(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info in verband met de EHEC-ramp voor de tuinbouw

    Info in verband met de EHEC-ramp voor de tuinbouw


    Spaanse komkommers zijn niet de bron van de uitgebroken EHEC-bacterie. Dat heeft de Hamburgse senator Cornelia Prüfer-Storcks (SPD) vanmiddag (4 juni) bekendgemaakt. Op de Spaanse komkommers werd weliswaar een bacterie aangetroffen, maar niet die van het type 0104, die leidde tot uitbraak van de E. coli-bacterie, waaraan op dit moment van schrijven al zestien mensen overleden zijn.

    Richard Soepenberg, commercieel medewerker van het bedrijf Frunet Bio is niet verrast door de uitspraak. "Daar zijn wij steeds vanuit gegaan. De testen op onze komkommers zijn steeds negatief geweest." Ook is Frunet Bio nog altijd niet officieel in staat van beschuldiging gesteld. "We hebben slechts de negatieve contra-expertise ontvangen, die voor ons dus positief is. Meer documenten hebben we nooit gehad. Ik ben er altijd van overtuigd dat de komkommers hier niks mee te maken hebben. Onze klanten voor komkommers bevinden zich voornamelijk op de Franse markt. Daar gaan 60 procent van onze komkommers heen en zou daar dan niemand ziek zijn? De oorzaak van de bron moet mijns inziens gezocht worden in Noord-Duitsland."

    Bron : BIOJournaal Nederland

    05-06-2011, 00:30 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk Weiki-kiwibessen

    Eindelijk Weiki-kiwibessen

    Het deed mij plezier dat bloglezer luc van Herent vandaag speciaal afgekomen was voor de opentuinendag. We gingen ook kijken naar de oudste kiwibessen.

    Zie blog van 14/01/2009

    Vorig jaar is een zware spil van de abeel afgesnoeid. Die gaf te veel schaduw op de kiwibessen.

    De Weiki (8 ste groeijaar) bloeide voorbeeldig, doch een stuk voor de nu 3 jarige Issaï, die pas begon te bloeien als de Weiki bijna uitgebloeid was.

    Marc Geens van de Proeftuin in Zomergem had mij destijds aangeraden te proberen met Issaï als bestuiver.

    Vandaag ontdekte Luc als eerste dat er zich diverse Weikibessen ontwikkelen. Issaï heeft dus toch nog zijn werk gedaan als bestuiver!

    04-06-2011, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VELT - ECOTUINENDAGEN

    VELT - ECOTUINENDAGEN

    Waarvan 4 in Zoersel. Zie WWW.velt.be                                       Klik op ecotuinendagen en je ziet waar je in de verschillende provincies en ook in Nederland terecht kunt.

     

    Bij Daniël en Aleide Willaeys
    Lage Weg 60, 2980 Halle-Zoersel

    Moestuin: 1500 m² / Boomgaard: 0,7 ha
    Open: zaterdag 4 en zondag 5 juni van 10-18 u


    Landschappelijke tuin, bloemrijke tuin, eetbare tuin, bostuin, moestuin en zeer diverse fruittuin.
    Op 1 ha in de Schijnvallei, tegen het Zoerselbos is er heel wat te zien: grote moestuin, kippen, houtkweek, maar vooral een uitgebreide verzameling groot- en kleinfruit in vele soorten en rassen. Bijzonder is de grote kleinfruitkooi en de bramengalerij.
    Aleide kan veel vertellen over de bereiding en verwerking van dit alles. We putten uit 45 jaar ervaring. Hier werd op 20 januari 1974 Velt als vzw gesticht.
    Zes jaar waarnemingen, veel foto’s en allerlei info en belevenissen op
    www.blog.seniorennet.be/fruit

    Extra ecologische bezienswaardigheden: alternatieve energie en eco-actief in de keuken.

     

    03-06-2011, 10:23 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen de vogels dan niets

    Mogen de vogels dan niets?

    Vandaag werd er in de mailgroep Tuinieren gedicussieerd over dit onderwerp. Voor mij een stimulans om over dit onderwerp ook iets te plegen.

    Of de vogels mogen of niet, dat is ons probleem, niet dit van de vogels. Het is voor de rapsten! En dit zijn dikwijls de vogels!

    Vooral kleinfruit is geliefd, doch appelen en peren worden eveneens gelust.

