Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    22-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie tocht gemaakt

    Heb toch nog voor mijn vakantie een mooie toch kunnen maken, maar ik ben nu te moe om het verhaal leuk te kunnen vertellen, dat wordt dus morgen ergens. groetjes Lientje

    22-07-2014 om 21:50 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (1)
    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de rit van zaterdag

    Daar ben ik dan eindelijk weer. Ik had gisteren een feestje, zoals ik al meldde, waar we overigens erg veel geluk gehad hebben. We hadden nl een bbq bij Berkelpalace in Borculo en net toen iedereen uitgegeten was, begon het daar toch te hozen en heel gek toen ik een half uurtje later thuis kwam was daar geen druppel gevallen, heel vreemde gewaarwording.

    Vandaag heerlijk buiten gezeten onder de veranda, het klinkt gek, maar ik vond het heerlijk, de regen tikte gestaag op het dak, de temperatuur was zeer aangenaam en ik zat heerlijk in mijn boek verzonken. heb de trilogie van Marijke nu uit, ik vond het nog leuker dan Joop ter Heul. Nu kijken of Cissy van Marxveld nog meer boeken geschreven heeft en of die ook nog te krijgen zijn.

    Maar nu dan de tocht van zaterdag:

    Ik heb het laatste deel van de scholtengoerderentocht gereden. De andere delen staan al elders vermeld. Ik zal beginnen met uitleggen wat een scholtegoed is. Scholten waren vroeger de rijke boeren in de Achterhoek die nog het een en ander te zeggen hadden, ze hadden kleine keuterboertjes onder zich die maar moesten knikken en doen wat de scholteboer hun opdroegen en uiteraard was de grootste deel van de oogst ook voor deze scholteboer. In Groningen heb je de Heereboer, net zoiets dus. In de Achterhoek zijn deze "boerderijen" heel goed te herkennen, wat je ziet eerst een statig herenhuis en daarachter is de boerderij dan gebouwd. het domme is dat ik vergeten heb om een foto van deze scholtengoederen te maken, maar als je interesse hebt, http://www.marline.nl/hereboer.html hier kun je meer lezen over dit onderwerp.

    Dus ik ben weer begonnen bij boerderij de Neeth, heb uiteraard even gekeken hoe het met het kalfje was, maar helaas kon ik het niet meer vinden, waarschijnlijk was ze met haar moeder elders verplaatst, aldus een buurman. het was wel sneu, want er was helemaal niemand daar, ook niet in de speeltuin, men vond het te warm.







    Als eerste kwam ik 2 herinneringsuitingen tegen. De eerste was een herdenkingssteen van oorlogsslachtoffers die daar gevallen waren. De andere is een kunstwerk ter ere van de Mariaboom, die daar ooit gestaan had en dat een ontmoetingsplaats was, zeg maar wat je nu een hangjongerenplek zou noemen. Beide staan in Barlo, het 1e staat bij het huis van Willem te Molder van Boh Foi Toch, een Achterhoekse band, wat overigens een scholteboerderij is en het kunstwerk staat op de hoek als je de kern van Barlo inrijdt, vlakbij de school.



    Daarna kwam ik terecht in Bredevoort, dit is echt al een heel oud stadje, ja ook dit heeft heuse stadsrechten. Hier kun je zeggen dat de tijd heeft stilgestaan, zeker in de kern van het stadje. Smalle straatjes met vele monumenten. Bredevoort is al een paar jaar Boekenstad en bijna elk huis of winkeltje verkoopt wel boeken, ook is er elke maand een boekenmarkt op zaterdag en eens per jaar een internationale boekenmarkt.







    Vroeger stond het ook bekend om de gondelvaart, maar dat hebben ze, helaas, afgeschaft, nu hebben ze in september een weekend  evenement, ik meen dat het heet Bredevoort Schittert, dan is het hele stadje versierd met waxinelichtjes, zijn er veel eetkraampjes en andere activiteiten en omdat de lantaarns dan uit zijn, is het net of je echt een paar eeuwen terug bent in de tijd.



    Bredevoort had ook een heel beroemde inwoonster, nl Hendrikje Stoffels, zij was na Marijke de geliefde van Rembrandt van Rijn. Ze is daar als schoonmaakster heen gegaan, of zoals dat toen heette in betrekking en Rembrandt heeft haar ten huwelijk genomen.

    In Miste, Buurtschap van Winterswijk, kwam ik deze lindenarboretum tegen, helaas was het met scooty niet zo makkelijk om te rijden, dus ik heb alleen even naar binnen gegluurd.



    Als laatste kwam ik langs watermolen Dern Helder, waarom hij zo heet weet ik niet, maar misschien wel omdat erachter vroeger een blekerij zat. Ik heb de molen niet gefotografeerd, ondat a het rad weg was gehaald en het huis een foeilelijke lilakleur had gekregen, terwijl het in mijn kinderjaren mooi wit geverfd was. Wel heb ik de bootjes gefotografeerd. Zolang ik me kan herinneren kun je hier in de zomer al met een roeibootje varen en zeker in mijn kinderjaren was dit een leuk uitje voor de zondagmiddag. je vaarde dan op de slinge, een heel klein riviertje en kan dus nu blijkbaar nog steeds.

