Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (553)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten we nu bang zijn voor de zon?

    Als we de weermannen of- vrouw mogen geloven dan staan ons een paar zomerse dagen en zwoele nachten te wachten . Mogen we nu ten volle genieten van de eerste warme zomerdagen of laten we dat  vergallen door de alarmerende berichten over de relatie tussen zon en huidkanker?

    Ik blij ervan overtuigd dat de zon meer goeds dan kwaads voor ons in petto heeft en dat wij een natuurlijke behoefte aan zonlicht hebben..Is het niet zo dat onze huid zich aanpast aan de klimatologische omstandigheden waarin we leven? Vandaar dat wij in het noorden een blanke huid hebben en dat die huid steeds maar donkerder wordt naarmate we naar het zuiden schuiven.

    Toch is het zo dat wij noorderlingen, die bovendien ook al veel meer binnenshuis werken dan onze voorouders, op een andere manier met de zon moeten omgaan dan vb de Italianen. Ik geloof dat als je je zonder overdrijving en met de juiste maatregelen tegen zonnebrand geregeld aan zonlicht blootstelt dat dat gezondheidsvoordelen zal opleveren zoals de nodige hoeveelheid vitamine D.

    We leven in onze moderne tijd steeds minder volgens natuurlijke ritmes, we stellen ons overdag veel minder bloot aan zonlicht en ’s avonds blijven we veel langer wakker bij het kunstlicht van televisie en computerschermen. Daarom geloof ik dat het nodig is dat je overdag voldoende dag- en zonlicht krijgt. Natuurlijk is de zon bij ons veel minder fel dan in pakweg Zuid Europa daarom moeten we er ook anders mee omgaan. Met lichtbanktherapie heeft men al bewezen dat bij depressies en ook bij de ziekte van Parkinson voldoende licht van nut kan zijn. Waarom zouden we dan niet profiteren van het echte zonnelicht als we dat zomaar cadeau krijgen? Met een goeie crème besherm je je tegen verbranding al is die crème geen vrijgeleide om urenlang te liggen bakken . Neen het komt er op aan al naar gelang je huidtype en de omstandigheden op een verstandige manier met de zon om te gaan en één en ander geleidelijk op te bouwen. En dan zal de zon je niet enkel laten genieten maar ook je algemene gezondheid ten goede komen. Als we op een gezonde manier van de zon genieten moet dat toch een aanrader zijn? Dus beste bezoekers .. geniet met mate (n) van de komende zomerse dagen!

    02-07-2014 om 15:35 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    30-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de vakantie voor de deur....

    Een blanco blad, een blanco geest en toch een overvolle agenda bij het begin van de vakantie.. wat moet ik ermee? Voor menigeen is de zoektocht naar een ideale vakantiebestemming waarschijnlijk al weer even achter de rug, want vroeg boeken levert zo her en der nogal wat voordeel op. Nochtans hebben we geen reisplannen, die houden we voor een koudere periode in het jaar. Nu kan ik me perfect gelukkig en relaxed voelen thuis zelfs met de vele BBQ’s die hier weer gepland zijn. Dit is stilaan een ritueel geworden dat zich jaarlijks herhaalt . Of het een hete zomer wordt, moet nog blijken, maar het wordt alleszins weer een lange zomer. En wie geen zomerreis heeft gepland, , hoeft niet te wanhopen. De komende maanden zijn er overal evenementen genoeg om er iets tofs van te maken. Voor onze oudste kleinzoon zit de lagere school er op en zet hij in september de eerste stappen naar de grote school. Toen hij vrijdag opbelde met de schoolresultaten , klonk hij eerder verdrietig.. nochtans waren zijn punten ok! Toen ik hem naar de reden vroeg , zei hij dat hij een beetje geweend had omdat hij afscheid moest nemen van zijn vrienden en de meesten in september niet meer zou terug zien. Zo is onze prille tiener die zich vaak stoer wil voordoen maar toch een klein hartje heeft. Het vertedert deze oma en ik zou hem willen beschermen tegen dat kleine verdriet maar ook dat is groot worden en je kan hen het best dat verdriet laten tonen en een plaats geven … een afsluitende les na een geslaagde tijd op de lagere school….Nu waren ze de oudsten maar straks weer de jongsten. Hoe zal dat gaan? Kunnen ze dit wel aan? Zoveel vragen bij het afsluiten van 6 jaar onbezorgd leven. Daarom voor onze grote schat…

    Vrijdag was het einde van jullie schooljaar.

