Profile for etterke

Welkom bezoeker nummer

Zoeken in blog

  • het vervolg

    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
    HET VERVOLG
    Totaal oninteressante verhaaltjes van twee 60+ers.
    ik = Eddy, wij = Carina en ikke, hier = waar we op dat moment zijn :-)
    30-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verhaaltjes onder dit bericht !

    Voor de mensen die hier geheel toevallig terechtkomen, wil ik even schetsen waar het over gaat. Ongeveer 300 jaar geleden had ik een website (mobielehonden) waar ik op zoek ging naar hondvriendelijke campings en na een tijdje kwam daar een blog bij. Omdat we al een tijdje “hondenloos” door het leven gaan, besloot ik enkele jaren geleden te beginnen met een nieuwe blog onder de naam “het vervolg”. De hosting van die blog werd veel te duur en als noodoplossing stapte ik terug over naar de oude blog op bloggen.be. Enkele dagen geleden werden alle blogs daar onbereikbaar en dus zocht ik een alternatief zonder een handleiding van 3000 pagina’s.

    Zo kwam ik al snel terecht bij seniorennet, een vertrouwde omgeving die qua structuur bijna identiek is aan de vorige. Hier ga ik verder onder de naam “het vervolg”. Het zal hier vooral gaan over onze dagelijkse beslommeringen en bescheiden avontuurtjes.

    Om niet helemaal “leeg” te beginnen, heb ik hier intussen een aantal berichten van de voorbije blogmaanden gepost, weliswaar zonder foto’s. De volgende weken/maanden/jaren zal er hier regelmatig iets verschijnen, als ik er zin in heb.

    Ik weet het, het lettertype is nogal groot op een computerscherm maar enkel op deze manier blijft het ook leesbaar op een slimme telefoon.


    >> Reageer (2)
    26-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijkvoer.

    Man called Otto, onderhoudende film met Tom Hanks als “grumpy old man”, een beetje voorspelbaar verhaaltje maar toch aangenaam voor een avondje televisie.

    Kastanjemanden was dan weer een Scandinavische mini-serie zoals we die van de noorderlingen gewoon zijn, met goede verhaallijnen. 

    Waar is Elke Wevers was dan weer een tegenvaller en niet meer dan een uitgerekte aflevering van Opsporing verzocht. 

    En dan … het verhaal van Vlaanderen. Een reeks waar ze weken de opiniestukken in kranten en tijdschriften mee vulden en waarover elke expert een mening heeft. Wel, ik ben geen expert. Ik heb geen buitengewone interesse in de ijstijd, weet niet veel te vertellen over de vroege middeleeuwen, ook de eerste wereldoorlog is ver weg en lang geleden en de Vlaamse zaak kan mij gestolen worden. Ik voel mij dan ook niet geroepen om hier in het openbaar een mening over te hebben, wat niet betekent dat ik die niet heb. Ik vond dit interessant en onderhoudend en niet meer dan dat.

    Minx was weer iets helemaal anders en speelt zich af in de jaren 70 van de vorige eeuw.  Joyce wil een tijdschrift met blote mannen lanceren in een wereld die vooral geïnteresseerd is in tijdschriften met blote vrouwen.

    Malavita, met Robert de Niro in de hoofdrol van een - wat anders - maffiafilm.  Plezant om nog eens terug te zien.

    Telkens er slechts een half uurtje tijd is om nog iets te zien, kijken we allebei graag naar oude afleveringen van Roseanne, intussen zitten we bij seizoen drie, nog zeven te gaan.


    >> Reageer (0)
    24-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de bus ...

    Vrijdag waren we afgesproken in het restaurant van camping Almafra voor de fish & chips aanbieding. Deze keer in gezelschap van Guus en Gerda, die vroeger ook met de camper bij ons in de tuin stonden maar nu een huisje huren op een camping in de buurt. Het werd een gezellig weerzien en na het eten kregen we er nog een optreden van Joe King bovenop. Even dacht ik te ontsnappen maar nee hoor : om mij te pesten kreeg ik toch nog een versie van Sweet Caroline te verwerken.

    Gisteren gingen we naar de Panaché voor een overdreven groot bord spaghetti en natuurlijk ook om de laatste speeldag van de reguliere voetbalcompetitie mee te pikken. RAFC deed wat het moest doen, maar ook niet meer dan dat. De grote verrassing was AA Gent dat op de slotdag kostbare punten liet liggen en daardoor speelt Club Brugge in de champions play off mee voor de titel. KV Mechelen won op het veld van Anderlecht en bewees daarmee dat Antwerp volgende week de beker van België niet zonder slag of stoot zal winnen.

