Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde peer met Philadelphia, chocolade en pistache
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:

    - 4 peren, geschild
    - 100 gr philadelphia Natuur Light
    - 5 dl witte wijn
    - stukje citroenschil
    - 200 gr pure chocolade
    - 50 gr pistachenoten, grof gehakt

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de witte wijn.

    2. Voeg 2 eetlepels honing en de citroenschil toe.

    3. Doe de peren in de pan en vul aan met wijn, zodat de peren net drijven. Kook de peren in  15 min gaar.

    4. Laat de peren afkoelen.

    5. Verhit de chocolade au bain Marie*.

    6. Meng de philadelphia Natuur Lihgt met de overige 2 eetlepels honing en maak op ieder bord een spiegel
       
       met dit mengsel. Zet hierop een gestoofde peer.

    7. Giet voor het serveren de gesmolten chocolade over de peren en garneer met de pistachenootjes.

    18-01-2010 om 19:59 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend voor alle bloggertjes

    hey bloggertjes allemaal ik wens jullie een fijn weekend
    vanwege hyacinttje.

                                                                                                                         

    15-01-2010 om 22:04 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.behandeling bij het eten van de kale inktzwam

    De behandeling is symptomatisch. Rust is vaak voldoende. Soms moet er een behandeling voor de bloeddrukval ingesteld worden.

    Evolutie:

    De stoornissen verdwijnen na enkele uren. LET OP ! Vermijd alcohol gedurende 72 uur na het eten van inktzwammen.





    15-01-2010 om 22:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote kale inktzwam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grote kale inktzwam (Coprinus atramentarius) is eetbaar. Maar bij inname van alcohol treden onaangename
    ziekteverschijnselen op.

    De ziekteverschijnselen treden vrijwel onmiddellijk op na het nuttigen van alcohol.

    Toxine:

    De stofwisseling (afbraak) in het lichaam wordt gestoord. Het toxine hiervoor verantwoordelijk is het coprine.
    Coprine wordt omgevormd tot aminocyclopropanol. Dit laatste geeft een inhibitie (blokkering) van het enzyme
    acetaldehyde)dehydrogenase. Dit leidt tot een opstapeling van acetaldehyde in de bloedsomloop.
    Acetaldehyde is verantwoordelijk voor de klachten.

    15-01-2010 om 21:39 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vriendschapsgedicht
     

    Vriendschap is geen begrip,
    vriendschap is een gevoel.
    Als je ooit in de put zit,
    zal je weten wat ik bedoel.
    Vriendschap krijg je niet zomaar,
    je moet ervoor vechten.
    Je zegt alles tegen elkaar,
    geschillen beslechten.
    Daarom is vriendschap goed.
    Je houdt van je vrienden,
    ze geven je moed.
    Vrienden maken 't waard om te leven,
    dus stop met alleen te nemen
    en begin nu eens te geven.

    14-01-2010 om 09:25 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noedels met scampi's ( 4 personen)

                                                         Noedels met scampi’s (4p)

    500 gr gepelde tijgergarnalen
    500 gr sojascheuten
    5 lenteuitjes
    10 halfgedroogde kerstomaatjes + 3 eetlepels olie uit verpakking
    1 limoen
    3 teentjes knoflook
    600 gr voorgekookte chinese roerbaknoedels (vb van Amoy)
    4 el  pindanootjes
    3 eetlepels sojasaus
    1 plantje koriander
    1 mespunt cayennepeper
    peper en zout
    Snipper de lenteuitjes fijn en pers de knoflookteentjes. Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes en hak de koriander en pindanootjes grof. […]

    14-01-2010 om 09:03 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne avond voor alle bloggertjes

    hey bloggertjes ik wens jullie een fijne dinsdagavond.
    veel groetjes van hyacinttje.

                                                                                    
                                                 

    12-01-2010 om 21:56 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nietmachine: hamer
    Een nietmachine heeft drie specifieke onderdelen. Een daarvan is de hamer, die met de hand naar
    beneden wordt gedrukt. De hamer is niets anders dan een ijzeren randje ter grootte van èèn nietje
    dat de lijmverbinding verbreekt en het nietje omlaag drukt. De veer is het tweede belangrijke onder-
    deel en zorgt ervoor dat de nietjesrij opschuift, zodat een nieuw exemplaar onder de hamer belandt.

    De voet van de nietmachine is van groot belang. Daarin zit een uitsparing die beide poten van het
    nietje dwingt naar binnen te buigen. De betere machines hebben ook de mogelijkheid het voetje om
    te keren en uitsparingen voor te draaien die de pootjes naar buiten vouwen. Dat die opties nauwelijks
    wordt gebruikt, heeft alles te maken met de scherpe punten waaraan de nieter zijn vingers lelijk kan
    openhalen.