    Tot zover weer mijn relaas, of ik deze week nog een tour ga maken weet ik nog niet, hangt a af van het weer, maar ik ga ook volgende week op vakantie en moet nog het een en ander doen, maar ik probeer wel elke avond een blogje te schrijven.

    Ik zou het ook leuk vinden als jullie een berichtje achter laten, wat jullie er bv van vinden. Een aantal vaste lezers heb ik al die reageren, kijk maar onder mjn blogjes en dan bij reacties. Daar kun jij ook een berichtje achter laten, gewoon op klikken en de rest volgt vanzelf. Het kan wel zijn dat het even duurt voor het ook echt zichtbaar is, waarom dat is weet ik helaas niet.

    Ik wens jullie nog een mooie avond en voor straks slaap lekker of vor morgen een mooie dag, groetjes Lientje

    21-07-2014 om 22:29 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag en zondag

    Hallo lieve lezers, ik heb weer een heerlijke tocht gehad, maar ik had ook een fesstje en morgen heb ik er ook eentje, dus ik denk dat ik pas maandag mijn rithe op de blog kan zetten, sorry, eventjes geduld nog, fijne zondag en tot maandag, liefs Lientje

    19-07-2014 om 21:40 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    18-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tour Duitsland

    Een beetje laat, maar toch nog even schrijven, we hadden zo'n heerlijke avond, ik heb heerlijk buiten gezeten. Maar ik heb vandaag ook weer een tocht gemaakt, dan heb ik niet zoveel last van de warmte en je ziet ook nog leuke dingen en ontmoet leuke mensen. Zo trof ik een groep Duitsers deze keer en we raakten aan de praat. Ze vroegen bv wat het verschil tussen Nederlanders en Hollanders waren. Ik dus uitgelegd, dat Holllanders uit Noord en Zuid Holland komen en Nederlanders zijn we allemaal..





    Ik ben vandaag begonnen in de meeuwenkolonie, het Zwillbroek in Duitsland, daar heb ik jullie laatst al van verteld. Daarna ging het verder naar Oldenkotte, een grensplaatsje, bij Rekken. Ik heb daar genoten van een lekker ijsje, dat had ik met dit weer wel verdiend. Ik heb hem aan de Nederlandse kant gegeten en was erg lekker.



    Daarna ging het richting Ammeloe, hier zie je het Ammeloer ven, weer verder naar de Luntense bossen en visvijver, daar kon ik helaas niet bijkomen, dus ook geen foto.


    Uiteindelijk hebben mijn ouders me weer opgehaald in Lünten bij Altstätte.

    Ook de Duitsers doen aan christelijke beelduitingen, het staande beeld staat bij het Zwilbroek, helaas stond er niet bij wie het was en het kapelletje of gedenksteen hoe je het ook noemen wilt, is geëerd aan Aartsengel Michaël





    Deze telefoon gespijkerd aan een boom kwam ik ook nog tegen, waarom die daar hing geen enkel idee, maar vond het grappig genoeg om jullie te laten zien

    Morgen ga ik als het goed is deel 4 rijden van de scholtenroute, ben zeer beneiwud, de 1e delen waren erg mooi.

    18-07-2014 om 23:18 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (6)
    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groenlo

    Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over mijn woonplaats, het stadje Groenlo. Ik moest vandaag wat boodschappen doen en heb ik dus een aantal foto's gemaakt.

    Als je Groenlo zegt, dan denk je meteen aan het Bier wat hier ooit gebrouwen is, al vanaf 1615. het merk kent iedereen: Grolsch. Groenlo wordt in de volksmond Grolle genoemd, dus bier uit grolle ordt automatisch Grolsch. In 1615 was de familie Groen, de eerste grolschbrouwers.





    In de Lange Gang, zoals dit café heet kun je in de kelders nog steeds zien hoe het toen ging. Het heeft een rijke geschiendenis en mensen kunnen een biertour doen onder leiding van "Frederik Hendrik", een welbekende figuur in de geschiedenis van Groenlo. Daar kom ik vast nog wel eens op terug. Ze hebben eeuwenlang in Groenlo bier gebrouwen, tot een tiental jaar geleden, toen was er geen mogelijkheid meer om uit te breiden en zijn ze uitgeweken naar Boekelo. Tegenwoordig is het een woonwijk in aanbouw met de toepasselijke titel, de Brouwerij en deze stoomketel is nog een herinnering aan het roemrijke verleden.



