.In sprookjes krijgt hij steevast de rol van 'slechterik' toebedeeld. Maar ook in de werkelijkheid is zijn reputatie helaas niet al te best (vaak onterecht !), in tegenstelling tot zijn 'neef', de hond, die beschouwd wordt als de beste vriend van de mens.
.Identiteitskaart:
Wetenschappelijke naam: Canis Lupus
Grootte: tussen 50 en 80 cm, naargelang de soort
Leeftijd: tot 10 jaar in het wild
Wolven leven in Rusland, Canada, de Verenigde Staten, maar ook dichter bij ons, in Oost-Europa: en (Roemenië,Polen) en West-Europa (Spanje,Frankrijk,Finland...).
. 's Avonds heerst de leeuw over de zuidelijke hemel. Het trotse sterrenbeeld onder de vorm van een zittende leeuw, is gemakkelijk te vinden boven de zuidelijke horizon. Onder de opgerichte kop bevindt zich Regulus, de helderste ster van de Leeuw. 'Regulus' betekent 'kleine koning'. De naam werd gegeven door Copernicus, de man die ons leerde dat de aarde om de zon wentelt (en niet de zon om de aarde). Soms wordt deze ster ook 'Cor Leonis' genoemd, 'Hart van de Leeuw'.
. Eieren van struisvogels zijn in het legseizoen(elk jaar vanaf december t.e.m. augustus). (4-8 personen)
Ingrediënten:
- 1 kg gehakt van struisvogelvlees - 2 eetlepels gehakte peterselie - 2 eetlepels gehakte koriander - 1 grote ui - saffraandraadjes of - poeder - 6 teentjes knoflook - zout - peper - 1 glas olijfolie - 1 struisvogel
Bereiding:
1. Meng het gehakt met peterselie, koriander, gesnipperde ui, saffraan, gehakt knoflook, zout en peper. 2. Rol hier kleine balletjes van en braad ze in een tajin met olie halfgaar. 3. Voeg het geklutste struisvogelei toe en laat het geheel, met het deksel op de tajin ca 15 minuten op laag vuur gaar worden.
(Een Tajin is een pan van aardewerk uit Marokko.Hij bestaat uit twee delen, een schaal en een' omgekeerde trechter' vormig deksel).
. Struisvogeleieren zijn vergelijkbaar met eieren van kippen. Niet alleen qua smaak, maar ook omdat ze op dezelfde manier gebruikt kunnen worden. De verschillen zijn voornamelijk dat een struis- vogel-ei tot wel 1500 gram kan wegen en dat het ei van een struis- vogel zich niet zo gemakkelijk laat breken. Even stuk tikken op de rand van een pan is er niet bij. Om hem open te tikken kunt u gebruik maken van een punthamertje.Zo kunt u het ei rondom voor- zichtig stuk tikken alvorens het doormidden te breken.
hey beste bloggertjes allemaal deze nacht verandert het uur. we gaan naar de zomertijd. Dus niet vergeten jullie uurwerk een uur vooruit te zettenDas dus een uurtje minder lang slapen. 2 u 00 wordt 3 u 00 uur. veel groeten van hyacinttje..
Indien u af en toe last heb van maagzuur, kan u een middel gebruiken dat maagzuur bindt op een basis van algeldraat en magnesium en /of calcium. Ze kunnen het beste als drank worden ingenomen een uur na de maaltijd en voor het slapen gaan. Mensen met een nierstoornis mogen geen zuurbindende middelen gebruiken. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 12 jaar. Zuurbinders kunnen de werking van bepaalde medicijnen beinvloeden. Neem uw andere geneesmiddelen daarom minimaal twee uur voor gebruik van een zuurbindend maagmiddel in. Indien u er geregeld last van hebt, overleg dan met uw arts of u eventueel geen maagzuur- remmer(zoals raniditine of famotidine) kan gebruiken. Gebruik deze producten niet langer dan twee weken achter elkaar. Raadpleeg zeker een arts indien de klachten aanhouden, wanneer u na het slikken pijn voelt in de slokdarm, of wanneer u onverklaarbaar vermagert, minder eetlust heeft en moe bent.
Het is belangrijk de druk in de buikt te verminderen
- Draag geen knellende kleding - Buk niet, maar ga door de knieën als u iets wilt oppakken. - Vermijd het tillen van zware dingen - Eet kleine porties in plaats van twee of drie grote maaltijden per dag. - Eet minder vet. - Vermijd alcohol, scherp gekruid eten, koolzuurhoudende dranken, sinaasappels, koffie en pepermunt. - Stop met roken. - Als u vooral 's nachts klachten heeft, dan is het een goed idee om het hoofdeinde van het bed te verhogen. neem de laatste maaltijd zo'n drie uur voor u gaat slapen. - Als u klachten krijgt kort na het starten met een bepaald medicijn, dan is de kans groot dat het medicijn de klachten veroorzaakt . Heeft u er veel last van, overleg dan met uw arts of apotheker.
