Profile for etterke

Welkom bezoeker nummer

Zoeken in blog

  • het vervolg

    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
    HET VERVOLG
    Totaal oninteressante verhaaltjes van twee 60+ers.
    ik = Eddy, wij = Carina en ikke, hier = waar we op dat moment zijn :-)
    29-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanprestatie.

    Een regelrechte schande was het gisteren, veel meer kan je niet zeggen over de prestaties van Antwerp op het veld van Eupen. Een landskampioen volledig onwaardig. Ik had het voor het begin van de competitie al voorspeld : het zou een moeilijk jaar worden voor stamnummer 1 en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Een individuele speler kan al eens een slechte dag hebben maar een hele ploeg die zwaar ondermaats presteert … Zou het mét Vermeeren wel beter geweest zijn ? Dat zullen we nooit weten maar het is wel spijtig dat jonge talenten constant weggekaapt worden door buitenlandse grootmachten.

    Gelukkig kunnen we al die miserie doorspoelen met wat films of series op de laptop. Met bijvoorbeeld Chupa of Zeevonk, de perfecte zondagavond films voor de hele familie. Enkele dagen geleden vonden we ook de miniserie Mr Bates vs The Post Office absoluut de moeite waard en van Big George Foreman (film over de bokser) hebben we ook genoten.

    Vandaag kregen we een alarmerend bericht over de camping in Sint-Job. Er was ingebroken in een aantal caravans maar na een controle van iemand ter plaatse kregen we te horen dat bij ons alles in orde zou zijn.


    >> Reageer (0)
    26-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer.

    Dinsdag kregen we een onverwacht berichtje, Ingrid en Oswald (Feathers & More) waren enkele uurtjes in Benidorm en wilden ons graag zien. Wij dus naar het oude centrum en daar konden we meteen kennis maken met de mama van Oswald en zijn broer en vriendin. Per toeval kwamen we Chrisje (camping België) ook nog tegen. Na een terrasje keerden we terug want tegen de avond waren we afgesproken met Monique en Philip. Met hen gingen we naar Grieks restaurant Santorini om hun laatste avond in Spanje te “vieren”.

    Woensdag was het weer tijd voor de vaste VVB-namiddag. Zonder zanger(es) deze keer want die had zijn kat gestuurd. In de plaats daarvan kregen we een muziekbingo, altijd plezant als afwisseling.

    s Avonds zaten we in de Panaché om Antwerp te zien winnen in de beker van België, de finale komt steeds dichterbij. Serge (Sergio) was ook weer aanwezig en toonde zich een waardig verliezer als OHL supporter. Een rondje voor de hele zaak was het gevolg !

    Gisteren en vandaag kregen we echt zomerweer en dus werd er uitgebreid in het zonnetje gezeten.

    Vandaag werd de zomerdag afgesloten bij Zero Zero.


    >> Reageer (0)
    21-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panaché.

    Een hele dag doorbrengen in een café, het is mij nog niet vaak – misschien zelfs nooit – overkomen. Vandaag dus wel ! Al vóór 12u30 zaten we bij de Panaché en om 13u kregen we ons eten geserveerd zodat vanaf half twee onze aandacht volledig naar de wedstrijd van Antwerp tegen Charleroi kon gaan. Het werd een vrij gemakkelijke 4-1 overwinning en daarna konden we het veldrijden in Benidorm volgen met eindelijk Van Aert op de eerste plaats.

    Daarna kon het feestprogramma beginnen en langzamerhand kwamen er meer koersliefhebbers naar “ons” voetbalcafé afgezakt. Op een bepaald moment stond er evenveel volk op het trottoir dan er binnen zat. We kregen de virtuoze gitarist Rafa Raposo en daarna zangeres Syla voorgeschoteld. Als verrassing kwam ook Sergio enkele nummers brengen, het blijft een fenomeen !

    Net toen we wilden vertrekken kwam de politie de boel verzieken : te luide muziek. Al bij al een fantastische dag!














    >> Reageer (0)
    18-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een avond voor RAFC !