    Groenlo is een katholiek bolwerk, ik noemde dat al eerder en er was dan ook vroeger uiteraard een klooster met een mooie kloostertuin. het begon als meisjesinternaat, daarna werd het school en tegenwoordig is het een appartementencomplex. Toen ik hier op school zat, een kleine 20 jaar geleden, woonden nog steeds 4 nonnen in dit klooster en de laatste heb ik ook nog zien vertrekken.


    De kapel die er bij hoorden behoort nu aan een verzorgingshuis, dat in de tijden daarvoor een ziekenhuis was. Toen had je ook een begrip en dat was "waart ow daj neet achter de grachte kump. Vertaald, zorg ervoor dat je niet achter de gracht terecht komt. Want daar zat nl de psychiatrische afdeliing.

    Als je aan een niet grolsche zegt dat je uit Groenlo komt, dan zegt 9 van de 10 mensen, o Marveld. Dat is echt door heel Nederland bekend en zelfs bij onze oosterburen. Marveld is een camping en ondertussen haast een dorp op zich. Naast zwembad, binnen en buiten, hebben ze winkels, restaurantjes, midgetgolf en zelfs een heuse golfbaan en heel veel slaapmogelijkheden, zowel stacaravans, als huisjes en nu wordt er zelfs een groot hotel bijgebouwd. Als je daar zomers rondrijdt, moet je echt uitkijken waar je rijdt, overal lopen mensen, kinderen etc.



    Maar Marveld is ook internationaal bekend door het Marveldtoernooi. Elke maand in juni is daar een voetbaltoernooi waar de a jeugd van topclubs, als Ajax, PSV, Feyenoord, maar ook Manchester United is al eens geweest. Elk jaar doen er weer andere landen mee, alsdus OZ. Kijk maar eens op http://www.marveld.com/

    Onderweg kwam ik ook dit Ganzenstel tegen, staan ze er niet parmantig bij.

    Ik zal in de toekoms nog wel meer vertellen over ons mooie stadje.

    Ik wil toch ook even wat serieus eindigen, ik leef mee met alle mensen die vanmiddag omgekomen zijn in het al dan niet neergeschoten vliegtuig. Ik hou echt mijn hart vast wat dit voor gevolgen zal hebben en ik hoop dat er snel vrede zal komen, maar ik vrees dat dit ijdele hoop is. Toch wil ik de moed erin houden en ik ben blij dat we hier leven en dat het vandaag weer een schitterende dag was.

    17-07-2014 om 22:00 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    16-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag en meer

    Nu we hebben gisteren een leuke verjaardag gehad, eerst hebben we bij mijn moeder ontbeten en 's middags met een klein clubje gevierd. Mama heeft elk jaar een thema en omdat het nu bijna altijd tapas etc is, heeft ze gekozen voor een oud Hollandse middag. Dus ouderwetse kaasschaal, diverse soorten worstpartjes, ham en boterhamrolletjes etc etc. het sloeg in als een bom, want mijn vader zei voor de tijd, heb je voor een heel weeshuis gemaakt en mama zei, nee hoor, dat komt wel op en het was zo, alles was schoon op.

    Vandaag ben ik erg lui geweest, het was stralend weer en ik heb weer gelezen. Ik had meen ik al verteld dat ik nu met de Marijke trilogie bezig ben, ook van Cissy van Marxveld en ik vind deze nog veel leuker dan Joop ter Heul. Het is nog olijker en regelmatig schiet ik dan ook in de lach, ook dus echt een aanrader.

    Gisteren kreeg otto overigens zijn eerste loon en als hij daar elke maand mee thuis komt, dan hoor je mij echt niet klagen. dus dat belooft wat.

    Vanavond heeft mijn moeder humkessoep gemaakt, heet ook wel Brokkebonensoep. kennen jullie dat, dat is een soep van sperciebonen, aardappels en gehaktballetjes. Vooral die van mijn vader zijn beroemd, omdat ze vrij groot zijn. Mocht je het recept willen lezen kijk dan even hier: http://www.marline.nl/humkesoep.html

    In Winterswijk wordt deze soep traditioneel gegeten met de kermis in Augustus, het is vooral een lekkere soep in de zomer, hij is wat zout, kreggel, zeggen ze bij ons en dat geeft je pep en je gaat automatisch ook wat meer drinken.

    Oz is nu in Londenl die komt morgen weer terug.

    Ik wens julle een mooie avond, die van mij duurt niet zo lang meer. groetjes Lientje

    16-07-2014 om 21:26 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoer mama is jarig!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoera, mijn moeder is jarig vandaag, dus vanmiddag een klein feestje en zo dadelijk gezamelijk ontbijten.

    Dit hart heb ik voor haar gemaakt, we doen nooit aan grote cadeua's, maar kleine aardigheidjes die met liefde gemaakt zijn.

    15-07-2014 om 09:25 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tour zondag

    Ik had gisteren beloofd om het verslag van gisteren te plaatsen, dus daar gaan we.