    Mijn kersen zijn al allemaal, nog totaal groen al een tijd leeggegeten door de bosduiven. Ze aten ook van de kerspruimen, Prunus cerasifera. Ik zag ze vooral ’s morgens vroeg wegvliegen. Hadden ze toen al dorst?

    Gelukkig heb ik een afgeschermde kleinfruittunnel, en een grote kleinfruitkooi. Indringers zijn hier soms merels, alhoewel ooit wel een bosduif binnendrong.

    Ik heb een uitgebreide bramengalerij en van bramen blijven de vogels momenteel nog tamelijk af. Braambozen, de kruising tussen braam en framboos is integendeel wel erg geliefd! Ook de vruchten die er precies als bramen uitzien (Bv Silvan en Kotata)! Hoe maken de vogels het onderscheid? Gewoon door te proeven? De braambozen kregen dan ook een rij in de beschutte kleinfruitkooi.

    Voor zwarte framboos was er geen plaats meer. Zonder afdekking weten de merels precies wanneer die rijp zijn. Met druiven hetzelfde. Vorig jaar zag ik dat het vroege ras Rondo, een blauwe druif, rijp was en toen ik s’anderendaags wou gaan plukken waren ze mij voor geweest!

    Met zwarte bessen eenzelfde probleem. Ze staan onbeschut. Zonder afdekking schiet niets over van deze allergezondste vrucht. Tussen haakjes op de Werktuigendagen te Sint-Truiden was op de stand van de proeftuin aardbeien en kleinfruit Tongeren een nieuw ras zwarte bes te proeven: zeer grote bessen met een zachte, aangename smaak, niet de sterke smaak van vroeger. Een stap om ook van de zwarte bes een consumptievrucht te maken. Niemand van de standhouders kon mij echter de naam zeggen. Ik vermoed dat het een Pools ras was?

    Bij het heropplanten van de kleinfruitkooi was er geen plaats meer voor een ganse rij rode en witte bessen. Op dit ogenblik zijn de meeste bessen al in het groene stadium verorberd door de bosduiven.

    Pas vorige zaterdag geraakte het net over de kleinfruitkooi. Hoogdringend, want bosduiven hadden het gemunt op de rij rode en witte bessen. Diverse takken waren afgekraakt door hun gewicht! In het haagsysteem heb je met kleinere takken te maken.

    Voor de aardbeien heb ik echter een prachtige oplossing: afdekken met insectengaas van 3,60 breed; past perfect over twee bedden! Afdekken en ontdekken gaat heel gemakkelijk: geen haperen meer. Wat een verschil met de vroegere vogelnetten!

    Nog een bij merels zeer geliefde vrucht is de appelbes – om van de krenten maar te zwijgen- zonder afdekking schiet niets over!

    Tot hier mijn nog onvolledig verhaal.

    En zeggen dat je in de Limburgse fruitstreek nog zonder veel zorgen kersen kunt kweken. Maar bij een liefhebber daar stonden de druiven toch beschut in een fruitkooi!

     

    03-06-2011, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Louis naar de Werktuigendagen te Sint-Truiden

    Met Louis naar de Werktuigendagen te   Sint-Truiden

    De Tuinbouwschool Guvelingen te St-Tuiden is een zeer geschikte locatie voor een dergelijke, grote happening.

    Wij waren bij de opening door minister-president Kris Peeters.

    De indruk van al die machines en voertuigen voor gebruik bij de fruitteelt is overweldigend. Veel toeleveringsbedrijven.

    Bij de stand van Bayer had men rottende vruchten als aandachtstrekker. Ik wist niet dat lederrot een vorm van moniliarot is. De NBS pakte er wel eens mee uit op tentoonstellingen als ‘zwarte appel’. Hier hadden ze ook een stand en produceerde de sapmobiel sap van buitenmaatse, overrijpe Jonagoldappelen erg zoet sap.

