Profile for etterke

Welkom bezoeker nummer

Zoeken in blog

  • het vervolg

    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
    HET VERVOLG
    Totaal oninteressante verhaaltjes van twee 60+ers.
    ik = Eddy, wij = Carina en ikke, hier = waar we op dat moment zijn :-)
    16-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendjes.

    Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een etentje en zo kwamen we gisterenavond met een deel van de familie bij Grieks restaurant Mandraki op de Kaasmarkt terecht. Gelukkig hadden we gereserveerd want de zaak zat propvol. Die populariteit verdienen ze ook : mooi interieur, lekker eten en personeel dat met plezier komt werken. Alleen misschien een beetje donker en de tafels staan wat te dicht bij elkaar voor een romantisch etentje voor twee. Voor ons geen probleem, want we waren met vijf.

    Vandaag bleven we een hele tijd twijfelen : soms scheen de zon en soms werd de lucht heel donker. We waagden het toch en namen de tram naar het MAS, daar werden om 15u 10000 roze eendjes te water gelaten. Dit alles kadert in een project tegen borstkanker en je kan dan voor 5 euro een eendje kopen.

    De lucht bleef er veelbelovend uit zien en we tramden verder naar de boeienweide op Linkeroever, daar werd Amazing Asia georganiseerd : zoals elk jaar een plein vol eetkraampjes en een podium met niet al te grote talenten maar alles samen wel gezellig. Even kregen we een flinke regenbui te verwerken maar we hadden net op tijd een droog plekje onder de tent gekozen.
















    >> Reageer (0)
    15-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beestjes.

    Het rotweer blijft maar duren. Ook als het een dag niet regent, aangenaam kan je dit niet noemen met veel te lage temperaturen. En toch moet je je dagen vullen … Dat deden we met korte dierentuinbezoekjes en, vooral om Carina te plezieren, een middagje naar Ikea. Met een volle kar en een grote smile kon ‘s avonds het knutselen beginnen.

    Vandaag verjaart Carina en daarvoor had ik al een hele tijd iets gepland, toen nog in de veronderstelling dat het ooit wel eens beter weer zou worden. En …….. het heeft niet geregend tijdens ons bezoek aan de Epic Alpaca Farm in Minderhout. Het was iets dat al lang op het verlanglijstje van Carina stond : Alpaca’s knuffelen en met de beestjes gaan wandelen. Dat knuffelen valt een beetje tegen, je moet echt hun vertrouwen winnen en weten hoe je ze moet benaderen. En als je denkt dat een ezel koppig is : ga maar eens met een alpaca wandelen. Als ze niet willen, dan willen ze niet. Tot er toch eentje het voortouw neemt en dan volgt de rest gedwee. Een geslaagde verrassing !




















    >> Reageer (0)
    08-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje.

    Nog even iets over ons nieuw adres. We hebben hier geen tuin of terras en dus is het de bedoeling zoveel mogelijk van de caravan in Sint-Job te genieten en de drukke stad achter ons te laten. Natuurlijk moeten de weergoden dan een beetje meewerken. We hebben intussen allebei ook een abonnement op de dierentuin, slechts twee tramhaltes van ons verwijderd en indien nodig dus zelfs te voet bereikbaar.

    Vandaag bleef het de hele dag droog en we trokken zoals elk jaar naar de Master Schmidt hoeve in Deurne om daar Shangrila Home Acoustics bij te wonen en zo de straatkinderen in Nepal te steunen. Het werd weer een plezant feestje en we zagen weer vele bekenden terug.
















    >> Reageer (0)
    03-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seefhoek.

    Het was even spannend vandaag. We moesten om 11u bij het stadskantoor aan het Harmoniepark zijn. Normaal is dat een tramritje van zo’n 20 minuten maar uitgerekend vandaag was er een staking. Er reed hier in de buurt ongeveer een kwart van het normale aanbod en dus vertrokken we ruim op voorhand. Half uur wachten op de eerste tram, overal extra veel volk aan de haltes en om 11u01 waren we ter plaatse. Missie gelukt en we wonen dus nu officieel in 2060 Antwerpen, om precies te zijn in de beruchte wijk Seefhoek/Stuivenberg/Schoolplak. Een zeer levendige buurt waar blanke smoelekes even zeldzaam zijn dan een vrije parkeerplaats. Het lijstje bekende personen dat hier in deze volkswijk woont of heeft gewoond is heel lang : Vincent van Gogh - Willy Vandersteen - Rik Coppens - Jef Cassiers - Bob Benny - Panamarenko - Jan Fabre - Tuur Van Wallendael - Els de Schepper - Janine Bischops - Johny Voners - Frans Detiège - Tourist Lemc - Leona Detiège - Charel Janssens - Stafke Fabri - Leah Thys - Matthias Schoenaerts - Michael Pas - Nathalie Meskens - Peter Van Den Begin - Gaston Berghmans - Walter Soethoudt - Willy Steveniers - La Esterella. En ja, ik ken de verhalen over drugs, steekpartijen en allerlei kleine en grote problemen ook. Voorlopig zijn we daar nog niet mee geconfronteerd en ik verwacht ook niet meteen een brandbom tegen onze voordeur. En voor de rest : openbaar vervoer achter het hoekje, veel winkels die tot ‘s avonds laat open zijn, betaalbare snackbars enz.  Ik probeer het allemaal positief te bekijken ...


    >> Reageer (0)
    02-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd.

    Gisteren gingen we met Yum naar de Meir om naar de opblaassculpturen van Antwerp on Air te zoeken/zien. Ze werden alle acht vlot gevonden, geen spectaculaire dingen maar alles wat de stad een beetje kleuriger maakt is welkom.

    Vandaag ging ik in mijn eentje (Carina heeft last van haar rug) naar het Rivierenhof om naar de Quaeye Werelt te gaan kijken. Een heleboel re-enactors laten je daar kennismaken met de middeleeuwen met als hoogtepunt een ware veldslag anno 1477.




















    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!