    En dit schooljaar was dan weer het einde van de basisschool.

    Hopelijk wordt het niet het einde van vriendschappen

    en bewaar je de mooie herinneringen.

    Maar het is ook weer het begin,

    het begin van groot worden,

    het begin van nieuwe dingen ontdekken

    het begin van nieuwe vriendschappen

    en vooral van een mooie toekomst.

    Grote jongen van ons veel succes in het middelbaar ….

    30-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even wat humor

    Een blondje moet rijexamen doen. - Wees maar niet bang, zegt haar vriendin -ook een blondje- Het zal wel lukken, ik zal vanavond eens bellen om te horen hoe het gegaan is. 's Avonds belt ze haar vrioendin op die snikkend vertelt dat ze niet geslaagd is. - Hoe kan dat nu? Je hebt zoveel geoefend. Vertel! - Ik was nog maar net de weg opgereden of ik kwam aan een rond rotonde en daar stondeen bord met 30. Ik heb dus 30 toertjes op de rotonde gereden en toen zei de examinator dat ik niet geslaagd was en ik terug mocht rijdennaar het examencentrum. Ik weet echt niet wat ik verkeerd gedaan heb! Haar vriendin denkt even na en zegt dan troostend: - Maak je maar geen zorgen het kan geen zware fout geweest zijn. Je zal waarschijnlijk een rondje te veel of te weinig geteld hebben...

    29-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (7)
    27-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de vakantie in het vooruitzicht...

    Voor allen die hier voorbijkomen...

    Image and video hosting by TinyPic

    27-06-2014 om 10:48 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    26-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog maar even uitkijken..

    Maandag met vrienden Blankenberge onveilig gemaakt. Gelukkig kozen we de beste dag want normaal stond ons uitje voor vandaag donderdag gepland maar we veranderden zomaar en zie.. sinds dinsdag zitten we hier met kleinzoon 2 die ziek is, enkel koorts en voorlopig nog geen reden gevonden van waar die koorts komt. Het ventje heeft geen geluk want zo te zien zal hij de ganse week moeten uitzieken bij oma en mist hij de plezantste dagen van het schooljaar met sportdag en schoolreis en spelletjes want de toetsen zijn gedaan!

    Maar ik wilde het over maandag hebben..

    Terwijl onze vrienden op de dijk flaneerden , verkozen mijn ventje en ik de waterrand. Ik vind het zalig om zo pootje badend langs de waterlijn te lopen. Het was ontzettend druk op het strand want blijkbaar hadden veel scholen dezelfde dag uitgekozen voor een schoolreis. Nochtans.. zo veilig was het strand nu niet . Ik heb het nog nooit gezien maar het was echt een pest van aangespoelde kwallen. Bij elke zeegolf bleven er een groot getal achter  en zo was het uitkijken geblazen om niet op zo’n glibberding te stappen met alle gevolgen van dien. Hopelijk is die kwallenplaag voorbij tegen de tijd dat de vakantiegangers naar zee trekken….Nu zit het weer eens mee en dan heb je dat…

    Waar komen die” beestjes “ vandaan vraag je je af? Even gaan googlen..

    Volwassen kwallen overleven normaal gezien de winter niet’, legt marien bioloog Karl Van Ginderdeuren uit. ‘Maar omdat het zacht bleef, zal dat dit jaar wel het geval zijn geweest, waardoor ze zijn blijven groeien. Dat is waarschijnlijk de verklaring voor hun grootte.’ ‘In een koude winter sterven de volwassen kwallen en blijven alleen de poliepen, die ontstaan uit kwalleneitjes, in leven. Pas aan het einde van de lente groeien daar weer nieuwe kwallen uit, waardoor ze ‘s zomers doorgaans veel kleiner zijn’, Maar door het zachte weer van de voorbije maanden is de kwallenpopulatie groot.

    Gelukkig drogen die engerd snel uit als ze op het strand liggen zodat ze niet lang de kwelduivels van de badgasten zijn….en kunnen de vakantiegangers genieten van een zalig zeeweertje deze zomer!

    Image and video hosting by TinyPic

    26-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    24-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit opgeven...

