Vandaag koos ik voor een vlugge warme eenvoudige bereiding van groenlof
Groenlof met kaas en spek.
- 1kg groenlof
- 100g spek
- 30gr boter
- 2 el geraspte oude kaas
- zout
- sap van een halve citroen
- was de groente en snij ze in reepjes van 1cm
- blancheer in kokend water met wat zout met het citroensap 5min. laat daarna goed uitlekken
- het spek in dunne reepjes snijden en bakken naar smaak in boter
- de groenlof toevoegen en op een laag vuurtje smoren gedurende 10min. en af en toe eens omkeren
- alles in een ingevette schotel scheppen en bestrooien met de geraspte kaas
- enkele minuten de schotel in een voorverwarmde oven op 150° of onder de gril plaatsen en opdienen
deze groente is zeer smakelijk bij gekookte aardappelen en gehaktballen in pikante saus
08-01-2009 om 07:14
geschreven door tuinblog d
|