Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    02-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Scootyvakantie Achterhoek mei 2018

    Dag 1 vrijdag 25 mei

    Voor de verandering heb ik deze nacht eens goed geslapen. Ik had de dag ervoor al zoveel mogelijk gedaan en een goede kennis heeft mij geholpen met de mandjes aan elkaar te maken, zodat ik meer bagage kon meenemen. Je moet nl heel wat mee sjouwen, naast kleding en proviand, de oplader, regenkleding en de hoes van scooty, radio om met de buitenwereld in contact te blijven, etc.,
    Normaal helpt mijn vader mij altijd, maar die had helaas autopech, dus moesten we een alternatief zoeken. Dat gold ook voor het wegbrengen, daarom ging ik met de Valystaxi. Hij was een beetje laat, maar ik had vakantie en het was mooi weer, dus dat was niet zo heel erg. Hij moest in Groenlo nog even tanken en toen konden we tegen 11 uur echt vertrekken. Omdat er bij Zevenaar file was, gingen we daar een stukje binnendoor, dat was leuk, meestal zie je die omgeving niet.
    Tegen half één waren we in het buitengebied van Velp, waar mijn reis dan echt begon.
    Het 1e wat ik hoorde was de koekoek, dat is voor mij een bijzondere vogel en ik voelde meteen dat het goed zat. Overigens heb ik die de afgelopen reis vaker gehoord. Deze hoorde ik op het Roozendaalse veld. De route ging verder langs de Posbank, richting de Steegh. Daar zag ik een Schotse Hooglander schuilen voor de zon, zie foto.
    Dat kon ik zien, omdat ik natuurgebieden altijd stapvoets rijd. Als ik dan van die wielrenners of razende senioren op efietsen voorbij zie komen, denk ik altijd: "Waarom rijden jullie hier, jullie zien totaal niets van de omgeving, het gaat jullie er alleen maar om te vertellen hoeveel km jullie gejaagd hebben" Sommige zijn zelfs gefrustreerd als ik, volgens hun, niet snel genoeg rijd. Domme lui denk ik dan meestal.
    Even verderop zag ik een boom, die leek op een krokodillenbek, zie foto.
    Na een kleine pauze op de heide, ging de reis verder richting Ellecom. Daar kon k de route niet vervolgen vanwege wegwerkzaamheden. Vroeg toen naar de weg richting Dieren, maar werd de verkeerde kant opgestuurd.. Weer terug in Ellecom kwam ik langs de VVV, annex bakkerij, buurtsuper. Daar naar de weg gevraagd en mezelf getrakteerd op een ijsje. Dat waren nog eens prijzen, ik had een cornetto voor €1,00. waar vind je dat nog? Van de week was ik met mijn ouders op pad en daar rekende ze €2,50 voor hetzelfde ijsje, zag ik op een bord.
    In Dieren ben ik, op advies van mijn huidtherapeute, met het pontje naar Olburgen gegaan en via de andere kant naar Brummen gereden langs de IJssel. Hoewel ik niet veel van de IJssel gezien heb, was de route erg mooi. Veel vergezichten gezien. Ik had veel geluk, het dreigde te gaan regenen, maar op een paar drup na, hield ik het droog. Bij Bronkhorst ben ik weer op de pont gegaan. Daar was het ook weer prachtig weer en dat is ook de hele avond zo gebleven.
    In Brummen vond ik snel de juiste straat. Vlakbij het logeeradres was een cafetaria, daar heb ik een broodje kroket gegeten. Om kwart over 5 was ik op mijn logeeradres, daar werd ik hartelijk ontvangen. Ik heb geslapen in een luxe huisje met alle gemakken die je kunt bedenken, zelfs een keuken was aanwezig en in de koelkast lag bier en frisdrank die je tegen een vergoeding kon gebruiken.