    Ik had gezworen nooit nog in een boot te stappen, het verleden heeft mij 2 keer bij de lurven gehad, dus geen derde keer! De eerste keer was de overtocht naar Engeland toen ik zo’n 20 was en ik was zo ziek als een hond. De tweede keer was in Florida 1998 toen we een tocht deden in een glass bottom boot .. Daar kon je niet ziek in worden werd me gezegd.. Tarara en nougabollen ,dees biebie hier hing meer met het hoofd over boord dan ze kon genieten van de schoonheid onder haar… Dus concludeerde ik dat mijn evenwichtsstelsel zich verzette tegen boottochten en ik nooit een goeie matroos zou worden.. Dat toekomstplan heb ik dan ook geschrapt .

    Maar dochter lief en onze schoonzoon hebben daar een totaal andere mening over en nu hun boot eindelijk vaar-klaar is, vroegen ze ons zondag mee op een tochtje met de boot niet op de zee maar binnenvaart .. Ik heb hen gevraagd of ik de boot mocht onderkotsen want dat dit een voorwaarde was om op hun voorstel in te gaan… Dat bleek geen goed idee te zijn.

    Neem een reispilletje vooraf” kreeg ik als goede raad mee..alsof ik hier zomaar een hele apotheek in huis heb. Maar mijn nieuwsgierigheid om hun aanwinst Fistandantilus te zien ( what’s in a name?) overtrof mijn vrees om ziek te worden en dus waagde deze oma zich aan een tochtje. Opa die geniet van zoiets met volle teugen en stond vooraan naast de “ captain” de wind te trotseren… Hij opperde zelfs dat hij weer zin kreeg in waterskiën waar deze oma terug haar bedenkingen bij had want dat is van 1970 geleden dat hij dat nog deed ..al was hij er echt goed in…

    Wat ik nooit gedacht had, is toch gebeurd.. ik heb genoten, ben niet ziek geweest en zie een tweede “vaartje” wel zitten.. Onze “ captain” trok wel af en toe het gas handle eens goed open tot groot jolijt van de kids , de opa’s en stiekem ook van mij… Tiens heb ik mijn roeping dan toch gemist?

    Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

    24-06-2014 om 16:53 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    23-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsja!

     En dan krijg je een paar deugdoende reacties en ben je terug verzoend met de situatie want het zijn juist die paar welgemeende reacties die een mens hier nog bezig houden. Die virtuele vriendschap daar trek ik me dan maar aan op om hier toch nog regelmatig iets te posten want het contact met sommige mensen wil ik niet kwijt.. het lijkt wel alsof er ergens een "bekende onbekende" of omgekeerd een snaar geraakt heeft en snaren moeten bespeeld worden hé?

    Op bepaalde momenten in je leven heb je het zo druk dat je amper behoefte hebt aan sociale contacten, je leven lijkt voldoende gevuld en ingevuld maar soms komt een moment dat al die drukte en dat geloop en dat bezig zijn niet meer volstaat, zelfs even teveel wordt...Je wil leven zoals je zelf verkiest en niet geleefd worden. En inderdaad Pazke leven is evolueren maar ik geloof nog steeds dat mensen  mensen nodig die gelijk gevooisd zijn met wie je kan praten en bij wie je je ei kwijt kan zoals Meeuwke zegt. Het gevoel dat er gelijkgestemden je pad kruisen  en een spoor achter laten....dat houdt me bezig en boeit me. Ik ben nooit een " einzelganger" geweest en wil het in " mijn oude dag" ook niet worden.Al heb ik hier genoeg drukte rondom mij, toch voelt het goed aan dat ook mensen van buiten onze familiekring een plaats innemen op mijn levenspad...Ik denk dan maar ..een mens wordt ouder, de jeugd gaat zijn gang en moet vooruit, je kan/mag hun leven niet opeisen en wie zit er nu  beter op de juiste golflengte dan zij die bijna hetzelfde parcours achter de rug hebben dan jijzelf?

    Ik veroordeel ook niemand die het even elders gaat zoeken of gaat verpozen maar dat sluit niet uit dat ik bepaalden hier mis! Ken je nog dat lied: "People , people who need people .. are the luckiest people in the world..." Oeps dat ben ik ten voeten uit.. en dat blootgeven van mezelf... dat herhaal ik niet vaak hoor .

    Van natuur ben ik een vasthouder, geen hip hopper, wat ik heb koester ik. Al die jaren buitenland waar we steeds opnieuw moesten beginnen hebben me geleerd dat contact houden ook een serieus werkwoord is dat enkel een  waarde heeft als het langs twee kanten beoefend wordt....Spijtig dat niet iedereen er zo over denkt.

