Profile for etterke

Welkom bezoeker nummer

Zoeken in blog

  • het vervolg

    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
    HET VERVOLG
    Totaal oninteressante verhaaltjes van twee 60+ers.
    ik = Eddy, wij = Carina en ikke, hier = waar we op dat moment zijn :-)
    29-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent en Sinksenfoor.

    Gisteren stond Gent op het programma en we kozen voor de trein. Als 65+ rij je echt bijna gratis, je hebt geen last van files en je moet geen parkeerplaats zoeken. De eerst uren bleef het droog en wandelden we her en der door het centrum en we bezochten het Gravensteen. Toen het begon te druppelen gingen we iets eten bij Le Pain Quotidien en intussen was het harder beginnen regenen. Bootje varen werd dus geannuleerd en vóór de avondspits reden we met de trein weer naar Antwerpen.

    Vandaag gingen we eten bij Sifa en daarna wandelden we naar de Sinksenfoor.




















    >> Reageer (0)
    26-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater en Caramba.

    Wat een grijs rotweer gisteren, althans zo begon het. Echt veel goesting om te vertrekken naar Boom had ik niet maar de tickets voor Theater aan Twater waren betaald, dus …

    We pikten broer Eddy op bij Yum thuis en reden naar de Schorre, in heel de wereld bekend als locatie van Tomorrowland maar voor ons toch vooral van het jaarlijks georganiseerde straattheater festival. En wonder boven wonder : geen druppel regen gehad, zelfs een beetje zitten zagen omdat het te warm werd met de jas aan.

    We genoten van de vele acts maar toch vooral van de Mur de la Mort, een motorspektakel waarvoor we bijna een uur moesten aanschuiven. Ook de vele eetkraampjes werden vlot door ons bezocht.

    Vandaag werd het een rustdag die werd afgesloten bij restaurant Caramba.




















    >> Reageer (0)
    25-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer ....

    ...




















    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer foto's.

    ...




















    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust en binnenland.

    Het werd een drukke midweek en al de aangekondigde regen viel grotendeels niet bij ons in Oostduinkerke of omgeving. Uiteraard genoten we van het (bescheiden) Aquafun zwembad en we hebben zelf enkele uurtjes buiten op ons terras in de zon kunnen zitten !

    Dinsdag bleven we in Nieuwpoort rondhangen en woensdag reden we naar Oostende, daar kwamen we terecht in de voorbereidingen van “Oostende voor anker” – een evenement in en aan de haven. Het aantal wandelkilometers probeerden we te beperken want schoonmama Yum was er ook bij. De vermoeidheid werd elke avond weggespoeld met enkele glazen wijn (ikke water natuurlijk) en grote porties lekker eten in het parkrestaurant.

    Donderdag bracht de auto ons in Brugge. Wat een verschil met de laatste keer dat we hier waren. Tijdens de hoogdagen van COVID-19 liepen we hier toen bijna alleen op straat. Nu werden er weer massa’s toeristen gedropt, ik hoorde vooral veel Nederlanders en Spaanstaligen. Aziatische bezoekers kwamen we amper tegen.

    Gisteren vrijdag moesten we om 10u ons huisje (drie slaapkamers, twee badkamers + sauna) leegmaken en gingen we nog een keertje zwemmen. We aten nog iets in het Grand Café en reden door naar de Dodengang, de best bewaarde loopgraven van de eerste wereldoorlog. Volgende stop was de begraafplaats van Tyne Cot en toen verder naar Ieper, waar we een beetje rondwandelden tot het tijd werd om iets te gaan eten. Super huisgemaakte lasagne in brasserie Central, schrijf maar op …

    De Last Post aan de Menenpoort was minder indrukwekkend dan verwacht, het ganse monument staat immers in de steigers voor uitgebriede renovatiewerken.

