(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenenoogst

    Pompoenenoogst

    Als laatste, heb ik de Siam – of Bananenbladpompoen binnengebracht. Dit is een pompoen met wit vlees en die wordt bij ons gebruikt als vulstof bij schotels. Het zaad had ik al verschillende jaren liggen van een vorige oogst.

    Marina de Chioggia  van biologisch zaad uit de Organic Catalogue. Sierlijke, geknobbelde huid, uitstekend geel-oranje vlees. Bewaart goed en de smaak zou nog verbeteren bij het verouderen. We wachten nog even.











    13-11-2008, 00:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okkernoten 2008

    Okkernoten 2008

    Bij mij hier in de Kempen droeg enkel de Broadview. Dit ras is afkomstig uit British Columbia, Canada. Maar ik had zonder de eekhoorn gerekend. Voor ons schoot er geen enkele noot over.

    Er is ook een positieve kant aan zijn streken. Links en rechts zorgde hij (of een Ekster, Vlaamse gaai?)voor een tiental zaailingen en de oudste droegen dit jaar ook noten. Het wordt de hoogste tijd om die uit te planten. Ik heb er handkracht voor nodig.

    Op 30 november komen de neefjes en nichtjes op familiesamenkomst. Ik las een speciale happening in! Met vereende krachten zullen we de oudste noot verplanten. Ik reken bv. op Pieter. Hij is prof aan de universiteit, maar heeft ook een zwarte Dan judo.

    Vandaag heb ik een pruim gerooid en de plantput gegraven. Het was weer heerlijk weer buiten en zonnig, zodat ik zonder trui kon werken en dan nog was het een beetje zweten.

    12-11-2008, 18:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karmijn de Sonneville

    Karmijn de Sonneville

    “Beste meneer, ik was op internet op zoek naar een bestuiver voor mijn appelboom malus Karmijn de Sonneville. Ik heb deze boom zo'n 11 jaar geleden gekocht en dacht altijd dat de boom te jong was, daarna aan mijn snoeiwijze lag, dat de boom geen appels kreeg. Op een plantenforum, kreeg ik het advies om een betere bestuiver te zoeken, want dat het daar aan lag. Ik heb toen contact gezocht met de kweker waar ik ooit de boom gekocht heb, en die gaf als advies om een malus Red Sentinel erbij te plaasten. Die is voor onze tuin te groot, dus ik zoek nu op internet naar een andere bestuiver en kom op deze site. En uit u verhaal kan ik dus opmaken dat het een hele moeilijke boom is om appels aan te krijgen. We hebben zandgrond, net als u en de totale opbrengst van goede grote appels zijn in al die jaren misschien een tiental. Wel hadden we dit jaar heel veel kleine appels, maar in de loop van de zomer vielen ze er spontaan af, zodat we er maar weer één appel overhielden en die hebben we de vogels maar gegund. Mijn overbuurvrouw heeft een James Grieve in haar tuin staan, en wat ik gelezen heb is dat ook een goede bestuiver. Deze boom staat op zo'n 50/60 meter afstand. Zou dit toch nog te ver zijn? Of ligt het aan de bemesting? Wat voor bemesting zou ik deze boom moeten geven? De kweker had over Admire of calypso van Bayer, maar daar gaat mijn voorkeur niet naar uit, dat is liever de organische bemesting. Of moeten we deze boom omhalen en een nieuwe zetten?

    Wat me erg aan mijn hart gaat. Ik ben erg benieuwd naar uw suggestie, vriendelijke groeten Jeltje”

     

    Antwoord

     

    De vele kleine appeltjes wijzen er wellicht op dat er onvoldoende bestuiving was. Bij onvoldoende bevruchting vallen die af.

    James Grieve is een vroege bloeier, net als de Karmijn en komt zeker in aanmerking als bestuiver, alhoewel de afstand nogal ver is.      

    De sierappel Red Sentinel wordt ongeveer 4m, dus geen grote boom. Door zomersnoei kan je de kop desgewenst nog inkorten. De sierappeltjes zijn helderrood en blijven lang aan de boom hangen. Wellicht hebt u plaats  om die erbij te planten?

    Er zijn nog een hele reeks vroeg bloeiende appelen. U zou kunnen overwegen om een paar van deze boompjes te planten. Al gehoord van het haagsysteem? Dan kan je meerdere bomen planten op een rij, 1 m van elkaar. Onderstam M9 of B 9. Voor een zwakke groeier als Alkmene en vooral Ananas Reinette is een sterkere onderstam M 26 of zelfs een MM 106 meer aangewezen.

    Mogelijke rassen: Alkmene, Ananas Reinette, Ashmead’s Kernel, Discovery, Elstar, Falstaff, Freiherr von Belepsch, Gravenstein, Ingrid Marie, Melrose, Otava, Pinova, Reinette Bauman, Santana, Sturmer Pippin, Sunset, Topaz, Wealthy, Winston… Je kan overwegen om 1 of 2 takken van de Karmijn om te enten met 1 of 2 van de genoemde rassen. De bestuivers staan dan wel heel dichtbij!

    Ik hou het bij organische bemesting, stalmest, paardenmest, vooral compost, kalk af en toe, houtasse… Ik heb de indruk dat een Karmijn meer bemesting vraagt dan de doorsnee appels.