    Ach, soms ben ik een denker en een prater. Rare combinatie zeg je? Toch niet wie me kent weet dat het zo is . Niet dat ik me hier zomaar "ten kijke stel" maar zo af en toe kan/kon ik mijn ei hier kwijt en geeft /gaf jullie reactie stof om dat ei uit te broeden of te laten vallen. Maar ja... volhouden is nog zo'n werkwoord dat rekbaar en interpreteerbaar is...

    Soit ... ik zal hier nog maar niet vertrekken en doe mijn best om jullie -die me een goed gevoel geven door een reactie te plaatsen - niet te vergeten want weet je wat we zongen toen we jong waren?

    "En as we dwood zin  groeit er gras op onze buk, gras op onze buk, gras op onze buk...." en als je wil dat dat gras verzorgd wordt dan moet je hier en nu voor de tuiniers zorgen.....

    23-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik begin precies ook van de malaise te weten die er onder de blogvrienden heerst

    Terwijl in ons groepje de éne na de andere afhaakte , bleef ik maar dapper verder bloggen in de hoop ze toch terug over de streep te trekken temeer omdat ik er ook later dan de meesten mee begonnen ben maar het wordt echt een triestige bedoening in bloggenland. Ligt het nu aan de zomer die voor de deur staat of aan FB waar iedereen naar toe vlucht of gewoon aan het feit dat we ouder worden, ik weet het niet maar het bloggen is niet meer wat het was. Je kan hier natuurlijk altijd nog je ei kwijt maar een ei dat zomaar in het "ijle" gelegd wordt , gaat stuk en wat dan meestal volgt zijn " windeieren" of in dit geval hier gewoon wat geklets ... Ja ik denk dat we allemaal een dagje ouder worden en luier en meer en meer op onszelf terugvallen ...Spijtig maar so be it!

    Ik zal me dus maar focussen op de Rode Duivels te beginnen bij morgen en hopelijk laten die ons nu ook niet in de steek  of het wordt een " Nationaal drama"!! En gelukkig is er ook nog een bomvol programma voor de komende weken met BBq en bezoekers hier dus .. vervelen zullen we ons niet doen!

    En voor de sympathisanten .. Duimen omhoog morgen vanaf 18 u!!

    21-06-2014 om 18:49 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pot verwijt de ketel.....

    Twee zestigers praten met elkaar over ouder worden.

    Zegt karel:

    " Het probleem bij vrouwen is dat ze weigeren te aanvaarden dat ze ouder worden. Ze gebruiken allerlei trucjes om het te verbergen."

    "Dat klopt," zegt Ben, " maar ik ken een middel om hen te ontmaskeren. Als je wil weten of je vrouw hardhorig wordt, ga dan op 10 meter van haar vandaan zitten en stel een vraag. Als ze niet antwoordt ga dan op 5 meter staan en stel de vraag opnieuw, dan op 2m en ten slotte op 1 meter afstand."

    Van zodra hij thuiskomt, neemt Karel de proef op de som. Terwijl vrouwlief in de tuin de was ophangt, gaat hij op een tiental meter van haar zitten en vraagt:

    "Schat, wat eten we vanmiddag?"

    Geen antwoord. Hij gaat wat dichter zitten en stelt de vraag opnieuw.

    " Schat, wat eten we vanmiddag? "

    Geen antwoord. Hij komt nog wat dichterbij en vraagt:

    "Schat, wat eten we vanmiddag?"

    Nog geen antwoord. Karel begrijpt er niets van, gaat naast zijn vrouw staan en roept:

    " Schat, wat eten we vanmiddag?"

    Zijn vrouw keert zich om, kijkt hem geërgerd aan en antwoordt:

    " Voor de vierde keer: kip met friet!"

    19-06-2014 om 22:16 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    18-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Duivels zwoegen zich naar delirium
    Image and video hosting by TinyPic

    De Rode Duivels zijn hun WK gestart met een 2-1 zege tegen Algerije. De spelers van bondscoach Marc Wilmots begonnen slapjes en kwamen zelfs op achterstand na een domme strafschopfout, maar invallers Fellaini en Mertens bezorgden ons land toch een eerste zege in groep G.