    Het was gisteren onverwachts mooi weer, bij ons op de camping was een brommertjescross en om dan buiten te zitten vond ik niet echt gezellig. Dus heb ik scooty maar weer van stal gehaald en ben op pad gegeaan.

    Meestal heb ik een bestaande route, maar deze keer vond ik het leuk om daar eens van af te wijken, a omdat ik dan snel weer naar huis kon, mocht het onverhoopt toch regenen en b is het ook wel eens leuk om iets anders te doen. Ik ben deze keer uit gegaan van het principe rechts links rechts links.  Dat was onverwachts erg leuk.



    Als eerste kwam ik bij Zwolle, nee niet in Overijssel, maar Zwolle bij Grolle, zoals Groenlo in de volksmond genoemd wordt. het is een kleine buurtschap van Groenlo, met een eeuwenoude herberg Reirink waarover zo meer, een school, en een aantal huizen.

    Groenlo is een stadje in de gemeente Oost Gelre, en dat is weer een katholiek bolwerk in de Hervormde Achterhoek. Daarom zie je in deze gemeente, waar ook Lichtenvoorde, met al haar kerkdorpen bij hoort, vele vormen van Christelijke uitingen, jullie zien er vandaag 3, die ik onderweg tegen ben gekomen. Als 1e het Kruis van Christus in Zwolle, opgericht in 1949, je kunt bij deze link meer over dit kruis lezen http://www.fietsenindeachterhoek.nl/kruiszwolle.html



    Toen kwam ik bij een mooi fietspaadje, het Reirinkpad. Ik vertelde al dat het een hele oude herberg is, nu is het een horecabedrijf, maar zo ver ik weet kun je er nog steeds slapen en in elk geval eten. De geschiedenis van het monumentale pand kun je hier http://www.reirinck.com/geschiedenis/ lezen. Afijn dit paadje loopt dus langs het terrein van deze herberg. Het was vroeger voor de wandelaars en fietsers een kleine afkorting tussen Groenlo en Meddo, dan kon je Zwolle omzeilen.

    Na een aantal kilometers over mooie paadjes en wegen kwam ik op Duits grondgebied in de buurtschap Zwillbrock. Als u in de buurt bent, is dit zeker de moeite waard. Hier is oa een meeuwenkolonie, met echt waar wilde flamingo's. Ze komen trouw ieder jaar om hier te paren. Ze zijn ooit uit Zeeland ontsnapt, waar ze  in gevangenschap geleefd hebben. Als je ze wilt zien, zul je wel een verrekijker mee moeten nemen of een muntje in de verrekijker moeten doen, anders kun je ze niet zien. 

    Maar er is meer, het heeft nl een bijzondere kerk, dit is nl de oudste Barokkerk van Noord Rheinwestfalen. Een replica van haar Altaar is zelfs nagebouwd in een kerk in Oostenrijk. Van buiten lijkt het niet zo bijzonder, maar van binnen echt een plaatje.

     

    Tegenover de kerk staat een klein kapelletje, waar je kaarsjes kunt branden als de kerk niet open is. Nu moet ik zeggen dat hij bijna altijd open is, maar ik denk dat dit meer voor de avondperiode is.

    Naast het kapelletje begint de Kloppendiek, een heel klein paadje waar vroeger de kloppen, Nonnetjes, vanuit Groenlo naar de kerk gingen. Dit in de tijd dat het Katholicisme taboe was in Nederland. Dit paadje hebben ze vorig jaar gerestaureerd en ter ere daarvan hebben ze dit Mariabeeld daar neer gezet. Dat was dus de 3e uiting van vandaag. 



    Langs deze weg staan eeuwenoude holle bomen, Leonie, waar ik al eens eerder over schreef, vanwege haar blogje, heeft laatst ook over zulke oude bomen geschreven. Ze lijken dood, maar ze groeien en bloeien nog steeds, echt soms onbegrijpelijk.

    Dat was mijn relaas van mijn mooie onverwachtse zondagse tochtje.

    14-07-2014 om 23:09 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    13-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scootytocht Aalten - Dinxperlo

    Het was gisteren een schitterende dag, dus heb ik de taxi gebeld en me naar Dinxperlo laten brengen. Ik ben bezig met een grote route van ca 60 km en ik probeeer hem in 4 keer te rijden. De vorige keer ben ik in Dinxperlo geeindigd en daar dus ook gisteren weer begonnen.





