Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • de vervolgblog
  • De oplossing
  • spinazie oogsten
  • zo mooi durf je het toch niet dromen - open tuin
  • stel je dat eens voor
  • terug aan de slag in de tuin
  • alternatieven voor aardappelen
  • een robot been
  • basilicum
  • 3 reacties
  • plantproblemen
  • herfst in de lente
  • de plantenruil
  • Het weer
  • Zondag 12 mei : Tuinclub en plantenruil
  • plantenruil
  • courgettes
  • soorten tomaten, smaak en toepassing.
  • tomaten
  • Tuinclub 28 april
  • grillen in april
  • broeikomkommer en buitenkokommer
  • prei en broccoli
  • mijn glasteelt.
  • de tuin is zeer droog
  • organiseren
  • zaaikalender
  • werkterrein verleggen
  • werk uitbesteed
  • versleten
  • inhaal bewegigng
  • klein experiment
  • traag op gang komen
  • terug van even stevig weg!
  • opgeschoten slaplantjes
  • Peulerwten : Daar zijn ze!
  • Natuur komt traag op gang ...
  • erwten
  • kikkerdril
  • sla
  • verspenen
  • vroege aardappelen
  • Nieuw tuinprogramma op VIER!
  • mijn kruidenhoek
  • vijver dicht gevroren
  • zon zonder warmte
  • uitzonderlijk weer
  • weekendmenu met knolselder
  • in de ban van het koude weer
  • tuinclub
    Foto
    Foto
    Foto
    Het weer
  • weerbericht Jabbeke
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Dank u voor uw bezoek bij onze TUINCLUB !
    Foto
    De Tuinclub :
    Elk seizoen is boeiend!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Tuinclub Velt Jabbeke
    Beste Tuinclubleden. Hier lees je héél wat nieuws over de moestuin, de kruidentuin, dieren in de tuin, de vijver, ... !
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. lichte kost zelf kweken 3

    Nog een licht verteerbare groente is venkel.

    Elk jaar zaai ik er rechtstreeks 1 rij in de combinatieteelt 
    en plant ik er een veelvoud die vooraf werden gezaaid en verspeend.

    Zoals met alle groenten is het met venkel ook zo dat het ene jaar niet het andere is.   


    Toch voldoet het resultaat 9 op 10 keer.

    Uitzonderlijk mislukt de oogst eens helemaal en één op twee is die oogst schitterend.

    Er bestaan vroege en late soorten.  Wij echter beschouwen venkel als een typische najaarsgroente.

    Eind juni, begin juli, zaai ik 1 rij van +/-5m ter plaatse. Dezelfde dag zaai ik in een kunststofbak.  

    Heel kort na het kiemen verspeen ik in perspotjes en plaats ze buiten op een rek in de schaduw van de serre.

    Als in augustus de sjalot geoogst is plant ik daar de venkel.  De hoeveelheid is 6 rijen van +/- 5m lang.

    Vooraf is de grond volledig onkruidvrij gemaakt en met de woelvork los gelegd.
    Ik plant in voortjes die worden bemest met biologische korrelmeststof. 
    Na het bemesten wordt de voor extra begoten.

    Na het oogsten worden de knollen niet ingevroren want dan verliezen ze hun smaak.                
    Als de venkel is klaar gemaakt vóór het invriezen, dan verwatert hij.
    Na het ontdooien is de echte venkelsmaak er niet meer.
    Ik bewaar ze in een vorstvrije ruimte in scherp zand. Ze groeien een beetje terug.
    De buitenste bladeren rotten heel langzaam weg.
     

    Ik heb ze nog weggenomen en dan zijn het de volgende die rotten.
    Als de temperatuur te hoog wordt zoals in december en januari van deze winter,
    dan kan je ze niet lang goed houden. 
    Wij hebben ze versneld opgegeten.
    Venkel in de wok heeft een verassend andere smaak.
    Ze is niet minder lekkere dan gestoofd. De smaak is gewoon anders.

    21-02-2012 om 16:37 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept op zondag

    Het recept op zondag ligt in de lijn van zelf lichte kost kweken en gaat over:

    Wortelen

    is een bijgerecht:  gestoofd, zoet van smaak en in 30 - 60 min klaar.
    Ingredienten voor 4 personen

    -1 kg wortelen  
    -1 ui
    -boter naar behoefte
    -2 blaadjes laurier, in 2 gebroken
    -2 a 3 klontjes suiker ( je kan ook een suikervervanger gebruiken.)
    -gehakte peterselie.

    Voorbereiding.

    Reinig de wortelen en snij ze in schijfjes.
    Hak de ui fijn.

    Bereidingswijze:

    -Stoof de ui glazig in de boter.

    -Voeg de wortelen en de laurier toe.

    -stoof gaar op een zacht vuurtje.

