BLOG MET MUZIEK
Geluid openzetten
Foto
Foto
Foto
Foto

Foto's
1: Germain Dierynck geb. 02.02.32
2. Mijn echtgenote: Versavel Mia 24.02.33
3. Mijn gezin:
    Hilde en Stefaan
    Lieve en Dirk
    Koen en Veerle
    Veerle en Kris
 4. Schoonvader (105jaar) met achterkleinkinderen


Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Nieuws Tijdnet
  • Minimalistische meester Frank Stella overleden
  • Luc Tuymans maakt fresco in het Louvre
  • Sotheby's veilt 'Le Banquet' van Magritte
  • Elvis Peeters, auteur: ‘Dichter bij de Nobelprijs gaan we niet komen’
  • Recensie | ‘Abel’, een filosofisch cowboyverhaal
  • Waarom Griekse tragedies nooit de kans krijgen om te verstoffen
  • De Nederlandse meester van het stilleven is weer in Antwerpen
  • De balans | Werner Loens, Michelin-inspecteur
  • Belgisch architect Xavier De Kestelier ontwerpt eerste echte maanbasis
  • Kim Oosterlinck, professor economie, wordt nieuwe baas Musea voor Schone Kunsten
    Foto
    klik voor tv Roeselare
    Naar mijn  STAMBOOM
    DIERYNCK-VANDAMME
    Foto
    Een interessant adres?
    Laatste commentaren
  • Inderdaad (maarten)
        op Lang leve Lourdes
  • Ik wens je een!!! (lillianeb)
        op WEEK VAN DE VRIJWILLIGER
  • deelneming (maarten)
        op KORT VERBLIJF
  • Dag Gerdi (alfons)
        op KORT VERBLIJF
  • Germain en familie (marc verledens)
        op De Kraai van de Nacht
  • Foto

    GELUWE
    MIJN GEBOORTEDORP
    Klik op de foto
    voor website

    Foto
    ENKELE UIT MIJN VERZAMELING VAN 5OOO POSTKAARTEN UIT LOURDES
    KLIK OP POSTKAART HIERBOVEN
    Foto

             KEVELAER
    Derde grootste bedevaartsoord
    van Europa.
    Klik op prent voor méér foto's uit Kevelaer

    NAAR KEVELAER
    LINK NAAR MIJN LITERAIRE SCHOONZOON
    "Het schrijverke"
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    image
    blog.seniorennet.be/image
    LINK naar Blog HET SCHRIJVERKE
    van mijn schoonzoon.


    Naar Roeselaars- en streek nieuws
    Fototelenet

    Foto
    Rhetoricaklas St. Aloysiuscollege Menen 1954
    GERDIBLOG
    Kroniek van een 70 plusser
    30-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AlARMKLOK LUIDT VOOR DE BEDEVAARTTREINEN

    OPEN BRIEF xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Als ondervoorzitter van de  Belgische Hospitaliteit bezorg ik u  volgende open aanklacht  door onze voorzitter de wereld ingezonden omtrent de schandelijke behandeling van de bedevaarttreinen naar Lourdes en die verstuurd werd naar de verantwoordelijken van de Franse en Belgische spoorwegen, de Europese gemeenschap, Z.K.H. Koningin Paola als beschermdame van de vereniging , naar de Belgische bisschoppen , de burgemeester en het Heiligdom van Lourdes en nog naar tal van geïnteresseerde personen.Zie hieronder

     

     

    OPEN BRIEF

     

    Betreft :            TOTALE VERNEDERING DOOR DE FRANSE SPOORWEGEN VAN MILJOENEN BEDEVAARDERS EN SPOORWEGGEBRUIKERS DIE ZICH NAAR LOURDES BEGEVEN KOMENDE VAN BUURLANDEN VAN FRANRIJK EN STEDEN VAN FRANKRIJK

     

    De Belgische Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes groepeert in zijn Raad 17 diocesane en interdiocesane hospitaliteiten alsook verenigingen die als doel hebben zieken en gehandicapte bedevaarders naar Lourdes te begeleiden. Deze effectieve leden zijn de hospitaliteiten en verenigingen van : Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Mechelen-Brussel/Malines-Bruxelles, Luik, Namen, Doornik, Lente-Printemps, Leger/Armée, Malta/Malte, Boerenbond, CM-Ziekenzorg, ANMC Aide aux Malades, Polios, Lourdes Cancer Espérance et les Equipes Saint Michel.

