Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete kers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Van de zoete kersen zijn "Bigarreau Burlat", 'Van', "Hedelfinger" en "Lapins" goede rassen. De eerste is een vroege, die half juni rijp is. De andere zijn wat later. "Regina is een zelfbestuiver. Kwekers zijn constant op zoek naar kleinere boomvormen, kersen die voor een tuin geschikter zijn dan de traditionele hoogstammen. Klein blijvende kersen kunnen in een gaaskooi groeien. Dat beschermt ze tegen vogelvraat. Als onderstam wordt 'Limburgse Boskriek' en de langzaam groeiende 'Gisela 5' gebruikt.

    16-07-2008 om 17:12 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersen, zoete en zure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Zoete kers (prunus avium) en zure kers ( prunus cerasus) bloeien in april met een overdaad aan witte bloemen. Zure kers bloeit iets later, afhankelijk van het weer en soms pas begin mei. Tijdens de bloei zijn het prachtige bomen. Zure kers doet het ook in lichte schaduw, zelfs als leiboom op het noorden. In Nederland spreekt men van zoete of zure kers. In België zijn kersen zoet, krieken zuur.

    16-07-2008 om 17:07 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip!
    . Voedzame, vochthoudende grond. Vormsnoei in de winter, scheuten inkorten in de zomer. Rijpe vruchten heerlijk; ook geschikt voor jam en sap.

    16-07-2008 om 14:43 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwi:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . De scheuten van kiwi wenden zich om elk steunmateriaal in de omgeving. Door verticaal of horinzontaal draden te spannen of een latwerk (trellis) aan te brengen, behoeven ze voornamelijk in de goede richting te worden geleid. Om vruchten te kunnen oogsten, moet een vrouwelijke plant ('Hayward') gezelschap krijgen van een mannelijke ('Atlas'). De kiwi is namelijk TWEESLACHTIG EN TWEEHUIZIG. Bestuivende insecten komen vooral af op de mannelijke bloemen omdat deze veel stuifmeel dragen. Dat is voor hen voedsel. De vrouwelijke stamperbloemen zijn minder aantrekkelijk. Daarom kan de bestuiving onvoldoende zijn en is handmatige bestuiving aan te raden. De vruchten rijpen laat.

    16-07-2008 om 14:40 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips:
    . - Voedzame en vochthoudende grond is voor de druif het meest geschikt. - Vormsnoei in december - Zomersnoei: wegknippen wat in de weg zit. - Voldoende zoet zijn druiven lekker; geschikt voor sap en wijn.

    16-07-2008 om 14:29 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druif:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Door de onstuimige groei van de druif (vitus) vereist deze veel ruimte of steeds ingrijpend snoeien. het is een zeer oud cultuurgewas, dat vrij makkelijk groeit en voldoende winterhard is. Voor de buitenteelt in ons klimaat komen rassen in aanmerking die voldoende afrijpen zoals de blauwe "Boskoop Glory" en de witte "Vroege van der Laan". In een ruime serre, hobbykas of een overdekt terras kan een lekkere tafeldruif groeien, zoals de blauwe 'Frankenthaler' of de gele 'Golden Champion'. Om grote druiven te krijgen moeten de trossen worden gedund, of gekrent zoals dat mooi heet. Knip wanneer de druiven zo groot zijn als een erwt, ongeveer de helft weg. Houd daarbij de vorm van de tros een beetje in de gatern. De overgebleven druiven groeien nu des te beter.

    16-07-2008 om 14:27 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimplanten: druif en kiwi
    .Druif en kiwi zijn klimplanten met een sterke groei. Dat maakt ze geschikt voor een pergola, een veranda of een lommerrijk terras. Op een warme, beschutte plek zullen de vruchten het beste rijpen. Klimplanten hebben- in tegenstelling tot leiplanten- een slingerende groeiwijze (kiwi) of speciale hechtranken waarmee ze zich omhoogwerken (druif). Toch is aanbinden nodig, want wind kan anders veel schade geven.

    16-07-2008 om 14:18 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereiding van de bessensla met krab:
    .- Hak de schoongemaakte peterselie, kervel en spinazie zeer fijn met de keukenrobot. voeg de olie, azijn, honing en pijnboompitten toe en laat nog even draaien tot u een mooie groene mousse krijgt. - Verdeel de schoongemaakte radicchioblaadjes over 4 borden en schik de uitgelekte en verkruimelde krab, boontjes, ijskegels, erwten en al het rode fruit met de bessen erop. Overgiet met de groene saus en serveer met boerenbrood.

    15-07-2008 om 20:07 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessenslaatje met krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .ingrediënten: 250 gr gemengde bessen (rode, witte, blauwe), 100 gr aardbeien, frambozen en braambessen, 2 kropjes radicchio rosso, 200g vers gekookte princesseboontjes, 100 g versgekookte doperwten, 1 bussel ijskegels, 1 blik krab, tonijn, zalm, zeevruchten of scampi kunnen ook toegevoegd worden. Voor de vinaigrette: 50 gr peterselie, 50 gr bladspinazie, 50 gr kervel,6 eetlepels groene olijfolie, 2 eetlepels vruchtenazijn, 1 koffielepel vloeibare acaciahoning, 1 eetlepel pijnboompitten.

