hierboven

    Energiereep (ca. 24 repen)

    Meng tot deeg :
    70g sesamzaad +70g amandelen (als poeder verwerkt), 100g ontpitte dadels + 100g gedroogde bananen
    + 200g gedroogde vijgen  + 120g rozijnen + 1,5dl appelsap + 80g geraspte kokos (gemengd in de mengbeker).
    Rol uit met een deegrol en snij de repen uit (aan één kant Hostipapier).

    Saus op ijs

    Mix aardbeien met amandelen.

    Snoep gezond maar suikerpatiënten moeten hiermee toch wel uitkijken!




    Hier zou ik toch niet uit willen drinken!

    28-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fata Morgana in de Egyptische woestijn


    Op weg naar het achtste wereldwonder...




    Gekruide Sinaasappeltaart met Gember

    80g geraspte kokos, 12 gepelde navelsinaasappelen, 12 theel geraspte gemberwortel, 2 theel gemalen kardamon (kruid), 2 sappige mango's
    of papaya's, 6 eetl agar-agar (staven weken, sliertjes en poeder hoeft niet), 2dl water en muntblaadjes om te versieren.


    Bereiding
    Mix de geraspte kokos met de ontpitte sinaasappelen, gember, kardamon, mango of papaya.
    Maak de agar-agar klaar en voeg dit aan het mengsel toe.
    Breng het mengsel over in de taartbodem en versier. Laat opstijven en smullen maar!






    Om nooit meer te vergeten!

    27-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel en graven


    Te veel tempels gezien!





    Gezonde taarten

    Maal fijn tot meel met een koffiemolen: 80g zonnbloempitten, 150g sesamzaad, 150g amandelen, 60g geraspte kokos.
    Pureer: 200g (bruine) geweekte rozijnen en 150g ontpitte zachte dadels.
    Voeg alles tesamen, goed mengen en kneden. Breng het deeg in een vorm als taartbodem.


    Vulling:
    Snijd 10 á 12 grote perzikken (geschild) in schijven en meng dit met 6el vers sinaasappelsap.
    Maak 200g amandelen fijn en voeg dit samen met 6el ahornsiroop (sap van esdoorn ingedikt) of 2el goedlopende honing, 3dl water en 2tl vanille-extract tot een romige saus in de mixer.

    Druppel op de laagste mixerstand 2dl neutrale olie(distel) bij.
    Bestrijk de taartbodem met de brei, leg daarboven op schijfjes perzik, dan weer brei, dan weer perzik.
    Versier met muntblaadjes en plaats 2uur in de koelkast.

    Andere taartvullingen:

    Pruimentaartvulling
    14 verse pruimen, 6 dadels, 2tl gemalen kaneel, 1/2tl foelie, 2el geraspte kokos.

    Ananasvulling
    2el foelie, 8 bananen, 50g geraspte kokos, 2 kleine vliegtuigananassen, 4tl honing, 4tl agar-agar, 2dl water 1 rijpe kiwi.

    Bestrooi de taartbodem met foelie. Rangschik de bananen in schuine plakjes in de vorm.
    Meng de kokos, ananas en honing tot een romige saus in de mixer.
    Verwarm het water tot koken, breng de agar-agar erin en roer 2 á 3min. door.
    Meng het agar-agar-mengsel bij de ananas in de mixer (de hoogste stand).
    Pel de kiwi, snij in de lengte doormidden en, snij plakjes en leg deze over de taart.
    Overstrooi met kokosschilfers.

    Smul gezond!




    Het waren dappere strijders...


    26-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tempel Aboe Simbel


    Deze tempel was het klapstuk van de reis langs de Nijl.






    Vegetarisch avondmaal

    Kastanjepastei met witte koolsla in een knoflook-kruidendressing

    (3-4pers)

    1. de pastei

    250g gepelde kastanjes, 1 dikke ui, 150g wortel, 150g knolselder, 3dl water.

    De gepelde kastanjes stomen in de ketel tot ze gaar zijn.
    Ondertussen de overige ingrediënten schoonmaken en fijnschaven.
    Dan alles samen in een mengbeker doen, het water erbij en en mixen tot een gladde massa.
    In een pot doen en warm houden voor het opdienen.

    2. witte koolsla

    1 middelgrote kool fijnschaven in nogal grove stukjes.

    3. knoflook-kruidendressing

    1 geplette of gehakte knoflookteen, 5el olijfolie, 1/2tl kervel, 1/2tl marjolein, 1/4tl pepermunt, 1/2tl tijm, 1/8tl dragon, 1/2tl groentebouillon.
    (De opgesomde kruiden zijn in gedroogde vorm).


    Alle ingrediënten in een kom goed door elkaar kloppen of in de mixer.
    Vermengen met de koolsla en wat laten trekken. Eventueel 3el appelsap of 2el vers citroensap doorroeren.

    Veel succes en smulze!



    Hoeveel kiekjes zouden er van deze tempel al gemaakt zijn?

    25-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!