Foto
Inhoud blog
  • Dag 2 in Turijn: een koninklijk jachtslot
  • Dag 2 in Turijn: een koninklijk jachtslot
  • di, 30-09-2014: dag 1 in Turijn, wat een stad!
  • ma 29-09-2014, Milaan: museum van 'de Scala', museum Poldi Pezoli
  • zo, 28-09-2o14, dag 2, in Milaan: brocante markt, Villa Neschi, Marc Chagall
  • Milaan, 27 september 2014: een wandeling op het dak van de Dom. Done!
  • 8 september 2014: op logies bij een 'wereldberoemd' CouchSurfkoppel
  • Te voet naar zee
  • 12 0ktober 2013: laatste dag in Praag
  • vrijdag 11 okt. 2013: dag 4, Praag, de toren van Copernicus
  • 10 oktober, dag 3, Praag, nieuw en oud
  • woensdag, 9 oktober, alle onderdelen afgewerkt!
  • 8 oktober 2013, eerste avond in Praag
  • 5 augustus 2013: shit happens!
  • 29-30-31 juli 2013: het nichtje van mijn nicht
  • 28-29-30 juni: Le dormeur du Val
  • 7-9 juni 2013: Keulen, Ludwig en Richard
  • 11-14 mei: Wuppertal.
  • 11-14 mei: Wuppertal
  • dodo in Dolembreux
  • 28 maart 2013: bij onze Waalse Medeburger
  • 7 tot 10 maart 2013: Smek-en-Smak
  • woensdag 30 januari: met de voeten in het zeewater!
  • dinsdag 29 januari: ruta modernista
  • Maandag 28 januari: Art Nouveau in Reus
  • 27 januari: voetbal en Tarragona
  • 1ste dag Reus (Spanje): de 2 Joseffen
  • vrijdag 14 december: the guy with the machete
  • donderdag 14 december: zou ik 'accidenten' aantrekken?
  • woensdag 12 december: zwaar accident, another lazy day
  • dinsdag 11 december: Getty museum in LA
  • maandag 10 december: etentje bij James
  • zondag 9 december: Griet verjaart
  • zaterdag 8 december: lazy day
  • vrijdag 7 december: golfing in the mist
  • woensdag 5 december: San diego zoo
  • donderdag 6 december 2012: birdshit!!!
  • dinsdag 4 december 2012: Roy Lichtenstein in het echt!
  • maandag 3 december: Torrey Pines
  • zondag 2 december: Julian and Ramona
    Op reis in het 'echt' én door het leven

    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.juli 2011: Atlanta is coming over for 1 night
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Marielle is vanmorgen vertrokken. Ik ben een beetje moe. Heelder dagen Frans praten, terwijl het je moedertaal niet is, is best wel vermoeiend.
    Vanavond heb ik een jong koppel uit Atlanta.
    Ze hebben al lachend geschreven dat ze braaf zijn en wel gemanierd. Mensen met humor, altijd welkom!
    Het is hier vanavond het bakske vol: mijn dochter, mijn zoon en schoondochter komen eten en dan nog 'Kacy and Adam'.
    Ze komen binnen als wij net gegeten hebben.
    Wat een 'open en warm' koppel. We beginnen direct te vertellen ...over van alles!. Ons Griet na een uur: 'Ma, would you please see that those people get some food!'
    Ze prijzen mijn 'food' de hemel in. Het is nochtans maar gewone kost: wortelsoep, en gekaramelliseerde kippenfilet met aardappelpuré.  De groenten waren al op en het dessert ook. ;-(
    Adam en Kacy hebben 3 weken in Finland gezeten. Met huizenruil. Het Fins koppel gebruikte ondertussen hun huis in Atlanta. 
    Eergisteren, bij het thuiskomen van het fins koppel, zijn ze per trein afgezakt naar Strassbourg. Ze zijn hier nu, in Aalst, met een geleasede auto (voor 3 maand) waarmee ze Europa gaan doorkruisen. Ze zijn alletwee apotheker. Hebben elkaar tijdens hun studies ontmoet. Ze zijn  alle twee van een andere staat in de USA, en zijn dan nog ook eens, samen, in nog een andere staat gaan wonen. Ze zijn getrouwd.
    Tegen dat onze verhaaltjes over architectuur, geschiedenis, kruiden, eten en drinken, en couchsurfing in Finland en elders zijn afgelopen, is het al over middernacht.
    s'Morgens bij het ontbijt proeven ze van de Lotus speculoospasta. ...Tenminste van wat nog in het potje over was. Marielle, de couchsurfster van de afgelopen 4 dagen was er letterlijk aan verslaafd. En heeft ook een pot mee naar huis. Ze zitten hier te smullen en te smekken. Een plezier om zien. Ge kunt er ook altijd een schoon 'vertelselken' bij vertellen, bij die Lotus speculoospasta.  Het verhaaltje van de tvshow ' The inventers'. Yes! We love it! 
    Take care. Have a safe trip.