    15-07-2008 om 20:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braambessen
    .Zachte vruchten met zeer zoete smaak. Aanvoer stijgt vanaf mei en loopt tot september.

    15-07-2008 om 19:57 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekelbessen/kruisbessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Kunnen groen of licht rood gekleurd zijn, hebben een zoetzure nasmaak. Piek in de aanvoer in juli.

    15-07-2008 om 17:14 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Ronde bessen met een blauwzwarte kleur en een kruidige smaak. Worden vaak verwerkt in sauzen of drankjes ( cassis). Aanvoer vooral in de zomer, met een piek naar augustus toe.

    15-07-2008 om 17:11 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Zachte vruchten, zowel van structuur als van smaak. worden zonder steeltje verkocht. aanvoer vooral in de zomermaanden: juni, juli, augustus.

    15-07-2008 om 17:08 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Witte versie van de rode bessen. De witte bessen smaken iets minder uitgesproken dan de rode bessen.

    15-07-2008 om 17:05 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode bessen
    . Lange trossen met kleine bessen. Licht zurige smaak. Aanvoer vooral in juli en augustus.

    15-07-2008 om 17:03 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuttige weetjes over zacht fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .- Zacht fruit is heel kwetsbaar en moet dus met zorg behandeld worden. - Aardbeien bestaan in verschillende soorten en maten ( langwerpig, rond, groot, klein). de soort Elsanta is de meest gekende. - Eigenlijk is een aardbei een schijnvrucht: de pitjes aan de buitnezijde zijn de eigenlijke vruchtjes. - De bewaring van aarbeien gebeurt op een koele plaats tussen 8 en 10°C. Zacht fruit moet tussen 1 en 3°C bewaard worden. - Zacht fruit is zeer rijk aan vit C, bevat veel vezelstoffen en heeft een laag caloriegehalte. Aardbeien: Gekende vrucht met typische zoete of zuurzoete smaak. Topaanvoer tussen maart en oktober.

    15-07-2008 om 17:01 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.confituur van komkommer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .1 kg geschilde komkommers 75 cl water 1 kg suiker sap van 2 citroenen. De komkommers in blokjes snijden. Opzetten met het water tot ze zacht zijn. Het citroensap en de suiker toevoegen. Nu goed roeren tot alle suiker opgelost is. Koken op een hoog vuur tot alles dik wordt.In potjes doen en omgekeerd laten afkoelen. Aan dit recept kan eventueel wat gember toegevoegd worden.

    11-07-2008 om 17:26 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van aubergines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . 1,5 kg kleine aubergines 1,5 kg fijne witte suiker 3 glazen water 350 gr zeer goede honing 1 eetlepel gemalen kaneel een kleine beetje gember gemalen. In een grote kookpan met een dikke bodem ( of een koperen confituurpot). Water laten opwarmen tot het kookt, voldoende om stoom te geven, de aubergines schillen en in lange delen snijden. In een vergiet dat boven de kookpot hangt, de aubergines laten stomen. Regelmatig omdraaien. Zodra ze gestoomd zijn de suiker in de kom doen met het water. Dus de 3 glazen water goed roeren met een houten lepel tot alles is opgelost. Hierbij de aubergines voegen en ongeveer 20 minuten laten koken. Niet vergeten regelmatig om te roeren. In een pan de honing verwarmen. Nu de aubergines met een schuimspaan uit de suiker halen en ze direct in de gesmolten honing brengen. Enkele minuten op een zacht vuurtje laten koken. De aubergines uit de honing halen, ze over de potjes verdelen. De gember en de kaneel bij de suikeroplossing siroop voegen, nog eventjes goed laten oplossen en nu alles over de aubergines gieten. Onmiddellijk afsluiten en omdraaien. Ik voer de resterende honing niet meer toe omdat het te zoet wordt. Dit is naar eigen smaak.

    11-07-2008 om 17:21 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van de bloemblaadjes van viooltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .250 gr bloemblaadjes van viooltjes 750 gr.fijne witte suiker. De blaadjes in een mortier pletten. Over de blaadjes een siroop gieten van de suiker die men mengt met een beetje water en dan zchtjes onder deksel laat koken. Van zodra de suiker kookt (borrelt dit is op 105°C) er de blaadjes bijvoegen. Dit alles zeer zachtjes laten koken, ongeveer 20 minuutjes onder voortdurend roeren. Onmiddelijk in potjes doen en sluiten en omgekeerd laten afkoelen.

    10-07-2008 om 11:36 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Geen te overrijpe meloenen gebruiken. Eerder naar de nog groene gaan dan wat wij normaal als dessert eten. In stukken snijden en schillen. De vaste en witachtige schil scheiden van het eigenlijke vruchtvlees, dit is zachter en sappiger. Zeker de zaadjes goed verwijderen. Voor 1 kg meloen nemen we 700 gr suiker en een glas water. Enkele suikerklontjes heel goed wrijven over de schil van de citroen. Daardoor ontstaan er vluchtige oliën. Deze worden door de suiker opgenomen. De klontjes in een confituurkom doen samen met de suiker en het water. Laten koken, daar nu het vruchtvlees inleggen en zonder ophouden blijven roeren tijdens het koken. Weer de test doen van een beetje confituur op een bordje te doen om de stijfheid na te zien. Dan in potjes doen

    10-07-2008 om 11:30 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!