diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    20-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamelentoer


    Zicht op zeilboot en Aswan, Egypte





    Spaghetti met koude saus

    350g rijpe tomaten, 1 gedroogde Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 20 ontpitte zwarte olijven,
    6 blaadjes verse basilicum, 3el olijfolie, Parmezaanse kaas, zout, 1 pak spaghetti.

    Ontvel de tomaten en haal de zaadjes eruit.
    Snij het restant in kleine blokjes en doe in een schaal.
    Verkruimel er het Spaanse pepertje over.
    Voeg de fijngehakte knoflook, de ontpitte en gehalveerde olijven,
    de olijfolie, de kaas, de fijngesneden basilicum en wat zout toe.
    Meng de ingrediënten goed door elkaar en dek de schaal af.
    Laat het mengsel minimaal een half uur in de koelkast rusten.
    Kook nadien de spaghetti beetgaar.
    Giet af, doe de spaghetti in een schaal en meng er het tomatenmengsel doorheen.
    Serveer met geraspte kaas en brood.
    Smakelijk!



    De kamelenorganisatie ligt al op ons te wachten!

    20-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de schoolklas


    Stoute kinderen moeten in de hoek!






    Griekse salade met fetakaas

    4 rode grof gesnipperde paprika's, 300g blokjes fêta, 3 uien in ringen gesneden, 100g zwarte olijven,
    3el citroensap, 6el olijfolie, 3el gehakte basilicumblaadjes, handvol rocketslablaadjes.

    Meng paprika, slablaadjes, fêta, ui en olijven. Maak een dressing van citroensap, olie, zout en peper.
    Dressing met salade mengen en voor het opdienen de basilicum-blaadjes over de salade strooien.
    Serveer met pita-brood.

    Lekker genieten!



    Wie kan onze roepnamen lezen?


    19-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het leven aan de Nijl


    De koe, de geit en de ezel?? Wassen en plassen!




    Lamscurry

    500g lamsvlees, 4el olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1tl geraspte gemberwortel, 2el kerriepoeder, 1tl zout, 1el azijn, 1,5dl kokosmelk en 1dl melk

    Snij het lamsvlees in stukjes en bak kort in 3el olie.
    Verhit 1el olie en fruit de knoflook, de gember en de ui in de pan in 10 min. tot de ui zacht en goudbruin is.
    Zet het vuur hoger en bak het kerriepoeder 30 sec. mee.
    Voeg daarna het zout en de azijn toe en laat deze ingrediënten 1 min. meekoken.
    Voeg het lamsvlees toe en roer alles goed door elkaar.
    Voeg de kokosmelk en de melk toe en laat 30 min. op een laag vuur sudderen.
    Serveer met rijst en een uiensalade met koriander.

    Succes!




    Nog wat bijlessen voor de toeristen!

    18-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boottochtje vanuit Aswan




     

     


    Zalmfilet met tuinkruiden

    4 zalmfilets van 150g, 1 citroen, 4el gehakte tuinkruiden, 1/4dl slagroom, 20g paneermeel, 30g gezouten roomboter en 2el witte wijn.

    Leg de visfilets in een met olijfolie ingevette schaal. Besprenkel de vis met de citroen.
    Voeg de kruiden toe en 2el witte wijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    Bak de vis in een voorverwarmde oven op 175 graden ged. 10 min. gaar.
    Verwarm de room en schenk deze over de vis, bestrooi de vis met paneermeel en de gesmolten boter.
    Laat dit onder de grill bruin worden en serveer met boontjes en krielaardappeltjes.





    17-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overkant Nijl vanaf Aswan en Kitchener eiland


    Grafkelders voor hoge priesters!




    Kip met cashewnoten in ovenkasserol

    1 ui, 250g kuikenborstfilet, 2 stengels bleekselderij, 1/2 bakje champignons, 1el citroensap, 2el olijfolie, zout,
    peper, 1 pakje doperwten van 300g (diepvries), 2el ketjap manis, 3el sherry, 50g cashewnoten (ongezouten)

    Ui pellen en snipperen, kipfilet in dobbelsteentjes snijden, bleekselderij wassen en in stukjes snijden.
    Champignons wassen, in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.
    In braadpan olie verhitten, ui 3 min fruiten, kip bestrooien met zout en peper, aan ui toevoegen en 5 min. meebakken.
    Toevoegen: doperwten, bleekselderij, champignons, , ketjap en sherry.
    Door elkaar scheppen, overdoen in een ovenschotel en in oven van 200 graden 20 min. stoven. Noten erdoor scheppen.
    Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met safraanrijst.


