Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    01-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torhout Werchter the days after..

     Ik kan best genieten van moderne muziek zolang het niet teveel en te luid hoeft te zijn. Ik kan me er ook in vinden dat onze jonge mensen genieten van het totaal pakket dat hen daar 3 dagen wordt aangeboden. Ik ga ook mee in de gedachte “je bent maar 1 keer jong en wil er het maximum uithalen” . Maar als ik zie hoe na drie dagen de kampeerplekken en de wei achtergelaten zijn .. dan tart dat alle verbeelding! Om het met de worden van de jeugd te zeggen een grotere “shit “ bestaat er niet!

    De lege weide en de kampterreinen vormden één grote smurrie van achtergelaten drankblikjes, tot pizzaresten en lege verpakkingen, ook tenten, slaapzakken en ander gebruikte materiaal werden simpelweg nagelaten .. en dat zijn dan die jongeren die enkele uren ervoor nog stonden mee te brullen met Lenny Kravitz en Selah Sue en Faith No More over “ freedom en “ a better world”…. Als ik op TV die ravage zie , dan maak ik de bedenking of eigenlijk iemand echt luistert naar de songs ?

    Normaal laat je je verblijfplaats achter zoals je die gevonden hebt maar dat hebben die 150.000 festivalgangers niet gedaan. Waar moet die berg afval nu weer naar toe en hoeveel uren en onkosten zal het vragen om alles opgeruimd te krijgen? Ik voel mee met de arbeiders die daar aan de slag moeten .. en beelden geven dan nog geen geuren van urine en kots en wat al meer door. De porseleinen wc’s waren zo te zien niet direct een schot in de roos als ik de commentaren op plassen op ongelegen plaatsen mag geloven!! Ik vraag me af of mama lief dergelijke toestanden in haar tuin na een fuif zou tolereren?

    Ik wil er niet teveel op ingaan want dan denken jullie misschien dat ik een oude zeur aan het worden ben maar een kampeerweide waar je een paar van de mooiste dagen uit je jeugd beleeft proper achter laten, is dat dan teveel gevraagd?

    01-07-2015 om 07:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    29-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets nieuws onder de zon...

    En of er zon is en ze beloven nog meer zon! Nu moeten ze hierboven weer niet overdrijven hé want dan weten we uit ervaring dat het schoon liedje niet blijft duren. Maar ik klaag ( voorlopig ) niet als de zomer in dezelfde trend verder gaat dan zijn we allemaal " brons" tegen september ook de niet zonnekloppers!

    Vandaag gebeld om de uitslag van die biopsies te weten maar ze waren nog niet binnen en de dokter is tot maandag afwezig! Best vervelend zo aan het lijntje gehouden te worden maar aan de andere kant dan denk ik maar .. mochten ze iets ernstigs of dringends vastgesteld hebben dat ze ons wel zouden verwittigd hebben! Maar je wil natuurlijk altijd bevestigd zien wat je hoopt!

    Mijn slaapgenoot " boert" maar verder met zijn niet opgelost probleem en ik probeer hem " culinair" zo goed mogelijk te verwennen . Anders ook hoor maar daar heeft hij geen " beperkingen" 

    Geniet van de zomer , de zon en mekaar lieve mensen en tot de volgende bij leven en welzijn!

    29-06-2015 om 16:16 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    27-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 9/11, de metro in Londen, Charlie hebdo...hebben we nog steeds niets geleerd!

    De Fransen en met hen de hele Westerse wereld zijn nog niet helemaal bekomen van Charlie Hebdo of een nieuwe aanslag in Lyon tart terug alle verbeelding. Gelijktijdig worden ook in Tunesië inwoners en toeristen in koelen bloede neergeschoten alsof het om een roulettespel gaat op de één of andere kermis! En dan vraag ik me af wat bezielt toch die daders? Zijn het idealisten, terroristen of sadisten?

    Uit de geschiedenis weten we dat er in een ver en nabij verleden altijd wreedheden gebeurd zijn . De oudheid, Middelleeuwen , de Wereldoorlogen met hun Holocast , ze geven ons een beeld dat geen wezen zo wreed is als de mens. Dieren doden uit verdediging, honger, aanvalsdrift.. maar een mens die zogezegd “ gezegend” is met rede en verstand zou daar boven moeten staan maar neen.. we worden ten pas en ten onpas getrakteerd op moorden, aanslagen en bruut geweld.. Ieder heeft er wel een uitleg voor of een verklaring maar ik stel me de vraag of al dat geweld op TV en games bij onze jonge mensen geen verkeerd beeld van de waarden creërt of voor gewenning zorgt?

    Gevaar in de tekenfilmpjes uit onze tijd beperkte zich tot Sneeuwwitje dat vergiftigd werd door de boze stiefmoeder of de boze wolf die grootmoeder opat in Rood Kapje maar kenden finaal een goede afloop.. Heb je al eens de tekenfilmpjes van onze kleuters en oudere kinderen bekeken? Gaat het niet om schieten en doden en geweld dan is het niet “ cool”… en op die manier doen wij ook aan gewenning bij onze jongeren evenzeer als die gebrainwashte Islamistische jongeren.

    Voor de Westerse wereld is geweld in films een doodgewone zaak geworden al zijn er gelukkig nog enkelingen die gruwelen bij al die wreedheden. Daar staat dan in schril contrast de Midden Oosterse wereld met zijn armoede, zijn eigen ideologie , zijn nog steeds niet aanvaard worden van migranten tegenover. Gestoorde of gefrustreerde Islamisten en daar tegenover de " rijke" , vaak onverschillige Westerling, dat moet bosten!