    09-01-2010 om 13:33 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar nietaparaten
    De zoektocht naar apparaten die niet na iedere beurt moeten worden bijgevuld, gaat voort. Omstreeks 1905
    verschijnen de eerste exemplaren die om kunnen gaan met een rij van voorgebogen nietjes. De eerste reeks
    wordt gelijmd op karton - tegenwoordig zijn ze aan elkaar gelijmd-, maar dat blijkt niet handig omdat het karton
    snel beschadigd raakt en de nietjes dubbelslaan. Een metalen kern die nietjes op zijn plaats houdt, kent dat
    probleem niet , maar de kracht die de hamer nodig heeft om er een af te breken wordt door weinig mensen
    gehaald.

    Vanaf 1914 dringen nietapparaten langzaam maar zeker door in het dagelijks kantoorleven. In de beginperiode
    kijkt niemand ervan op als er per 500 werknemers maar èèn apparaat beschikbaar is, maar dat verandert snel,
    zeker als in 1923 de gelijmde nietjesreeksen hun intrede doen. Ook mechanische verbeteringen verhogen de
    populariteit. Sinds 1930 hebben geen ingrijpende wijzigingen meer plaatsgehad. In dat jaar komt een niet-
    machine op de markt die aan de bovenkant open kan, zodat het gemakkkelijk is de nietjesreeks erin te laten
    glijden. Tot die tijd slingert de ongebruikte rij achter het apparaat aan.

    09-01-2010 om 13:25 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne zaterdag voor alle bloggertjes



                                                                                                     

                                                                                                              

    09-01-2010 om 13:14 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nietmachine: Eèn pootje
    In de tijd die daarop volgt, neemt de hoeveelheid papier en dus de vraag naar een goede manier om al die
    stapels uit elkaar te houden alleen maar toe. In 1866 verkrijgt George W.McGill uit Washington patent op
    zijn Single Stroke Staple Press, die gebruikmaakt van nietjes met maar èèn pootje, een T-vorm. eeen perfo
    rator maakt een gat in de linkerbovenhoek van het papier. vervolgens drijft een hamer het nietje door het
    gat. De lange poot van de T klapt om , zodat het papier klem komt te zitten.

    De nietmachine van McGill is te bedienen met een drukknop die een hamer naar beneden duwt. Het
    apparaat werkt niet snel, na iedere actie moet hij opnieuw worden geladen. Hoge stapels kan de Single
    Stroke Staple Press niet aan. Dat lukt wel met de machine die de firma Novelty ontwerpt.
    Boeken en vloerbedekking doorboort het apparaat met gemak.

    Een paar jaar later brengt Charles H.Gould een apparaat op de markt dat nietjes gebruikt die dezelfde vorm
    hebben als de hedendaagse. Hij gebruikt ze om tijdschriften in te binden. Zijn nietmachine bevat geen
    kant-en-klare nietjes, maar een klos ijzerdraad. Het apparaat snijdt een stukje af, vouwt het in een U-vorm
    en drijft het in het papier.

    06-01-2010 om 21:13 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne woensdagavond bloggertjes

    dag bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een fijne woensdagavond.
    veel groetjes van hyacinttje.



    06-01-2010 om 20:58 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nietmachine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nietjes brengen orde en regelmaat aan in de papierwinkel die kantoorpersoneel en scholieren dagelijks omringt.
    Een nadeel is er ook. Als de klemmetjes zich eenmaal ergens in hebben vastgebeten, laten ze bij verwijderen
    altijd blijvende schade achter. Een vierklauwige ontnieter - minstens zo ingenieus als de nietmachine zelf houdt
    de schade zoveel mogelijk beperkt.

    Het ontwerpen van een apparaat dat papier bundelt, is een lange weg geweest. De eerste exemplaren zijn traag,
    vergen nogal wat mankracht en boren om de haverklap nietjes scheef in het papier.

    In de Middelleeuwen bestaan er nog geen apparaten om papier te bundelen, maar de behoefte is er wel. In die
    tijd maakt men met behulp van een mes een sneetje in de linkerbovenhoek van een stapel papier en haalt er
    vervolgens een lintje door.

    Die methode is eeuwenlang gemeengoed. In de achttiende eeuw is er voor het eerst sprake van een machine.
    De Franse koning Lodewijk de Vijftiende heeft beschikking over een apparaat waarmee het mogelijk is nagels
    in papier te drijven. De nietjes zijn handgemaakt en bevatten een insigne van het koninklijk hof.

    Het eerste patent op een nietmachine is gevestigd op 30 september 1841. De Amerikaanse uitvinder Samuel
    Slocum presenteert een exemplaar dat met behulp van een soort spijkertje papieren bijeenhoudt.

    04-01-2010 om 00:00 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (3)
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkig nieuwjaar voor alle bloggertjes

    Een gelukkig nieuwjaar voor alle bloggertjes en ook een
    goede gezondheid in 2010.

