Foto
Inhoud blog
  • Dag 2 in Turijn: een koninklijk jachtslot
  • Dag 2 in Turijn: een koninklijk jachtslot
  • di, 30-09-2014: dag 1 in Turijn, wat een stad!
  • ma 29-09-2014, Milaan: museum van 'de Scala', museum Poldi Pezoli
  • zo, 28-09-2o14, dag 2, in Milaan: brocante markt, Villa Neschi, Marc Chagall
  • Milaan, 27 september 2014: een wandeling op het dak van de Dom. Done!
  • 8 september 2014: op logies bij een 'wereldberoemd' CouchSurfkoppel
  • Te voet naar zee
  • 12 0ktober 2013: laatste dag in Praag
  • vrijdag 11 okt. 2013: dag 4, Praag, de toren van Copernicus
  • 10 oktober, dag 3, Praag, nieuw en oud
  • woensdag, 9 oktober, alle onderdelen afgewerkt!
  • 8 oktober 2013, eerste avond in Praag
  • 5 augustus 2013: shit happens!
  • 29-30-31 juli 2013: het nichtje van mijn nicht
  • 28-29-30 juni: Le dormeur du Val
  • 7-9 juni 2013: Keulen, Ludwig en Richard
  • 11-14 mei: Wuppertal.
  • 11-14 mei: Wuppertal
  • dodo in Dolembreux
  • 28 maart 2013: bij onze Waalse Medeburger
  • 7 tot 10 maart 2013: Smek-en-Smak
  • woensdag 30 januari: met de voeten in het zeewater!
  • dinsdag 29 januari: ruta modernista
  • Maandag 28 januari: Art Nouveau in Reus
  • 27 januari: voetbal en Tarragona
  • 1ste dag Reus (Spanje): de 2 Joseffen
  • vrijdag 14 december: the guy with the machete
  • donderdag 14 december: zou ik 'accidenten' aantrekken?
  • woensdag 12 december: zwaar accident, another lazy day
  • dinsdag 11 december: Getty museum in LA
  • maandag 10 december: etentje bij James
  • zondag 9 december: Griet verjaart
  • zaterdag 8 december: lazy day
  • vrijdag 7 december: golfing in the mist
  • woensdag 5 december: San diego zoo
  • donderdag 6 december 2012: birdshit!!!
  • dinsdag 4 december 2012: Roy Lichtenstein in het echt!
  • maandag 3 december: Torrey Pines
  • zondag 2 december: Julian and Ramona
    Op reis in het 'echt' én door het leven

