Het verhaaltje van vandaag heeft al een heel verleden. Zoals jullie weten gaan we regelmatig voetbal kijken in café Panaché en meestal eten we daar dan ook iets. Kokkin/eigenaar Yenny is van Domenicaanse afkomst maar haar vol au vent, stoofvlees, biefstuk friet enz moet niet onderdoen voor wat wij vroeger thuis kregen voorgeschoteld. Enkele maanden geleden had ik haar gevraagd om eens een keer een specialiteit van haar herkomstland te maken. Ja, dat ging ze wel eens doen maar er werd niet echt iets gepland. Tot enkele weken geleden, ik voelde mijn verjaardag naderen en misschien was het wel een goed idee om met de hele camperplaats aan tafel te gaan. Ik sprak af met Yenny dat ze haar goesting mocht doen mits enkele beperkingen : niet te pikant, geen ingewanden, geen vis. Dat was geen probleem en vandaag was het dan zover. De hele groep werd over enkele auto’s verdeeld en hop, we reden naar Benidorm.
De hele zaak was versierd en we konden meteen genieten van een cava. We begonnen met sancocho, een zeer lekkere soep die bij iedereen in de smaak viel. Daarna werd de tafel volgezet met allerlei potjes en bordjes zodat een buffet ontstond en iedereen kon nemen wat er voor hem of haar lekker uitzag. Het duurde niet lang of iedereen was helemaal overtuigd van de kookkunsten van Yenny. En hoe lekker alles ook was, je krijgt iedereen pas echt stil als een dame blanche op tafel wordt gezet. Met een aantal Italiaanse koffies en soberanos + nog een afzakkertje van de zaak zat iedereen helemaal vol en konden we terug naar onze berg rijden. Voor herhaling vatbaar !
|