    We staan er misschien niet bij stil, maar sinds 2008 hebben de VS of hun bondgenoten acht landen belegerd of gebombardeerd: Afghanistan, Pakistan, Jemen, Somalië, Libië, Mali, Irak en Syrië. Toevallig allemaal moslimlanden. En dan hebben we er Gaza nog niet bijgeteld, dat sinds 2008 al driemaal verwoest werd door grootschalige bombardementen. Hoe werkt zoiets op een reeds gefrustreerde bevolkingsgroep? Wie haat en vernedering zaait zal radicalisering oogsten.
    Anderzijds moet het voor sommige Islamisten een doorn in het oog als ze die “ welstellende” westerling lui zien zonnen op hun lokale stranden terwijl er voor hen geen werk, huis of respect weggelegd is…

    Als je dat allemaal op een rijtje zet, dan is het niet verwonderlijk dat de strategie van de jihadisering in het Midden-Oosten en Noord-Afrika als een boemerang in ons gezicht terugkomt. Combineer de strategie van de jihadisering met de toenemende haat en fobie voor de moslimgemeenschap en dan krijg je een explosieve cocktail waarvan extremisten of radicalisten graag misbruik maken. En die haat uit zich dan in aanvallen en wreedheden wat opnieuw de Westerse wereld op zijn “ poten” doet staan… Een uitzichtloze situatie als je het mij vraagt en dat in naam van een godsdienst , geld of één of ander gewin.

    En neen ik verdedig helemaal niet wat nu weer eens gebeurd is, terreur van de allerergste soort! Ik heb alleen maar de bedenking dat we op veel gebieden fout bezig zijn. Blijkbaar moeten aanslagen de dag van vandaag vooral shockeren en zo wreed mogelijk zijn. Het begon met 9 /11 toen de wereld gruwelde en angstig werd bij zoveel wreedheid … en zoveel jaren later gruwelt de wereld nog steeds bij beelden van publieke onthoofdingen en massaal neerschieten van onschuldige burgers.. en dat spijtig genoeg vaak allemaal in de naam van Allah! Nog een geluk dat de Islam in zijn scheppingsverhaal niet zegt dat Allah de mens schiep naar zijn beeld en gelijkenis zoals het in de bijbel wel staat. Hoewel? Zijn wij Westerlingen beter? En als wij dan naar het beeld van God geschapen zijn ,is hij dan ook zo wreedzuchtig ? Nog eens neen, want wat er in het verleden en nu gebeurt, is louter een daad van de mens er is alleen maar de vraag wie gaat dit geweld en die terreur ooit kunnen en willen tegenhouden?

    Mijn medeleven gaat uit naar weer eens zoveel onschuldigen die op een verkeerd moment op de verkeerde plaats waren!

    27-06-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    26-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet welkom vliegen

    Gisteren viel het mij al op dat er weer al vliegen zijn. Geen gewone vliegen maar van die dikke, vette, vuile vliegen. Ik zag hoe ze rond en op de bloemen vlogen maar wilde er  niet veel aandacht aan schenken, leven en laten leven hé. Zolang ze mij niet ambeteren of mijn huis binnendringen, mogen ze vliegen waar ze willen. Maar omdat er zoveel vliegen waren was ik  er niet gerust in. Er zou toch nergens een kadaver liggen te rotten, een vogel of een muis . Het was warm en ik had echt geen zin om ook maar iets te doen. Ik wou genieten (luieren), niets meer dan dat, maar besloot toch om een inspectie uit te voeren. Geen lijken in de tuin, blijkbaar komen die vieze wezens gewoon voor de gezelligheid

    Vandaag was het nog warmer dan gisteren. Geen temperatuur om zware inspanningen te doen maar dat was buiten één van die zoemende misbaksels gerekend die binnengedrongen was. Ik hoorde ze zoemen, zag ze vliegen en zei: "Doe maar, het zal niet lang duren!"

    De vliegenmepper werd uit de berging gehaald en de jacht begon. Zo lomp als die rotvlieg eruitzag, zo snel kon ze vliegen! Ze vertikte het om ergens te gaan zitten, ze bleef maar vliegen en vliegen, zoemen en zoemen..... En ik bleef maar meppen en meppen....

    "Lelijke, vuile strontvlieg," siste ik terwijl ik de vliegenmepper nog eens door de lucht liet gaan, zomaar om de frustratie kwijt te raken. Ik voelde en hoorde het tegelijk: ik had iets geraakt. Ik had ze mee! Geheel per toeval maar dat deed er niet toe, het mormel was dood..... Ik heb het lijk opgeschept en buiten gelegd zodat haar vrienden en familie konden zien wat er hen te wachten staat als ze het wagen mijn woning binnen te dringen .

    Die hitte doet iets met een mens.. je krijgt er wrede trekjes van!

    26-06-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    23-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat we tot nu toe weten...

    Gisteren dan het onderzoek gehad. Ik stond erop om er bij te zijn en zelf te zien wat er al dan niet aan de hand was want T was onder lichte verdoving en zou het zich toch niet herinneren als de dokter iets zei! Gelukkig volgde de dokter mij bij mijn vraag en kreeg ik uitleg bij het onderzoek . Sommige artsen gaan dus echt al mee met wens van hun patiënten.