    De Belgische Hospitaliteit telt via haar 17 effectieve leden meer dan 2.500 toetredende leden, brancardiers, verpleegsters en vrijwilligsters.              

                                                                                          

    De Belgische Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes is verontwaardigd over het totaal gebrek aan respect van de verantwoordelijken van de SNCF en/of de RFF (Réseau Ferré de France) ten overstaan van de gebruikers van de bedevaarttreinen die zich naar Lourdes - Frankrijk begeven. Zij ergert zich aan het totaal gebrek aan professionalisme in de organisatie van contacten en relaties tussen de verantwoordelijken van de SNCF en de RFF. Als het waar is de ongemakken die zieken, gehandicapten en bejaarden moeten doorstaan te wijten zijn aan een gebrek aan communicatie tussen de SNCF en de RFF, dan klaagt de Belgische Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes het onaanvaardbaar gedrag van deze twee publieke diensten. Met de communicatiemiddelen waarover wij vandaag beschikken, is het gebrek aan communicatie onaanvaardbaar en niet te verontschuldigen. Ofwel is er een opzettelijke wil van deze beide instellingen om zieken, gehandicapten en bejaarden die zich op bedevaart naar Lourdes wensen te begeven te schaden, … wat zeer erg is.

     

    Inderdaad, na mijn enquête tijdens mijn bedevaart in de maand juli 2006 met de diocesane bedevaart van Gent naar Lourdes, na mijn korte gesprekken met de Bisschop van Tarbes-Lourdes, de Bisschop van Aix-en-Provence  en de Rector van het Heiligdom van Lourdes en na mijn gesprekken van meer dan één uur met de Burgemeester van Lourdes en de Directeur generaal van het Heiligdom van Lourdes, heb ik de ernst van de situatie kunnen inzien, namelijk, hoe miljoenen bedevaarders en vooral zieke en gehandicapte bedevaarders naar de Stad Lourdes worden gebracht.

     

    Alle georganiseerde bedevaarten per spoor die zowel vanuit Frankrijk als vanuit de buurlanden zoals Nederland, Italië, Duitsland, Spanje, Zwitserland en andere landen klagen over het laattijdig vertrek en aankomst van de bedevaarttreinen, de niet naleving van de overeengekomen uurrooster, de veranderingen van vertrekuren op het laatste ogenblik, de vervanging van  treinen en treinstellen (bv: een Corail trein in plaats van een HST trein) enkele weken voor het vertrek, bij grote hitte lange wachttijden in ambulantiewagens (wagens voor zieken en gehandicapten) zonder air-conditioning, het slecht confort in nachttreinen, en voor de belgische bedevaarten het vertrek vanuit Tourcoing, een vuil en niet uitgerust station om zieken te laden in plaats van dichtbijgelegen stations in België, enz.

    Ik haal als voorbeelden aan :

    -         De bedevaart van Gent die enkele weken voor het vertrek verwittigd werd te reizen met een Corail trein in plaats van een HST trein. 30 uren voor het vertrek werd Gent op de hoogte gebracht dat het vertrekuur om 6.00 uur was in plaats van 9.00 uur. Resultaat: de zieken moesten de hospitalen, klinieken en rusthuizen verlaten tussen 1.00 uur en 2.00 uur s’nachts. 

    -         De bedevaart van Antwerpen heeft vier uren meer gereisd om in Lourdes aan te komen, en, wat ongelooflijk is, een pakwagen met al het materiaal belande in Zwitserland.

