(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lutherstad Wittenberg 30/8

    Lutherstad Wittenberg 30/8

    We hebben goed geslapen in het Best Western Stadtpalais ****

    Herinneringen aan Best Western aan de Niagara Falls in 1979 borrelden op. Toen hadden we in onze kamer 2 enorme waterbedden. In elk zou je gemakkelijk met zijn drieën hebben kunnen slapen!

    Na het degelijke ontbijt wandelden we in groep de straat af tot aan de Schlosskirche met aan de overkant het toerismebureau.       Aan deze poort hing Martin Luther in 1517 zijn stellingen op die het begin vormen van het Protestantisme.

    De meesten gingen dan naar het Luther- Melanchton Gymnasium.

    ‘In 1975 trok men het gebouw op volgens DDR- normen. Het stond er als een triestige blok.                                                 De lln. Van de kunstrichting overlegden in de jaren ’90 met elkaar hoe ze met dit treurige beeld konden afrekenen. Er kwamen  verschillende ontwerpen uit de bus, die echter allemaal in dezelfde richting leken te wijzen, nl. de typische, natuurbetrokken kunst van Friedrich Hundertwasser (bekend van het Hundertwasserhuis in Wenen). Er werd een brief geschreven naar Wenen, waarop Hundertwasser besloot de zaak op zich re nemen.                                                     Sinds 29 mei 1999 staat het naar de plannen van Hundertwasser uitgevoerde gebouw in Wittenberg en wordt sindsdien door toeristen uit de hele wereld bezocht en bewonderd.’ (Citaat uit de brochure van Mia Nieberg)

    Hubert had ontdekt dat er in de kelderverdieping een tentoonstellingszaaltje was over Hundertwasser en zijn verwezenlijkingen. Een studente gaf er uitleg. Hij werd geboren op 15 dec. 1928 en overleed op 19 febr. 2000.

    Hundertwasser heb ik leren kennen op de familiereis naar Wenen, georganiseerd door schoonbroer prof Evert Lagrou, van de eerste lichting Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw van de KU Leuven. Als eerste bezochten we een verbrandingsoven door Hundertwasser omgetoverd in een kunstwerk en later het Hundertwasser complex in Wenen zelf.

    De gebouwen van Hundertwasser zijn een openbaring, net zoals deze van Gaudi in Barcelona.

    Hieronder kan je genieten van de foto’s van dorpsgenoot Michaël Marynissen. (waarvoor mijn dank)















    30-09-2012, 13:41 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Gids door Wittenberg

     

    Met Gids door Wittenberg

    In de namiddag staat de verkenning van Wittenberg op het programma. We verzamelen op de binnenplaats van het Lutherhuis bij het standbeeld van Katherina von Borra, de vrouw van Luther.

    Dit huis is het vroegere Augustijnenklooster waar Luther monnik was en dat later zijn huis werd. Het huis is grondig gerenoveerd en is een druk bezocht museum over het begin van het Lutheranisme en herinneringen aan Martin Luther, zoals zijn woonkamer en de oorspronkelijke kansel van waarop hij predikte. Voortdurend staan er bussen voor de deur.

    Even verder staat het huis van Philipp Melanchthon, dat momenteel gerenoveerd wordt. Ook dit huis is UNESCO-werelderfgoed. Prof Philipp Melanchthon was de rechterhand van Luther en heeft veel bijgedragen tot verbetering van het onderwijs. Beiden doceerden aan de in 1502 opgerichte universiteit van Wittenberg, die in 1817 opging in de universiteit van Halle. De gids wist te vertellen dat Melanchthon een dapper mannetje moest geweest zijn van amper 1,50 m.

    De plaats van de universiteit heet ‘Leucorea’, Grieks voor Wittenberg : leukos: wit en oros : berg. In samenwerking met Halle zijn er sinds kort weer initiatieven in verband met de reformatie en de Duitse taal. Rond het binnenplein zijn op de grond de Duitse universiteiten met hun oprichtingsdatum vermeld.

    Vervolgens bezochten we de Stadtkirche  ‘St-Marien’, met twee torens, het oudste gebouw van de stad, waar Luther predikte.  Het prachtige altaarstuk is geschilderd door Lucas Cranach de Oudere.