    Zo op het eerste zicht lijkt de dikke darm ok. Er zijn wel een paar biopsies gedaan en daarvan krijgen we volgende week de uitslag maar er werd niet direct iets verontrustends gevonden. Maar de dunne darm waarin de crohnen zitten daar kon hij niet bij ( volgens de dokter heeft T blijkbaar een lange dikke darm ) en daarom moeten we eind juli naar een ander ziekenhuis voor een MR van die darm. Met die manier van onderzoek hebben ze een beter zicht op die darm .Het blijft dus nog even afwachten en spannend.Bedankt voor jullie meeleven!

    Deze middag na het eten hoorde ik opeens een gesakker en gezucht van mijn slaapgenoot, blijkbaar heeft hij een probleem met een gevulde kies achteraan de mond.

    "Nu dit weer," was zijn reactie..

    "De tandarts bellen," was mijn reactie wat IK dan ook deed want zo'n held in dokters is mijn ventje niet!! Dinsdag gaan we dan maar samen op "visite" , ik voor de jaarlijkse controle, hij voor die opspelende tand!! Ik zei het al: we hebben hier blijkbaar - sinds we terug zijn uit vakantie begin april - een abonnement op doktersbezoeken geopend!! Het houdt niet op. Maar zolang het te behelpen is met één of ander hulpmiddel of medicament ben ik al content, hé dat rijmt!! ), er zijn ergere gevallen!

    23-06-2015 om 14:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    21-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet voor herhaling vatbaar...

    Het is niet ons weekend deze keer ...Ik geef in het kort mee wat hier voorviel!!

    Mijn slaapgenoot heeft al lange tijd last van lichte tremor op de rechter hand en neemt daar medicatie voor maar omdat die niets uithaalt, schreef de huisarts deze week een nieuw medicament voor. Toen ik dat aankocht in de apothekerij en daarrond even een praatje sloeg met de eigenares verschoot ik toch even toen ze vertelde dat het medicament ook voorgeschreven wordt bij epilepsie! Ik vroeg of dat geen concentratieproblemen kon geven en zij suggereerde om te beginnen met een half pilletje. Toevallig moest ik vrijdag nog eens langs bij de dokter omdat ik de laatste maand af en toe last heb van draaiingen en zei hem wat de apothekeres gezegd had! Maar omdat hij de laagste dosis had voorgescheven , was er absoluut geen probleem en mocht T gerust met 1 pilletje starten. Eigenzinnig en voorzichtig als ik soms ben, gaf ik hem op zaterdagmorgen toch maar een half pilletje.. Tegen 10u begon hier de miserie.. T werd zo mottig als het maar mogelijk was met braakneigingen, duizeligheid en ijlheid in het hoofd, zijn zicht werd verstoord, zijn bloeddruk vloog de hoogte in, hij waggelde bij het gaan als de grootste zatlap en zijn ogen stonden alsof hij gedrogeerd was! Paniek dus tot mijn euro viel en ik aan de nieuwe medicatie dacht want met het ventje naar de dokter gaan was even geen optie ik kreeg hem gewoon niet mee! Dan maar de bijsluiter nog eens bovengehaald  want ik herinnerde me bepaalde nevenverschijnselen! Hij had nu eens echt alle nevenwerkingen die erop stonden . Dus naar de dokter gebeld en die bevestigde dat T één van die enkelingen is die daarop zo kan reagren en dus adviseerde hij om te stoppen met de medicatie tot na de colonoscopie die morgen bij T uitgevoerd wordt! Alsof hij ooit nog tot het innemen van die pillen zal kunnen verleid worden! Eén ding moet ik wel toegeven de tremor was weg maar wat hij ervoor in " ruil" krijgt is geen optie, vrees ik!

    Vandaag is het al beter, T zijn ogen staan weer normaal , hij stapt weer gewoon, de hoofdpijn is nog niet helemaal weg noch dat ijl gevoel maar hij funcioneert weer ok alleen.. straks om 17 u begint hij met zijn darmspoeling en om 20 u de tweede portie drank zodat ze morgen zicht hebben op zijn leidingen!! Geen aangenaam vooruitzicht en de spanning neemt hier dan ook toe... Hopelijk valt de uitslag mee!

    21-06-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    19-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar men gaat langs vlaamse wegen....

    Komt men opstoppingen, omleidingen en werken tegen! Myette  vroeg zich af waar de uitdrukking " zo moe als een hond " vandaan kwam... En jullie kennen mij zo stilaan wel zeker? Ik ging het opzoeken en kijk Myette dat zou de verklaring zijn!

    Ik heb twee verklaringen voor gevonden.

    De eerste vindt de oorsprong in de hondenkar. Zo’n 100 jaar geleden was dit een normaal verschijnsel in het straatbeeld. Nadat een hond de hele dag had gelopen met een kar was het beest heel erg moe: hondsmoe. Dit werd een standaarduitdrukking die ook gebruikt werd voor mensen.

    Een andere verklaring is de volgende. Die stamt uit het Engeland van de 9de eeuw. Alfred de Grote heerste toen. Hij zond zijn zonen uit voor de jacht met een meute honden diegene die met het beste resultaat thuiskwam, mocht aan de rechterkant van de vader aan het diner zitten, maar was ook erg uitgeput van de jacht: tired as a dog of dog-tired. 

    Voilà dat was het weer eens voor vandaag!

    19-06-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    18-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wil ik met jullie delen...

    Dit kreeg ik in mijn mailbox en er zit veel waarheid in!

    Omdat ik op leeftijd ben, ben ik aardiger voor mezelf,

    en minder kritisch op mezelf geworden.

    Ik ben mijn eigen vriend geworden.