    Dag 2

    Ik werd wakker met het zonnetje en een mooi vogelconcert. Na het wassen en aankleden scooty ingepakt.
    Daarna buiten de Groenlose gids gelezen, dat had ik thuis nog niet gedaan. Zag dat er een Grolse fietstocht in stond, die heb ik meteen uitgeknipt.
    Inmiddels was het half negen, tijd voor het ontbijt. Ook die heb ik buiten genuttigd, die was goed, alleen het krentenbrood was een beetje droog, maar dat mocht de pret niet drukken.
    Na de boel afgeruimd te hebben, vertrok ik rond negen uur. De 1e plaats was Oeken, een klein rustig gat.
    In Voorstonder (buurtschap met een kasteel) heb ik even met mijn moeder getelefoneerd. Als u vaste lezer bent, dan weet u dat dat 's morgens een vast ritueel is.
    De route gng verder naar Tonden, ook een kleine buurtschap. Daar stond bij een knooppunt (via de knooppunten rij ik altijd mijn routes), een mobiele Italiaanse ijscokar en daar kon ik niet aan voorbij rijden, heb genoten van een ijsje en ook hier was de koekoek met zijn concert aanwezig
    Een stukje verderop zag ik de 1e ooievaar, heb er in totaal 4 gezien. Daarvoor zag ik al 2 zwanen en een aantal ganzen
    Tegen 1 uur was ik in Gorssel. Ook hier ben ik weer met de pont geweest, zelfs een klein stukje "gevaren", de overkant was nl niet helemaal recht er tegenover. Heb even door Gorssel gereden, maar daar was het me te druk en er waren hoofdzakelijk terrasjes, die vanwege het mooie weer helemaal vol zaten. Daarom ben ik maar richting mijn logeeradres gereden. Iets verderop stond een bankje in de schaduw, waar ik de resterende tijd doorgebracht heb met het schrijven van dit verslag, route voor de volgende dag bepalen en puzzelen. Het was er heerlijk rustig, op het geluid van boeren die aan het maaien en hooi schudden waren na.
    Het logeeradres was ditmaal ook weer een luxe huisje, opnieuw voorzien van alle gemakken en een super service! Kreeg een douchekrukje en buiten een luie stoel met voetenbankje en had een mooi uitzicht op de uiterwaarden van de IJssel en de gierzwaluwen gaven hun beste concert ten gehore.

    Dag 3 zondag 27 mei

    Toen ik de gordijnen open sloeg zag ik een vogelvergadering, zie foto Ik dacht dat het zwaluwen waren, , maar ze leken me wat groot. De gastvrouw meende dat het merels waren. Wat het waren is dus de vraag, mocht u het weten, geef het dan even door, dan kan ik het hier melden en bovendien ben ik er ook erg nieuwsgierig naar. In elk geval vond ik dat het 1e cadeautje van die dag,
    Nadat ik alles weer reisklaar gemaakt had, werd ik getrakteerd op een vorstelijk ontbijt. Jammer dat ik niet zoveel meer kan eten, daarom heb ik me beperkt tot een croissantje, waarvan de ene helft met geitenkaas en de andere helft met oude kaas en verder een half bakje verse fruitsla. Ook de sinaasappelsap was vers geperst, het eitje maakte het
    geheel voor mij compleet. Het 2e cadeautje.
    Tegen 9 uur ging ik weer op pad. Het 1e uur weer 2 ooievaars gezien, deze keer beide op het nest en eentje had volgens mij ook jongen, want ik zag wat boven het nest uitsteken. Zag ook nog een oldtimer vrachtautootje.
    Tegen 12 uur gepauzeerd aan het kanaal bij de sluizen van Eefde. Daarna ging de tocht door naar Almen. Het drukkerijmuseum bestaat nog steeds, maar was gesloten en het mosterdmuseum was een dorpshuis geworden. Het winkeltje hadden ze gesloopt en daar hebben ze een foeilelijk glazen modern gebouw neergezet, althans dat is mijn mening. Het paste totaal niet in de oude dorpskern.
    De volgende pauze was op landgoed Velhorst, want dat had ik verdiend, vond ikzelf. De weg ernaar toe ging langs het water en was erg smal en liep ook nog eens schuin. ik moest helemaal overhellen de andere kant op, voelde me net een bakkenist van een zijspanmotor. Die doen dat nl ook.
    Ik kon zo waar ergens een plaspauze nemen, dat is vaak een heus probleem. Maar dit keer had k geluk, ik kon terecht bij zorgboerderij de Heidepol in Vorden. Een goed verzorgd rustpunt, waar je naast een toilet ook diverse versnaperingen kunt kopen. Maar ik had proviand genoeg bij me. Maar voor de fietsers een aanrader.
    Verder ging de rit via Kranenburg en de Wiersse tuinen. Voor wie van tuinen houdt, is dit ook erg mooi, is alleen beperkt in het voorjaar geopend. Ik had geen tijd meer en er dreigde weer regen, dus ben ik verder gegaan en kwam ik tegen 5 uur aan op mijn logeeradres in Ruurlo, vlakbij Anny Cactus. Ook dit is een aanrader voor als u er nog nooit geweest bent.
    Dit logeeradres is absoluut het kleinste wat ik tot nu toe gehad heb, maar ook de meest bijzondere slaapplaats ooit. Een vriend noemde dit een kippenhok. Afgelopen 2 dagen had ik het echt heel luxe, maar hier ging ik echt back to basic en dat past veel beter bij mij. Dit was een huisje zonder elektrisch en water en een oude potkachel diende als verwarming. Verder moest je eigenlijk naar de wc in het huis en ook de badkamer was daar. Maar dat was voor mij een behoorlijk eind lopen, dus ik mocht mijn plas lozen ergens in de natuur, lees hun tuin. De vrouw des huizes zei: " Dieren doen het ook, dus waarom zouden wij mensen het niet doen." Verder hadden ze een joekel van een wilde tuin met kikkerpoel, veel wilde planten, kippetjes etc. Bekijk de foto's maar op mijn fotopagina. Overigens kreeg ik wel een thermoskan met heet water mee.