    Op de oude marktplaats staat het Renaissancestadhuis en ervoor de standbeelden van Luther en Melanchthon.

    Direct aan de marktplaats is er een binnenplein met een huis van de beroemde schildersfamilie van Wittenberg, de Cranachs, die het beiden ook tot burgemeester van de stad brachten.

    De straatkant heeft men weer opgebroken om de gracht opnieuw zichtbaar aan te leggen; een verlevendiging van de ruimtelijke ordening.

    Op het eindpunt komen we aan de Schlosskirche met de wereldberoemde ‘Thesentür’ (deur met de stellingen van Luther). De kerk maakt een weelderige indruk en bevat de graven van Luther en Melanchthon.

    De avond wordt besloten in het Brauhaus van Wittenberg met een buffetmaaltijd en het nodige eigen brouwsel.

     

    FOTO’S

    1. Verzamelen voor het Lutherhuis

    2. Weerzien

    3. Katherina Von Bora

    4. Gidsen

    5. Met Mia

    6. Lutherhuis

    7. Preekstoel van Luther uit de Stadtkirche

    8. Aan de universiteit

    9. Straatbeeld



















    30-09-2012, 13:30 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG Wittenberg

    VERVOLG  Wittenberg

    10. De Stadtkirche

    11. Stadhuis

    12. Op de markt

    13. Markt; let op het begin van de gracht.

    14. Aan het Cranachhuis

    15. Op weg naar de Schlosskirche; let op de gracht

    16. Groep

    17. In het Brauhaus, Hubert en ik

    18. n het Brauhaus, Jef en mevrouw Joosten

     



















    30-09-2012, 13:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cataract

    Cataract

    Deze oogaandoening, het troebel worden van de lens was de titel van een TV-reeks in het fruitige Haspengouw.

    Dat mijn ogen ook dit euvel vertoonden zal wel niets met mijn fruitinteresse te maken hebben.

    Een fruitvriend wist te vertellen dat in landbouwmiddens vooral de hoppeboeren met cataract te maken kregen. Was het van het vele omhoogkijken naar de hoge hopperanken?

    Voor de operaties moest ik naar AZ Monica, de nieuwe naam voor O.L.Vrouw Middelares te Deurne.

    Eerst werd mijn linkeroog geopereerd, maar dat was gecompliceerder omdat ook een braam op het netvlies moest verwijderd worden. Daarvoor was een totale verdoving nodig. De operator was Dr Jozef Depla. Toen ik ’s anderendaags op controle moest schrok de dokter van wacht. De ingebrachte cortisone werd verward met een erge oogontsteking “met het gevaar dat oog te verliezen” zei de doktores. Bij hercontrole op zondag was er geen vuiltje meer aan de lucht – De arts had intussen met Dr Depla gesproken, maar dat zei ze niet. -  Ik kreeg toch de raad de speciale bijaangeschafte antibioticazalf nog enkele weken op te gebruiken. Ik was dan ook een paar dagen later zeer gelukkig met het telefoontje van Dr Depla. En na enkele vragen:” Stop maar met alle antibiotica, er is nooit enige ontsteking geweest.”

    Vandaag was het de beurt aan mijn rechter oog. Voor het vervangen van een lens is enkel een plaatselijke verdoving nodig. Dr Ben D’Heer grapte dat ik er een blog kon over schrijven!

    Alles neemt niet veel tijd in beslag. Ik had de indruk dat de oude lens er ‘uitgezaagd’ werd en daarna hoorde ik de dokter zeggen: “Geef mij de lens eens aan.” Het inbrengen is zo gebeurd.

    Morgen moet ik op controle bij zijn echtgenote-oogarts  Dr An Santos te Wijnegem.

     

     





    27-09-2012, 19:26 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Schijn

    Het Schijn

    Vandaag 25/9 de 3 de Provinciale Landschapsdag Antwerpen meegemaakt te Halle-Zoersel. Voor een keer kon ik er met de fiets naartoe, niet dat ik een verwoede fietser ben; teveel werk in de tuin.

    Nog een anekdote. Een aantal jaren geleden kwam ik in een etablissement in Halle Brabant en de waardin vertelde toen ze vernam dat wij van Halle-Kempen waren, dat zij ’s morgens een Nederlander over de vloer kreeg die moest gaan spreken op het conferentieoord Martinus waar wij vandaag met de provincie onze stek hadden!