    Ik heb te veel dierbare vrienden deze wereld zien verlaten, te vroeg

    voordat zij konden begrijpen hoe groot de vrijheid is met het ouder worden.

    Wiens zaak is het als ik ervoor kies om te lezen,

    of om op te computeren tot 04:00 uur in de morgen,

    of te slapen tot 's 12.00 uur 's-middags?

    Ik zal dansen met mezelf op die prachtige muziek van de 50, 60 & 70 's,

    en als ik op hetzelfde moment zou willen huilen om een verloren liefde

    zal ik dat doen.

    Ik zal op het strand lopen

    in een badpak dat strak is gespannen over een uitpuilend lichaam

    en duik met overgave in de golven als ik daarvoor kies,

    ondanks de medelijdende blikken van de jetset.

    Ook zij zullen er ooit oud uit gaan zien.

    Ik weet dat ik soms vergeetachtig ben.

    Maar nogmaals, een deel van het leven ben ik ook vergeten.

    En misschien herinner ik me uiteindelijk de belangrijkste dingen.

    Zeker, door de jaren heen, is mijn hart wel eens gebroken.

    Hoe kan je hart niet breken, als je een geliefde verliest,

    of wanneer een kind lijdt,

    of zelfs als iemands geliefde huisdier wordt aangereden door een auto?

    Maar gebroken harten geven ons kracht begrip en mededogen.

    Een hart dat nooit gebrokenis , is ongerept en steriel en zal het nooit de vreugde kennen van het onvolmaakte.

    Ik ben gezegend lang genoeg geleefd te hebben om mijn haar grijs te zien worden

    en dat mijn jeugdige lachen voor altijd zal worden geëtst in de diepe groeven op mijn gezicht.

    Zo velen hebben nooit gelachen

    en zo velen zijn gestorven voordat hun haar zilver kon worden.

    Als je ouder wordt, is het makkelijker om positief te zijn.

    Het kan je steeds minder schelen wat andere mensen van je denken.

    Ik twijfel niet meer aan mezelf.

    Ik heb zelfs het recht verdiend om het fout te hebben.

    Dus, om je vraag te beantwoorden, ik vind het fijn oud te zijn.

    Het heeft mij bevrijd.

    Ik hou van de persoon die ik ben geworden.

    Ik zal niet eeuwig voortleven maar in de mij resterende tijd,

    zal ik geen tijd verspillen met klagen wat had kunnen zijn,

    of mij zorgen te maken over wat er nog zal komen.

    En... ik zal ieder dag een dessert eten. (als ik daar tenminste lust in heb).

    MOGE ONZE VRIENDSCHAP ALTIJD BLIJVEN, VOORAL ALS HET RECHT UIT HET HART KOMT !

    18-06-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    16-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat valt er te vertellen?

    Dat de ene  week als een sneltrein in de andere overgaat. Dat de kleinkinderen aan hun laatste toetsen van het schooljaar begonnen zijn en de oudste kleinzoon straks al zijn eerste jaar Latijnse achter de rug heeft. Dat de tuin er stilaan fleurig en geurig bijligt maar snakt naar een beetje water. Dat ik daarmee echt niet soliciteer om regen en als het dan toch moet , liefst 's nachts. Dat mijn arm bijna weer normaal functioneert enkel iets zwaars tillen of slapen langs die kant valt nog tegen. Dat het hier ten huize Natoken een stuk stiller geworden is nu mijn slaapgenoot zijn hoorapparaten draagt!! Dat morgen ook zijn ogen aan een laatste onderzoek onderworpen worden na de ingreep en we dan nog enkel de colloscopie van maandag moeten afwachten. Dat  het weer fantastisch is wat de studenten niet graag zullen hebben maar de gepensioneerden des te liever! Dat ik in een opwelling oud saladezaad zomaar op een stuk grond in de tuin uitkieperde en er nu zeker meer dan honderd saladeplantjes uitgekomen zijn en ik er geen raad mee weet tot grote hilariteit van mijn halfbedde. Dat gisteren volgens afspraak de mannen die taxus ophalen de haagjes kwamen scheren maar zeker nog een stuk in de kraag hadden van de zondag ervoor want één haagje staat er " golvend" bij! Dat dit nogmaals bewijst dat wat je zelf doen niet kan verbeterd worden maar ja alles voor het goede doel zeker? Dat ik stilaan uitverteld ben en hier maar best in gang schiet want wassen en strijken dat is nog steeds mijn job!! Dat ik jullie allemaal een fijne en zonnige dag wens zonder zorgen maar in peins en vrede. Dat terwijl ik dit hier afsluit wolken voor de zon schuiven.... Dat ik nu echt riebedebie ben!

    16-06-2015 om 16:23 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat wonderwel goed vooruit

    Dag lieve bezoekers en vooral diegenen die de moeite doen om hier even iets te vertellen..