    Dinxperlo is een grensplaats met Duitsland, het grappige is dat de grens hier een straat is, zie foto. Links op de foto is Nederlands grondgebied en rechts op de foto Duits en wel het plaatsje Süderwick. Ook in de oorlog was dit dus erg apart, wat eens je buren waren, waren toen de vijanden, toch heb ik me laten vertellen dat ze dat hier niet helemaal zo nauw namen en dat er ook veel heen en weer gesmokkeld werd en ook de Achterhoekse Noaberhulp werd hier nog wel uitgevoerd. Maar ook tegenwoordig zijn er nog verschillen, niet alleen staan de namen van winkels in het Duits, maar ook de prijzen zijn anders. Een paar jaar geleden werden aan beide zijden van de straat nieuwe huizen gebouwd. De huizen waren hetzelfde en ook de makelaar was hetzelfde, maar het scheelde bijna een ton of je het huis aan de Duitse kant vd straat kocht of aan de Nederlandse. Maar er is tegenwoordig ook veel samenwerking. Zo zijn er 2 bejaardenhuizen gebouwd en daartussen hebben ze een overdekte verbindingsbrug gemaakt, zodat ze elkaar kunnen bijstaan. Ook de beide politiekorpsen werken samen. Kortom er is gelukkig heel veel verbeterd in de loop der jaren.



    In Dinxperlo kun je ook het kleinste kerkje van Nederland vinden, het is ooit echt als kerkje gebouwd, aan de hoogte van de bomen kun je ongeveer zien hoe klein die is. Tegenwoordig is het een kunstgalerie en heet het de Rietstap, zie ook http://www.marline.nl/kerk2.html .



    Onderweg kom je, zeker in de Achterhoek vele stops tegen, sommige zijn erg leuk. Zo is dit een leuke houten bank, gewoon puur natuur. De meeste worden ter beschikking gesteld door verenigingen. Deze bv is geschonken door stichting behoud karrespoor. Zij hebben oude karresporen weer in ere hersteld, zodat wij als fietser, wandelaar, scootyrijder weer op de oude paadjes kunnen rijden of lopen. Ook de Kerkepaden worden weer in oude ere hersteld. Echt leuk om die te rijden. 



    Dit is een typisch Holland plaatje, een molen, in dit geval de Teunismolen in de Aaltense Heurne, je hebt nl ook een Dinxperse Heurne, met mooie Hollandse lucht. Dit is tevens een tankstation, de zgn witte pomp. Tot voor kort, stonden hier rijen auto's, vioornamelijk Duitsers, omdat de brandstof hier zo goedkoop was. Maar omdat de brandstof nu in Duitsland net zo duur of zelfs goedkoper is, zie je er nieand meer. De eigenaar zat ook een beetje beteuterd op een krukje voor zich uit te kijken.



    Dit is nog zo'n grappige stop die ik onderweg tegenkwam, in dit geval stond er een tuinsetje onder een grote eikenboom, soms heb je ze ook nog met koffie en thee die je kunt gebruiken, tegen een kleine vergoeding, maar dat was hier niet. Wel kon je hier genieten van de vrolijke noten van diverse vogelsoorten.



    Wat je ook veel ziet, in de Achterhoek zijn kraampjes. Zo kwam ik vandaag een bloemenkraam tegen, heb je in de herfst veel pronkappels en gisteren dus deze cake en eierenkraam. Dus damens houden jullieu van bakken en kokkerellen, zet een tafel bij uw tuin en breng het aan de man of vrouw, een goede tip....?



    Toen kwam ik nog langs dit zondagschooltje. Aalten is een zeer christelijk dorp en elke buurtschap had vroeger een zondagschooltje, waar kinderen dan bijbelles etc kregen. De meesten zijn gesloopt, maar deze hebben ze in ere gehouden.

    Bij het eindpunt, museum de Neeth in Aalten liet ik me weer ophalen dor de taxi, maar je moet dan altijd een uurtje wachten, dus heb ik daar een beetje rond gekeken. Je kunt daar oa de stallen bekijken en tot mijn verbazing zag ik dat er net een kalfje was geboren, was ik 5 minuten eerder geweest, dan had ik het zelfs geboren zie worden. Hier op de foto likt moeders haar jong schoon, echt aandoenlijk vond ik het. Naast oude boerderijwerktuigen etc hebben ze ook dit grappige wcpapiermuseum.



    Vandaag was het onverwachts ook mooi weer en heb ik een kleine tocht gemaakt, maar daarover vertel ik jullie morgen meer....... 

    13-07-2014 om 21:38 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (4)
    12-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagtocht scoty

    Heb een heerlijke dagtocht gehad, ben net weer thuis, morgen zal ik jullie de details vertellen, fijne avond Lientje

    12-07-2014 om 21:29 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    11-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagje Zwijndrecht

    Gisteren stond dus een dagje Zwijndrecht op het programma. Om half 10 vertrokken we, onze 1e halte was Doetinchem, want OZ moest een stempel halen bij de belastingen voor zijn werk. OZ dacht dat gaat zo, nu dat ging dus niet zo, maar uitendelijk na ongeveer een uur had hij zijn stempel op zak en konden we richting het Westen, richting Zwijndrecht of eigenlijk richting Heerjansdam.


    Daar had mijn vader nl een camper gekocht en die gingen we nu met zijn vieren ophalen. OZ was vrij, dus dat kon mooi. Het weer werd steeds mooier en tegen half 2 kwamen we aan. Mijn vader en ik hebben toen een proefritje gemaakt en hij liep als een trein.





