Profile for etterke

Welkom bezoeker nummer

Zoeken in blog

  • het vervolg

    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
    HET VERVOLG
    Totaal oninteressante verhaaltjes van twee 60+ers.
    ik = Eddy, wij = Carina en ikke, hier = waar we op dat moment zijn :-)
    27-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk !

    Een druk weekend achter de rug maar af en toe mag dat wel. Het begon zaterdag al in de voormiddag met een eerste bezoek aan de Benidorm Tattoo Convention. De laatste keer dateerde al van 2019 en daarna werd door COVID de pauzeknop ingedrukt. Deze editie, nummer vier, ging door in hotel Melia en aan de kassa werd ik al meteen onthaald als “de fotograaf”. Dat heeft zo zijn voordelen want behalve ikzelf mochten ook Carina en Robert gratis binnen.

    We liepen een uurtje rond en trokken daarna naar het Parque de l’Aigüera aan het gemeentehuis van Benidorm. Daar werd voor de eerste keer de Sureste Bike Week in combinatie met de American Cars Meeting georganiseerd en ook hier konden we met ons BTC armbandje gratis binnen. Het park is perfect voor dit soort evenementen en onze mond viel al snel open van verbazing. Harley Davidsons heb ik al in alle kleuren en uitvoeringen gezien maar de auto’s ! Ik heb nog nooit in mijn leven zo veel Mustangs, Corvettes, Camaro’s enz bij elkaar gezien. Er waren enkele originele exemplaren bij maar aan de meeste was flink gesleuteld. Mooi om te zien maar niet echt geschikt om sneller dan stapvoets een verkeersdrempel over te rijden.

    Om 17u vertrok een parade door de stad en dat was behoorlijk indrukwekkend. Wat ook opviel was de zeer grote delegatie van Hell’s Angels, Calamity Janne en Satudarah. Mensen die toevallig in de buurt waren voelden zich duidelijk niet op hun gemak.

    Na de aanslag op onze trommelvliezen reed Robert ons terug naar hotel Melia waar we de vorderingen konden aanschouwen in vergelijking met de voormiddag.

    Met een korte tussenstop bij The Church om iets te eten (geen lasagne meer op de kaart !!!) gingen we naar camping Almafra voor een benefietavond ten voordele van Animal Rainbow Rescue. De zaal zat afgeladen vol en we konden genieten van een fantastisch optreden van Resurrection, een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde rockband. Zelden zo’n goede coverband gezien : Sex Pistols, Steppenwolf, Undertones, Green Day – allemaal passeerden ze de revue.

    Gisteren begonnen we de dag heel sportief. We namen de fiets naar Albir om daar de deelnemers van de 10 miles aan te moedigen. 16 kilometers lopen met als keerpunt de vuurtoren, je moet het maar doen ! Na al die inspanningen was het tijd om te rusten en dat deden we dan ook. Onze middagrust duurde zelfs nog iets langer dan gepland want een optreden van Mr Motown Jonathan Hawkins was geannuleerd.

    s Avonds gingen we opnieuw naar hotel Melia om daar de afgewerkte kunstwerken van de Convention te bekijken. Sommige masochisten lagen al drie dagen in een stoel of op een bed te wachten op het finale prikje en anderen lieten op het laatste nippertje nog hun eerste piepklein tekeningetje op een verborgen plaatsje zetten.

    Tegen 20u, met ruim een uur vertraging, was het dan tijd voor de prijsuitreiking. Grote back pieces, sleeves, black&grey – verschillende categorieën werden nog eens grondig bekeken en de winnaars kregen een trofee mee naar huis.

    Vandaag platte rust in het zonneke, even onderbroken door een bezoekje aan onze pa en winkelen bij Consum.


    >> Reageer (0)
    24-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek is gepland.

    Na de VVB-verkiezingen gingen we eten bij Belgomar en donderdag konden we eindelijk trakteren voor het werk (extra dak over voortent) dat was uitgevoerd enkele weken geleden. Robert en Annick kozen voor de Real Wok in Finestrat. Niet echt gezellig om te zitten maar wel gigantisch veel keuze en alles zag er vers uit. Onnodig om te zeggen dat er te veel gegeten werd …

    Gisteren was het te warm om in de zon te blijven zitten maar in de namiddag werd het toch weer een stuk frisser. Dan maar met de fiets naar de supermarkt en zonnemelk gekocht want de voorspellingen zien er warm uit. Intussen kan ik ook meedelen wanneer we hier vertrekken want de hotels voor onderweg zijn geboekt. Zondag 14 mei vertrekken we hier en op hemelvaartdag 18 mei zijn we in België. Op het gemakske dus !