    -         De bedevaart van Doornik heeft meer dan 24 uur gereisd om Lourdes te bereiken.

    -         De bedevaart van Bayeux (Normandië) waarvan de trein om 16.30 uur in het station van Bayeux werd verwacht, is slechts aangekomen om 20.30 uur. De trein vertrok uiteindelijk om 22.30 uur.

    -         Een bedevaart die s’morgens vroeg twee tot drie uren in het station van Bordeaux heeft moeten wachten omdat er nog geen ploeg was komen opdagen in het station van Lourdes.

    -         Een bedevaart waarvan hun bedevaarders in het station van Lourdes drie uren in de trein hebben moeten wachten vooraleer uit te stappen omdat de diensten in het station niet verzekerd waren.

    -         Ambulantiewagens voor zieken en gehandicapten die niet voorzien zijn met air-conditioning, waarin, bij regen, het water binnen sijpelt en die regelmatig noch ontsmet noch gekuist worden met het risico van een epidemie op te lopen.

     

    De gevolgen van dit erbarmelijk beheer zal als effect hebben dat organisatoren die bedevaartreizen organiseren vanuit veraf gelegen regio’s niet meer naar Lourdes zullen reizen. Want men moet ophouden te denken dat die organisatoren zich in de toekomst naar Lourdes zullen begeven per vliegtuig of per autocar. Het vliegtuig kost duur. En, indien de verantwoordelijken van de spoorwegen zich goed willen inlichten, moeten ze weten dat de prijzen voor trajecten per autocar naar Lourdes sterk zullen verhogen van vandaag tot 2008, … dit omwille van de explosie van de olieprijzen.

     

    De  SNCF organiseert reizen voor de minst bedeelden van randgemeenten van groot steden in Frankrijk en ook voor gehandicapten van het noorden naar het zuiden van Frankrijk voor, luister goed, 1 euro « heen en terug ». Men kan enkel maar dit initiatief met lof toejuichen.

    Maar de Belgische Hospitaliteit begrijpt niet waarom andere gehandicapten, zieken en bejaarden die zich naar Lourdes begeven ook niet kunnen genieten van financiële voordelen en op zijn minst op een humane  en menswaardige treinreis. Zieken en gehandicapten zijn ook mensen. Waarom dit verschil onder mensen als vandaag de Europese Unie alle lidstaten aanspoort de democratie eerbiedigen? Waar is het voorbeeld van de SNCF en de RFF, twee vaandels van Frankrijk, op het vlak van democratie en humaniteit? Een echt schandaal.

     

    De Belgische Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes klaagt ook bepaalde praktijken van de SNCB aan. Men heeft beloofd dat met de liberalisering van de spoorwegen de diensten gingen verbeteren en de tarieven gingen dalen. Het tegenovergestelde doet zich juist voor ten overstaan van de bedevaarders. De nieuwe bazen van de NMBS kunnen nachttreinen doen rijden in de winter van Brussel naar Innsbruck voor +/- 100 euro per plaats (de Treski), met een gemiddelde van 100 passagiers per trein.

    In het weekblad ″ De Zondag″ van 10 september 2006, is de kostprijs van een nachttrein naar Tyrool +/- 20.000 euro. De prijs voor de organisatie van een bedevaarttrein is 99.000 euros. Waarom eisen de bazen van de SNCF vijf maal meer aan de bedevaartorganisatoren?

    Bijgevolg :

    De Belgische hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes vraagt aan alle personen aan wie deze openbrief werd gericht dringend tussen te komen bij de hoogste autoriteiten van de Franse Staat en de Europese Commissie teneinde een einde te maken aan deze  financiële onrechtvaardigheden en schandalige organisatorische praktijken ten overstaan van de zwakste, onwaardig van één of meerdere publieke diensten van de franse spoorweg, … de

    SNCF en/of de RFF.