    Intussen belooft het hier weer zeer warm te worden. Goed voor onze pa want die zit nog altijd in het regenachtige België en heeft nu eindelijk vervoer gevonden om terug in Spanje te geraken. Met het vliegtuig vanuit Antwerpen is stilaan onbetaalbaar geworden – minstens 250 euro enkele reis - en dus komt hij volgende week naar hier op de oude manier : met de bus van Lauwers !


    >> Reageer (0)
    19-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FTF

    Gisteren gingen we bij Belgomar eten en deze avond deden we dat bij La Livi, allebei alweer een schot in de roos. En tussendoor ? We hebben voor het eerst in lange tijd een FTF (first to find) gescoord ! Er was in Benidorm een nieuwe cache gelegd aan de InTempo wolkenkrabber en het toeval wou dat we vandaag toch van plan waren die richting uit te gaan. De cache werd snel gevonden en onze naam stond eerst in het logboekje.

    En dan was het tijd voor de rest : een wandeling langs het Poniente strand. Al enkele maanden staan daar sculpturen van de Belgische kunstenaar Arne Quinze opgesteld en die worden binnenkort verwijderd. Ook de zwanen van de Koreaanse artiest Hung Yi staan daar nog altijd.


    >> Reageer (0)
    17-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel variatie.

    Het weekend was afwisselend en lang want we rekenen er vandaag maandag ook nog bij. Het begon al zaterdag toen er aan het sportcentrum van Alfaz een gezellige namiddag werd georganiseerd. Hapjes, flamenco dansen en live muziek onder een stralende zon – meer moet dat niet zijn.

    Gisteren zondag gingen we eerst naar de markt in Albir maar veel hebben we niet gezien. We kwamen zoveel bekende mensen tegen dat we ons al moesten haasten om op tijd in het Eucaliptus park te geraken. Daar zetten verschillende organisaties zich in om honden ter adoptie aan te bieden en dat gaat gepaard met allerlei nevenactiviteiten. Er liep wel een en ander rond op vier poten met wie we vriendjes zouden willen zijn maar op zo’n moment moet je van je hart een steen maken. Een hond past momenteel echt niet in ons leven, maar misschien ooit …

    En toen : “Eddy – EDDY – EDDY ! ! !”, Walter van de VVB stond aan de overkant van de straat te roepen en vroeg ons om iets te komen drinken in het café-restaurant waar ze zaten. Omdat we niets meer gepland hadden de rest van de dag, werd er ook iets om te eten besteld en zo hadden we samen met Walter en Frieda een zeer gezellige namiddag. Good old times, een adresje om te onthouden !

    Vandaag waren we uitgenodigd om de 51e verjaardag van Jerry (café Panaché) te vieren en dat was de moeite ! Zeer lekkere BBQ, toffe sfeer, goede DJ en super live muziek van Steve Tielens en vooral Rafa Raposo & Nacho. Van Tielens wist ik dat hij bestaat, meer niet. Blijkt het een soort Sam Gooris te zijn die veel ambiance kan brengen en best wel grappig is. Rafa is iemand die al jaren meedraait in het muziekcircuit van Benidorm en Nacho hadden we enkele weken geleden leren kennen op een VVB-woensdag en daar waren we toen zeer enthousiast over. En nu dus Rafa de supergitarist en Nacho met de goede stem en de sexy moves samen, gewoonweg fantastisch ! Zelfs op het voetpad werd er gedanst.


    >> Reageer (0)
    11-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parasol.

    Het mooie weer blijft maar duren en de broodnodige regen wil niet komen. Ook al is de officiële temperatuur zelden hoger dan 19 tot 22 graden, in de zon is het soms bijna niet uit te houden.

    Vrijdag duurde het een hele tijd voor we beslisten wat er zou gegeten worden. De keuze viel op La Livi, dat was weer even geleden en daar is het altijd lekker.

    Zaterdag gingen we in de namiddag naar La Nucía waar voor de zesde keer Garage Rules werd georganiseerd, een mengelmoes van tattoo shops, vintage cars en bikes, rockabilly muziek en dat allemaal gratis ! Daarna reden we naar Albir om nog een stukje te wandelen langs de zee. Van wandelen krijg je dorst en dat kan soms een probleem zijn : bij Brew Rock alleen nog een tafeltje in de schaduw. Bij Nola hadden ze duidelijk geen zin om de klanten te bedienen en zo kwamen we terecht bij d’Origen Coffee Roasters. En daar kregen we dan weer honger van. Kathmandu nog eens proberen, dat is ook weer een hele tijd geleden. We hadden geluk (moet je tegenwoordig overal hebben) want er was nog één tafeltje vrij en dit is toch niet echt een kleine zaak. De kleurige gerechten smaken altijd en de bediening is er super vriendelijk.