    Dag 4 maandag 28 mei

    De kikkers hebben me de hele nacht een concert gegeven, althans de momenten dat ik even wakker was, maar ik ga ervan uit dat ze de hele nacht gekwaakt hebben. Niettemin heb ik heerlijk geslapen. Heb ooit van mijn moeder een kikker als totemdier gekregen, de trouwe beestjes hielden gewoon de wacht over mij deze nacht.
    Ik was op een bijzondere plek, dus ik kreeg ook een bijzonder ontbijt. Naast allerlei bio producten, was er ook kikkererwtenpasta en amandelmelk. Ik heb beide geproefd, maar dat was toch niet aan mij besteed. Heb het maar bij meergranenbrood met kaas en aardbeien gelaten. Die smaakte overigens erg lekker en daarbij heb ik groene ginsengthee gedronken.
    Ik vertrok om half 10, de 1e stop was Wolversveen, een klein gehucht met dure huizen en een mooie bomenlaan. Daar werd ik staande gehouden door een goedwillende dame, die vond dat ik andere kleding aan moest trekken, want mijn groene kleding zou voor de auto's niet opvallen en volgens haar was het een drukke straat. Heb haar bedankt voor het goede advies en verteld dat ik een positief ingesteld mens ben met veel ervaring op mijn scooty en dat ik auto's eerder hoorde dan dat zij mij zagen en ik dan automatisch in de berm stop. Heb achteraf welgeteld 1 vrachtwagen en 3 personenautos gezien. Maar zoals ik al zei het was goed bedoeld van haar.
    De 2e stop was ergens in het buitengebied van Halle bij een rustpunt bij minicamping de Hofshoeve. Daar kon ik naar het toilet en heb ik boerenijs gegeten. Ik heb daar een leuk gesprek met de eigenaar senior, een oude baas van ergens in de 80. We hebben een gezellig half uurtje gehad, hij was belangstellend naar mijn avonturen en ik weer in zijn bedrijf. de tijd vloog om, na een half uur heb ik er een eind aangebreid, de reis ging immers nog verder. Heb daar nog 2 boeken gekocht voor het goede doel: Dr Zhivago voor mijn moeder en voor mij een boek van Prinses Irene over de natuur. Zo hadden we drie vliegen in 1 klap, wij konden lezen en we steunden het diabetesfonds en dat alles voor maar €2.00. Het geluk hoeft niet altijd groot te zijn. Kleine dingen, zoals deze, brengen meer geluk en vreugde in het leven dan het winnen van een miljoen in de staatsloterij, die je a nooit wint en b ook niet die tevredenheidsfactor geeft, die mensen dan menen te krijgen. Maar dat is mijn mening.
    Op een gegeven moment kwam ik bij de Radstake, daar zag ik 2 veulentjes met moeder, zie foto.
    Ik moest een extra ommetje rijden, omdat er wegwerkzaamheden waren en een ander pad veel te mul suikerzand had. Op zich kan scooty daar door, maar dan is meteen al zijn energie op. Daarom werd het een rondje nostalgie, via het Goor, Dale en Barlo. In Dale heb ik 8 jaar gewoond, dus het was leuk om er weer even terug te zijn, kon ik kijken of er iets veranderd was, maar dat bleek niet zo te zijn. In buitengebieden veranderd er niet zo snel iets.
    De laatste stop was museum de Neeth, die hebben tegenwoordig ook een pannenkoekenboederij, je kunt wel raden wat ik daar gedaan heb. Juist ja, een appelpannenkoek gegeten. Kon hem niet helemaal op, maar hij smaakte verrukkelijk.
    Ik kwam rond half 5 aan op minicamping de Kei in Lichtenvoorde. ik werd weer hartelijk ontvangen en mocht ook hier een krukje gebruiken voor het douchen. Na het douchen het thuisfront gebeld en lekker uitgerust.