    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdagavond 28 november 09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik mocht naar een toneelstuk gaan vanavond (amateurtoneel) in De Pinte/Sint MartensLatem. Mijn vriendin Monique Baeke, die van ginder is, speelt namelijk in deze komedie 'Ladies day' de hoofdrol. Ik weet dat, als Monique de hoofdrol speelt, dat het dan zeker de moeite is om effe 35 km te rijden. Monique speelt namelijk subliem toneel. Een echte actrice! En met wat voor een  'naturel'! Ik heb een paar keer zeer hard moeten lachen en voor de rest constant geglimlacht, wegens de herkenbaarheid van de situaties. Ik zat er ook stevig trots te wezen op Monique. Plezant gevoel, trots zijn.
    Bij mijn thuiskomst bleek het ganse huis verlicht. Alweer plezant: alle kamers vol licht! Raffael is namelijk net thuis gekomen met Aska, zijn poolse vriendin, die hij heeft afgehaald aan Brussel Zuid. Ik wist al dat Aska een mooi meisje is, maar nu stel ik vast dat ze ook vriendelijk is, spontaan, verstandig, charmant. Ze is 26 jaar en thesisstudente psychologie. Ze legt me op 40 minuten uit wat de Bronnikov methode eigenlijk inhoudt, goed geillustreerd met life voorbeelden. Tja, nu begint bij mij ook het licht te branden. Moet ik zeker leren, die methode. Het contrast met de zwijgzame Raf kan eigenlijk niet groter zijn. De man verbleekt 'persoonlijkheidsgewijs' in het 'licht harer aanschijns' ;-). Zou die relatie blijven duren? Raf wil met haar een Bronnikov centrum openen in Zurich, heeft hij mij verteld. Daar kan ik wel inkomen. Ik vermoed dat ze als therapeute of leerkracht een waar talent is.
    Als ze praat, stel ik mij zo voor, zie je met een beetje fantasie, wolken vrolijke vlinders rond haar dwarrelen...;-) Aanstekelijk meisje!
    We zitten alweer tot 2u 's nachts te babbelen in een mengeling van frans (zij, hij en ik), engels (zij, hij en ik), duits (hij en ik ). Wisselen van taal is plezierig. Weeral zo een 'couchsurf gimmick': je doet dat niet om te stoefen, maar soms, als je naar een woord zoekt, komt het je eerst op, in een andere taal dan die die je aan het spreken bent. Bijvoorbeeld: je bent in het engels bezig en vraagt je af wat het woord voor  'vlinder' in het engels nu weeral is. Je denkt: Papillon... Djeezes, nee, dat is Frans...Als de engelse versie van 'Papillon' dan niet direct verschijnt, en als je weet dat je toehoorders ook frans kennen, doe je maar gewoon in 't frans voort.
    We amuseren ons: interessante dingen vertellen in TaalCarnaval. Leuk!
    De Raf laat ook een niet schoon kantje van zijn karakter zien. Hij kan het eigenlijk niet hebben als hij 'tegen gesproken wordt' (ha! en dan nog door 2 vrouwen tegelijk) En dat voor iemand die zijn jeugd (van 10 tot 18 jaar) in een commune heeft doorgebracht...live moves in mysterious ways......
    dada
    Jelle

    29-11-2009 om 14:15 geschreven door jelle van de velde


    >> Reageer (0)
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 28 november
    Raffael had me gisteren gevraagd om eens naar zijn speciale 'ecoboxen' te gaan luisteren in dat seminarie hier een 700 meter verder. Ik daar na de les naar toe. Ik werd door een heel strenge dame ontvangen, die vroeg of ik een afspraak had. Nee dus. Ik vertel haar dat ik geinteresseerd ben in de methode, want dat Raf me vertelde dat je ze kan gebruiken als pijnbestrijding. En dat zou voor iemand die me zeer lief is, wel eens nuttig kunnen zijn. Ze beweert direct dat dat niet het geval is. Als ik iets wil weten moet ik een afspraak maken. Verder zegt ze dat ze de Raf gaat onder zijn voeten geven, dat hij zulke kwakkels verspreidt. 'Wij zijn een serieus instituut, Mevrouw'. Hoe? Is pijnbestrijding niks serieus misschien? Hier moet het om spraakverwarring gaan, maar ik heb geen zin de zaken recht te trekken en deze vreselijk antipathieke cheffin heeft duidelijk geen tijd!
    Ze zal me contacteren via mail. Die boxen, waarvoor ik kwam, heb ik dus niet gehoord!
    Vanavond komt de mooie vriendin van Raffael, dat had ik van hem vernomen aan het ontbijt. Raf zal haar gaan halen in Brussel. Ze blijft hier ook slapen. Zondag blijven ze ook nog en maandagochtend rijden ze samen terug. Ik ben benieuwd. Of hebben ze beiden dezelfde fotograaf? ;-)
    dada