     

    30-07-2011 om 13:40 geschreven door jelle van de velde


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.juli 2011: la jeunesse de Clermont Ferrand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 24, 25, 26 en 27 juli komt Marielle uit Clemont Ferrand couchsurfen. Het is haar eerste CouchSurf ervaring. Uit haar emails kan je opmaken dat ze goede manieren heeft, onze Marielle. Ze is emailsgewijs uitermate beleefd. Het kan ook niet anders. Ik heb boudweg op mijn couchsurf profiel laten verstaan dat de mensen zonder opvoeding beter wegblijven. Het leven is te kort dat ik daar mijn tijd ga insteken!
    Marielle is een dop hoog, een mooi meisje met een schattig snoetje. Ze is heeel kleurrijk gekleed, een beetje zigeunersachtig: een skinny jeans met een knielang kleed er over en een zeer originele gele gilet.
    Ze is hier al een week in Belgie, op logies in een jeugdherberg in Antwerpen. Van 'serenwoordig' heet dat 'Hostel'. ;-) Ze heeft in die week niet stilgezeten. Antwerpen, Mechelen, Lokeren, Brussel, Brugge, Oostende, Lier: ze heeft die steden allemaal bezocht met de wereldberoemde 'Trotter' in de hand. Ze is onvoorstelbaar leergierig, onze Marielle Het is plezant. Ze is de ganse dag aan de babbel en ik ook, want ze houdt niet op van vragen te stellen.
    De eerste dag gaan we naar Opera in de cinema. In Kinepolis Gent. Een opname vanuit de Met in New York. Daar had ze zich van thuis uit al op verheugd, 'Je n'y connais rien, mais j'aimerai bien apprendre'. Voila zie! Fantastisch toch dat de jeugd daar voor open staat? Ik vertel haar het verhaal en youtube op de leading singers. Beter voorbereid zijn hé!
    Tosca is een ijzersterke opera van Puccini: jaloesie, sensualiteit, sadisme, politiek, slechtheid, goedheid, geloof, een moord en een zelfmoord... het zit er allemaal in. Ik heb mijn potje zitten schreien, met 'E lucevan Le Stelle', waarin de gemartelde schilder vertelt hoe het was om met Flora Tosca te vrijen. En hoe hij haar nooit meer zal kunnen beminnen. Hij wordt immers bij het ochtendgloren geëxecuteerd, wegens het verbergen van een terrorist/revolutionair.
    Volgens Marielle zat gans de zaal te bleiten. Ze vond het prachtig. En dat was niet gelogen, haar ogen straalden alsof ze zelf de beminde Tosca was ;-). Nu nog ff een Belgisch biertje op een Aalsters terras. Perfecte dag!
    Maandagavond gaat het  naar het parkconcert,waar Udo zingt. We hebben vanmorgen nog serieus op Will Tura en Udo geyoutubed. Bij sommige youtube filmpjes van Will Tura verschijnt de tekst op het scherm, zodat ik makkelijk kan vertalen. 'Ik mis je zo', 'Afscheid van een vriend', 'Het leven is mooi' Marielle vindt Nederlands een mooie taal en onze dialekten vindt ze de max! Ik vind nederlands persoonlijk niet zo denderend, maar ze heeft haar punt: gezongen zijn bijna alle talen mooi. En onze dialekten zijn inderdaad de max!
    Omdat ik aan de bezoekers steeds moet uitleggen wat het ABN is ...én het dialekt, heb ik een gedrukt papier klaar met de zin: 'Ik hou van alle meisjes'  in het ABN, in het Oiljsters, in het Gents, het Antwerps en het Brussels, ah ja, en in het Westfluuts...Ze kan het bijkans niet geloven dat woorden en klanken zo veranderen...
    Dinsdag bezoeken we Gent. Niet echt een goed idee. De Gentse feesten zijn net afgelopen. Gent staat nog vol stellages en tenten. Waardoor het zicht op de historische gebouwen niet echt optimaal is.;-).
    We praten veel, Marielle en ik. Vooral over de 'sexualisering' van de maatschappij kunnen we een potje doorbomen. Ze beklaagt er zich over dat tederheid en 'onschuldige aanrakingen' tussen jonge mensen aan het verdwijnen is. Ja, vind ik ook. En niet alleen bij jonge mensen. Tederheid wordt heden ten dage kwasi door iedereen vooral verwezen naar het terrein van 'moeders met hun baby's'. Zeer spijtig. En inderdaad, zoeken naar een 'tedere minaar' is als zoeken naar een naald in een hooiberg. Maar ik heb hem!!! Al bijna 9 jaar!!! Mogen we hem eens lenen? Ik zal het eens vragen ;-) ;-)