    Waarom het Schijn? Waterlopen en rivieren zijn normaal vrouwelijk. Om het boeiend te maken zijn er altijd uitzonderingen.  In Nederland heeft men bv het Ij.

    Als sinds 50 jaar bewoner van de linkeroever van het Schijn voelde ik mij aangesproken voor deze dag.

    Deze linkeroever vormt slechts een lichte verhevenheid. Vorige generaties hebben er na 1840 een hoeve gebouwd en daarna herbouwd. Wij zorgden in 1969-1970 voor de laatste verbouwing. Voorjaar 1970 streek even een hop neer in de tuin.

    Maar we zitten op een waterscheiding. Het water van de noordelijke helft loopt naar het Schijn. De andere helft watert af naar de Nete en bereikt via een grote omweg ook de Schelde.

    Tijdens het voormiddaggedeelte brachten verschillende sprekers een boeiend beeld over het Schijn en de valideringsplannen dichter bij Antwerpen met het 83 Ha grote Park Groot Schijn.

    Joke bungeneers van het Regionaal Landschap Voorkempen bracht een helder relaas over de totale loop van het Schijn.

    Wilfried Patoors wist te vertellen hoe een afgeleide van het Schijn, de 7 km lange Herentalse vaart Antwerpen voorzag van drinkwater en basisgrondstof voor de bierbrouwerijen, want in die tijd dronk men 350 l bier en nu nog slechts 70 l.

    Dan kregen we een begeesterde Scintoloog aan het woord, Bram Van Ballaar. Scintoloog komt gewoon van een oude spelling van het Schijn. Tot eind de veertigerjaren van de vorige eeuw zaten hier nog otters. Maar we vernamen ook dat het afvalwater van Ranst nog steeds ongezuiverd in het Schijn wordt gestort.

    We hoorden Manuel Verreet over het 83Ha groot Park Groot Schijn.

    Dirk Artois had het over de diverse wettelijke beschermingen:  te beginnen met het Brouwershuis. 2. Stads – en dorpsgezichten  3. Landschappen en nog een vierde categorie: Erfgoed landschappen.

    Deputé  Rik Röttger vatte alles kernachtig samen. Hij had het onder meer over levensaders, groene linten… Dit zou een vijfde  beschermingspunt kunnen worden. Toen men de beschermde groene vlekken toonde op de kaart zag ik bijvoorbeeld niet de aaneengesloten loop van het Schijn of de 34 km lange levensader van de antitankgracht groen ingekleurd.

    In de namiddag had ik het genoegen Wijnegempark te leren kennen, 32 Ha met de vleminckxtoren, restant van het vroegere waterkasteel . Wijnegem heeft dit park destijds gekocht. Het meeste is nu in handen van de provincie.

    Het laatste bezoek was aan de restanten van het Spuihuis op het golfterrein Ternesse te Wommelgem. Tot daar had men in 1491 de 7 km lange Herentalse vaart gegraven om Antwerpen van drinkwater te voorzien. Het deed mij plezier om er Fik Denissen, een goede fruitvriend terug te zien, die de verkenning leidde. Vele jaren terug had ik al eens het genoegen een door hem als Schijnkenner geleide wandeling van daar langs het Schijn tot aan het lobroekdok mee te maken. Vandaag vernamen we dat de BAM recent gezorgd heeft voor de overheveling van het Schijnwater in het dok. Aldus moet het niet verder in de kokers onder Merksem, wat vroeger enkele keren voor zware overstromingen zorgde.

    Daarna keerden we terug voor een fijne receptie, besloten met, wat anders, een goede trippel van Westmalle.

    De provincie Antwerpen verdient een pluim!

     

    FOTO’S

    De Vlemincktoren, een duiventoren uit de 16de eeuw in het park van Wijnegem

    Idem

    Orangerie

    In het park

    Zwam

    Met Fik Dennissen aan de blootgelegde restanten van het Spuihuis, waar de Herentalse vaart begon.