    Het kostte bloed, zweet en tranen, maar België heeft Algerije met 2-1 geklopt. Zenuwen, zenuwen en nog eens zenuwen. Dat zagen we vooral in de eerste helft. Maar de inbreng van lefgozer Dries Mertens en de coole Divock Origi veranderden dat, en na de gelijkmaker van Fellaini stonden de Duivels op. En zo kwamen de Rode Duivels van de hel in de hemel. Eén goede pass en de wereld zag er helemaal anders uit.

    Tot daar het korte verslag van een wedstrijd die zeker nog lang tot in de late uurtjes een weerklank zal gehad hebben op verschillende plaatsen in ons land. Ik vrees dat de profs vandaag meer buizen zullen afleveren dan normaal het geval is en de werkgevers zullen misschien best even door de vingers zien als sommige weknemers er nogal belabberd bij lopen!

    Sommigen gaan totaal mee in de gekte en het delirium anderen verklaren de eersten dan weer knettergek maar het is een feit dat ons Belgiekske momenteel als één blok achter de ploeg staat en dat op zich is ook een hele prestatie! Voor mij mag het zegegevoel nog een tijdje doorgaan..

    18-06-2014 om 00:33 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk

    Vandaag om 18u Belgische tijd is het eindelijk van dat .. onze Rode  Duivels starten dan aan hun WK campagne! Als ze die " hollanders" willen nadoen dan zullen ze meer dan hun beste beentje mogen voorzetten! In ieder geval .. ik ben er klaar voor en nu maar hopen dat al die heisa van de voorbije maanden geen " fata morgana" was... Verder zijn we hier weer fit en goed ,allé zo fit en zo goed als een senior kan zijn

    De kleinkinderen zijn aan hun laatste toetsjes van het schooljaar bezig om daarna te kunnen genieten van een lange en hopelijk zomerse vakantie. Zo te horen zitten de agenda's van onze kroost en telgen weer bomvol en is het echt passen en zoeken om een gaatje te vinden om de komende maanden eens samen te genieten van een natje en een droogje hier...

    Gelukkig hebben we zelf ook nog heel wat op stapel staan zodat juli en augustus niet saai zullen verlopen.. Hoe  we het doen , weet ik ook niet maar die twee maanden zijn meestal heel druk voor ons en dan gaan we niet eens op vakantie . Maar ik kijk er nu  al naar uit . Ik vind het zalig om vrienden en familie te ontvangen in de zomermaanden, alleen nog even Sint Pieter bellen om mooi weer te bestellen....dus de lijn niet bezet houden hé zodat ik hem kan bereiken!!

    17-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappige definitiesvoorbeelden

    Ambtenaar: Iemand, die voor elke oplossing een probleem heeft.

    Debat: Een verhit gesprek, waarbij twee mensen tegen elkaar praten en naar zichzelf luisteren.

    Held: Een waaghals, die geluk heeft gehad.

    Magistraal: Toevoeging aan flauwe soep van drie meter afstand.

    Spijker: Stukje metaal om op te mikken voordat men de hamer op de duim laat neerkomen.

    Scheidsrechter: Iemand die de kost verdient met gefluit dat grotendeels afkomstig is van het publiek.

    Baai: watermassa omringd door restaurants en hotels.

    15-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn kuiten en stem gesmeerd? Let's go!

    Zijn jullie er klaar voor? Heb je de sjaal al om de nek, de Fellanipruik op, de vlag in de hand en de trompet aan de lippen?

    Heb je al een plan bedacht om je huisgenoten op één lijn te krijgen of hoe je ze kan overtuigen dat het WK het programma is dat ze absoluut niet kunnen /mogen missen?

    Is je stem “ getuned” , je keel er klaar voor om af en toe uit te halen?

    Staat de zetel in de juiste stand om languit te genieten van de komende wedstrijden?

    Heb je de buren verwittigd dat er af en toe wel eens geluidsoverlast kan zijn op onverwachte uren de volgende weken?

    Ben jij ook eentje dat wacht op het fluitje dat de voetbalgekte vanavond op gang fluit?

    Moet er nog een laatste klus afgewerkt worden?

    Haast je dan want vanavond begint het en na 2 afwezigheden zijn we er eindelijk weer bij en zullen de huiselijke werkjes een maand lang op een laag pitje staan. Ik weet het, België wordt geen wereldkampioen maar hopen op een rol van betekenis is toch een gezonde ambitie niet? De eerste ronde moeten we zeker overleven, de tweede ronde zou mooi zijn en alles vanaf de kwartfinales is een succes.. Iedereen die de Rode Duivels in het hart draagt hoopt dat het nooit geziene enthousiasme zich vertaalt in het concretiseren van de hoge verwachtingen.