    Leo Aerts van Bee-o-Topic stond bij zijn speciale huisvesting voor solitaire bijen: Osmia cornuta en Osmia rufa. De laatste verkiest een opening van 7 mm, is de kleinste, maar een vroege vlieger, nog voor de hommels. Een set bestaat uit 12 tegels met gaten (zie foto). Eerst zouden die een seizoen moeten verweren om reukloos te worden. Er is een ruimte uitgespaard voor een bakje om cocons in te bergen en die tijdens de winter in een koelkast te overwinteren. Het volgende jaar vermenigvuldigen die zich minstens maal 5 of meer. Een metselbij kan wel tot 60 eitjes leggen. Beroepstelers die bijenkasten huren of hommels aankopen toonden belangstelling. Bee-o-Topic zit nog in de aanloopfase; pas gestart in februari dit jaar. Men kan zich opgeven voor de nieuwsbrief:

    gaardenier@skynet.be

    Een product dat onze speciale aandacht trok was Novovit® van Cropsave Bioprotection  www.cropsafe.be

    .

    De producten bestaan uit Periox®, een speciaal polymeer dat opzwelt en tot het 50 voudige van zijn gewicht aan voor de planten beschikbaar water kan opslaan en tot 5 jaar werkzaam blijft en gedurende die tijd woelmuizen zou weghouden.

    Bij de polymeer worden meststoffen bijgevoegd.

    Zo werd bv Novovit®-Frutta (NP-meststof 7-36) met sporenelementen, calcium en organisch Periox®-polymeer ontwikkeld voor de aanplant van fruit.

    Vincent had ons de raad gegeven om het nieuwe appelras Maribelle® te gaan proeven, een grote, roodkleurende, goed smakende bewaarappel op de stand van boomkwekerij Van Rijn. www.vanrijnfruittrees.nl                                             Het is een vrij te bekomen, gezond groeiend ras, dat ook in de bioteelt aangeplant wordt.                                                       Dit ras werd ontwikkeld door Ben de Sonnaville, door kruising van Meiprinces (een ras van zijn vader Piet) X Elstar.

    Toen we vertrokken was het Benelux-kampioenschap kettingzagen oorverdovend losgebarsten. Het deed pijn aan de oren; voor ons was het gelukkig maar even in het voorbijgaan. Ik hoorde nog omroepen dat de uittredende Belgische kampioen voorlopig aan de leiding stond.

    FOTO’S

    De Vlaamse minister-president Kris Peeters

    Moniliarotte appels

    Tegels voor de metselbijen

    Bee-o-Topic, bijentoren

    Let op het ingebouwde bakje

    Leo Aerts, Louis en ik

    Geïnteresseerde telers

    Maribelle om te proeven

    Kistje Maribelle appelen



















    30-05-2011, 01:35 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

    Van Rijn Boomkwekerij in Nederland

    Vertegenwoordiger van Van Rijn

    Stand Nationale Boomgaardenstichting

    De kiwibes Issaï bij Louis, 3 de jaar, tegen de zuidermuur doet het uitstekend.

    De vele bloemen beloven een goede oogst

    Louis toonde ook nog hoe hij met zijn speciale schaar zijn pruimen dunt. Ze hangen overvol, zijn beste oogst ooit.













    30-05-2011, 01:31 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plechtige Communie Jasmien Dhondt

    Plechtige Communie Jasmien Dhondt

    1. Jasmien

    2. idem

    3. Uitpakken van de cadeautjes

    4. Met mama

    5. Met vriendinnetje

    6. Dochter Tinneke met schoonmoeder Lieve

    7. Vader Werner in de weer

    8. Werner met nichtjes

    9. Grootmoe Aleide



















    30-05-2011, 01:07 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

    10. De grootmoeders

    11. Grootvader Guy Dhondt

    12. De grootvaders

    13. Bij de familie Dhondt is er al een achterkleinkind Arthur, zoon van Sarah, dochter van Peter Dhondt en Ben.

    14. Onze oudste kleinkinderen: Jochen (25) en Michiel (23) zonen  van  Peter (50), onze oudste. In het midden Jonas (19), zoon van dochter Mieke.

    15. Grootvader Peter, ook nonkel Peter

    16.Nichtje

    17. Ilse en nichtje Nele

    18. Jasmien met neef en nichtjes



















    30-05-2011, 00:54 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. VERVOLG 2

    VERVOLG  2

    19. Tante Mieke

    20. Tante Marlies

    21. Tante Marlies en nonkel Paul

    22. Tante Carine

    23. Broer Jonathan

    24. Nonkel Peter

    25. Kael, Niko en Isis geven het goede voorbeeld

    26. Iedereen danst

    27. Ook papa en mama



















    30-05-2011, 00:35 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!