    >> Reageer (0)
    22-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raar.

    Wel grappig : zaterdag gingen we iets eten met onze pa vanwege “vaderkesdag” en dezelfde dag vierden de Britten mother’s day. Raar volkje.

    Vandaag was het weer tijd voor de VVB-namiddag, deze keer met een totaal afwijkend programma. Geen optreden, geen bingo maar voorzittersverkiezingen. Carina en ik, en met ons vele anderen, willen gewoon dat de club blijft bestaan en wie voorzitter is, is van minder belang. Toch werd het nog een spannende strijd en toen de winnaar bekend werd gemaakt, was duidelijk niet iedereen daar gelukkig mee. Ik kan mij met iedereen verzoenen maar bleef toch achter met een ongemakkelijk gevoel. We zullen zien hoe het in de toekomst verder gaat maar vermoedelijk zal er niet veel veranderen.


    >> Reageer (0)
    17-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fallas.

    Een daguitstap met de VVB, dat betekent meestal onmenselijk vroeg opstaan maar dat was vandaag anders. Twee redenen : als we in noordelijke richting rijden zijn wij in Albir de laatste opstappers én we reden naar Denia, amper 60 km rijden.

    In deze periode vinden hier (en andere steden in de buurt) de jaarlijkse fallas plaats. Met dit feest wordt de komst van de lente gevierd en dat gaat gepaard met een veelvoud aan activiteiten. Eerst en vooral zijn er de beelden van soms ruim meer dan tien meter hoog, echte kunstwerken die over de hele stad verspreid staan. Soms gewoon verbazend mooi, soms een aanklacht tegen de maatschappij – je zou het een beetje kunnen vergelijken met het carnaval van Aalst in België. Uiteraard verloopt dit alles met veel lawaai met vuurwerk en voetzoekers. De parades in traditionele kledij, muziekgroepen en bloemenofferandes maken het geheel compleet. Op de laatste avond/nacht worden de beelden in brand gestoken en daarmee worden alle slechte dingen van het voorbije jaar symbolisch achtergelaten.

    Het centrum van dit alles is de stad Valencia maar daar is het enorm druk. Denia is een mooi alternatief, helaas hadden we veeeeeeel te weinig tijd om de 12 fallas die hier staan allemaal te zien. Met een andere dagindeling hadden we veel meer kunnen ontdekken. Om 13u werden we in hotel Port Denia verwacht voor een lekker buffet en daarna reden we nog langs Cabo San Antonio. Of de buschauffeur daar blij mee was wil ik betwijfelen, de weg is daar onder normale omstandigheden al redelijk smal en nu waren ze er ook nog aan de weg aan het werken. Ik zou als chauffeur al in mijn broek schijten maar Emilio bracht ons weer veilig waar we moesten zijn en we konden genieten van een mooi uitzicht.


    >> Reageer (0)
    16-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marina.

    Het mooie weer blijft aanhouden en er wordt dus uitgebreid geluierd in de zon afgewisseld met hier en daar uit eten gaan. Gisteren was het weer tijd om naar hotel Marina af te zakken voor de vaste VVB-namiddag. Het is duidelijk te merken dat voor veel mensen de overwinteringsperiode al afgelopen is want er was merkelijk minder volk dan anders. De muziek was weer best te pruimen, na de passsage van Kike en Freya twee weken geleden gaat het alleen maar in stijgende lijn. Vorige week was dat met Tony Vincent, gisteren met Nacho. Echt goede covers van oa Sheeran, McLean, Otis en Ezra. Drie weken zonder Sweet Caroline oh oh oh, het is echt een opluchting !

    De bingo was deze keer een echte uitverkoop : einde seizoen en alles moest weg. Ik denk niet dat er iemand aanwezig was die de prijzentafel niet mocht plunderen.