    Ik zal in ieder geval kijken naar de matchen van onze Duivels en hoop dat het er veel mogen zijn. Kleinzoon 2 heeft dezelfde microbe en zit met de pruik op in duiveltjes tenue te supporteren vanop de eerste rij! Ik hoop dat het ventje lang mag genieten!

    Hoe dan ook, de wereld zal er de komende weken niet anders uitzien. Een oplossing voor de problemen in Israël en Syrië zal er niet komen. Over Oekraïne zullen we nog langer dan die 32 dagen praten en in ons land is het afwachten of we in die tijd al een federale regering zullen hebben! Maar dat neemt niet weg dat ik me voeg bij die velen om vreugde en verdriet, passie en ontgoocheling , geluk en leed te delen. Dat komt in Brazilië en op dat groene veld weer allemaal zo dicht bij elkaar te liggen ….Geen gebrek aan gespreksstof de komende weken zowel voor zowel voor-als tegenstanders.

    Voor mij mag de bal beginnen rollen en het feest beginnen want een winnaar moet er ook nu weer zijn en al zal het niet ons landeke zijn, toch mogen we hopen en duimen op een goed tornooi voor onze Duivels.

    Go devils go !

    12-06-2014 om 14:57 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.the broken circle breakdown

    De hype is intussen gaan liggen en pas nu heb ik de film gezien. We hadden die een tijdje geleden opgenomen van VTM  en vermits de progamaa's in de zomer toch niet echt boeioend zijn, keken we gisteren naar "The broken circle breakdown".

    Het verhaal van de film is ongemeen hard. Als ouder je kind moeten begraven is een bijzondere kwelling, die perfect wordt weergegeven door hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh. Dit is voor allebei wellicht de beste acteerprestatie ooit: ze slagen er in om het dagelijkse gevecht met gevoelens van verdriet, en de daarbij horende relationele problemen fantastisch over te brengen op de kijker.
    The Broken Circle Breakdown boeide me vanaf de eerste tot de laatste seconde . Sommige scènes drukken je letterlijk achterover in je zetel en laten je verweesd en leeg achter al is er ook voldoende afwisselingen ook ruimte voor een glimlach of een spitsvondig gevonden grapje.
    Voor mij viel er slechts één scène uit de toon valt nl die waarin Didier voor een bomvolle concertzaal plotseling naar de microfoon grijpt en tot afgrijzen van Elise (en van onszelf) losbarst in een compleet overbodige en veel te nadrukkelijke monoloog over stamceltherapie.
    Maar samengevat ik heb geen één minuut het gevoel hebt dat iemand met overdreven geweld mijn gevoelens zit te bespelen .
    Het had een melige film kunnen zijn, of de zoveelste film over zieke kinderen die om je tranen vragen. Maar dankzij Felix van Groeningen, Johan Heldenbergh en Veerle Baetens is "The broken circle breakdown "niets van dit alles maar wel een hartverscheurende, goede film die je snoeihard treft tot je ontredderd achterblijft!

    Daarom hype of geen hype kijken als je kan en hou maar een paar cleanexkes ...

    12-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    10-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven

    Fantasie... Werkelijkheid
    lopen soms ineen.
     Het leven zelf heeft een realiteit
    die dromen onderscheidt.
    Ze worden door ieder
    anders beleefd
     soms ook gerealiseerd.
    Dromen die echte vormen krijgen
    niet door elfjes of spoken
    door jokers of trollen
    maar door je eigen handen
     en geest.
    Dat is een sprookje.
    Je leven dat je geheel
    doorleeft.

    10-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (4)
    09-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappige verschrijvingen

    Ik ben eindelijk weer boven water geraakt. Verdorie die rotbeesten hadden me behoorlijk te pakken maar zoals ik al elders gezegd heb.. onkruid vergaat niet tenzij men het doodspuit en dat was geen optie!!

    Wat mij vooral erboven hielp? Veel flessen en pillen en siroopjes maar vooral een vleugje humor vandaar...

    Bij thuiskomst reed ik per ongeluk een verkeerde oprit in en ramde ik een boom die daar bij mij niet staat. Intussen is het loopgips van mijn rechterarm verwijderd.