    We hebben een drietal rustige en ontspannen dagen achter de rug . We hadden drie dagen zee geboekt dank zij een Bongobon die we van de kinderen en kleinkindern gekregen hadden en het was de bedoeling daar ook wat te fietsen maar door dat arm akkefietje kon dat laatste natuurlijk niet maar het was wel een extra gelegenheid om de arm rust te geven die hij nodig had en ik moet zeggen dat de pijn veel verminderd is. Ik kan de arm al redelijk bewegen al zijn bepaalde bewegingen nog taboe maar dan heb ik mijn halfbedde om te helpen. Ik had nooit gedacht dat ik na een week weer al zover zou staan. Ik zou de arm wel wat meer in de brace moeten dragen om af en toe te laten ontspannen maar dat zie ik minder zitten dus ondersteun ik hem met de andere arm als het moet of laat hem rustig hangen...Trouwens in de kliniek hebben ze gezegd dat ik af en toe de arm uit de brace moest laten en proberen de arm wat te bewegen om te voorkomen dat hij helemaal verstijft  en dat heb ik "goed gehoord"  Maar ik weet al lang dat " onkruid" niet zomaar stuk te krijgen is al krijg ik wel af en toe tegen mijn voeten van mijn slaapgenoot als ik probeer meer te doen met de arm dan mag! Gelukkig is een pijnsteek nog de beste leerschool en zo weet je wel als je tever gaat maar .. het komt in orde en sneller dan ik denk! Ik hoop nu maar dat ik niet te luid geroepen heb en de Goden niet erger met mijn mooie voorspellingen.

    Het weer en de lokatie waren echte meevallers de voorbije dagen en het gezelschap af en toe was ook prima. De eerste dag aan zee werden we wel nog bijna gezandstraald maar de andere dagen was de wind wat gaan liggen en stak de zon een tandje bij dus hebben we heerlijk gewandeld en genoten. Ik vind ons stekje hier prima en hou van het groen en de bossen in de omgeving maar af en toe eens een dagje zee en dan de zeelucht opsnuiven en het zand tussen je tenen voelen .. daar kan ik zo van genieten. We zijn geen zonnekloppers die uren op het strand liggen maar eerder wandelaars en "pootje baders" langs de waterlijn...

    Ons midweekje is voor herhaling vatbaar dus als de kids niet weten wat gedaan met hun centen we bieden ons graag aan als verbruikers

    Nu zijn we terug thuis en genieten we van de rust en het mooie weer hier al valt het momenteel wat tegen maar de natuur zal niet sakkeren om een druppeltje regen!

    Een goed weekend lieve mensen!

    13-06-2015 om 10:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    09-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een update

    Het wordt een kort logje want met mijn arm in een draagband lukt typen niet goed! Ik neem braaf de nodige medicatie, spaar mijn arm en verveel me stierdood omdat ik niets kan doen. Lezen zou een alternatief zijn maar daar heb ik momenteel geen zin in! Het wordt gewoon een gevalletje van tijd nemen om te genezen!! . Bedankt voor jullie reacties en meevoelen.

    Bezoekjes afleggen gaat nu ook nog moeilijk maar zodra dat wat lukt zien jullie me weer aankloppen.

    Bij leven en welzijn tot de volgende!

    09-06-2015 om 18:06 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    07-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud worden komt nooit alleen...

    Ik probeer hier zo goed als ik kan een logje in te tikken want mijn rechterarm wil niet echt mee ...

    Na een pijnlijke en slapeloze nacht deze morgen naar de spoed getrokken want ik maakte me ongerust over mijn rechterschouder!  Er werd een echo genomen en blijkbaar zit ik met een ontsteking op de rechterschouder en een scheurtje in een pees aan die schouder. Ik wist niet dat het zo'n pijn kon doen .. ik kan gewoonweg mijn arm niet optillen en mocht ik nu nog weten waardoor. Maar volgens de dokter moet daar niet direct een verklaring voor zijn het is gewoon slijtage en " ouder" worden en misschien een beetje overbelasting en dan is het zo gebeurd! Maar daar wringt hem juist het schoentje. Gisteren zijn we naar het schoolfeest van de kleindochters geweest en daarna hebben we nagenoten bij de zoon dus heb ik niets verkeerds gedaan en opeens juist voor het slapen gaan, schiet er dan iets in die schouder!  Ik heb ontstekingsremmers gekregen en de arm zit nu in een draagverband en juist deze week hebben we een uitje gepland!! Ik moet nu een afspraak maken voor een bijkomend onderzoek om dat geval van scheurtje juist te evalueren en om te zien of de pees niet helemaal afgescheurd is omwille van de pijn en het moeilijk bewegen van de arm!

    Jaja, iedereen zegt wel dat ik er niet uitzie alsof ik op trammetje 7 zit  maar op momenten zoals vandaag voel ik dat de jaren  er toch staan hoor ! Hopelijk kan ik vannacht wel slapen en is morgen de pijn al wat afgenomen...Van fietsen tijdens ons uitje zal wel niets in huis komen want dat lukt helemaal niet! Als nu de zon nog maar van de partij blijft anders valt dat extraatje helemaal in duigen!

    Ik moet er echt mee stoppen mensen want bloggen valt helemaal niet mee met die tegensputterende arm!

    07-06-2015 om 23:43 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    05-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is ze...

    Ze was al een tijdje beloofd en daar is ze nu die langverwachte zon en alles groeit en bloeit dat het een streling voor het oog is. Meteen hebben we hier van de gelegenheid gebruik gemaakt om de hagen te scheren, een lastig jobke maar eentje dat veel voldoenig geeft als het gedaan is...Voor de rest is de tuin klaar voor de zomer, alles is geplant, de bloemen steken hun kopje boven de grond op zoek naar die eerste zonnestralen, het gras is niet meer groener aan de andere kant van het haagje , de fruitbomen hebben hun bloei gehad en nu maar hopen dat er veel fruit volgt...de vogels fluiten dat het een orkest lijkt en verder de rust, de stilte, het zalig genieten ... Hier wil ik nog lang blijven want die openheid van de natuur, het ongestoord kunnen rondlopen al dan niet in zomertenu zonder pottenkijkers, het heerlijke nietsdoen op het terras bij een kopje koffie.. Meer moet een mens niet hebben om gelukkig te zijn.