    Maandag waren we afgesproken met Philip, Monique, Gery en Roza op camping La Media Legua, de nieuwste aanwinst hier in de buurt - tussen Benidorm en Albir. Een grote moderne camping die nog niet helemaal afgewerkt is, van de zwembaden kan je voorlopig nog niet genieten. Na de aperitief gingen we naar Zero Zero, dat blijft een aparte ervaring. Of weet jij wat je op je bord mag verwachten als er mahammara, nigiri of chaufarijst op het menu staan ? Altijd even lekkere, verrassende en kleurrijke gerechten + altijd vegetarische mogelijkheden.

    s Avonds werd er gekeken naar Golda, over de Israelische president tijdens de Yom Kipoer oorlog in 1973. Ook een aantal afleveringen van De zonen van Van As zorgden voor wat amusement. Gisteren stond dan weer de nieuwste Scorsese op ons te wachten, Killers of the Flower Moon. Altijd de moeite waard, zeker met DiCaprio en De Niro in de hoofdrollen maar meer dan 200 minuten is toch wel heel lang voor deze slome film.

    Gelukkig hadden we ‘s middags de beentjes al kunnen los gooien tijdens de VVB-bijeenkomst. Artiest van dienst was Nacho en zijn optreden was veel zwakker dan we van hem gewend zijn. Daarna hadden we een tafel bij de Panaché gereserveerd. Niet alleen om te eten maar vooral om naar de bekerwedstrijd tegen OHL te zien. Maar ja, die sneeuw …

    Vandaag werd dan weer een superdag : mooi weer en 's middags naar Almafra om iets te drinken en knabbelen met Philip, Monique en onze pa.  's Avonds werd het voor RAFC een droom die uit kwam.  Ook al gaat het dit seizoen iets minder in de competitie, tijdens het gala van de Gouden Schoen werden alle prijzen door de oudste club van het land gewonnen. Belofte-goal-speler-doelman-trainer van het jaar, allemaal in de pocket.

    Overigens was de show zelf niet echt hoogstaand.  Slecht camerawerk, rommelig ...


    >> Reageer (0)
    14-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LaCena Beach.

    Gisteren iets gaan eten bij Universal en ‘s avonds eindelijk naar Napoleon gekeken, het duurde even voor ik een versie in goede kwaliteit kon vinden. Hier en daar zit er een indommelmomentje in en volgens de historici zijn er veel zaken die niet kloppen maar de veldslagen zijn absoluut spectaculair. Een zeven op tien.

    Vandaag werden we opgehaald door Robert en Annick om samen naar de rommelmarkt van La Nucía te rijden. Daniël en Rosette zaten ons al op te wachten en hadden super lekkere croissants bij. Na de markt was het tijd om af te zakken naar LaCena Beach, een restaurant op de zeedijk van Altea (tegen de grens van Albir). Daar was ter gelegenheid van Robert zijn verjaardag een tafel gereserveerd. Om eerlijk te zijn : vorig jaar waren we zwaar teleurgesteld bij LaCena in de hoofdstraat van Albir. Bijna alles viel daar tegen : onvriendelijke bediening en – nog erger – slecht eten. Ik ga er nog steeds van uit dat al het personeel die dag liever was thuis gebleven want als we er voorbij wandelen, is de zaak steeds goed gevuld en zoiets kan je niet volhouden als je altijd faalt qua restaurantbeleving.

    Vandaag was helemaal anders, hoewel van dezelfde restaurantketen was dit veeeeeeel beter. De ligging met onbelemmerd zicht op zee, ruime zithoeken, goede bediening en prachtig interieur dragen allemaal bij tot een positieve ervaring. Enkele details zoals de uitgefreesde QR code maken het speciaal.

    Er is een uitgebreide keuze en ook de vegetariërs worden niet vergeten. Alles werd keurig geserveerd en de porties waren rijkelijk én lekker, hier komen we zeker terug ! Bedankt aan ons tafelgezelschap.
















    >> Reageer (0)
    12-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar.

    Maandag was de wekker ingesteld om ons wakker te maken om 5u30. De bedoeling was om te voet naar de luchthaven te wandelen maar het was toch wel heel koud en er werd besloten om de korte afstand met de taxi te overbruggen. Voor minder dan 10 euro werden we afgezet bij Antwerp Airport. Het vliegtuig stond al klaar en zonder enige vertraging lieten we de koekenstad achter ons om twee uur later in Alicante te landen. De is wat ze noemen de wind van achter.

    We waren amper vijf minuten buiten en Robert kwam al aangereden en nog vóór de middag waren we terug bij onze caravan. We hadden een beetje schrik want het had de vorige dagen flink gewaaid maar er was geen schade.

    Later op de dag werd het moeilijker : veel van onze favoriete restaurants hadden hun sluitingsdag of waren nog aan het profiteren van hun laatste vakantiedag in de eindejaarsperiode. Gelukkig stond er bij Universal nog steeds witloof op de kaart en dat smaakte.