                                                                                                                      

    02-01-2010 om 10:32 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    30-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaalkopjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kaalkopjes (Psilocybes) zoals het puntig kaalkopje (Psilocybe semilanceata) en het blauwwordend kaalkopje
    ( Psilocybe cyanescens) worden geplukt omwille van hun hallucinogene eigenschappen.

    Incubatietijd

     de eerste symptonen treden reeds een 10 - tal minuten na de inname op.

    Toxine

    Het verantwoordelijk toxine is het Psilocybine.

    Ziekteverschijnselen:

    Dit ziektebeeld wordt gekenmerkt door neuro-psychische tekens. De verbruiker wordt ijl, lacherig, voelt een drang
    tot praten (logorrhee), is verward en heeft visuele hallucinaties. Soms ontstaat een paniekreactie, agitatie of intense angst. Medische tussenkomst is dan vereist. De intoxicatie gaat gepaard met verwijden van pupillen,
    droge mond, en een sneller hartritme.

    Behandeling:

    De behandeling is symptomatisch.

    Evolutie:

    De intoxicatie is beperkt in duur. De symptonen verdwijnen binnen de paar uur. Hoofdpijn en vermoeidheid
    kunnen optreden.

    30-12-2009 om 22:47 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (3)
    28-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne feestdagen voor alle bloggertjes


    dag bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een fijne nachtrust
    en prettige feestdagen vanwege hyacinttje.
                                                                                                                                              

                                                          

    28-12-2009 om 00:09 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    23-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstkaart

    De kerstkaart is een Britse uitvinding. Ze werd uitgevonden in 1843 door een zekere Henry Cole, een drukbezette
    Britse zakenman. Omdat hij er tegenop zag om handgeschreven brieven met kerstwensen naar al zen familieleden
    vrienden en kennissen te sturen, liet hij een kaart ontwerpen in een oplage van 1000 stuks.
    Die kaarten werden met de hand ingekleurd en verkocht in een winkeltje in Londen, waar hij ook de eerste
    geïllustreerde kinderboeken aan de man bracht. Jammer genoeg werd zijn project een flop. Pas jaren later zou de
    kerstkaart in de hele wereld populair worden.

    23-12-2009 om 10:16 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zelf popcorn maken ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat heb ik nodig ?

    - pofmaïs ( in bijna elke supermarkt te krijgen)

    - kookpot met deksel

    - kristalsuiker, bloemsuiker of zout

    - maïskiemolie ( gebruik geen bakboter of margarine om maïs te poffen,

      want die verbrandt bij hoge temperatuur).

    Hoe de maïs laten 'poppen' ?

    - Giet een bedempje olie in de kookpot.

    - Leg het deksel klaar en verhit de kookpot op een hoge hittebron. Mais poft bij 200°C. Goed heet
      dus. Hoe test je dat ? Gooi af en toe een paar korrels in de kookpot. Als hij heet genoeg is, draaien
      de korrels hard rond of poffen ze meteen. Let wel, als de olie begint te roken is de kookpot te heet!

    - Strooi het pofmaïs in de kookpot, maar niet meer dan er makkelijk op de bodem van de kookpot
      past die je gebruikt. Popcorn neemt na het poffen 8 maal zoveel ruimte in als de gebruikte pofmaïs.
      Pof het maïs dus in kleine porties.

    - Zet het deksel op de pot met het vuur nog steeds op de hoogste stand. leg het deksel zo dat de
      stoom die ontstaat kan ontsnappen, maar het popcorn niet.

    - Het maïs zal beginnen poffen. Kijk niet in de pan tijdens het poffen. Als er een stilte is van 2 à 3
      seconden tussen elke plof is het popcorn klaar. Zet het vuur af. Wacht niet op de allerlaatste 'pop';
      de laatste korreltjes poffen op de 'restwarmte'.

    - Je kunt het popcorn puur natuur opdienen of er zout of bloemsuiker over strooien. Voor gekara-
      meliseerd popcorn, smelt je suiker in een steelpannetje onder voortdurend roeren. Wanneer de
      suiker gesmolten is, over het popcorn laten lopen, goed schudden en laten afkoelen !

    23-12-2009 om 10:10 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 21 december begint DE Winter

                                                                                        DE Winter
                                                            Mijn dorp is de winter:
                                                               krakende stappen
                                                                 in verse sneeuw,
                                                                  langzaam naar de hoogte                                                      
                                                            Zwevend dromen, wetend:
                                                             hier kan je de wereld zien...

    21-12-2009 om 18:04 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijne maandagavond voor alle bloggertjes

    hey beste bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een fijne
    maandagavond. veel groetjes van hyacinttje.

                                                                                                                                   

    21-12-2009 om 17:51 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!