    We plannen wel nog ergens in juni - nu het nog rustig is - om een midweek aan zee te verblijven want daar kan ik ook genieten en samen met mijn slaapgenoot wandelen en fietsen. Ik betrap mij erop dat naar mate de jaartjes vorderen ik meer en meer op mijn pricacy gesteld ben en de rust waardeer...Neen, ik ben geen stadsmens en mis daarom de drukte van de stad ook niet ik heb dat trouwens nooit gemist. Mijn ventje de kinderen en kleinkinderen en die paar heel goede vrienden die graag langskomen of waar wij graag mee afspreken... daarmee is mijn leven voorlopig voldoende gevuld! Ben ik dan een einzelganger geworden? Neen hoor, de zomeragenda staat hier al weer goed vol met BBQ en gezellig samen zijn ten huize van Natoken, ik kan daar echt van genieten omhier mensen te  ontvangen meer soms dan zelf erop uit te trekken..Maar voor het ogenblik koester ik de rust en de stilte! Voor sommigen lijkt dat misschien een eentonige bedoening maar zo is het hoe ik het wil  en mijn slaapgenoot die zit ( gelukkig) volledig op dezelfde golflengte.....en nu hij zijn hoorapparaatjes uitprobeert , kan hij ook weer genieten van alle zo lang gemiste natuurgeluiden ( al vraagt dat wel een aanpassing)

    05-06-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    02-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat heb ik te vertellen...

    Eigenlijk niet veel. Dat het weer nog even niet thuis speelt dat ondervinden jullie zelf wel maar ze beloven beterschap. Hopelijk klopt dat want zaterdag is er schoolfeest bij de kinderen van de zoon en die treden elk jaar op de speelplaats op met hun respectievelijk klasje  ... dus liefst bij droog en zonnig weer!

    Mijn slaapgenoot probeert sinds vandaag hoorapparaten uit en ik ben benieuwd hoe dat zal aflopen. Morgen gaat hij in ieder geval al terug om een beetje aan te passen. Ik kan me voorstelen dat het wennen wordt als je zo lang niet goed meer gehoord hebt!

    Voor de sportievelingen is er elke dag ook wel wat nieuws. Een bondscoach die wel of niet aanblijft, Blatter die toch een stapje terug zet, Alison Van Uytvanck die morgen als enige overgebleven Belgische tenniskandidate de kwartfinale speelt op Roland Garros. Onze Rode Duivels die op voorbereiding zijn ergens in het zuiden van Frankrijk om de komende twee matchen voor te bereiden. Dirk Advokaat die zonder blozen beweert dat hij na zijn aftocht enkel jaren terug klaar staat om als bondscoach een eventueel vertrekkende Wilmots te vervangen bij die Rode Duivels en nog zoveel meer op sportgebied...

    Pijnlijk was het toen de verkeerde winnares op het podium geroepen en terug weggestuurd werd bij de Koningin Elisabethwedstrijd.. Och arme de virtuose die even dacht dat ze gewonnen had!

    Maar de blikvanger momenteel of beter gezegd de " stankvanger" is toch de staking van de vuilnismannen van Ivago in Gent. Overal in de stad liggen er metershoge stapels vuilniszakken. Het gebrek aan hygiëne bedreigt de volksgezondheid.Of zoals de Gentse burgemeester Daniël Termont zelf zegt :

    ‘Gent is een ontwikkelingsland geworden. Er zitten ratten op de Korenmarkt en er is tbc in de Brugse Poort‘.

    En dat in de 21ste eeuw... Onze maatschappij gaat nog eens ten onder aan al die wilde stakingen van de laatste jaren...

    Moet ik nog verder gaan of hebben jullie dit allemaal al te vaak gehoord?

    Het wordt tijd dat de zomer eraan komt dan kunnen we terug buiten zitten ipv met de neus tegen het TV scherm geplakt om al dat negatiefs te moeten aanhoren!

    02-06-2015 om 22:53 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    31-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een update

    Hij slaapt terug in zijn eigen wigwam onze indiaan!

    Vrijdagavond kwamen onze indiaantjes terug thuis, doodop met walletjes onder de ogen, licht verbrande gezichtjes maar oh zo enthousiast na hun drie dagen in Poperinge.

    “Is het meegevallen “, vroeg ik hem?

    “Ja, het was heel erg leuk en tof “ en de verhalen konden beginnen.

    Maar voor de volle lading moest iedereen toch wachten tot de volgende dag want blijkbaar was er van slapen niet veel in huis gekomen. Na een ganse dag buiten goed gevuld met allerhande activiteiten vielen de indiaantjes toch niet direct in slaap. Dat kan ook moeilijk anders als je met alle jongens van je klas in één en dezelfde tipi slaapt en zonder “ een opperhoofd” erbij! Er werd tot heel erg laat gekaart, moppen verteld en gegekt, ook uit de tent geslopen op zoek naar die van de meisjes om hen aan het schrikken te brengen ..maar daar lag wel een opperhoofd dus keerden de "dapperen" stilletjes terug!! Op zo’n sluiptocht was onze rakker zijn “sloefje” verloren… De volgende dag mocht hij het uitleggen… Maar een echte indiaan weet daar wel wat op te vinden…

    “Pantoffel verloren toen ik op zoek ging naar het toilet in de nacht”…. Kan toch hé?