    -voeg de zoetstof en de gehakte peterselie toe.

    -Laat nog eventjes stoven.


    http://www.smulweb.nl/recepten/1087293/Gestoofde-wortelen

    Dit gerecht behoort in de categorie eenvoudig en licht verteerbaar.

     
    Opgediend met een stukje kabeljauw
    en gestoomde aardappeltjes en je hebt ideale kost voor herstellenden.
    Smakelijk eten.

    19-02-2012 om 14:47 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichte kost zelf kweken 2

    Wat ik ook als ideale ziekenkost beschouw zijn verse wortelen...
    bio wortelen natuurlijk.

    Wortelen telen lijkt moeilijker dan het is.
    In feite moet je enkel punten weten en op enkele punten letten.

    Wortelzaad kan je slechts 4 jaar bewaren en dan verliest het zijn kiemkracht. 
    Er is een lange kiemduur mee gemoeid. 
    Normaal is dat een 28 tal dagen maar het kan ook het dubbele zijn. 
    Je mag niet dieper zaaien dan 1cm. 
    Ik heb altijd goed resultaat gehad mijn methode:
    een voortje maken, vullen met potgrond, effen strijken met de platte schop,
    er een ondiep voortje in trekken met de steel van de hark, eerder dun zaaien, lichtjes dichtharken, plat strijken met de schop,
    aangieten en dan lichtjes vochtig houden tot bij het kiemen.


    Toen ik nog vroege wortelen teelde,

      zaaide ik die tussen twee rijen ajuin of sjalot.
    Er was ook altijd een dikke rij afrikaantjes in de tuin aanwezig.
    Als het mogelijk was zaaide ik reeds einde februari maar,
    gezien de zware grond hier, draaide dat altijd uit op een zaai, de eerste helft van maart.
    Uitzonderlijk is het één of twee keer gelukt in februari. 
    Alles hangt af van het voorjaar.
    Een belangrijk punt is van zohaast het mogelijk is de wortelen te dunnen en op eentje te plaatsen.
    Ze mogen dicht staan.  Je kunt later dan uitdunnen om als primeurtjes op te dienen.
    Ik gebruikte geen bemesting tenzij het tamelijk dik bestrooien met houtassen. 
    Het leek erop alsof ik ze ermee indekte. 
    Wieden deed ik bij winderig weer of ’s morgens in de vroegte. 
    Ik schoffelen zeer veel maar het gebeurde nooit in de namiddag. 

    Als soorten gebruikte ik Amsterdamse bak of Brugse vroege. 
    Nu zijn er nieuwere rassen die ook goed zijn. 

                                        


    Door mijn rugperikelen ben ik reeds vroeg beginnen afbouwen en minder intensief gaan telen.
    Ik ben dan ook reeds een hele tijd gestopt met die vroege wortelen. 
    Mijn late wortelen(flakese) zaaide ik rond eind april, begin mei. 
    Van zodra ze boven kwamen dunde ik uit en overdekte ze met tuingaas.


     
    Het wieden gebeurde enkel bij winderige weer. 

    De laatste jaren dat ik teelde werd het te veel werk.
    Ik kon het niet meer opbrengen om onze zware grond (ondergrond) in de diepte te bewerken.
    Als resultaat oogstte ik veel vertakte exemplaren waar mee moeder de vrouw niet zo opgetogen was. 

     

    Een paar jaar geleden ben ik definitief gestopt met telen.
    Sindsdien zijn mooie biotime wortelen hier een gewoonte geworden.

    Ik kan je verzekeren dat afbouwen wegens om het even welke reden hard kan vallen.
    Vooral als je met hart en ziel en succes een moestuin van +/- 100 m2 hebt onderhouden. 
    Er zijn weinig soorten groenten die ik niet heb gekweekt.
    Je kan het controleren door eens door de blog te bladeren.

    Als je op Google afbeeldingen bij de foto "blog.seniorennet.be" vermeld ziet dan zijn het foto's uit onze tuin, foto's die ik er plaatste.

    17-02-2012 om 00:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichte kost zelf kweken

    Het is lichte kost, doe je best, het zal goed verteren.
    Colette heeft haar best gedaan, ik ook al wilde dat niet altijd even goed lukken.
    Wat het best lukte en er is niets beter is witloof.

    Vandaag dan ook even over de teelt van Witloof (lichte kost)
    Of je nu de wortels inkoopt of zelf kweekt maakt natuurlijk een groot verschil.
    Goede raad: koop enkel bio -wortels. Het verschil ligt in de smaak.
    Op de site: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witlof 
    Vond ik over de teelt van witloof het volgende:

     
    Witlof is tweejarig. In het eerste jaar worden de wortelen geteeld door in mei te zaaien,  
    waarna in de herfst de wortelen worden geoogst.
    Vroeger was witlof een wintergroente en gebeurde de trek met dekgrond,
    waarbij bovenop de wortels een tot 20 cm dikke laag grond werd gebracht.
    Bij een dunnere laag grond moet de trekruimte lichtdicht zijn,
    omdat anders de witlof aan de bovenkant groen wordt.
    Er werd toen onderscheid gemaakt in een koude en een warme trek.
    Bij de warme trek werd de bodem onder de wortels verwarmd door onder de wortels
    kippengaas te leggen en hierdoor elektriciteit te laten lopen.
    Ook werd wel gebruikgemaakt van verwarmingsbuizen met warm water.