    28-11-2009 om 18:55 geschreven door jelle van de velde


    >> Reageer (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 27 november

    Raffael moet 2 maal naar een seminarie, 's morgens en 's avonds. Om 21u30 is hij thuis. Ik heb zo veel mogelijk groenten gekookt: prinsessen, linzen, ratatouille, knolselder. Wortelsoep. Hij vind alles heerlijk. We bevinden ons weer op de verteltrein. Maar echt leuk is het niet. Je mag niks opnoemen of je wordt geconfronteerd met de 'ecovariant' ervan. Bijvoorbeeld je kachel (bij mij aardgas). 'Weet je dat je 'spekstenen' kan op je kachel leggen, Dannielle? Die slorpen de warmte op en geven die na uitzetten van de warmtebron langzaam af. Weet je dat je muurpanelen kan zetten, Danielle, die dienen als kachel, maar werken met stralingwarmte....enzovoort enzoverder. Hij verkoopt al die systemen. Ja hallo! 
    Ik ben helemaal ge'verecood' als ik om 1u30 ga slapen. Ik heb zo iets van: 'Ja maar ik koop niks aan de deur', ken je dat gevoel?
    Hij skypt nog met zijn vriendin. Net zoals gisteren, 1 uur lang. Hij probeert haar te overtuigen van met de trein naar hier te komen. Ze is studente psychologie in Zurich en heeft ook al een paar Bronnikov seminaries gevolgd. Vandaar.

    27-11-2009 om 00:00 geschreven door jelle van de velde


    >> Reageer (0)
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 26 november. Ik ben zelf gastvrouw
    Vanmorgen had ik een bericht in mijn mailbox van een Zwitser, genaamd Raffaell: of ik gastvrouw kan zijn voor 4 dagen/nachten?
    Ja, natuurlijk kan ik dat zijn, graag zelfs, en in dit geval dit geval nog veel liever. Wie verleent nu niet graag gastvrijheid aan God? Zo ziet de man er - mijn gedacht - uit op zijn couchsurfprofiel: uitzonderlijk aantrekkelijk. Een Zwitser, 35 jaar oud, een salsa danser. Hij houdt zich beroepshalve bezig met alles wat 'ecotoestanden' zijn: alternatieve verwarming, zonnepanelen, 'natuurlijke' isoleermaterialen, biologische verven....en ook met 'ecotoestand' van de geest: hoe benut ik mijn hersenpotentieel maximaal. Over dat laatste komt hij een seminarie volgen in Aalst op 700 m van mijn deur. Hij komt zich verder bekwamen in de De Bronnikov-methode. Een methode van lichaamsoefeningen en geestesoefeningen met de bedoeling ook dat deel van je hersenen aan te spreken, dat je enkel gebruikt bij dromen, namelijk in REMslaap. ???? Denk nu niet meteen aan oplichters en charlatans. Die bewuste heer Bronnikov (een Rus) heeft goede papieren. Hij is prof aan de univ van St .Petersburg, is lid van de Internationale Academie van Informatisering, doctor in de wijsbegeerte, voorzitter van de Internationale Academie van de ontwikkeling van de mens, grondlegger van "Cosmobiologie" en auteur van de methode "het Vormen van de alternatieve zicht bij de mens".

    Hij heeft een methode ontwikkelt die mensen in staat stelt om zichzelf te genezen, zichzelf energiek en vitaal te voelen en om informatie te verwerken op een snellere en effectieve manier. Hij bereikt hele goede resultaten met slechtziende, slechthorenden, met kinderen met spasmen... en ook met gezonden. Hilary Clinton, heeft zijn centrum bezocht in St Petersburg in 1999.
    Ok, onze jongen arriveert om 23u., per auto. Hij is klein, niet zo veel groter als ikzelf. En blijkbaar beschikt hij over een zeer getalenteerd fotograaf. (Allen daarheen!). Mijn zoon Hannes is hier gelijktijdig toegekomen met de man en vraagt een beetje plagerig, omdat hij geen enkel 'presentje voor de gastvrouw ' ziet,  'of ze in Zwitserland nog altijd zulke goede chocolade maken' ;-)
    We babbelen tot ongeveer 1u30. Best leuk. Hij probeert me uit te leggen waarvoor 'Bronnikov' staat. Heel moeizaam. Hij is namelijk niet zo een prater. En, heb ik de indruk, bijlange niet zo verstandig als de andere couchsurfers, tot hier toe gezien. Hij is vegetarier. Is tegen het gebruik van een microgolfoven en eet maar 2 keer per dag. Geen alcohol, geen koffie, geen sigarettten. Is gescheiden, heeft een hele mooie poolse vriendin, 2 schattige kinderen van 13 en van 8.
    tot morgen

    26-11-2009 om 00:00 geschreven door jelle van de velde


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 07/10-13/10 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!