BIO ziegt im Wisschenshaftsstreit
Bio overwint in de Strijd
Dit lees ik in Jahresheft 2014 van Pomologen-Verein e.V . Bron: Newsletter Umweltinstitut München 17.7.2014. www.umweltinstitut.org
Britse wetenschappers van de universiteit Newcastle hebben 350 studies betreffende de gegevens van biologische en conventionele fruit en groenten vergeleken.
Wat blijkt: biologische producten hebben wezenlijk lagere gehaltes zware metalen, nitraat, nitriet en restpesticides alsook tot 60% meer antioxidanten.
Daarmee is de studie van 2009 van de UK Food Standards Agency (FSA) weerlegd. Die hadden uit 46 studies besloten dat Bio zich niet van conventioneel onderscheidde.
Biologische producten hebben nog andere wezenlijke voordelen: ze leveren een waardevolle bijdrage tot milieu - en klimaatbescherming, tot gezondheid van de bodem, zuiver drinkwater en tot behoud van de biologische soortenrijkdom.
Het loont om in ieder geval de biologische weg te verkiezen. Derhalve zetten we ons in voor een ecologische en duurzame kleine landbouw.
|