    Zondagmiddag was het weer tijd voor voetbal in café Panaché. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden zat het deze keer goed vol en een aantal (voor ons) onbekenden zorgden voor extra sfeer. De menu na de match smaakte ons en tegelijkertijd namen we ons voor om de volgende dagen een beetje minder uit eten te gaan.

    Vandaag reden we naar Finestrat om enkele winkels binnen te lopen voor wat extra verlichting in onzen hof en we kochten meteen ook een parasol, die zal de volgende weken nog van pas komen.


    >> Reageer (0)
    06-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Calp(e).

    Vandaag samen met Rob en Letty naar Calp(e). Gelukkig kozen we voor de trein want de grote wegen hier in de buurt zaten een groot deel van de dag muurvast door het vele verkeer in verband met de Semana Santa. Het verkeer van de AP7 stond een bepaald moment vast van Calp(e) tot Benidorm en auto’s werden verplicht langs de N332 gestuurd om de snelweg te ontlasten.

    Onze opdracht vandaag : een rondje met 10 caches zoeken en vinden + hier en daar nog een extraatje meepikken. Dat lukte allemaal vrij goed, slechts twee caches werden niet gevonden en in totaal werd er 15 km gewandeld. Halverwege was er een onderbreking om iets te eten en de flamingo’s poseerden gewillig voor de fotograaf.


    >> Reageer (0)
    04-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caches zoeken.

    Gisteren zijn we gaan lunchen bij Almafra en zo konden we meteen daarna onze pa en Angelina naar Alicante Airport brengen. Rond 15u30 stapten ze de vertrekhal binnen en zo hadden wij nog enkele uren op overschot om een aantal caches daar in de buurt te zoeken. Sinds enkele maanden ligt daar een rondje met 25 caches + bonus in de Sierra de los Colmenares. Om ze allemaal te zoeken was er niet genoeg tijd maar de helft hebben we toch kunnen afvinken. In het terug naar huis rijden belandden we verdomme in een file. Zeker 3 km tegen 40km/u gereden Ik vrees dat het binnenkort in België heel wat erger zal zijn.

    Vandaag was het weer platte rust in het zonneke. Om te eten hadden we nog niets bedacht maar rond de middag kwam Letty vragen of we zin hadden in zelfgemaakte soep voor deze avond. Wat denk je ???


    >> Reageer (0)
    01-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Día Internacional.

    Woensdagnamiddag waren we aanwezig bij de laatste bijeenkomst van de VVB dit seizoen. Er werd uitgebreid officieel afscheid genomen van Anita, die voorzitter is geweest gedurende vier jaar. Zij heeft uit eigen beweging haar functie neergelegd en wordt opgevolgd door Daniël. De animatie werd verzorgd door Danny Hoens, bekend van een of ander makelaarsprogramma op teevee maar ook als kunstenaar en entertainer/zanger. Naar gewoonte werd het seizoen afgesloten met Amigos para siempre, vrienden voor altijd. En nu aftellen tot oktober …

    Gisteren vrijdag wandelden we nog eens over de markt van Alfaz en zoals gewoonlijk is dat een afleidingsmanoeuvre om een terrasje mee te pikken bij Albeniz. Van een tapa krijg je honger en dus bleven we meteen maar iets eten. ‘s Avonds gingen we naar de Panaché waar we mee de 0-2 overwinning van Antwerp op Waregem konden vieren.

    Vandaag stond de Día Internacional in La Nucía in de agenda genoteerd en rond 11u waren we ter plaatse. De vorige jaren werden dit soort activiteiten allemaal geannuleerd door je weet wel welk virus en dus werd er extra uitgekeken naar een nieuwe editie. Voor de pandemie was Alfaz het kleine broertje van La Nucía maar nu zijn ze aan elkaar gewaagd met misschien zelfs een kleine voorsprong voor Alfaz. Het evenement van vandaag vond buiten plaats terwijl dat vroeger in een grote sporthal was en dat maakte het toch minder gezellig. Onze pa en Angelina waren ook aanwezig en we wilden iets gaan eten bij Oasis maar helaas : niet gereserveerd, geen plaats – niet echt een verrassing.


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!