    De kleur is parelmoer geel, dat houdt in dat de kleur veranderd door het licht, dat hangt er dus vanaf waar je staat. De ene keer lijkt hij okergeel, de andere keer vanillegeel. Echt heel apart. Op de foto kun je dat helaas niet goed zien.

    Ingewijden zullen nu zeggen, jullie hadden er toch al eentje gekocht, klopt. Maar de reparatie en spuitkosten waren duurden dan deze en hier hoeft vooralsnog niet zoveel aan te gebeuren, dus besloot mijn vader om deze te kopen en de andere probeert hij dan weer te verkopen. Dus mocht iemand belangstelling hebben, is dezelfde als deze, maar dan lila-achtig.

    Omdat het kenteken nog overgeschreven moest worden, konden we even geniet van de omgeving, en de leuke boten op de Oude Maas. Ik had even een dejavus, gezien mijn dag bij de Sluizen van IJmuiden, een paar weken geleden. Ook hier kwamen grote schepen voorbij.



    Op de terugweg wilden we wat eten en kwamen restaurant Den Tol in Meteren tegen, Bij aankomst werd vermeld dat ze 100 gasten verwachten. Heb toen gevraagd kunnen we dan wel wat eten, dat kon. Dus we gingen naar de wc en bestelden wat te drinken en dus wat te eten. Bij de 2e consumptie vroegen we duurt het lang, waarop we niet echt een bevredigend antwoord kregen. Na een uur wachten vonden we het welletjes en zei mijn vader we gaan nu weg, we annuleren de bestelling en we zullen de drank betalen. Echt prettig vonden ze dat natuurlijk niet, maar we kregen de drank dan nog voor niets. Dus daar hoef je niet heen te gaan, ze waren onpersoonlijk en je moet er dus meer dan een uur op je eten wachten. Uiteindelijk hebben we toen gegeten in Vreden bij restaurant Am Berkelsee in Vreden, Duitsland. Waar je goed en goedkoop eten kunt en de bediening erg aardig is.  

    11-07-2014 om 13:37 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (6)
    10-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijndrecht

    We hebben een leuke dag gehad, maar zijn net thuis, dus morgen vertel ik meer over vandaag, nu lekker het bed in.

    10-07-2014 om 19:50 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het logje van OZ

    Opnieuw een vreselijke regendag, maar ik heb hem zeer nuttig besteed. Natuurlijk zoals ik gisteren zei, ben ik met de kattenkamer bezig geweest. Hij is nu voor de helft klaar. Maar Otto vond het leuk dat ik een blogje bijhield en toen opperde ik het idee om voor hem ook een blogje te maken. Hij maakt immers vele reizen enhij had ook al leuke foto's gemaakt. Dat vond hij een reuze idee en ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken om ok een blogje voor hem aan te maken. Mochten jullie belangstelling hebben, kijk dan even op http://blog.seniorennet.be/otjesavontuurlijkreizen/.

    Nu ben ik behoorlijk moe, dus het wordt even een korte deze keer. Ik wens iedereen een fijne voetbalavond, ik zelf zal er weinig van zien, want morgen staat er een dagje Zwijndrecht op het programma, maar daarover morgen meer.

    09-07-2014 om 21:55 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat een weertje

    Hallo lieve lezers, wat een weertje vandaag hé? het is goed voor moeder natuur, maar o,o wat verveelt het gauw. Een voordeel is wel dat je dan weer wat aan je huis doet, ik heb de hal maar eens onder handen genomen, jassen die we niet meer dragen opgeruimd, lees in de zak voor Max en verder wat overtollige dingen weggedaan. Morgen wordt nog zo'n fijne dag, dus dan ruim ik de kattenkamer op, althans ik begin ermee, want dat is meer een rommelkamer geworden en dat red ik niet in 1 dag.

    Ik ben zo enthousiast geworden van Cissy van Marxveld, dat ik nu bij Marktplaats, de Marijke trilogie besteld hebt. Ik ben zeer benieuwd. Ik heb ook even gegoogeld en ze is in 1948 al gestorven, ze is maar 59 geworden. het frappante vind ik dat het Joop ter Heul verhaal ook nu nog leuk is om te lezen, de gevoelens en emoties die in dit boek beschreven worden, zouden nu ook nog gewoon kunnen, allleen de entourage is natuurlijk wat veranderd. Als je haar biografie leest op http://nl.wikipedia.org/wiki/Cissy_van_Marxveldt dan zie je dat ze helemaal niet zo'n rooskleurig leven gehad heeft, rijkdom ja, maar geteisterd door ziektes en later ook door verdriet van het verlies van haar man. Een bijzonder vrouw in mijn ogen. Ik durf hier geen foto van haar te plaatsen ivm copyright, maar als je haar naam in google afbeeldingen intikt, dan zie je er een aantal.