     

    Tegenwoordig wordt witlof bijna het geheel jaar rond getrokken.
    De wortelen geoogst in september worden direct opgezet.
    De wortelen geoogst in oktober/november worden gekoeld bewaard.
    Voor de zeer late trek worden de wortelen in ijs bewaard.
    Vervolgens worden de wortelen in een donkere ruimte geplaatst.

        

    Eerst gebeurde dat nog boven op de grond met dekkleden eroverheen.
    Tegenwoordig vindt de trek op stromend water plaats. In 3 tot 4 weken groeit de witlofkrop uit.


    Persoonlijk houd ik niet zo van witloof getrokken op stromend water.
    Niets gaat er boven de smaak van de biologische geteelde en op aarde getrokken wortel 
    (met trekken bedoeld men wel degelijk, uit een geoogste wortel de witte krop laten teruggroeien.)
     Vergelijk maar eens de smaak! En hoe je het witloof ook klaar maakt, het maakt helemaal niet uit. 
    Een beetje 'gecaramelliseerd' is voor mij het van het. 
    Maar pas op het volgende stadium is aangebakken en het ligt verraderlijk dicht bij.

       

    14-02-2012 om 16:59 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    12-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen recept op zondag maar....

    De bekroning van het voorbije jaar en de echte start van het nieuwe seizoen “ de nieuwjaarsreceptie.
     Die heb ik dit jaar voor de allereerste keer moeten missen.

    De laatste week ben ik zo goed als niet op de computer geweest.
     Ik dacht..Opnieuw kan ik het recept op zondag niet geven!

    Ik zocht een heel licht menu en kwam toevallig uit op :
    Ziekenvoeding, naar het boek "Kookboek N.C.B." 1956.
    Bij verder zoeken vond ik dat het boek voor het eerst verscheen in 1934. Het is dus een oude glorie.

    Ik wil je het volgende niet onthouden. 
    Misschien vind je verouderd of nog steeds bruikbaar.Inleidende tekst tot het kookboek.

     ZIEKENVOEDING

    De 10 geboden bij de ziekenvoeding zijn: (1956)

    1. Houdt U stipt aan de raad van de dokter. Meestal moet door een bepaald dieet de ziekte overwonnen worden.
        De dokter moet op ons kunnen vertrouwen.

    2. Koop eerste kwaliteit levensmiddelen.

    3. Maak het eten zo zindelijk mogelijk klaar. Zieke mensen zijn heel kieskeurig.
         Doe voor het klaarmaken een schone schort aan. Zorg voor kortgeknipte nagels. Ook voor schone pannen.
        Kook voor zieken liefst in kleine pannetjes. Maken we gehakt voor zieken aan, maal het dan zelf.

    4. Zorg voor veel afwisseling. Maak daarom ook kleine hoeveelheden klaar, zodat de volgende dag geen resten
        opgewarmd moeten worden. Laat het eten voor de zieke een verrassing zijn.
        Kook daarom nooit in de ziekenkamer. Ook niet, omdat dit de lucht onfris maakt.

    5. Geef de zieke licht verteerbaar voedsel. Daarom jong mager vlees en magere vissoorten.
        Gebakken en vette spijzen zijn voor zieken te zwaar verteerbaar. Geef ze veel pappen en vruchten.
        Verder frisse puddingen bv. citroen~ pudding, griesmeel~ of maïzenapudding met gestoofde vruchten of bessensap.
        In plaats van wit brood, kunnen we geroosterd brood geven; dit is gemakkelijker verteerbaar.

    6. Dien het eten netjes op en in kleine porties. Neem voor zieken een verwarmd bord, dan blijft het eten op temperatuur.
        Zieken hebben niet veel eetlust. Houd hier rekening mee. Zet het eten op een blaadje, zet de zieken gemakkelijk
        rechtop in bed en geef hen een servet of schone handdoek.

    7. Zieken mogen geen scherpe specerijen hebben, zoals peper, nootmuskaat, mosterd enz.

    8. Geef zieken de maaltijden op tijd. De maag werkt dan geregeld en ze hebben tijd voor een middagdutje.

    9. Geef, hetgeen de zieke niet opeet, nooit aan de andere huisgenoten.

    10. Was alle eetgerei van de zieke apart af met kokend sodawater.

    Dus voor vandaag geen recept maar een overvloed aan goede raad.
    Ik liet het nog niet lezen aan Colette die zich op de receptie vooral goed voelde in de keuken.