    Uw computer heeft mij een kind toebedeeld. Maar ik heb helemaal geen kind, en al helemaal niet van uw computer.

    In Uw schrijven van 26.6 over de nieuwe eigen bijdrage heeft u mij allervriendelijkst tot mejuffrouw bevorderd, wat echter in samenhang met mijn voornaam, Henk, helaas aanleiding tot pijnlijke vermoedens kan geven.

    In eerste instantie heb ik tegen de politie gezegd dat ik niet gewond was, maar toen ik mijn hoed afzette bemerkte ik de schedelbreuk.

    De getuigen van de aanrijding zijn tegen de achterkant aangeniet. Laat u het mij a.u.b. weten indien u deze brief niet heeft ontvangen.

    Ik heb geen levensverzekering nodig. Ik zou graag willen dat iedereen echt treurig is als ik eenmaal sterf.

    Ik wil mijn kind niet laten inenten. Mijn vriendin heeft haar kind ook laten inenten en daarna is het uit het raam gevallen.

    Meteen na de dood van mijn man ben ik weduwe geworden.

    09-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (7)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij gebrek aan andere inspiratie

    Ik heb een paar weken geleden een toiletborstel gekocht. Op zich een leuke uitvinding, maar ik ben toch maar weer overgeschakeld op toiletpapier. Toen had ik dit nog niet gelezen….

    Image and video hosting by TinyPic

    04-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (24)
    03-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat humor na het zware denkwerk!

    Eerst de oplossing van de rebus die door onze Roze gevonden werd. Proficiat!!

     zee meer min = zeemeermin zo simpel als je het zo ziet staan!!

    Voor de rest niets te vertellen tenzij jullie mijn chagrijnig gedoe willen aanhoren want die verkoudheid en pollenallergie spelen me nog steeds parten dus .. gooi ik het over een andere boeg.

    Een boer is met zijn knecht op het land als hij tot aan zijn enkels in de blubber zakt. "Ga mijn laarzen halen", zegt de boer.

    Als de knecht bij de boerderij is, komt hij de twee bloedmooie dochters van de boer tegen.

    "He, wat doe jij nou hier", vragen de meiden.

    "Ik mag van de boer met jullie allebei naar bed," zegt hij.

    "Daar geloven we niks van", zeggen de meiden.

    "Oh nee? Wacht maar dan vraag ik het hem", zegt de knecht.

    En hij roept keihard naar de boer op het land:

    "Moest ik er nou 1 pakken of 2?"

    Boer schreeuwt terug : "Allebei natuurlijk! "

    03-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (4)
    02-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even de grijze massa pijn doen...

    Een doordenkertje... voor de volhouders! Rustgevende foto in ieder geval....

     

    Image and video hosting by TinyPic

    02-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe maand en hoe kwam die aan zijn naam..

    Juni: Iunius. Genoemd naar de godin Juno de beschermgodin van de vrouw, het huwelijk en de geboorte.

    Juni wordt ook de rozenmaand genoemd.

    De Oud Nederlandse naam van deze maand is echter Zomermaand of weimaand.

    In juni begint de zomer en heeft men tegelijk met Sint Jan de langste dag en de kortste nacht

    Een paar weerspreuken over juni

    Komt weer in juni de donder kraken

    Dan doet de boer goede zaken

    Juni rustig en warm

    Dan maakt ze de boeren niet arm

    Komt zonneschijn daarbij,

    Dan maakt ze de boer en stadslui blij

    Niet te koel

    Niet te zwoel

    Niet te nat

    En niet te droog

    Dan dan vult juni de schuren hoog

     

    01-06-2014 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)







    Laatste commentaren
  • mooi zo -- terug naar huis -- in de startblokken --smile (ani)
        op Voor iedere passant
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Voor iedere passant
  • Niet meer op de blog komen? (Martin)
        op Voor iedere passant
  • WITTE DONDERDAG !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Voor iedere passant
  • Dag Natoken,, ik kom u zeker volgen en geniet die laatste dagen he , (Ingrid.)
        op Voor iedere passant
  • . . . (Chris)
        op Voor iedere passant
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Voor iedere passant
  • Dag Nancy kom je alvast een fijn Paasweekend toewensen (Roosje)
        op Voor iedere passant
  • de zegen en geniet van deze prachtige dag (pattyhoopt)
        op Voor iedere passant
  • Wij komen helpen de week door te zagen. (Jan en Elena )
        op Voor iedere passant
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!