.Maagzuur is een brandend gevoel achter het borstbeen en soms ook in de keel. Soms proeft u zure maaginhoud in de keel. Normaal wordt voedsel in de maag tegengehouden door een sluitspier die functioneert als een klepje. De maaginhoud kan naar boven komen als de sluitspier niet goed werkt of als de druk in de buik te hoog is, bijvoorbeeld bij overgewicht, zwangerschap, plotseling bukken of gaan liggen, het dragen van knellende kleding of na een zware maaltijd.Door roken, het gebruik van koffie of alcohol kan de werking van de sluitspier verslechteren. Ook bij een breuk in het middenrif, waarbij een deel van de maag boven het middenrif uitkomt, kan de sluitspier haperen.
hey bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een fijne woensdag ondanks het slecht weer maar volgende week komt er verbetering in veel groeten van hyacinttje..
. voor de eerste keer dat mijn grootouders gekomen zijn heeft coco voor de eerste keer bij mijn meme gekomen. Het was de eerste keer dat ze hem zagen onze coco.
. Het wok recept voor kippenborst met abrikozensaus, is een bereiding dat zeer lekker is om op te eten. Volg dit lekker kippenborst wok recept goed op met de bereiding die je hieronder ziet en je zal zien, dat koken met de wok niet zo moeilijk is dan je denkt. Wokken en smullen maar!
Wat heb je nodig voor 4 personen ?
700 gr kippenborstfilet 1 stuk verse gemberwortel (ca 4 cm) 1 sjalot 1 teentje knoflook 3 el lichte sesamolie 6 el lichte sojasaus 1 stengel citroengras 1/2 tl sambal oelek 2 el limoensap 4 lente uitjes 4 el abrikozenjam 2-3 el olie voor het braden
bereidingstijd: Ca. 30 minuten (plus marineertijd)
Bereiding:
- Snijd het kippenborst vlees in 2 cm grote stukken. Schil de sjalot en de gember en pel het knoflook, hak dan alles fijn.
- Vermeng de helft van de gember met het knoflook, de sesamolie en 3 eetlepels sojasaus. Spoel het citroengras af, hak het fijn en roer het door het gember-sojasausmengsel.
- Voeg het kippenvlees toe en roer alles goed door. laat het vlees minstens 3 uur, of liever nog de hele nacht afgedekt in de koelkast marineren.
- Vermeng de rest van de gember met sambal oelek, de rest van de sojasaus en het limoensap. Maak de lenteuitjes schoon. Was en droog ze,snijd ze in ringen en voeg ze samen met de abrikozenjam toe.
- Verhit de olie in de wok en roerbak het kippenvlees. Besprenkel het bijna gare vlees met een scheut marinade. Dien het vlees nu op met de saus.
Overtredingen van de derde graad zijn overtredingen, die de veiligheid van personen rechtstreeks in gevaar brengen of bestaan uit het negeren van een bevel van een bevoegd persoon. Ze kunnen zware gevolgen hebben, gaande van de onmiddellijke inning van 150 euro, de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs, het voorlopig rijbewijs of de leervergunning, een geldboete van 165 tot 2750 euro (door de rechtbank bepaald) tot het verval van het recht te sturen..
.Zijdeteelt is een heel moeizaam proces. Zijdevlinders leven niet lang, ze paren en het wijfje legt meer dan 500 eitjes waarna ze sterft. De rupsjes zijn zeer gevoelig voor temperatuur, luchtjes, hygiëne en geluid, ze eten 5 weken lang verse bladeren. De meest edele zijderups eet enkel bladeren van de moerbeiboom. De rupsen groeien heel snel, stoppen met eten en gaan zich inspinnen.Uit kliertjes aan de kop komen spindraden die stijf worden. De rups wordt zo een pop. Voor de zijdeteelt worden de cocons in heet water gelegd. Zodoende lost de zijdelijm op en kan de draad afgewikkeld worden. Eèn cocon levert 2 km zijdedraad af, er kan maar èèn kilometer zijde afgewikkeld worden. De rest kan met de hand gesponnen worden. Er zijn veel verschillende soorten zijde, dat heeft te maken met de verscheidenheid van zijderupsen en hun voeding, en het uiteindelijk weefsel dat geproduceerd wordt.