    Hoogtepunten zoals kanovaren en met gans de boot kapseizen en kletsnat worden overkomt iedere aspirant indiaan..Boogschieten is ook zo’n staaltje van kunnen of niet kunnen en over de andere verhalen zwijg ik nog maar..

    De enige licht valse noot was dat het 's nachts zo koud was in de tipi iedereen sliep met meerdere broeken en pulls boven elkaar want het weer in mei viel dit jaar nog niet echt mee vooral de nachten waren koud! Over dag viel dat blijkbaar mee want iedereen had licht verbrande kaken en armen...

    In één woord een geslaagde uitstap met de klas en dat zal de groep alleen nog meer aan elkaar laten hangen om volgend jaar het laatste jaar van de lagere school aan te vangen ..Maar na de ontspanning volgen eerst nog de eindtoetsen van het 5e leerjaar ..Benieuwd of onze " bleekhuiden" ook zo enthousiast zullen zijn!!

    Ik heb zo’n stil vermoeden dat de mama en de papa hun zoontje meer gemist hebben dan omgekeerd al zegt hij nu wel dat hij hen ook miste en bewijst dat met een stevige knuffel maar aan de reactie en de verhalen te horen zal dat wel meegevallen hebben…

    Heerlijk toch als je kind zo blij, ontspannen en doodop thuiskomt van bos alias indianen klassen!! Ik val in herhaling .. daar konden wij alleen maar van dromen of in een jeugdbeweging gaan - wat ik dan ook gedaan heb - en zo ook leuke kampen meemaken.

    In een zelfgemaakte indianenhemdje stapte onze schat moe maar tevreden naar zijn "opperhoofden "toe die vol ongeduld op hem stonden te wachten..
    Image and video hosting by TinyPic.

    31-05-2015 om 11:46 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    29-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hebben wij dat overleefd?

    Vanavond naar Koppen gekeken waar men het had over " huiswerk maken of afschaffen" en daarna met heel wat bedenkingen blijven zitten...

    En de eerste bedenking was : Hoe is ‘t mogelijk dat wij dat allemaal overleefd hebben?

    Ik ben zelf een tijd lerares geweest en nog veel langer moeder van twee kinderen dus ken ik beide standpunten maar ik vrees dat men de laatste tijd te vaak het kind met het badwater weggooit als jullie begrijpen wat ik bedoel! ...

    Wat hebben we vroeger niet allemaal thuis moeten doen? Ik denk dan niet enkel aan het huiswerk maar ook  aan ‘prentjes zoeken’ voor de lessen geschiedenis, biologie, aardrijkskunde. Zoveel zinloze tijd, die ons afgepakt werd want eenmaal opgeplakt werd er nog zelden naar gekeken! En wat dat huiswerk betreft...meestal moesten we dat alleen afwerken en deden onze ouders daar niet moeilijk over!

    Tegenwoordig dient alles tot in het oneindige bediscussieerd te worden alvorens er standpunten komen. Geloof me, men zal er nooit uit geraken huiswerk of niet. Als we alles afschaffen wat ondemocratisch is omdat sommigen daar wel en anderen daar niet voor kunnen zorgen, blijft er volgens mij nog weinig over. Dat mag niet de drijfveer zijn om huiswerk af te schaffen.

    Ik denk dat het zeker voor de hoofdvakken belangrijk is om ook thuis regelmatig wat oefeningen te maken, die dan klassikaal worden verbeterd. Alleen zo zie je echt of je de les begrepen hebt, of je nog iets fout begrepen hebt, wat nog anders moet. Kunnen meevolgen met wat er aan het bord gezegd wordt, is niet hetzelfde als zelf kijken of het lukt. Oefening is echt wel nodig als controle en om methodes en technieken te automatiseren zoals de tafels, franse woorden memoriseren lezen....Hoe zal een kind in het eerste leerjaar ooit kunnen lezen als er thuis niet iedere avond even geoefend wordt?! Oefening baart kunst toch?

    Geen huiswerk of thuis moeten leren, heeft vaak tot gevolg dat als de kinderen in het eerste middelbaar komen ze daar het deksel op de neus krijgen omdat ze niet weten hoe ze huiswerk en lessen moeten aanpakken met veel traantjes en een pest humeur tot gevolg. Eigenlijk is het in het middelbaar veel te laat om dan nog te moeten leren "leren" en planningen te maken voor school -en thuiswerk.

    Volgens mij kan een beetje huiswerk maken heus geen kwaad. Teveel stress , wordt vaak als reden om geen huiswerk te maken aangegeven. Maar is het niet zo dat er buiten de school ook veel niet schoolse activiteiten op een kind afkomen die ook voor een hoop stress zorgen? Turnen, danslessen , tekenschool ,muziekschool, sporten, paardrijden .. noem maar op. Misschien daar wat in knippen? En dan spreek ik nog niet van alle sociale media, computerspelletjes, TV enz dat slorpt ook veel tijd op en of dat de jeugd veel bijbrengt is maar de vraag.. Als ik zie hoeveel tijd kinderen tegenwoordig verprutsen met TV kijken, Wii spelen, chatten, SMS-en, enzovoort dan kan ik begrijpen dat veel ouders en kinderen vinden dat er geen tijd overblijft en maar klagen dat kinderen te veel huiswerk moeten maken!

    Weet je, ik vraag me af hoe wij allemaal onze kinder -en jeugdjaren overleefd hebben want men gaat er de laatste tijd nogal met de grove borstel door om al de waarden uit vervlogen tijden in vraag te stellen!

    29-05-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    26-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar konden wj alleen maar van dromen...