    Idem

    Idem

















    25-09-2012, 22:49 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn (31/8)

    Berlijn (31/8)

    Vandaag staat Berlijn op het programma; 120 km van Wittenberg. Onderweg zien we het bord “Fläming”. In de 12 de eeuw trokken groepen Vlamingen en Nederlanders naar die streek op vraag van de bisschop van Magdeburg. In onze streken hadden we toen zware overstromingen door dijkbreuken met verlies aan gronden en die streek mocht men zich vestigen als vrije lieden, ontdaan van de feodale verplichtingen.

    We rijden de Kurfürstendam af tot in de omgeving van het station Tiergarten (zoo). Hubert toont ons de Gedächtniskirche. We hebben een bus met gids voor ons alleen om Berlijn te verkennen. Het is er groots. Herkenning van vroeger bezochte plaatsen is voor mij een opfrissing van herinneringen.

    We stappen uit aan de Brandenburger Tor (daterend van 1791, een van de 14 poorten van Berlijn), het eindpunt van Unter den Linden, daar de Parizer Platz genoemd. Later zullen we een eind verder zien dat er momenteel grootse werken bezig zijn en de bomen voorlopig verwijderd zijn. Aan de Brandenburger Tor is met klinknagels aangeduid hoe de muur precies liep. Ook staan er kruisen van de gedode mensen die over de muur trachten te vluchten.

    Op 9 november 1989 stonden hier Oost – en West-Berlijners feestelijk op de hier brede muur.

    Andere herkenningspunten zijn de hoge buildings van de Postdamer Platz  en de musea op het museumeiland in de Spree. We stonden al eens op de Alexander Platz met de TV toren. We rijden een eind de Karl Marx Allee op met stoere gebouwen uit de Sovjettijd en komen een eind verder aan een resterend stuk van de muur, nu een aaneenschakeling van kunstwerken.

    We hebben heel veel gezien als we afgezet worden bij onze bus!

    FOTO’S

    1.  We zijn net aan ’t wandelen als ik een bonte kraai zie. Tijdens de oorlog kwamen vele vluchten zwarte kraaien slapen in het Wijnendale bos. Ze kwamen uit de richting van de kust. Steeds waren er ook tientallen bonte kraaien bij. Later heb ik ze niet meer gezien, behalve in de Scandinavische landen.

    2.  De herbouwde Gedachtniskerk

    3.  Postdamerplatz

    4.  Restanten van de muur

    5.  Brandenburger Tor

    6.  Gespan. De Quadriga van 1793, 6m hoog; werd in 1806 naar Parijs gesleept en teruggebracht na de val van Napoleon in 1814.

    7.  De Wende, 9 november 1989

    8.  Op de Parizer Platz 

    9.  Kruisen van neergeschoten vluchtelingen



















    25-09-2012, 08:33 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn VERVOLG 1

    Berlijn  VERVOLG    1


    1.  Reichstaggebouw (Het Duittse parlement)

    2.  Hauptbahnhof

    3.  Er wordt nog duchtig gebouwd

    4.  Jodenmonument,  Holocaust-Mahnmal; blokken van diverse afmetingen, die de desoriëntatie van de joden symboliseert.

    5.  Ckeckpoint Charlie tussen de Amerikaanse sector en de Russische sector. Dit was de enige doorgang voor niet-Duitsers naar Oost-Berlijn.

    6.  Unter den Linden is een grote bouwwerf

    7.  Museuminsel. Hier bevinden zich een vijftal Musea, waaronder het Pergamonmuseum. Het gehele tempelcomplex uit Klein-Azië met het reusachtige altaar van Zeus maakte op mij een overweldigende indruk toen ik het vroeger bezocht.

    8.  Kathedraal met de TV toren van de Alexanderplatz

    9.  Alexanderplatz, een van de drukste punten van Berlijn



















    24-09-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERLIJN VERVOLG 2

    BERLIJN   VERVOLG  2

     

    1.  Karl Marx Allee met de massieve gebouwen uit de Sovjettijd.

    2.  Resterende muur, nu kunstwerk

    3.  Idem

    4.  Kunstwerk

    5.  Idem

    6.  Idem

    7.  Idem

    8.  Brezhnev & Honecker(?)

    9.  Berlijnse beren. De beer is het symbool van Berlijn

     



















    24-09-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!