    En toen zat onze vakantie er alweer op. En bijna had het de laatste vakantie kunnen zijn. Onderweg kregen we een wolkbreuk te verwerken en de reeds verzadigde E17 veranderde in een spekgladde watermassa waarop je van links naar rechts zweefde door de aquaplaning.




















    >> Reageer (0)
    20-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blazers en ander lawaai.

    Eten thuis, eten bij de plaatselijke Chinees, eten bij dochter en schoonzoon – sterven van de honger zullen we niet. De volgende dagen zal dat niet anders zijn want we gaan voor enkele dagen naar Oostduinkerke. Van daaruit hopen we Blankenberge, Brugge en Ieper te bezoeken – afhankelijk van de weerberichten.

    Gisteren zijn we in het Harmoniepark naar de jaarlijkse Brass Band competitie gaan kijken. Het begon rustig en bewolkt maar geleidelijk stroomde het hele park vol onder een brandende zon.










    >> Reageer (0)
    17-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek uit Zuid-Afrika.

    De werken op de camping liggen voorlopig stil. Maandag is Leo de nieuwe vloer komen leggen en dinsdag ben ik in mijn eentje nog enkele uurtjes gaan prutsen. Carina had terwijl afgesproken met vriendin Monique en ‘s avonds zijn we samen gaan eten bij Anoot.

    Woensdagochtend reden we om 7u naar Zaventem om Carina’s broer – ook een Eddy – op te halen. Die heeft Zuid-Afrika tijdelijk verlaten en is de volgende 14 dagen met vakantie in België en wij moeten zorgen dat hij zich niet verveelt. ‘s Avonds gingen we alweer bij Anoot eten, de derde keer op vijf dagen tijd. Lekker is het er altijd maar baas Radja sukkelt met zijn personeel de laatste tijd en de bediening laat soms flink te wensen over. Woensdag was er weer een nieuwe dienster en een goede deze keer, eentje die met plezier aan het werk is.

    Eddy bezig houden is met het regenachtige weer niet gemakkelijk, gelukkig gaat hij in zijn eentje een eindje wandelen – ook als het pijpenstelen regent.






    >> Reageer (0)
    13-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog meer werken.

    Ook in het weekend moet gewerkt worden ! Gelukkig ging alles vlotter dan we gedacht hadden. De tent afbreken, de vloer in de voortent verwijderen : het ging allemaal zonder problemen. En toen moest de caravan verhuisd worden, Carina had er van wakker gelegen maar ook dat ging verbazend gemakkelijk. Gelukkig kan je op een camping altijd op de hulp van andere kampeerders rekenen. De caravan werd waterpas gezet, hier en daar werd nog een extra krik geplaatst en toen kon het installeren van de voortent beginnen, daarvoor mag Staf de pluimen op zijn hoed steken. Voor het verplaatsen van de loodzware grastapijt kregen we nog extra hulp van onze nieuwe overbuurman Marinus (de stoere Deense viking), Michiel en Luc. De pas aangekochte Jupilers hebben niet lang in de koelkast gestaan.


    >> Reageer (0)
    10-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale Croky Cup.

    Gisteren ging ik zoals gepland met kameraad Philip naar de finale van de Croky Cup. Het stadion liep helemaal vol voor de wedstrijd tegen Union en de supporters hadden in het fandorp hun stemmen al grondig gesmeerd. Zoals gewoonlijk was er ook weer een grote groep mannen in het zwart die onder de naam Collectief 86 voor de ambiance zorgen. Nu ja, ambiance … voor aanvang van de match was het allemaal okee en zorgde Bengaals vuurwerk voor heel wat spektakel. Wat tijdens het begin van de tweede helft gebeurde en op het veld werd gegooid zal waarschijnlijk weer een flinke boete opleveren. In ieder geval : Union heeft de beker gewonnen maar het had net zo goed RAFC kunnen zijn. Toch was de algemene teneur dat iedereen het Union gunt. De terugreis verliep vlot en om 19u werd ik thuis afgezet.