    Woensdag gingen we na de wekelijkse VVB bijeenkomst eten bij Belgomar en zo konden we dan meteen abuela Katy gelukwensen met haar recent geboren kleindochter. Meteen hebben we ook iets bijgeleerd : Pampers zijn hier niet te vinden, hét merk is hier Dodot – dat weten we dan ook …

    Vandaag beleefden we een fantastische namiddag. Naar jaarlijkse traditie was er een nieuwjaarsbuffet van de VVB en deze keer was er een speciale editie vanwege het dertigjarig bestaan van de club. De opkomst was minder dan vorige jaren maar er werd wel dubbel zo hard gefeest ! De hapjes en voorgerechten bleven maar komen en na de soep was de honger al over. Toch werden we daarna nog verwend met sorbet, vis of vlees als hoofdschotel én dessert met koffie. Alles even lekker !

    Tussendoor werden nog een aantal mensen in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet voor de club. Er was ook een tombola voorzien en de nummertjes werden door een onschuldige hand getrokken, die van onze pa. En hij deed dat goed want ik won een flink uit de kluiten gewassen mand - gevuld met worst, flessen wijn, turron enz. In totaal zes kilogram op de weegschaal.

    Het hele feestelijke gebeuren werd overgoten met verschillende optredens. Zang en dans, voor elk wat wils en de dansvloer stond dan ook regelmatig vol. Afgesloten werd – zoals altijd – met “Amigos para siempre”. Een mooie dag en zijn geld absoluut waard.




















    >> Reageer (1)
    07-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag.

    Wat hebben we tijdens de eerste week van 2024 gedaan ? We hebben genoten van de malse regen maar het was wel een beetje overdreven. De eerste weken ontsnapten we meestal nog al die nattigheid maar nu hebben we toch regelmatig de volle laag gekregen. Normaal blijf je dan binnen maar soms heb je geen keuze. We moesten oa naar het nieuwe Cadix ziekenhuis voor een controle. Wat een gebouw ! Heel veel ruimte, om de 20 cm een stopcontact en een rare liftenfilosofie

    We zijn ook goedendag gaan zeggen bij vrienden in Ekeren om een fles gin te ruilen voor een fles whisky. We kregen daar frietjes en stoofvlees voorgeschoteld en dat was meteen ook zo een beetje de enige dag dat we niet op restaurant zijn geweest. Dat wil echter niet zeggen dat we niet zelf gekookt hebben want ik heb nog nooit zo veel in de keuken gestaan dan nu. Ik zie de vraagtekens al in jullie ogen … Tijdens het slechte weer hebben we heel veel dagschotels gemaakt voor schoonmama Yum. Ze heeft nu voor meer dan een maand vers bereide maaltijden in haar diepvries zitten : wortelpuree met worst, nasi goreng, soep, witloof met broccolipuree, tagliatelli bolognese, spaghetti arrabiata, hamburgers met erwtjes+wortelen en champignonsaus enz

    Zelf durfden we de eigen creaties niet aan en dus gingen we naar de Chinees eten, zijn we met Lieven en Miranda iets gaan eten in de Vlegel (Mortsel) en samen met Yum zijn we natuurlijk ook bij Anoot gaan eten. Deze avond hebben we trouwens ons verblijf in België daar mee afgesloten. Morgenvroeg vertrekken we naar Spanje, net nu het hier mooi zonnig weer wordt. Ik heb eens gekeken naar vorig jaar. Toen was het in Spanje bij aankomst 30 graden, als de voorspellingen nu juist zijn zullen we tevreden moeten zijn met de helft. Wat nog altijd 20 graden warmer zal zijn dan in België.














    >> Reageer (0)
    02-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste wensen.

    Ik zal maar beginnen met alle lezers een gelukkig nieuwjaar te wensen, ook al geloof ik niet dat het in 2024 veel beter gaat worden. Het zal waarschijnlijk nog heter, nog duurder, nog natter worden en ik verwacht wereldwijd nog meer ambras.

    Wij zijn het nieuwe jaar in ieder geval goed begonnen. Zoals de voorbije jaren vierden we kerstmis bij de familie van Carina en oudejaarsavond bij de familie in Lochristi. Gezellige avondjes met lekker eten, spelletjes, quizzen en heeeeeeeeeel veel geschenken. Gisteren namen we dan afscheid en spoorden met de trein naar Antwerpen om onze nieuwjaarswensen over te brengen aan Yum. We beginnen nu aan onze laatste week in België en we zullen proberen hier en daar af te spreken met vrienden.












    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!