|
We willen al enkele weken naar de markt van Albir of Alfaz maar we blijven steeds te lang in ons bed liggen. Volgende week onze (voorlopig) laatste kans, ik ben nieuwsgierig …
Na meer dan een maand alleen zijn op onze berg hebben we de laatste dagen gezelschap gekregen van enkele vaste klanten en de volgende dagen loop het helemaal vol.
De weken vliegen intussen voorbij en Carina probeert steeds meer zonder kruk te wandelen, de ene dag lukt dat al wat beter dan de andere.
Op restaurant gaan lukt altijd, deze week werd het “de groezelige Chinees”, Belgomar en deze avond El Paso. Een tijdje geleden had ik een goede recensie gelezen over hun spare ribs en ze waren lekker, je moet wel van een ietwat zoete marinade houden.
De ribbetjes worden een nacht gemarineerd en vervolgens meer dan zes uur zachtjes gerookt, boven kersenhout of met hout uit oude vaten whisky of brandewijn, voor extra smaak. Om ze sappig te houden, worden de ribbetjes tijdens het langzame rookproces regelmatig bespoten met appelsap gemengd met Jack Daniels, wat het vlees een werkelijk unieke smaak geeft.
|