    Ik hoop er vlug weer helemaal bovenop te zijn.
    En voor volgende zondag beloof ik jullie alvast het recept van een licht verteerbare menu.

    12-02-2012 om 17:52 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels Voeren & Beloeren 2012 : De eerste resultaten!
    Eerste resultaten Vogels Voeren & Beloeren 2012

    Op donderdag hadden al meer dan 6400 deelnemers van Vogels Voeren en Beloeren hun resultaten doorgestuurd. Hartelijk dank aan de tellers! Voorlopig heeft de vink opnieuw de plek als talrijkste vogelsoort op en rond de voederplaatsen in Vlaamse tuinen overgenomen van de huismus! Dit is de tweede opeenvolgende winter na een onafgebroken reeks van 10 jaar dat de huismus de talrijkste soort was. Dit is enerzijds door een voorlopig lager aantal huismussen en een uitzonderlijk groot aantal vinken op de voederplaatsen. De trend van hoge aantallen vinken zet zich niet door in de aantallen van de andere vinkensoorten. De keep werd slechts zelden gezien en ook groenling, sijs en putter zijn niet talrijk.

    Blijf zeker nog doorvoederen, want met de strenge koude bevriezen zelfs de vetbollen, die moet je best even laten ontdooien. Lees alles over hoe en wat te voederen op www.natuurpunt.be/tuinvogels.

    Telresultaten nog niet doorgegeven? Doe het vóór 10 maart! via tuinvogels.natuurpunt.be.

    In onze tuin waren de vinken dit jaar MASSAAL aanwezig.
    Ook de Grote Bonte Specht was van de partij!







    11-02-2012 om 10:29 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 10 februari : VELT NIEUWJAARSRECEPTIE 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We 'warmen' de drankjes wel even op!

    Op vrijdag 10 februari om 19 u. in zaal" Swaenenburg " Cathilleweg 38 in Stalhille 

    Het VELT bestuur van Groot Jabbeke nodigt al zijn leden, hun familie en vrienden uit voor een gezellig samenzijn. Er is een welkomdrankje voorzien en verschillende hapjes in de loop van de avond. Houd deze datum vrij.... voor ons. 

    Opgelet : Er zijn werken in Stalhilledorp! 

    08-02-2012 om 15:05 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse hutsepot

    Vandaag was het bij ons Vlaamse hutsepot. 
    Ik ben dan maar op zoek gegaan op versschillende sites naar een origineel recept. 
    Ik koos uiteindelijk voor  het recept dat ik vond op de site:
    http://www.budgetkoken.be/lekker-belgisch/vlaamse-hutsepot.php


    Het recept Vlaamse hutsepot bevindt zich in de rubrieken :
    Belgische recepten | maaltijdsoepen

    Prijscategorie : 6 à 7 euro

    Het originele recept voor Vlaamse hutsepot bevat ook varkensoren en -poten.

    Reken hiervoor 2 euro extra.

     

    Ingrediënten

    -0.5 kg soepvlees, ontbeend en in stukjes gesneden, been houden voor in de bouillon

    -150 gr spek, in blokjes

    -4 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden

    -4 raapjes, geschild en in blokjes gesneden

    -4 stengels selder, in schijfjes

    -1 preiwit, in schijfjes

    -2 ajuinen, fijngehakt

    -0.5 kg spruitjes

    -4 aardappelen, in blokjes

    -peper en zout

    -1 laurierblad-

    -takje tijm

    -50 gr boter

    -1.5 l water

                                                                    

    Bereiding

    -Smelt de boter in een hoge kookpan en stoof kort de ajuinen.

    -Leg het soepvlees + been op de ajuin en overgiet met 1.5 l water + zout + flink veel peper + laurierblad + takje tijm.

    -Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 1u30 koken (in de snelkookpan 40 min).

    -Schep af en toe het schuim af.

    -Doe de groenten (behalve de aardappelen) bij de vleesbouillon en laat nog 60 min verder koken (in de snelkookpan 15 min.).

    -Doe de aardappelen en de spekblokjes bij de hutsepot en laat nog 20 min koken (in de snelkookpan 7 minuten).

    Serveertip

    Dien de Vlaamse hutsepot op met grof boerenbrood besmeerd met mosterd.
     
