Lekkere
Peren voor Januari
Momenteel
komen de laatste peren van Beurré de Naghin en David aan de beurt. Comtesse de
Paris heb ik nog tot eind januari.
Beurré de Naghin heeft
goed gedragen, maar veel peren werden al rot op het ogenblik dat ze moesten
geplukt worden. Ik heb de peren liefst met smeltend, nog zeer saprijk vlees.
Deze peer zou ik eerder iets boven de middelmaat rangschikken. David, een recent Duits ras is nog een
jong boompje. De peren zijn iets slanker, met een groengele pel. Ze blijven
goed gezond. Hier geen uitval. De smaak is slechts middelmatig. Van smeltend
vlees kan je niet spreken.
Comtesse de Paris is dit
jaar echt super. Ze bewaren goed. Er
is echter een maar. Ik heb drie bomen en één ervan staat op de hoek van
mijn plastiekserre (veel afstromend water). Tegen de oogst waren de meeste
peren al gerot. Die uitval begon al volop in zeer regenrijke augustus.
Ik zoek een verklaring
in de geconcentreerde nattigheid aan de voet, met een overdaad van
schimmelsporen als gevolg.
|