    Toen wij nog school liepen .. in een heel ver verleden, stond elk jaar op het einde van het schooljaar een schoolreis op het programma! De trekpeissters waren dan de zee, Moeder Siska en Dadzele of heel soms Dinant met zijn citadel. Een dag met de bus er op uit was al een heel gebeuren en 's avonds kwamen we dan moe maar blij terug thuis...

    Als ik nu de kleinkinderen hoor vertellen over hun bosklassen of sneeuwklassen of andere klassen .. dan kan ik me er alleen maar uit hun verhalen iets bij voorstellen. en het kan nog beter..

    Morgen vertrekt kleinzoon  met zijn klasje ( 5e leerjaar) naar Poperinge op Indianenkamp .. ze slapen in Tipi's en zo te horen staan alle actviteiten in het teken van de Indianen met boogschieten , eten rond een kampvuur enz ...Of ze zich ook zullen aankleden en schilderen als indianen dat hoor ik daarna wel!

    Ik vermoed dat het reuze gezellig zal worden als nu maar gewoon het weer wat meezit want de vooruitzichten zijn niet denderend en dat zou toch heel spijtig zijn voor de schatten...Wordt vervolgd...

    26-05-2015 om 19:12 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er mis met onze taal?

    Ken je ze ook die SMSjes waarvan je denkt…ben ik nu mijn taal verleerd of hapert er iets aan mijn geheugen?

    Waar is de tijd dat we nog genoten van een brief -eigenhandig geschreven - die we in de handen konden nemen om te lezen en te herlezen.. Kleinnoodjes vaak die we bewaarden omdat ze zo persoonlijk waren. Nu moet het jonge volkje het vaak doen met elektronische kattenbelletjes op een klein schermpje om hen bv "suc 6" te wensen met een examen of om een afspraak vast te leggen die afgesloten wordt met " cu "..Wat is er mis met tot ziens?

    Ik vrees dat een Gezelle en een Hendrik Conscience en zoveel anderen die hun volk leerden schrijven, lezen en dichten zich in hun graf omkeren als ze dat zien. En wij “ oudjes” nemen dat dan maar over omdat het zo “ mega cool, zo kei tof, zo kei neig" is als je de taal van de “ jongeren” spreekt… en wij willen niet achter lopen en toch…

    Ik heb mijn bedenkingen bij berichtjes in de aard van CU2 en 4U en mijn GED8, ieder1 , V= ( vis) enz enz… Voor mij klinkt dat ZOT maar opgepast dat ik dat woord  Z11 niet schrijf want voor de jongeren betekent zot: ZIN OM TE?

    Als dat zo verder gaat dan worden onze brieven , boeken en berichten over enkele decennia als rariteiten bekeken die onze nakomelingen niet meer verstaan omdat ze te langdradig , te vermoeiend en vooral zo tijdrovend zijn  met al die spellingsregeltjes ! Ik begrijp de profs aan de universiteiten als ze  aan de alarmbel trekken omdat onze jonge mensen niet meer kunnen schrijven… de tol van de technologie, tijdsgebrek, luiheid? Ik weet het niet , ik hoop dat het niet zo’n vaart loopt .

    De enige afkorting die wij al van oudsher gebruiken is Zzz als we bijna in slaap vallen. Voor iedereen duidelijk zeker?

    Slaap z8 lieve bezoeker, ik kruip onder de wol!!

    24-05-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (23)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor iedereen een tof Pinksterweekend

    Weer of geen weer... geniet ervan mensen!

    Image and video hosting by TinyPic

    23-05-2015 om 02:03 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens een verlengd weekend...

    Iedereen kijkt uit naar het tweede verlengde weekend op rij al mogen wij senioren niet klagen .. Feitelijk zijn alle dagen weekends voor ons of niet? Jaja, ik weet het wel soms gaan we ook nog eens in overdrive in de tuin of met de lenteschoonmaak maar niets moet meer alles mag en kan. Daarom geniet van het komende weekend mensen en hopelijk krijgen we mooi weer! 

    Vandaag is de oogoperatie van mijn ventje gebeurd en voorlopig lijkt alles normaal te verlopen. Morgen een eerste controle en dan zien/ horen we het wel . Daarna kunnen we plannen voor het volgend onderzoek en hopelijk heb ik over een paar weken /maanden -als alle aanpassingen gebeurd zijn - een " goeie occasie" naast mij  en dat is ook niet te versmaden hé?

    PS Even reageren op Ani's reactie! Natuurlijk is en blijft hij mijn eerste keuze daarom dat ik hem zo goed mogelijk laat oplappen om nog heel lang mee te gaan mateke!! Maar je kent me hé, met een kwinkslag relativeren is de beste manier om met alles om te gaan...

    21-05-2015 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)







    Laatste commentaren
  • Zegen op deze dinsdag middag (pattyhoopt)
        op Genieten van creatievelingen
  • Prachtig om te zien allemaal (Dirk)
        op Genieten van creatievelingen
  • DINSDAGGROETJES !!! De regen zullen we er moeten bijnemen !!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Nancy wij komen ook (Tiny en Ans)
        op Genieten van creatievelingen
  • Leuke foto lieve Nancy...knuffies xxx (Lenie)
        op Daar zijn ze weer
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Daar zijn ze weer
  • Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Daar zijn ze weer
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Daar zijn ze weer
  • wel wel , daar verschillen we dan in , zé , ik heb het niet zo op duiven --- hier zijn er 12 , ja , teveel ! (ani)
        op Daar zijn ze weer
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!