    Lekker Egyptisch!



    16-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel op Botanisch eiland Kitchener





     





    Risotto met Spaanse ham

    1 liter kippenbouillon, 1 gesnipperde ui, 1 grof gesnipperde courgette, 1el boter, 1 pakje risottorijst,
    1 klein blikje ananas, 250g Spaanse ham, 3el olie, 4el rozijnen, 1 tl kerriepoeder.

    Fruit de ui en courgette in de boter en kook de rijst gaar in de bouillon vlgs de gebruiksaanwijzing.
    Ananas uit laten lekken, ham in reepjes snijden, mengen met het ui-mengsel, bestrooien met kerriepoeder.
    Laat 5 min. stoven, meng met de rijst en olie en breng op smaak met peper en zout.

    Serveer met een salade als lunchgerecht.






    15-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanisch eilandje in de Nijl bij Aswan


    De entree wanneer je op Kitchener eiland beland!



     


    Tulband

    500g bloem, 1tl bakpoeder, 4dl melk, 2 eieren, 100g boter, 1 pakje vanillesuiker, 1tl zout.
    Vulling: 150g in rum geweekte rozijnen, 1 gesnipperde appel, 50g amandelschaafsel en 1 el bloem.

    Alle ingrediënten met elkaar vermengen tot een beslag. Meng rozijnen en appels met bloem en voeg toe aan het beslag.
    Beboter een grote tulbandvorm, strooi er wat amandelschaafsel door en spatel het beslag in de vorm.
    Bak de tulband op 160 graden in ong. 60 min. gaar. Laat afkoelen en sprenkel er wat rum over.
    Laat 1 dag intrekken en serveer de cake met geklopte slagroom, stroop en poedersuiker.


    Oefen maar vast voor de feestdagen!



    Van dichtbij bezien!

    14-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tuin en overkant Nijl bij Aswan




     



    Geroosterde paling

    1kg dunne paling, laurier en zout.

    Vraag de visboer om de ingewanden uit de paling te halen, maar laat de kop en het vel eraan zitten.
    Was de paling goed, leg ze in halve circels tegen elkaar aan in een breed visrooster.
    Doe tussen elke twee palingen een paar blaadjes laurier en rooster gaar op een barbecue.
    Al naar gelang de dikte duurt het roosteren tussen de 5 en 10 minuten. Dan pas de paling zouten.

    Serveren met een frisse salade. Een stevige witte wijn, een rode rioja of een Italiaanse rosato smaken er goed bij!








    13-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tuin Kitchener eiland




     

     

    Pasta met salie-botersaus

    150g boter, 50g kleine stukjes ontbijtspek, 3el fijngehakte salie,
    4el citroensap, 1dl witte wijn, 1el suiker.

    Smelt 2el boter en bak hierin de spekjes en salie 3 min. op een klein vuurtje.
    Voeg citroensap, witte wijn en suiker toe en laat dit 2 min. koken.
    Klop er beetje bij beetje de boter door en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Kook 250g pasta gaar en roer de saus door de pasta. Serveer met vis.


     



    12-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.entree onvoltooide Obelisk Aswan


    Aankomst bij de onvoltooide Obelisk in Aswan, Egypte




    Macaroni met tomatensaus

    2 uien, 50g gepelde gehakte walnoten, 3el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten,
    1tl gedroogde basilicum, 1dl kippenbouillon, 2el gehakte verse basilicum, 1tl suiker,
    zwarte peper uit de molen, zout, 400g schelpjes-macaroni, 100g geraspte oude kaas, 1dl room.

    In pan olie verhitten, gesnipperde ui en knoflook toevoegen en samen 3 min. zachtjes bakken.
    De gehakte walnoten toevoegen en 2 min. meebakken. Voeg de gepelde tomaten, bouillon, basilicum, suiker en peper toe.
    Zonder deksel 15 min. zachtjes koken en af en toe roeren. Intussen schaal voorverwarmen.
    In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing en roer er 4el olijfolie door.
    Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper.
    Roer de room door de saus en schep de macaroni erdoor met de vers gehakte basilicum.
    De kaas in een schaaltje doen en apart erbij geven. Serveer met krokant stokbrood en komkommersalade.

    Lekker vegetarisch op een mooie herfstdag!



    11-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!