    Bij ons was het  vandaag een variatie op dit recept.  Wij gebruiken beduidend minder vetstof. Er was een volledige groene kool in verwerkt.  De wortelen, aardappelen, raapjes, selder, prei en ajuinen ontbraken niet. De hutsepot bevatte spek, een half varkensboutje, een varkenspoot in twee gehakt maar geen oren, wel een staartje. Het volkorenbrood was optie evenals de mosterd.
    Hutsepot bij zo'n vriesweer als we nu hebben, smaakt altijd. Meestal wordt de hutsepot de avond voordien klaargemaakt en is voor twee dagen.  De tweede dag wordt er een braadworst of een gebakken spiering bij geserveerd. Weet echter dat je naar believen kunt variëren in groente en in vlees.  Je kan er ook een schapenhutsepot van maken.  Het is een tipisch Vlaams wintergerecht.
     
      

    Laat het je smaken.

    05-02-2012 om 18:54 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.twee februari weerspreuken

    Een paar   bij het begin van februari.
    De ene is klaar en duidelijk maar hoe moet de andere opgevat worden?

     

    -De eerste: Blaast Blasius op zijn tijd, dan zijn we vlug de winter kwijt. 
    Met blazen bedoelen we hier hevige wind tot storm.

    Duidelijker kan het niet zijn voor dit jaar. 
    Blasius zijn blazer staat been vervroren.

    Wil dat zeggen dat we de winter niet vlug kwijt zullen zijn? 
    Volgens mij niet. 
    Het is natuurlijk mogelijk maar het kan ook dat het gewoon er op wijst dat,
     het nog wel een periode stevig kan vriezen, al dan niet onder gedekt door een laag sneeuw.

    Vorig jaar stormde het daags na Blasius en we hadden een vroeg en zacht voorjaar. 
    Ik volg het resultaat van die spreuk reeds ettelijke jaren. 
    Ik kan zeggen dat ze grotendeels klopt.  Een percentage kan ik er niet op plakken.

     

    -De tweede : Lichtmis helder  en klaar, dan krijgen we twee winters op één jaar.

    Hier heb ik twee mogelijke interpretaties voor:

    -1. Januari was een heel zachte winter en februari wondt de twee winter, een harde.

    -2. Januari, februari en misschien nog een deel van maart erbij, is onze eerste winter.
    Later op het jaar2012 wordt oktober tot december dan mogelijk onze tweede winter.

     

    Mijn voorkeur gaat naar de eerste interpretatie. 

    Deze koude is goed voor de tuin en ook voor onze gezondheid. 
    Een stevige wandeling,   goed ingeduffeld en er dus naar gekleed laat je echt voelen dat je leeft. 

    Naderhand, eens terug binnen,   geniet je dan dubbel en dik van de knusse warmte.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

    03-02-2012 om 06:27 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zegkruid

    Het Zegekruid (Nicandra physalodes) is een eenjarige, 1-1,2 m hoge plant uit de
    nachtschadefamilie (Solanaceae).   
    Het is de enige soort uit het geslacht Nicandra.
    Synoniemen zijn : Atropa physalodes, Nicandra physaloides, Pentagonia physalodes en Physalodes physalodes.

    In het Engels wordt de plant ook wel 'Apple of Peru' of 'shoo-fly' genoemd.

    De klokvormige bloemen

        zijn lichtblauw tot paars, aan de voet wit en 3-4 cm groot.
    Na de bloei in de periode van juni tot september ontstaat er evenals bij de
    echte lampionplant een lampion      van kelkbladen met daarin een
    vrucht: een 15 mm grote bruine
    bes.
    De individuele bloemen bloeien meestal slechts een enkele dag, maar de plant brengt daar wel een forse serie van voort.


    De
    bladeren     zijn groot, tot 30 cm lang, eirond tot langwerpig, en golvend getand.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Zegekruid

    Het is dus een wat minder bekende eenjarige plant. Het is ook zo’n nuttige plant die ingezet kan worden tegen witte vlieg. 

    02-02-2012 om 10:36 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kogeldistel

    De kogeldistel kennen we allemaal wel als een stekelige plant met een innemend aparte blauwe bloei      met een paarse weerschijn. Wat we misschien niet wisten is dat ze goed zijn tegen aaltjes.
    Door afscheiding van stoffen via de wortels weren ze aaltjes uit de moestuin.

    Kogeldistel (Echinops ritro ) komt zelden hoger dan 60 cm.
    Kogeldistel heeft opgaande, stevige, vertakte en grijze stengels.

    De Bladeren   zijn tot 20 cm lang en elliptisch in omtrek, 2 - 3 veerspletig met stekelig getande slippen, stijf, bovenaan kaal en groen, onderaan grijsviltig, gelijken op deze van de distel.
    Bloemen zeer klein en dicht gegroepeerd in eindstandige, 3,5 - 4,5 cm brede, kogelronde (vandaar Ned. naam), blauwe, enigszins stekelige hoofdjes.
    Standplaats

    Kogeldistel vraagt een plaats in de volle zon en een vrij droge, niet te voedzame, kalkhoudende bodem. Voldoet nog op zeer arme (zand-) gronden. Gaat ten onder op natte gronden.
    In najaar stengels tot op de grond afknippen. Wordt vermeerderd door zaaien, scheuren en wortelstek.

    http://www.de-natuur.be/pages/kogeldistel.html#beschrijving

    Zo zijn het dus evenals de afrikaantjes (Tagetes) zeer goede bodemverbeteraars. Ze hebben één ding tegen en dat is hun omvang.  Ze zullen ook, in tegenstelling tot de Tagetes, door hun omvang de grond meer uitzuigen.  Ze trekken ook veel

         insecten aan.  .