    Nu ga ik genieten van mijn eigen gebrouwde soepje, ik heb gisteren groentesalade gemaakt, ik eet dat altijd zonder dressing, omdat ik dat jammer van de smaak van de groente vind en ik had wat over, dus daar maak ik nu een soepje van. fijne avond allemaal

    08-07-2014 om 18:05 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    07-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch niet weggeweest

    Ik had gisteren eigenlijk gezegd dat ik vandaag op pad zou gaan met scooty, maar toen wist ik nog niet dat OZ pas om 3 uur vertrekken zou. Dus ik vond het niet kunnen om dan weg te gaan, ik zie hem immers maar zo weinig, vanwege zijn werk. Hij is nu onderweg naar Engeland. Dat wordt nog wel spannend, want de tunnel schijnt deels dicht te zijn, dus of hij heeft vertraging of hij moet met de boot, we horen morgen wel wat het geworden is.

    Dus hebben we samen gezellig ontbeten en heb ik wat huishoudelijke klusjes. Hebben jullie dat ontevreden gevoel nu ook? je bent een paar uur zoet met het huishouden, dan lijkt het ook wel echt wat, maar dan ben je een uur verder en staat het aanrecht weer vol, de tafel heeft weer kruimels, kortom het gevoel dat je voor niets bezig geweest bent. Ik heb dat dus wel, nu vind ik het ook al geen leuke bezigheid, dat moet gezegd worden, maar het is ook echt het onbevredigendste beroep wat je kunt voorstellen, althans dat vind ik.

    Vanmiddag toen mijn mannetje vertrokken was, heb ik mezelf genesteld buiten op het ligbed en heb het laatste deel van Joop ter Heul gelezen, wat een mooi boek, ze had er nog wel een deel bij kunnen schrijven, je blijft er geboeid door en het is af en toe ook erg humoristisch.

    Ik wens jullie een fijne avond, groetjes Lientje

    07-07-2014 om 21:14 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    06-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.camping sztafeta

    Een nichtje van mij heeft sinds 2 jaar een camping in Polen en daar heb ik voor hen de website voor gemaakt. Ze wilden het ook graag in een engelse versie hebben. Dat kon wel, maar mijn engels is niet je dat, dus moesten ze iemand anders vragen om de tekst te vertalen en dan zou ik het er dus opzetten. Nu daar ben ik dus vandaag zoet mee geweest, het lijkt simpel om even een site te maken, maar dat valt soms toch wel tegen, maar vandaag verliep het gelukkig vlot. Willen jullie een kijkje nemen, kijk dan eens op www.campingsztafeta.com 

    OZ is weer onderweg naar huis, dus met een paar uurtjes zie ik hem ook weer verschijnen. Morgen mag hij naar Engeland voor drie dagen. Ikzelf hoop morgen weer een tocht met scooty te kunnen maken, het blijkt de enige mooie dag de komende week te zijn, dus daar moeten we gebruik van maken. groetjes en een fijne avond Lientje

    06-07-2014 om 18:06 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een klein blogje, we hebben nl padfeest gehad bij ons op de camping, dat doen ze altijd aan het begin van het vakantieseizoen, De duitsers hebben vanaf vandaag vakantie en het Noorden ook, dus dat wordt hier gevier met een bbq en natuurlijk de nodige drank, maar ik drink niet, dus ik kan water drinken zoveel ik wil, daar wordt je besliust niet dronken van.

    Heb gisteren even met onze zoon gechat en die had de slaapkamer van zijn kleinzoon in het nieuw gestoken, onze kanjer is anderhalf en hij kreeg dus een nieuw bedje en dat vond ik gaaf. In mijn jeugd kreeg je dan een bedje met spijltjes of gewoon een kinderbed zoals de volwassenen ook hadden. Nee hij niet, hij kreeg er een in de vorm van een auto, dat vond ik zo gaaf, dat iki dat even met julllie wil delen.

    Vanavond is er weer voetballen, maar oz is in Hanburg, dus voor mij betekent dat wat anders kijken, nu hopen dat er ok wat leuks op tv te beiden is, want dat is de laatste tijd behoorlijk hommeles. Fijne avond allemaal

    05-07-2014 om 17:27 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    04-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietstocht n18

    Vandaag ben ik weer eens met scootuy op pad geweest, het zou een warme dag worden, dus dan kun je het beste met scooty op pad gaan, want dan heb je heerlijke koele tegenwind. En ik kan eens zonder jas rijden, wat normaal gesproken niet gaat, omdat ik jan koukleum ben.

    De N18 route heet officieel anders, maar dat is me te lang, ik kan wel vertellen wat de route is.De N18 is de verbindingsweg tussen de Doetinchem,. einde autobaan, en Enschede. Deze 2 baans weg gaat al jaren dwars door Eibergen heen en al meer dan 30 jaren zeuren ze om een verlenging van de A18, maar daar schijnt geen geld voor te zijn. Wel is er geld gekomen voor een verbreding van de weg en dan meteen een omleiding om Eibergen heen. Dat is voor velen voordelig, maar voor sommige mensen ook niet, want er moeten een behoorlijk aantal huizen, boerderijen voor gesloopt worden. Nu ze er nog zijn, kunnen we dus een route rijden langs deze huizen en zelfs vooor mij was het een leerzame en mooie tocht, hieronder mijn impressie.

