Verval na een hete zomer!
Lamskotelet met mosterdboter
8 lamskoteletjes, 2el Vieux, 2el grove mosterd, 1el worchestershire-saus, 2el knoflook-olijfolie, 100g boter, 1el Franse mosterd.
Meng Vieux, 1el grove mosterd, olie en Worchestershire-saus en laat de koteletten een paar uur marineren. Meng boter met de Franse mosterd en een lepel grove mosterd. Grill de koteletten gaar en serveer ze met een plakje mosterdboter, sperzieboontjes en geroosterde aardappelen.
Tonijnsalade
1 blik (400g) witte bonen, 2 blikjes tonijn, 1 fijngesnipperde ui, 1el basilicumblaadjes, 1 vleestomaat, 1 kleine gesnipperde courgette, 8 zwarte olijven, 2 zongedroogde tomaten geweekt in olie.
Snij de tomaten in dunne reepjes. Pluk de tonijn met een vork uit elkaar in een mengkom. Meng de bonen, ui, courgette, tomaat en olijven door de tonijn en breng op smaak met vers-gemalen zwarte peper. Serveer met een groene salade, ciabattabrood en lichtgezouten boter.
Succes en smakelijk!
|