    11-11-2008, 17:57 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NBS Zomertoer 2009

    NBS Zomertoer 2009

     

    Dit maal gaat de reis naar Midden Engeland.

    Reisleider Jean-Pierre Billen heeft weer een veelbelovende week samengesteld.

    Op 23 augustus overzet naar Hull en over Dover terug op zat. 29 aug. Prijs  € 840, maar praktisch vol pension en alle bezoeken inbegrepen.

    Vraag verdere info: jeanpierre.b@scarlet.be

     

     

    11-11-2008, 00:48 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgen in Doesburg

    De Belgen in Doesburg

    Zondag 9 nov. was het een lekker weertje om naar Doesburg te rijden, naar de tentoonstelling in de Museumtuin ’t Olde Ras. Onderweg bemerkten we het verschil in rijcomfort van rijden op de lichtlopende, moderne asfaltbekleding en op de stroeve, oude (?) beton of macadam op het einde van de autoweg Gorinchem over Tiel naar Nijmegen en Arnhem. De snelheid valt direct terug of je moet veel meer gas blijven geven.

    In de Museumtuin hebben we eerst de buitenkant verkend met het plantenaanbod. Er zijn wel mooie labels, maar er is geen aanduiding van het onderstamtype. Bij de abrikozen is dit echter wel het geval. De prijs van fruitbomen ligt in Nederland een stuk hoger dan in België, zodat het bij ons moeilijker is om de kost te verdienen met fruitbomenkweek.

    Interessant is het tussen enkele rijen in de aanplant van de Museumtuin zelf te lopen.

    Je ziet welke rassen gezond groeien en welke niet. Nogal wat rassen hebben last van kanker.

    Je ontdekt dat aan Reinette Marbrée nog enkele Ananas Reinetten staan. De proef op de som om vast te stellen dat de beste tijd van dit ras al voorbij is.

    Toen we net geparkeerd hadden, zagen we in een wagen een paar boompjes liggen: hierbij Ashmead’s Kernel, een uitstekend Engels ras.

    Als je dan binnen de tentoonstelling bezoekt, wordt  het wel iets moeilijker. Je ziet er Ashmead’s Cernel liggen en dit is het juiste ras. Ernaast ligt Ashmead’s Kernel, de juiste schrijfwijze, maar een onjuist ras.

    In de aanplant wordt niet behandeld. Nergens echter heb ik zoveel vruchten met kurkstip gezien. Wellicht schort er iets aan de kalkvoorziening. Voeg daarbij dat sommige vruchten wel iets te vroeg moeten geplukt worden omdat anders de roeken (koloniekraaien met grijze plek rond de snavelinplanting) met de vruchten weg zijn en er geen meer overschieten voor de jaarlijkse expositie. Dergelijke vruchten vertonen, naast gebrek aan kleur, later meer kurkstip vertelde de heer Giesen, de stichter-bezieler van ’t Olde Ras.

    Interessant zijn de contacten op een dergelijke dag. Van iemand hoorde ik dat de tentoongestelde stoofappel Haneman het beste ras is om ‘Hete Bliksem’ te bereiden: half om half aardappelen en appelen, daarboven spek op een zacht vuurtje een paar uur laten gaar worden, naar smaak kruiden met zwarte peper, warm eten. “Hierbij heb ik graag nog wat opleguitjes.” Bij het attractieve ras Herfstgoud geraakte ik in gesprek met Theo uit het noorden van Limburg, vroeger plantenkweker en nu nog steeds actief bij de gehuwde kinderen. Hij heeft een vijftigtal  fruitrassen. Herfstgoud vindt hij een zeer goed smakende, zeer sappige appel. Hij had het nog over een ander ras Kerstster, hier niet tentoongesteld, rood als de Sterappel, doch een veel beter ras.

    De mevrouw aan de kassa vond de Sterappel er dit jaar een heel stuk aantrekkelijker uitzien dan vorig jaar.

    De heer aan de documentatiestand herkende ons nog van vorige bezoeken.” Vlamingen winnen de quizzen taal in Nederland en daarbij zijn we ook nog superieur in het Frans.”

    Voor meer info verwijs ik graag naar hun webside:

    http://www.tolderas.nl

     

    FOTO’S

    1 Reinette Marbrée Falso, in werkelijkheid Ananas Reinette.

    2 Op het einde van de verkoopstand. Ze bieden ook kleinfruit aan. Ik zag er het oude zwarte bessenras Silvergieter geënt op stam. Hoe zou een zwarte bes zich op stam gedragen?

    3 Let op het mooie label. Echter geen info over de onderstam.

    4 De Ontario,bleekgroen met zilverig waas lijkt hier, toch niet zover noordelijker, maar op kleigrond, moeilijker af te rijpen dan op mijn Kempense zandgrond.

    5 Erge kurkstip op Howgate Wonder, de kampioen zwaargewicht onder de appels.

    6 De stoofappel Haneman, de beste stoofappel voor het bereiden van ‘Hete Bliksem’. Merk vooral bij deze foto op dat door de stand bij het fotograferen een sterk vergrotend effect is opgetreden. Het zijn eerder kleinere appelen.

    7.Herfstgoud, blijkbaar een interessant ras.

    8 De heer B J Giesen en medewerkster.

    9 De heer van de documentatiestand.



















    10-11-2008, 14:22 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!