    Buiten was het in de Engelse wijk ook overal feest. Saint Patrick’s day komt eraan en dus moet er vooraf al flink geoefend worden. De terrassen puilden uit met alle gradaties van verbrande lijven en bezopen koppen. Als je de plaatselijke pers mag geloven worden alle records op de luchthaven van Alicante-Elche weer gebroken en dat wil ik best geloven. Volgend seizoen wordt er geprobeerd om meer Duitsers deze richting te lokken. Als daar maar geen wereldoorlog van komt ...


    >> Reageer (0)
    10-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de bergen.

    Net als de vorige dagen weer een overwegend blauwe hemel vandaag en dus tijd voor – eindelijk – een uitstapje. Rond 11u vertrokken we via Polop en Bolulla naar Tárbena waar we de auto aan de mirador parkeerden om te genieten van het uitzicht. Helaas : heeeeeeeeel veel wind, een beetje op een bankje zitten zat er niet in. De cache die er verstopt zou zijn, vonden we ook niet. Verder naar de Coll de Rates dan maar, onderweg voorzichtig laverend tussen de vele wielertoeristen die op pad waren. Sommigen nemen in de afdaling hun bochten wel héél ruim en solliciteren zo voor een plekje tegen mijn voorruit. Boven parkeerden we de auto naast een Indian (motorfiets) met een Belgisch kenteken en dronken een koffie binnen in het café, op het terras zitten was door de wind niet aangenaam. In de buurt vonden we hier wel een cache en iets later was het aan ons om aan de afdaling richting Parcent te beginnen, nauwelijks verkeer en dat maakt het zeer aangenaam.

    In Alcalalí vonden we nog twee caches en werd het stilaan etenstijd. Zou La Solana nog bestaan ? Ja hoor, en dus was de keuze snel gemaakt. Vroeger toen ik op bezoek kwam bij mijn ouders reden wij (en vele anderen) regelmatig vanuit Benidorm naar dit restaurant vanwege de betaalbare lekkere menu”s. Dat is na al die jaren nog niet veranderd en met de buikjes vol konden we naar huis rijden. Carina verkoos de N332 in plaats van de AP7 en zo konden we stoppen bij de orthodoxe kerk in Altea. Sinds kort moet je hier inkom betalen en dus bleef ik buiten wachten, ik heb de kerk inmiddels al dikwijls genoeg gezien.

    Onderweg nog een relatief korte stop bij MercaChina om geld uit te geven aan compleet nutteloze zaken.


    >> Reageer (0)
    05-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geocaching.

    Beter kan een zondag niet zijn. Enkele adventure lab caches gezocht, een kleine geocachers bijeenkomst bijgewoond, daarna een modeshow in Benidorm gevolgd door een klinkende overwinning van RAFC.


    >> Reageer (0)
    04-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de finale !

    Antwerp naar de finale van de Beker van België, dat is toch wel veruit het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen. Het was bibberen tot het einde maar na penalty’s heeft de beste ploeg gewonnen. Uiteraard hebben we die overwinning meegemaakt in café Panaché, waar anders ? Gisteren ging ik met Robert (VVB-kameraad) naar Villajoyosa om daar het eerder bestelde en op maat gemaakte tentzeil op te halen. Onze voortent is al een tijdje niet meer waterdicht maar voor de rest nog in redelijke staat. Bij elk klein regenbuitje is het dweilen en alles afdekken met plastiek. Daar zou nu dus opgelost moeten zijn want na de aankoop klom Robert onmiddellijk op de ladder om alles te bevestigen. Het resultaat ziet er prima uit, nu wachten op het eerste onweer.

    Vandaag was het mooi weer en we besloten een beetje te gaan wandelen aan zee. We waren nog geen halve kilometer weg en zagen een Yorkshire terriër op straat lopen. Beestje opgepakt en eens gaan kijken een beetje verder waar de poort open stond. Meteen een goede gok en onze goede daad van vandaag was weeral in orde.

    Iets later zetten we de auto op de markt en wandelden richting zee. Echt ver geraakten we niet want al onmiddellijk viel ons oog op het dagmenu van restaurant La Roca. “Hé, dat ziet er niet slecht uit” en hop, gedaan met wandelen en voetjes onder tafel. Gezellige aankleding, aangepaste muziek, vriendelijke bediening en lekker eten. Na het eten moest er absoluut nog iets gekocht worden bij Ale Hop, de winkel waar je niet buiten geraakt zonder nutteloze aankoop

    Daarna nog een tussenstop bij Aldi en we konden weer naar huis.


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!