       
    Dan huldig je de stelling: als het insect op de bloem zit, dan laat het mijn groente met rust of dan verjaagt het de schadelijken.

    01-02-2012 om 06:16 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen op weg naar goedkopere groene energie!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je kan je nu nog inschrijven tot en met 5 februari 2012.
    Deze inschrijving verplicht je tot niets!


    link :
    www.samengaanwegroener.be
    Daarna kom je terecht op :
    http://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/milieu/energie/samengaanwegroener/Pages/default.aspx

    30-01-2012 om 17:51 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.combinatieteelt

    Op de site http://www.avvn.nl/natuurlijk-tuinieren/moestuin/combinatieteelt/  vond ik iets interessants dat we kunnen toepassen in de combinatie teelt

    Wortels en uien worden van oudsher in elkaars buurt geteeld. Door de geur van de wortels zou de uienvlieg wegblijven. Dit is echter nooit aangetoond. Wel is het zeker dat de geur van de uien maakt dat de wortelvlieg op afstand blijft. Om dit effect te bereiken moeten overigens wel ongeveer 4 x zoveel uien als wortels geteeld worden! Bovendien duurt de werking tegen wortelvlieg maar zo lang als de uien in hun groeiperiode zijn.

    -Afrikaantjes zijn bevorderlijk voor een gezond bodemleven: door afscheiding van stoffen via de wortels weren ze aaltjes uit de moestuin.

    -Ook van  de kogeldistel    (Helenium en Echinops) is deze werking tegen aaltjes aangetoond.

    -Zegekruid    (Nicandra physalodes), een wat minder bekende eenjarige plant, is ook zo’n nuttige plant die ingezet kan worden tegen witte vlieg. Zaai deze daarom bijvoorbeeld tussen de boerenkool.
    -Oost-Indische kers kan goed werken als vangplant voor verschillende insecten. Wortelvlieg, witte vlieg, klein koolwitje en bladluis zoeken deze plant op en blijven daardoor van de groente af.

     

    De inleidende tekst op die site verwijst in feite naar de ‘permacultuur’. Kijken we in de natuur, dan vinden we daar geen monoculturen. Allerlei planten staan er kriskras door elkaar en dat is totaal geen probleem, sterker nog, ze gedijen prima in elkaars gezelschap.
    Voor ‘permacultuur’ is dat kris kras door mekaar.  Voor de combinatieteelt is dat in rijen naast elkaar.

     

    30-01-2012 om 12:45 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept voor de zondag

    Voor het zondagsrecept van deze week koos ik voor:
    K
    ONIJN MET WITLOOF, AMANDELSAUS EN TORSI,   uit de Belgische keuken

    en pasta naar keuze             

    Ingrediënten
      Voor 2 à 3 personen.
    200 g Torsi van SOUBRY
    -2 konijnfilets
    -2 witloofstronkjes
    -1/2 l kant-en-klaar kalfsfond
    -100 g boter
    -2 dl verse room
    -50 g amandelpoeder
    -peper, zout, muskaatnoot

    Bereiding
    -Snipper het gewassen witloof fijn en stoof het gaar in de boter met peper, zout en muskaatnoot.

    -Bak de konijnfilets aan beide kanten 3 minuten in de hete boter, kruid met peper en zout.

    -Laat intussen de kalfsfond voor tweederde inkoken met amandelpoeder en voeg de room toe.

    -Laat op hoog vuur indikken en kruid met peper en zout.

    -Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

    -Schep de pasta in het midden van het bord, schik daarop wat witloof en het in plakjes gesneden vlees.

    -Overgiet met amandelsaus en serveer.

                                                          
    http://www.soubry.be/consumer/pasta-recepten-detail.php?idrecept=158&lang=NED

    Laat het je smaken.

    29-01-2012 om 15:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ruccola of raketsla

     Ik ben dan  op zoek geweest naar de verschillende soorten rucola.

    · Smaakmaker in groene slaatjes, aardappel- en tomatensalades

    · De decoratieve blaadjes ogen fris als versiering bij warme gerechten

    · Zeer lekker in koude en warme pastaschotels

    · Hoog vitamine C-gehalte: 15 mg per 100 gr

    · Zeer lage calorische waarde: 11 kcal/100 gr

    · Werkt vochtafdrijvend en maagversterkend   

    http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/rucola-of-notenbladsla-raakt-bekend-bij-de-consument/

     

    ROCHETTA & ROQUETTE

    -Rucola wordt hier ook raketsla genoemd, de Engelsen spreken over rocket en de Italianen hebben het over rochetta.  