    Vandaag was het weer werkdag op de camping in Sint-Job. Weer een klus waar we niet gerust in waren : de caravan verplaatsen. Steuntjes indraaien en hop, het ging vanzelf en binnen enkele minuten stond hij waterpas op de nieuwe plaats. Toen kon het poetsen beginnen want enkele jaren onder de eikenbomen staan levert een diepgroen dak op. Na een grondige poetsbeurt werd de voortent geïnstalleerd en moe maar voldaan was het daarna tijd om naar huis te rijden. Morgen gaan de werken verder.
















    >> Reageer (0)
    08-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auw.

    Zondag gingen we naar de “505” concerten op het Sint-Jansplein. Een allegaartje van artiesten kwam daar enkele nummertjes brengen op een volgelopen plein. Af en toe verscheen zelfs het bordje “volzet” en moest je wachten om toegang te krijgen tot het gratis evenement.

    Vandaag was het heel wat anders, ik voel mijn rug niet meer. Rond 10u kwam Leo zijn aanhangwagen brengen, daar konden we tijdens de verhuis van de caravan een heleboel spullen in kwijt die normaal in de voortent staan. Toen de voortent met hulp van Staf was afgebroken begon het al krap te worden om alles in de aanhangwagen te krijgen.

    Toen begon het zware werk : de vloer opbreken en alle onderdelen (OSB platen, paletten, stenen enz al naar onze nieuwe plaats brengen. Bepaalde moment kon ik zelfs geen grassprietje meer oprapen. Helemaal kapot terwijl Carina maar bleef doorgaan. We zijn in ieder geval verder gevorderd dan oorspronkelijk voorzien was.

    Morgen ga ik met Philip naar de finale van de Croky Cup (blijft belachelijk klinken), hopelijk kunnen we deze keer Union wel verslaan en worden we voor het tweede jaar op rij bekerwinnaar.

    Vrijdag gaan dan de verhuiswerken in Sint-Job verder zodat maandag Leo een nieuwe vloer kan komen leggen.


    >> Reageer (0)
    05-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuis.

    Onze laatste verplaatsing op woensdag verliep prima, zonder enige file. Het was dan ook geen toeval dat we een feestdag (1 mei) hadden gekozen om het dagelijkse verkeerskluwen op werkdagen in en rond Antwerpen te vermijden. Eerste stop was bij Yum (mama Carina) en toen dochter en schoonzoon daar ook binnen vielen, konden we niet anders dan iets gaan eten bij Anoot. De volgende dagen hebben we zelf eten gemaakt, ons restaurantritme van in Spanje valt hier in België moeilijk vol te houden.

    Intussen zijn we weer helemaal gewend aan de grijze dagen en zijn we tevreden met af en toe een petieterig straaltje zon.

    Gisteren zijn we een kijkje gaan nemen op de camping in Sint-Job. Dat doen we altijd, gewoon om te zien of we tijdens de winter bezoek hebben gehad van muizen, of er geen schade is door vallende takken enz. Dit jaar hangt er nog een heel verhaal aan vast. Terwijl we in Spanje waren hadden we bericht gekregen dat onze caravan verplaatst moet worden, omdat we te dicht bij de omheining zouden staan volgens de pesterijen van de plaatselijke burgemeester en brandweer. Wat moet gebeuren moet gebeuren en dus gingen we gisteren een ander perceel kiezen. De plaats die ze ons eerst beloofden komt pas einde dit jaar vrij en dus werd het de tweede keuze.

    Een caravan enkele tientallen meters verhuizen is al niet zo simpel maar veel meer werk is het afbreken en terug opstellen van de voortent. Alles (meubilair, koelkast ed) uit de voortent halen, de vaste vloer opbreken en op de nieuwe plaats waterpas leggen … Het vergt een hele voorbereiding en vooral goed afspreken met een aantal mensen die er meer verstand van hebben dan wij. Daarom op voorhand al een dikke merci aan Leo en Staf.


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!