de overwegingen van een kleine grijze cel welkom mon ami !
laat me je een kopje tisanne inschenken en wat vertellen over de belevenissen van Poireau
04-05-2009
what is vrong wift a hamburger ?
Awel, niks begot.
Akkoord, er zijn burgers en burgers.
De bas-fond burger lijkt mij de vet-verzopen lap zweetvlees van bij het fritkot. Zoveel mogelijk afblijven ...
Dan zijn er de hygiënisch gecontroleerde lappen vermorzeld genetisch gemanipuleerd soepvlees van bij onze pseudo-amerikaanse vrienden, sauce chimique inbegrepen. Zie dat je quick buiten bent vooraleer je echt fluo uitslaat. Maar er moet gezegd, de smaak laat je niet meer los.
En dan is er de burger der burgers, wat zeg ik, de ere-burger. Waar, waar ? Daar, daar ! Aan de Place Rouppe, schuin rechtover de 'comme chez soi', op de hoek met de Zuidstraat. Onthoud het: in de Youtsiplou moet je zijn als je met enig gerust gemoed een echte hamburger wil eten.
Ni vet ni, ni brol ni, gewoon zoals het zou moeten zijn.
En als madam haar neus ophaalt (het zijn meestal de madammen die hun neus ophalen voor een hamburger), is er voor haar ook een talloor verse groensels te verkrijgen waar ze gegarandeerd konijntanden van krijgt.
Het is ook niet zo dat ze je van je stoel meppen met de rekening. één classic hamburger, één ferme talloor groensels, een halve lieter +/- wijn, en een koffieke voor 35 euro, alles inbegrepen.
Ik weet het, het is wat duurder van bij Mac Donalds Duck, maar er is dan ook geen vergelijking mogelijk wat betreft de kwaliteit.
Allée ... toe laat je eens gaan ... allée ...
Reacties op bericht (6)
29-05-2009
De stilt...
komt altijd voor de stormt madame Camille - Ik denk dat Ciboulette nogal zal verschieten als ze weet dat.... maar ik mag nmijn mond niet voorbijklappen hé. Toch nen bisou .
29-05-2009 om 14:59
geschreven door Angeliek
28-05-2009
*
Het is hier stil, ijzig stil.
Toch niet doodgevallen na het eten van een vettige hamburger zeker?
Ne mens op leeftijd moet beginnen denken aan zijn cholesterol n'est pas!
28-05-2009 om 00:26
geschreven door camille
13-05-2009
En chez soi...
... gaat ge aan gene hamburger geraken ook nie, zeker. Als ik nog eens goesting heb in een portie junk food van het betere alooi, dan ga'k naar Brussel. 't Is toch al te lang gelden dat ik daar nog eens de straten onveilig gemaakt heb.
13-05-2009 om 15:24
geschreven door Affodil
07-05-2009
de weg naar youtsiplou
mon chèr ernest, c'est simple.
als ge in de nord staat gaat ge naar de midi, en vice versa, le contraire. gewoon altijd rechtdoor en draaien aan de hoeken et voila, op ne parleflut staat ge op de place Rouppe dan is het een kwestie van u niet te trompeteren want anders zit ge de 'comme chez soi' binnen. goed voor uwen buik, maar iets minder voor uwe porte-monnaie.
07-05-2009 om 19:51
geschreven door hercule
Nu ik
zoals blijkt op mijn blog, op groeite voijozje goan zal ik wel ne kier een hamburger in mijn kas moeten sloan. Die van missies Bo-zart schijnen mij niet slecht te zijn en op de place Roeppe me maain vraa as konijn woar moetik do presies zijn ?
07-05-2009 om 16:08
geschreven door Ernst
05-05-2009
't is soms moeilijk bescheiden te blijven ...
De enige hamburger die ik ken is die van de Quick - DE GIANT - njam njam ....Mc Donalds ligt te ver.
Het is/was (ik ben er al lang niet meer geweest) in de Quick ongelooflijk hygiënisch. Daarom alleen al zou ik er daar eentje halen.
Twintig minuten later en niet verkocht : alles de vuilbak in, voor de varkens. Niks oude rommel en 's avonds wordt er daar gekuist zoals op de intensieve afdeling van een ziekenhuis.
Zoon heeft er tijdens zijn hogere studies namelijk gewerkt als 'meester hamburger bakker' en hij had een vreselijke hekel aan het kuisen, maar ze mochten niet buiten tot het volledig gedaan was.
Als ik zelf hamburgers maak, dan maak ik er een lekkere tomatensaus bij met heel veel fijn gesneden in de saus zachtgegaarde uienringetjes. Die kieper ik over de burger, en vervolgens daarboven op een paardenoog ( euh ... gebakken ei waarvan ge het geel nog ziet ) Dit alles wordt geserveerd met fritjes, niet te dun, want ik proef graag de patat.
Ik heb tot hiertoe nog geen gouden medaille gekregen maar er blijft nooit iets op het bord.