    -roquette is de Franse naam voor rucola.

    -Wel zijn er vele soorten rucola, die allemaal een tikkeltje anders smaken.

    http://www.elle.nl/eten/culinaire-kooktips/Raketsla

    Naamvariatie bij rucola
    Er bestaan verschillende benamingen voor een en dezelfde groente:

    Eruca sativa

    Rucola

    Notenbladsla

    Notensla

    Raketsla

    Mosterdkruid


       Al deze benamingen verwijzen naar de wilde ‘slasoort’ met dunne getande blaadjes. De groente heeft een heel aparte smaak met zowel een pikante toets van radijs als een notensmaak. Je kan rucola vers eten – doorgaans in combinatie met een slaatje – of kort koken. 

    Herkomst van rucola
    Het woord rucola mag dan wel afkomstig zijn van het Italiaans, de plant zelf is dat niet helemaal. Wel wordt rucola al vanaf de Middeleeuwen rond de Middellandse Zee geteeld. De habitat van rucola is veel uitgebreider: ruwweg het noordelijk halfrond en Zuid-Amerika.

    Rucola als koolsoort
    Rucola is eigenlijk een koolsoort waarvan je de jonge blaadjes eet. Eruca sativa behoort tot het geslacht Eruca dat op zijn beurt bij de Brassicaceae of de kruisbloemigen ingedeeld wordt.

    http://www.infotalia.com/nld/tuin/moestuin_en_kruidentuin/moestuin/moestuin_detail.asp?id=2125

     

     

    Nederlandse naam                                                  :raketsla

    Latijnse naam                                                           :Eruca sativa

    Familie:                                                                     : Kruisbloemigen (Brassicaceae

    Soort                                                                         :eenjarig

    Toepassing                                                               :Keukenkruid

    Standplaats                                                              : zon half schaduw.




    http://www.marechal.be/nl/gidsen-en-brochures/planten-encyclopedie/kruiden/eruca-sativa/

    Als ik rucolazaad koop, kijk ik altijd op de afbeelding  van het zaadzakje want er is heel veel verschil in de soorten. Enkel de afbeelding geeft uitsluitsel.  De minder getande soorten smaken voor mij het best.

    28-01-2012 om 20:40 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 29 januari : 10 - 12 uur : TUINCLUB bij Addie

     Vooruitblik op de tuinwerkzaamheden in het voorjaar!

    Opgelet : Er zijn werken in Stalhilledorp!

    28-01-2012 om 09:38 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snoeidemonstratie op druiven

    Ja ik was zaterdag bij de 16 aanwezigen van de demonstratie. 
    Het was interessant van bij het begin maar ging vroeger terug naar huis om persoonlijke redenen.

    Het fotomateriaal dat ik meebracht is van eerder mindere kwaliteit. 
    Tegen licht fotograferen is altijd moeilijk maar mijn blits werkte niet.
    We zullen het moeten stellen met de foto’s die ik heb.



    Eerst kregen we theorie te verwerken over hoe je kan beginnen met het telen van druiven. 
    Alles heel klaar en duidelijk uitgelegd.


    Vóór de snoei staan er nog veel verdroogde druiven. Dit zijn echte krenten.


    Op deze foto kan je het verschil zien vóór en na de snoei. 
    De oude scheuten worden met krent en al afgeknipt op een heel kort stompje.
    We kregen dan ook nog wat uitleg over de zomersnoei.
    Toch is het heel moeilijk je daar een goed beeld van te vormen.
    Zomersnoei moet je uitgelegd krijgen in de zomer op echte en scheuten. 
    Tenslotte ging het over krenten.
    Dit wil zeggen, het uitdunnen van de trossen in het voorjaar.
    In theorie moet je 70% van de bolletjes wegsnijden zo evenwichtig mogelijk verdeeld over de tros.




    24-01-2012 om 10:00 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (1)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bot

    Om mijn programma te volgen breng ik vandaag een zondagsrecept.

    Tegendraads als ik ben wordt het een visrecept.

    Om mijn programma te volgen breng ik vandaag een zondagsrecept.

    Tegendraads als ik ben wordt het een visrecept en dan nog een recept dat ik pas gisteren zag op de culinaire zender Njam.

    Dit recept kan je vinden op: http://www.njam.tv/recepten/stoofpotje-van-bot-met-savooi-en-spek

     

    Stoofpotje van bot  

    met savooi    en spek  

     

    bereid de bot voor:

    -Knip langs beide kanten de vinnen van de bot en ontschub onder koud stromend water.

    -Snijd de kop er schuin af en haal de ingewanden eruit.