     

    De Belgische Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes vraagt aan de Minister van Mobiliteit in België dat de tarieven van bedevaarttreinen naar Lourdes drastisch naar beneden toe worden herzien.

     

    De Belgische Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes stelt aan de Autoriteiten van de Stad en van het Heiligdom van Lourdes voor alle Voorzitters van Nationale Bedevaart Federaties en alle Voorzitters van Nationale Hospitaliteiten Verenigingen van alle europese landen die zich naar Lourdes begeven bijeen te roepen om aan de Franse Autoriteiten en de Europese Commissie een memorandum voor te stellen.

     

    De Belgische Hospitaliteit van O.L.Vrouw van Lourdes nodigt de FBB (Federatie van de Bedevaarten van de Benelux) uit om dringend rond de tafel te gaan zitten om een gemeenschappelijk standpunt in te nemen ten overstaan van de SNCF de RFF.

     

    Uw dienaar.

     

    De Voorzitter van de Belgische Hospitaliteit van O. L. Vrouw van Lourdes.

    Jacques Bosteels

     

     

     

     

     

               



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    01-10-2006
    open brief
    Beste, Ik heb deze aanklacht onmiddellijk doorgemaild aan alle bekenden die maar van ver of dicht betrokken zijn bij Lourdes. Met heel veel dank voor je gewaarderde inzet! met vriendelijke groeten, Martin

    01-10-2006 om 10:43 geschreven door MARTIN




    Archief per week
  • 27/10-02/11 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Succes met uw blog.Nog altijd Vlaming in hart en nieren ?
  • zondag bezoekje van bompajack
  • fijne avond
  • ppsjes en nog wat
  • Hallo ik wens U een fijn weekend...liefs

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn websites
  • SeniorenNet.be
  • Diocesaan Comité
  • Vrienden van Lourdes te Roeselare
  • Mijn Ardennenhuisje
  • Lourdeshospitaliteit
  • Mijn stamboom

  • Foto

    Welkom op mijn websites
    Inhoud blog
  • Respect voor DOEL
  • Lang leve Lourdes
  • Bezorgde luisterijd
  • Lourdes en Guido Gezelle
  • Ingrid Betancourt in Lourdes
  • nN het Odenwald/Duitsland
  • Doen zoals Abraham
  • Civitas Dei op expo 58
  • WEEK VAN DE VRIJWILLIGER
  • KORT VERBLIJF

    Zoeken in blog


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • DAGBOEK VAN EEN VRIEND
  • MAARTEN'S BLOG
  • FOTOBLOG MICHIEL HENDRICKX
  • KALENDER MARIALE FEESTDAG
  • ROESELAARS- EN STREEK NIEUWS:Fototelenet
  • LOURDESHOSPITALITEIT

  •  


    Blog als favoriet !

     


    ONS VAKANTIEHUISJE
    Klik op foto voor meer info


    Foto

    Met gehandicapten en zieken naar Lourdes.
    Voor een diareeks met muziek en 49 sfeerbeelden over "Lourdes, zijn symboliek en rituelen" klik op de foto 
    51 Mb en 21 min. downloadtijd


    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • DAGBOEK VAN EEN VRIEND
  • MAARTEN'S BLOG
  • Roeselaars streeknieuws

  • Jaarlijkse trekking van 35 Lourdesbeurzen uit 3500 lidkaarten. Voor website Lourdesvrienden Roeselare klik op foto


    Foto

    Bezoek aan de Koningin n.a.v. 75 jaar "Belg. Hospitaliteit O.L.Vr.v.Lourdes" als ondervoorzitter.
    Foto

    Foto

     1992 -ADIEU HBK-SPAARBANK !


    Stichter - secretaris van de HBK-seniorenclub 1993
    op de jaarlijkse ASV. Klik op foto voor website

    Foto

    KLIK HIER VOOR MUZIEK
    "Vrienden van Lourdes"
    bisdom Brugge
    Klik op foto

    Foto


    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!