    Ik ben begonnen bij café Grenszicht, maar je kunt ook beginnen bij Grand Plaza, onze favoriete chinees in Eibergen.

    Als 1e kwam ik deze grote jonge tegen



    Als 2e kwam ik langs de klootschietvereniging, voor jullie misschien een vreemd word, maar in de Achterhoek en Twente wordt er veel aan deze sport gedaan. Het is een balspel, waarbij de kloot, een met lood gevulde bal wordt gegooid. Je moet een bepaald traject afleggen, ik meen 3 km en wie dat in de minste worpen kan doen is winnaar.



    Daarna voor mij totaal iets nieuws, achter dit hekwerk was vroeger een begraafplaats, waarbij mensen begraven werden, die onbekend waren.

    Daarna kwam ik langs het huis waar ooit Annie Borkinck gewoond heeft, u kent haar vast nog wel, ze was een hele goede afstands schaatster en heeft vele prijzen in de wacht gesleept.




    Vlak voor Eibergen zag ik erve Vunderink, pas heel mooi gerestaureerd, zie tekst op foto

    In Mallem, een buurtschap van Eibergen zag ik deze mooie dingen, een mooie berm en korenveld, wat door de Oldtimervereniging Eibergen in ere woprdt gehouden en de Mallemse molen, die het water van de Berkel schut, ik geloof dat dat zo heet. Op de Berke,l een klein riviertje, vaart voor de toeristen een berkelzomp, de Joppe, ik denk dat ik daar vast nog wel een keer over zal vertellen.













    Het was weer een mooie tocht.

    04-07-2014 om 19:31 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (4)
    03-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een logje zonder foto's

    Vandaag eens een logje zonder foto's, a heb ik dat uiteraard weer vergeten te maken, maar ik  vind het ook niet echt passen bij wat ik vandaag aaj wil kaarten.

    Ik schrok vanmorgen toen ik het regionieuws las. In mijn geboortedorp is nl gisteravond een gezin overvallen, de vrouw gekneveld achter gelaten en toen de politie kwam bleek haar man dood in de tuin te liggen, Nu denk je natuurlijk ja dat is erg en....? Kijk ieder moord, overval etc vind ik erg, maar het was altijd nog een ver van mijn bedshow en dacht in onze mooie rustige Achterhoek gebeurd dat niet. Dan word je wakker en blijkt dat het ook bij ons gebeuren kan en ja dan kom je echt even met beide benen op de grond. De kan in kwestie is ook bij velen bekend, omdat zijn hart bij de Winterswijkse voetbalvereniging lag en daardoor dus veel mensen hem kenden. Het is echt erg triest en zoals ik al zei, het brengt je even met beide benen op de grond. Nomraal bekijk ik de wereld vanuit een roze bril, zoals mijn mannetje altijd zegt en dat hoop ik ook zo te houden, alleen vandaag even niet, ik wens de familie in elk geval veel sterkte en ik hoop dat zij de eersten en ook de laatsten zijn in onze buurt waar dit bij gebeudt is. Morgen weer een vrolijk logje, mijn manneke komt zo thuis en morgen heeft hij vrij, dus dat is altijd leuk, om maar weer positief te eindigen

    03-07-2014 om 21:24 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (3)
    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van alles wat

    Dit blogje gaat over van alles wat, ik ben vandaag met Hansje naar Meddo gereden, maar ik oen, heb vergeten om foto's te maken, ben nog niet helemaal gewend aan het blogje, zullen we maar zeggen, maar ik ga regelmatig boodschappen doen in Meddo, dus dat komt nog wel.

    Ik heb met sinterklaas een receptenkalender geklregen, waar dus elke dag een recept in staat. Vandaag stond er dus een worteltaartje op het programma. Ik had er eerst niet zo heel veel fiducie in, maar gek genoeg hij smaakte voortreffelijk, mag alleen de volgende keer iets meer kruiden toevoegen, ik heb hem helemaal in mijn eentje opgepeuzeld schandelijk hé? Omdat OZ niet zo gek is van mijn kookkunsten, hij noemt ze altijd lieflijk heksenbrouwsels, kan ik dus fijn experimenteren als hij onderweg is.





    Ook las ik vandaag, zoals elke dag, het blogje van tante Loe, die altijd hele mooie foto's van oa haar tuin op het blog zet en toen bedacht ik me hoe mooi de hortensias bloeien bij mijn moeder, zo mooi hebben ze nog nooit gebloeid en dacht dat wil ik graag even met jullie delen, vandaar.

    02-07-2014 om 21:35 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (5)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!