    Dag 5 dinsdag 29 mei

    Werd om half 7 wakker door de zon en werd meteen begroet door kikkers en schapen. Heb heerlijk geslapen, alleen heb ik me een beetje gestoord aan mijn medekampeerders, de moesten zo nodig om half tien afwassen en dat vrij luidruchtig. Aangezien ik naast het washok stond en het afwasgedeelte ook nog aan mijn kant stond, heb ik een half uur lang mee mogen "genieten" van afwasgeluiden en conversaties over het weer en andere kampeerders op het terrein, die er uiteraard niet bij aanwezig waren. Ik lag al vroeg in bed. Dus kamperende senioren, mocht u willen afwassen op dat tijdstip, denk dan ook eens aan uw medekampeerders die eerder dan u naar bed gaan.......
    De rit ging via Lichtenvoorde naar Beltrum. Halverwege ging ik door de poort van de hel, zie foto en kwam uiteindelijk in de hemel terecht. Letterlijk en figuurlijk. Ik kwam in een mooie omgeving terecht, maar eerst heette het de Hellerweg en daarna werd het het Hemmelspad, grappig nietwaar?
    Daar heb ik pauze gehouden bij een kikkerpoel, ditmaal zonder kikkers, maar wel met heel veel vogels.
    Kwam ook nog langs een bunker uit de 2e wereldoorlog, na de oorlog schijnt een mevrouw Aaltje en meneer Fokke, bekend als de bunker van Aaltje Fokker dit gekraakt te hebben en het is voor mij onbegrijpelijk dat iemand, laat staan 2 man daar in gewoond hebben. je moet echt niet depressief en claustrofobisch aangelegd zijn, want het was klein en donker nu is het een monument.
    Vlakbij Beltrum heb ik in het bos gepicknickt, ook dat was nostalgie, want ik heb ook een paar jaar in Voor Beltrum gewoond en toen kwam ik regelmatig op deze plek even uitrusten.
    Verder ging de tocht, Beltrum heb ik links laten liggen, heb nog gedacht om bij Dute een ijsje te gaan eten, maar heb er toch vanaf gezien, omdat die route korter was en ik nog tijd genoeg had.
    Daarom ging de tocht verder richting Haarlo, vlak voor Haarlo ging het weer richting Eibergen. Via een mij onbekende zandweg kwam ik uiteindelijk uit bij de nieuwe fietstunnel aan de nieuwe N18 en die bracht mij naar de Kerkdijk en was ik bijna thuis. Vlak voor de regen kwam reed ik de parkeerplaats op. Daar werd ik warm onthaald door mijn moeder en zij trakteerde me op haar fameuze brokkebonensoep.

    ik kan dus weer terug kijken op een fijne . vakantie, waar ik weer de nodige avonturen beleefd hebt. Ik moet nog wel even kwijt, dat wij Achterhoekers de naam hebben, gastvrij te zijn, maar heel eerlijk, dit is de 1e vakantie, dat ik bij niemand verwelkomt werd met een welkomstdrankje, laat staan dat ik ergens mee mocht eten. Niet dat dat mijn prioriteit heeft, maar het viel wel op.

    Ik hoop dat u weer genoten heeft van mijn avonturen. Hou mijn blogje de komende tijd in de gaten, want ik heb van mijn vader een weekje Oostenrijk gekregen en dat gaat, als alles lukt, binnenkort gebeuren.

    Meer foto's kunt u vinden op mijn fotosite: https://www.flickr.com/photos/40979853@N03/ Helaas is het wel in omgekeerde volgorde, maar dat mag de pret niet drukken





















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!