    -Spoel onder koud stromend water, snijd de staart eraf en verdeel de vis in 4 stukjes.

    -Breng de bloem op smaak met peper en zout en wentel de vis erin. –

    -Laat het varkensvet smelten,

    -klop de overtollige bloem van de vis en bak kort aan. Start met de velkant. 

    maak het stoofpotje:

    -Blancheer de savooikoolreepjes in gezouten kokend water, schep ze eruit en laat onmiddellijk terug afkoelen in koud water.

    -Blancheer de spekreepjes in gezouten kokend water en giet ze af onder koud stromend water.

    -Laat het varkensvet uitsmelten met het spek, voeg de savooi toe en kruid met peper en zout.

    -Laat ca. 10 minuten afgedekt stoven.

    -Schep de vis bij de groenten, voeg de visbouillon toe en laat afgedekt enkele minuten sudderen.

    Werk af:

    -Haal de vis voorzichtig uit de pan,

    -breng de groenten eventueel verder op smaak met visbouillon.

    -Schep de groenten in een warm bord, leg de vis erop en werk af met de saus, grof zeezout en mosterd.

     

    Je kan dit gerecht opdienen met aardappelpuree of gestoomde aardappelen en serveer ook een droge witte wijn bij.

     

    Probeer het maar eens,  dit  stoofpotje van  bot met kool en spek.  Het zal alvast ook smaken op een zondag. Vooral jouw wijnkeuze  moet de maaltijd iets extra’s meegeven.

    22-01-2012 om 10:58 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)
    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snoeidemonstratie druiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag 21 januari van 14 h tot 16 h
    Snoeidemonstratie van druiven bij snoeier Daniël Verdievel zelf,
    Kievitstraat 9, 8490 Jabbeke
    .

    Te bereiken rechtover de kerk, de Caverstraat ( naast bakkerij Ryckeboer ) volgen en de eerste straat rechts is de Kievitstraat. 
    Vanuit de Weststraat, eveneens de Caverstraat nemen en de derde straat links is de Kievitstraat ( zie VELT pijlen )

    21-01-2012 om 11:26 geschreven door Pol Movinttog  


    >> Reageer (0)
    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cofituur maken in de winter.

    Mijn programma is een beetje overhoop geraakt.

    In de vorstperiode zitten lag het tuinwerk stil. Bij de dooi kon ik ook niet in de tuin.

     

    Ik was gisteren bij vrienden en daar was moeder de vrouw naarstig confituur aan het maken.

    Zo volop in de winter confituur maken , dat is toch veel duurder dan in de zomer.

    Zo merkte ik op.  Nee hoor, kreeg ik als antwoord. 
    Fruit kan je bewaren in de diepvries en in de winter heb ik veel meer tijd.

    Op mijn vraag welke confituur ze klaar maakte  mocht ik eventjes proeven .
    De Pompoenconfituur met appelen en gember en de pompoenconfituur met
    rabarber en gember zijn,
                                      Noyan Armenskie konfitury z dyni / Pompoen Confituur van Armenie   een heerlijke combinatie. 


    Ik moet zeggen dat het was om je lippen af te likken. 
    Als je de rabarberstelen bewaart in de diepvries dan hoef je ze enkel te ontdooien voor je ze gebruikt..

    Bij ons in de diepvries zit er ook een vak vol met jeneverbessen frambozen, aalbessen en noem maar op. 
    Als de confituur gemaakt is van vers of van ingevroren fruit, je smaakt uiteindelijk geen verschil.
    Confituur van pompoenen met andere vruchten en vooral met gember, was nieuw voor mij. 
    Dit is een echte winterconfituur en we weten allemaal dat gember opwarmt.
    Bij het zoeken naar gemberconfituur vond ik ze nooit zuiver maar wel

     zoals hier appesiel met gember.

    20-01-2012 om 06:59 geschreven door tuinblog d  


    >> Reageer (0)


    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • VELT nationaal
  • Tuinblog deel 2

  • E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren
    Foto

    Foto

    Ecologie leert ons  inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving.  Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten.
    Foto

    Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke
    We hopen
    dat u veel plezier zal beleven aan deze groep !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Pol Movinttog


    Foto

    tuinblog d


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • VELT JABBEKE
  • Velt
  • Facebook : groepen : Tuinclub Velt Jabbeke (algemene interesse / tuinieren)
  • buienradar
  • moestuinforum
  • moestuinforum links

  • Bezoek ook eens ...
  • de compostmeester

  • Foto

    Blog als favoriet !

    De TUINCLUB bij Addi
    Foto

    Foto

    Foto

    Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc!
    Foto

    Zoeken in blog


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken!
    dubbele tunnel : januari 2006
    Foto

    sla januari 2006 : vorstvrij
    Foto

    sla + look : half maart 2006
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!