Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
Hier se, hier se een bezoeker se.....
Welkom in mijn nederige blog...
Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
16-05-2008
Biershoppen (16/05/2008)
Leuke plaatsen om te gaan biershoppen in Brugge zijn : The Bottle Shop en To Be In Brugge....zeker niet overslaan als je in Brugge komt.
De hobby is bij mij zo ongeveer 25 jaar geleden domweg begonnen na een betoging in Antwerpen waarna wij iets gingen drinken in café Het Elfde gebod.
Na ons eerste pilsje bestelden we nog een consumatie, maar het vat was af en het meisje achter de toog kon blijkbaar geen nieuw vat steken en we vroegen dus maar iets anders, als het maar van t vat was......t werd een Hoegaarden Witbier.....
Nog nooit van gehoord en dan nog in een chocopot !? Bovendien was het bier ook nog eens troebel en vol met sliertjes..........maar wel lekker en fris.
En plots kwam de KLIK en in de periode die daar op volgde, volgden nog vele cafés maar vooral nog veel meer bieren en gelukkig ook zeer snel het besef dat kunnen drinken weten is wanneer ge moet stoppen.
Met dank aan mijn lieve collega's Sandra, Kim en Mattijs is de bierindex toch nog goed gekomen..... http://www.EveryOneWeb.com/Bompapatje DIKKE KNUFFELS EN MERCIEKES ! Mijn persoonlijk lievelingsbier is St Bernardus Abt.....omdat Westvleteren niet vrij te koop is ( ) Je hebt altijd mensen die vinden dat ze 'kunnen' drinken....., maar ik zeg altijd: "Kunnen drinken is weten wanneer ge moet stoppen!"
Wat het schenken van bier betreft liggen de meningen ook erg verschillend. Daarom zeg ik altijd: "Hoe je je biertje schenkt, in welk seizoen, op welke temperatuur of in welk glas dat moet jezelf weten...als 't maar smaakt!"
Mijn persoonlijke smaak en aanbeveling is simpel en het volgende : - Voorjaar = zwaardere blonde bieren - Zomer = lichtere blonde bieren, fruitbieren en geuzes - Najaar = lichtere donkere bieren - Winter = zwaardere donkere bieren
Wat het glas betreft, neem ik graag het door de brouwer aanbevolen glas en als ik het echt niet weet, is mijn ervaring dat - een tulpglas meestal goed is voor speciaalbieren - een bokaalglas voor abdijbieren en trappisten - een lang, smal glas voor pils - een pintglas voor geuzes, lambic, faro en witbier .....als het maar niet uit een plastiek bekertje moet.
Qua temeratuur is een koelkasttemperatuur voor blonde bieren en een keldertemperatuur voor donkere bieren voor mij best OK, alhoewel een witbier best koud mag zijn.
En of het bier nu uit een fles komt of van 't vat, maakt mij niet uit, als ik het maar kan degusteren in een gezellige sfeer en als het even kan met de juiste mensen om me heen.
En we weten allemaal dat de wet de brouwerijen verplicht een houdbaarheidsdatum te vermelden, ...maar bier is pas echt slecht als het echt niet meer te drinken is punt!...en dat weet de brouwer maar al te dikwijls zelf niet.
Je kan over bier vanalles zeggen, behalve dat het geen cultuur heeft.... Mijn persoonlijke voorkeur gaat nog altijd naar het Belgische bier. Er zijn echter zoveel verschillende merken, soorten en types dat men door het bos de bomen niet meer kan zien, daarom zal je merken dat in mijn bierindex bier slechts in enkele soorten onderverdeeld wordt : - Abdijbier - Trappistenbier - Fruitbier - Geuze - Lambic - Pils - Speciaalbier - Tafelbier - Witbier - Streekbier
Wist je trouwens - dat een "erkend" abdijbier een bier is dat gebrouwen wordt met de naam van een bestaande abdij en daarvoor royalties betaalt aan die abdij? - dat trappistenbier een echt abdijbier is, gebrouwen binnen de muren van een abdij van de Cisterciënzerorde? - dat er maar 7 trappisten bestaan nl Achel, Chimay, La Trappe, Orval, Rochfort, Westvleteren en Westmalle? - dat bier meermaals kan gegist hebben : enkel (1x), Dubbel (2x), tripel (3x) en quadrupel (4x)? - Dat speciaalbier altijd van hoge gisting is?
Kom binnen in mijn nederige bierblog...ga zitten en neem iets om te drinken, dan kunnen we gezellig wat chillen over bier....... Wat zal het zijn; een pilsje of liever een speciaalbiertje, of hou je meer van abdijbier en trappist, nochtans een goede gueuze is ook niet mis en voor de liefhebbers is er ook een grote keuze uit allerhande fruitbieren...Voor de durvers is er faro en lambic...Tafelbier kan natuurlijk ook. Je keuze kan je maken uit mijn persoonlijke maar onvolledige bierindex http://www.EveryOneWeb.com/Bompapatje Enfin kiezen maar.........GEZONDHEID !!
Ik ben een gelukkig mens, want ik heb meer dan één passie En das niet aan iedereen gegeven.
t Is daarom dat het soms wat stil is op mijnen blog. Met meerdere passies moet g uwen tijd een beetje verdelen, anders komt er van t één niks en van t ander teveel
Dus niet panikere, want af en toe kom ik nog wel eens iets schrijven of mijn index verder aanvullen
Maar nu eerst en vooral werken aan onze eerstvolgende toneelproductie, waarvoor ik de regie in handen heb genomen