Profile for etterke

Welkom bezoeker nummer

Zoeken in blog

  • het vervolg

    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
    HET VERVOLG
    Totaal oninteressante verhaaltjes van twee 60+ers.
    ik = Eddy, wij = Carina en ikke, hier = waar we op dat moment zijn :-)
    27-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaar.

    Morgen (niet al te vroeg) vertrekken we naar het zuiden, de auto is ingeladen en de hotels voor onderweg zijn gereserveerd. Eerste stop wordt Épinal in de Vogezen, waar we twee nachten blijven. Daarna gaat het naar Pierrelatte (tussen Montélimar en Orange) voor één nacht hotel. Zondag rijden we dan verder naar Coma-Ruga tussen Barcelona en Tarragona waar we nog een nachtje hotel aan het strand geboekt hebben. Maandag in de vroege namiddag moeten we dan in Alfaz zijn. Niet te veel kilometers op één dag dus en tijd om enkele caches te zoeken en ons onder te dompelen in de lokale sfeer.


    >> Reageer (0)
    24-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierentuin.

    Alweer weinig te melden, met het regenachtige weer kom ik alleen maar buiten als het echt nodig is. Echt nodig wil zeggen : ik heb honger/ik heb dorst/ik denk verkeerdelijk dat de zon schijnt (schrappen wat niet past). Tegenwoordig wordt er – ook in de regen – nogal wat over en weer gependeld tussen ons huidige officieel adres en ons toekomstige adres. Daarover volgt ooit wel een keer meer uitleg.

    Vandaag scheen, zoals voorspeld, de zon uitbundig en vermits het abonnement op de dierentuin nog niet veel gebruikt was dit jaar, besloten we om er samen met schoonmama Yum een uitstapje van te maken. We hadden gisteren al een rolstoel gereserveerd en zo kon ze in alle rust de kilometers afleggen.

    Het was redelijk druk en met je ogen dicht waande je je in een of andere Nederlandse dierentuin, zo veel noorderburen liepen er rond.




















    >> Reageer (0)
    19-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna weg ?

    De laatste dagen heel wat rondgewandeld in Antwerpen, soms puur ter ontspanning en soms verplicht om een aantal dingen in orde te brengen. Hieruit kan je misschien afleiden dat we stilaan ons vertrek naar Spanje aan het voorbereiden zijn en zo is het ook ! We gaan het riskeren, de bedoeling is om volgende week donderdag te vertrekken en een vijftal dagen onderweg te zijn.

    Tijdens de stadswandelingen ben ik ook nog eens binnen geweest in het MAS, waar momenteel een tijdelijke tentoonstelling loopt over de tweede wereldoorlog in Antwerpen. Op het dakterras is het altijd genieten van het weidse uitzicht.

    Zaterdagavond zijn we naar een straatfeest op Antwerpen-Zuid geweest waar Blue Connexxion (de covergroep van kameraad Rudi) optrad. Gezellig feestje maar we moesten onze aanwezigheid wel verantwoorden omdat we niet in de straat woonden. Snap ik wel, het kan niet de bedoeling zijn om heel de stad te laten profiteren van de lage drankprijzen.

    Zondag reden we over en weer naar de camping in Sint-Job om de caravan winterklaar te maken (water aflaten, diepvries leegmaken enz)

    Uiteraard zijn we af en toe ook iets gaan eten ...
















    >> Reageer (0)
    15-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gras.

    Niet echt belangrijk maar toch vergeten te vertellen : vorige week waren er filmopnames op de camping. Wees gerust, je gaat mij niet in de bioscoop op het grote scherm zien. Twee dagen lang werd er van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat door een uitgebreide crew gedraaid om twee reclamespots van een halve minuut op te nemen. Zou voor Europabank zijn, toch benieuwd om het resultaat te zien. Voor de rest worden de dagen gevuld met kleine wandelingen en wachten op de thuisverpleging voor schoonmama Yum. Die is trouwens heel blij met het grastapijt in haar kleine tuintje.

    Met het mooie weer dwaal ik af en toe in mijn eentje door de stad en gisteren was dat samen met Carina na een bezoekje aan de tandarts. Wel grappig : Mexicaanse tandarts met Italiaanse collega die ook Spaans praat + een receptioniste met hoofddoek. Allemaal even bekwaam en vriendelijk, daar draait het toch om !




















    >> Reageer (0)
    11-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Destelbergen.

    De voorbije week ben ik in mijn eentje nog eens enkele dagen naar de camping in Sint-Job gaan slapen. Vrijdag is Carina dan samen met de mama met de bus gekomen, zo konden ze ook nog wat “genieten” van de hittegolf. ‘s Avonds gingen we in de kantine eten en daarna reden we samen met de auto naar Deurne.

    Zaterdag reden we naar Destelbergen om Robert en Annick (die we kennen van de Vlaamse Vriendenkring in Benidorm) hun huwelijk bij te wonen. Dat was voor hen een verrassing en ze zaten er een beetje mee verveeld dat er niet op ons gerekend was om achteraf met de vrienden en familie iets te gaan eten. Dat was helemaal niet onze bedoeling maar ik vermoed dat we in Spanje nog wel iets kunnen verwachten.

    Na het huwelijk gingen we langs bij de familie in Lochristi, waar me meteen bleven eten en slapen. We hebben ook officieel afscheid genomen omdat de kans dat we binnenkort naar Spanje kunnen vertrekken steeds groter wordt. Dat heeft niet alleen te maken met de vooruitgang van mama Yum maar ook met het feit dat de definitieve afhandeling van het overlijden van Carina’s echtgenoot dichter bij komt.


    >> Reageer (0)
    03-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwisseling.

    Een druk weekend achter de rug. Eerst een vermoeiende namiddag bij Ikea waar Carina alles wel zou willen meenemen. Tegen de avond gingen we naar Edegem voor de jaarmarkt en aanverwante animatie. Er stonden veel muziekgroepjes op het programma, wellicht om de leemte die Rock Edegem achterliet een beetje te vullen.

    We wandelden door de straten die volstonden met tijdelijke terrassen en eetkraampjes. Het was er ontzettend druk en dat viel vooral op toen Carina zin had in smoutebollen. Rijen van 30 personen doen die goesting rap verdwijnen. We ontdekten er ook een fantastisch covergroep : The Rover met een stevig repertoire vol meebrul- en springmomenten. Rond 21u stond Johnny den Artiest op het programma maar die bleven zo lang soundchecken tot we er genoeg van kregen en – deels omdat Carina kou kreeg – naar de auto wandelden.

    Vandaag werden we om 11u verwacht op het Sint-Jansplein waar “Klassiek in de stad” de eerder troosteloze buurt deed opleven met klassieke soundtracks van beroemde films als Schindlers List, Gone with the Wind en E.T.

    Onmiddellijk daarna profiteerden we van de open deur dag van de Opera. Schitterend gebouw waar je (beperkt) vrij kon rondwandelen en hier en daar vertelden medewerkers iets over de geschiedenis van het gebouw en kreeg je details over de weergaloze akoestiek. Uiteraard werd er ook een stukje gezongen, in totaal een plezant uitje en daar kregen we dorst van. In de biercentrale was er niemand geïnteresseerd om ons te bedien en dus verhuisden we twee terrassen verder naar The Duke of Antwerp. Correcte service en verzorgde drankjes en een kaart die uitnodigde om nog eens terug te komen.

    Deze avond gingen we naar de Chinees hier (in Deurne) achter het hoekje.


















    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!