Centigrade : waargebeurd verhaal van een koppel dat vast komt te zitten in de auto tijdens een sneeuwstorm. Flauwtjes.
Cruise Control, Vlaamse film met alle grote namen die ze konden vinden. Helaas, de slechtste Vlaamse film sinds lang. Ik zou aan mijn familie of vrienden niet durven zeggen dat ik er aan meegewerkt heb.
Naked, grappige film over een man die de uren vóór zijn huwelijk steeds opnieuw beleeft en telkens naakt wakker wordt in de lift.
Korrel zout, de laatste eindejaarsconférence van Youp van ‘t Hek – de flauwste in jaren en deze keer moeilijk te volgen door de vele Nederlandse namen en gebeurtenissen waar wij niets van afweten.
Sorry we missed you van de bijna nooit teleurstellende Ken Loach. Over de pakjesbezorgers die je overal ziet rondrazen met hun bestelwagens, brommers en fietsen. Een sociale aanklacht, wat had je anders gedacht ?
The 15:17 to Paris, een traag op gang komende film over de grotendeels verijdelde aanslag op de trein Amsterdam-Parijs in 2015. Op het einde kan je alleen maar denken : HELDEN ! Erg speciaal is dat de mannen die het boek schreven waarop de verfilming door Clint Eastwood gebaseerd is, zelf de hoofdrollen spelen in deze film.
Ethos : een Turks-Koerdische serie. Ik heb het drie afleveringen volgehouden, dat vond ik een hele prestatie. Heel veel praten vind ik niet erg, maar van dit verhaal kreeg ik echt geen hoogte.
Imperium : iemand van het FBI infiltreert in het extreem-rechtse milieu en al zijn vertakkingen naar boven- en onderwereld. Weinig geloofwaardig verhaal maar wel iets om over na te denken met de recente ongeregeldheden aan het Capitool.
Babylo -Berlin was erg interessant. Het begint als een doorsnee politieverhaal tijdens de jaren 20 van de vorige eeuw in Duitsland, de Weimar republiek met al haar groezelige kantjes. Stilaan gaat het verhaal meer de politieke toer op. Duitsland is na de eerste wereldoorlog vernederd door het verdrag van Versailles en een stuk van de bevolking feest alle miserie weg (minder preuts dan nu !) terwijl een ander deel zich stilaan voorbereidt op het nazi-tijdperk. Niet alles zal historisch kloppen maar er zit zeker een flinke portie waargebeurde feiten in deze serie.
In het derde seizoen worden de verhaallijnen steeds ingewikkelder en is er regelmatig te veel psychologisch gezwam en occult gezwets. Is de psychiater ook zijn dood gewaande broer ? Wat is de rol van de gestoorde chef forensische zaken ? Zelfs na de samenvatting uit de mond van die laatste, is het nog niet helemaal duidelijk.
Intussen wordt het in het steeds grauwere Berlijn moeilijk om te overleven en zijn politieke moorden of afrekeningen schering en inslag. De elite hoopt zijn voordeel te halen uit de nakende beurscrash terwijl de brave huisvader daarvan de dupe is. Memorabel : de getuigentelepathie, de film als rode draad en het lot van Greta. Nieuwsgierig ? Zet je klaar voor in totaal 28 afleveringen ! Ik heb er vijf dagen over gedaan …
Sh’at Ne’ila (Valley of Tears): Israëlische reeks (met een belangrijke rol voor een egeltje ) over de Jom Kipoeroorlog in de herfst van 1973. Tijdens dat conflict wilden Syrië en Egypte de gebieden veroveren die door Israël waren bezet tijdens de zesdaagse oorlog in 1967. Een echte oorlogsreeks waarin de Joodse soldaten niet zomaar als held worden geportretteerd en de Arabische coalitie bij voorbaat niet wordt afgeschilderd als beesten. In aflevering 9 mag een ondervrager de Zionisten zelfs in een slecht daglicht stellen. Je voelt de angst, de spanning en de emoties. Hoe het is afgelopen weten we allemaal. De tankslag in de laatste episode is indrukwekkend realistisch (alsof ik daar iets van ken …) en broekschijter Avinoam wordt zowaar nog een echte soldaat.
Eerst en vooral : ik ben, in tegenstelling tot wat vele anderen naast de zijlijn van zichzelf wel beweren, geen voetbalkenner ! Ik kijk graag naar voetbal en ben supporter van de oudste club van het land. Vroeger jarenlang een abonnement gehad, ook veel mee op verplaatsing en nu door een “nieuw leven” voetbal kijken op café of gewoon thuis.
Een ploeg opstellen laat ik over aan mensen die er meer verstand van hebben dan ik, en dat zijn er veel ! Zoals elk jaar zijn er spelers die je liever ziet gaan dan komen en andersom. Zelden echter heeft een speler zo’n tweespalt veroorzaakt als Didier Lamkel Zé. Zelf ben ik altijd supporter geweest van spelers “met een hoekske af” en dat zal altijd zo blijven. Ik ben dus ook fan van LZ7 maar ik zal nooit eisen dat hij in de ploeg moet staan.
Iedereen is het erover eens dat hij een bovengemiddeld voetbaltalent heeft, maar er zijn grenzen aan elke vorm van tolerantie. Was het gisteren toeval dat een aantal vaste pionnen op het laatste moment om een of andere reden onbeschikbaar waren of schuilt hier meer achter ? Als spelers onderling niet meer samenhangen als één geheel, moet er ingegrepen worden. Ook als dat betekent dat we afscheid moeten nemen van Lamkel Zé. Was Didier gisteren spelbepalend ? Nee, ondanks het winnende doelpunt. Moest dat t-shirt absoluut weer uit ? Nee, maar de afwezigheid van de “toeristen” vorige week tegen KV Mechelen vond ik alles bij elkaar veel erger.
Ik wil graag opnieuw een hechte ploeg. Er mag al eens verloren worden, de tegenstander is soms gewoonweg beter - daar is niets aan te doen. Strijdend ten onder gaan is geen schande maar doe het op zijn minst als één vechtmachine !
|