    30-07-2011 om 13:33 geschreven door jelle van de velde


    >> Reageer (1)
    29-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.juni 2011: Rosalia uit Tours komt op tegenbezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Rosalia uit Tours komt op tegenbezoek. Ze zal hier 5 dagen overnachten: van maandag 20 tot vrijdag 24 juni. Gent en Brugge bezoeken we te samen. Brussel zal ze alleen bezoeken. Dat is het plan. Ze ziet er goed uit. Ze is 8 kg vermagerd sinds ik haar laatst zag. Met een, volgens mij uiterst ongezond dieet, waarmee ze 12 kg was vermagerd. Maar nu toch opnieuw 4 kg is bijgekomen. Haar haar is lang ipv kort en dat staat haar schitterend.
    We doen in Gent een toeristische wandeling van een paar uur. Beginnen met de Sint Michielskerk en dan de Belforttoren. Zicht vanop de hoge belforttoren: waw!  We ontdekken een paar charmante daktuintjes: jaloers dat ik ben! En voor de rest zien we makkelijk waar we straks onze wandeling zullen verder zetten.
    Sint Baafs binnen om het Lam Gods te bekijken. Ik denk, in mijn naiviteit, dat de ganse wereld onze beroemde schilders Van Eyck kent. Ja, aan je reet! ;-). Rosalia weet nochtans heel veel, echt waar, maar nu net dat niet ;-)
    By the way: de Sint Nicolaaskerk heeft een prachtig gerestaureerd deel, dat net open is voor het publiek. Allen daarheen aub, het is de moeite.
    Bon, en voor de rest passeren we aan alles wat fotogeniek is in Gent. Te veel om op te noemen. Gent is gewoon mooi.
    Wat buitenlanders altijd fascinerend vinden is wat zij noemen onze architecturale 'diversiteit'. In 1 stad of soms in 1 straat vind je, middeleeuwse, barokke, renaissance, neo-klassieke, gothische gebouwen samen.  Ook de professor ruimtelijke ordening uit Wenen vond dat onvoorstelbaar boeiend. En sinds hij een autoriteit is op dat gebied....
    s Avonds naar de cinema Studioskoop in Gent: Gianni y le donne. Ik moet het verhaal, gelijk als iedereen, via de onderschriften volgen, maar Rosalia, die Italiaanse roots heeft, kan volgen, zonder te lezen ;-).
    s'anderendaags  gaat het naar Brugge. Rosalia vond Gent al mooi, maar Brugge is volgens haar toch nog een trapje hoger. We doen in Brugge alles wat een toerist normaal doet, inclusief de 'bootjes' en een bezoek aan de Kathedraal met het Heilig Bloed. Ik ben normaal zo geen 'heilige'. (Als grapje zeg ik altijd dat ik het dichtste bij 'heilig' ben, als je het op zijn westvlaams uitspreekt ;-) ). Maar het is nu de tweede keer dat ik die ampoule met het 'heilig bloed' mag aanraken, en dat ontroert me tot in mijn ziel, echtig waar.
    Brussel doet ze alleen. Ik heb dan andere dingen te doen. Spijtig voor haar, maar het heeft bijna constant gegoten, die dag. Tja, Belgie, ge moet tegen wat water kunnen hé.
    We mogen nog eens terug naar Brugge: Rosalia is haar dure zonnebril (op sterkte!) vergeten in het salon van het hotel l'Orangerie. Iedereen mag daar iets gaan consumeren, in dat salon van hotel L'Orangerie in Brugge, ook als je niet hotelklant bent. Het is een aanrader. Je zit er gelijk als thuis, in een zetel voor het haardvuur. Tenminste als je 'thuis' een 18e eeuws gebouw is en je je zilveren koffiekannen kan permiteren ;-).
    Voila, haar bezoek zit er op. We hebben drukke dagen gehad en fijne gesprekken.  Ze is slim en ook wel wat autoritair, onze Rosalia. Maar dat vind ik juist gemakkelijk. Mensen die weten wat ze willen, zo heb ik ze graag.

    29-07-2011 om 00:00 geschreven door jelle van de velde


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 07/10-13/10 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!