Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lang weekend Schwarzwald
    Reisverslag weekend Schwarzwald

    Dag 1 vrijdag 9 oktober:

    We zijn ditmaal om 8 uur vertrokken, omdat we nu niet zo ver hoefden als normaal naar Kirchberg. Het was droog en de zon kwam op. Tegen tien uur hebben we ontbeten in Königsforst. Rond 3 uur kwamen we via een mooie route aan in ons hotel "Hotel Resort Freudenstadt. Na het inchecken waren we totaal verbaasd over de ruimte van onze kamer. We hadden een kamer voor 3 personen besteld. Het was zo groot, dat ik kon walsen met mijn kleine scooty en de kledingruimte was zo groot als een kinderkamer in een éénsgezinshuis. Echt een superluxe kamer met alles erop en eraan, zelfs een bad hadden we tot onze beschikking, meestal blijft het bij douches.
    Omdat we een arrangement hadden kregen we koffie met gebak in de lounge. Om 6 uur ging het restaurant open en konden we elke dag genieten van een driegangendiner, waarbij je soep en salade van het buffet kon eten. Verder kon je elke dag kiezen uit drie menu's, een hoofdgerecht bestaande uit vlees, eentje met vis en eentje voor vegetariërs. en je eindigde met een toetje. Het eten smaakte goed, alleen was ik niet zo kapot van de aardappelpuree van zoete aardappels, maar verder hebben we alles met smaak gegeten. Helaas ging het met de drank niet altijd even vlotjes, omdat ze daar met 3 personen bedienden en ze niet snapte dat we liever leidingwater hadden dan uit de fles, (dit omdat mama en ik niet tegen de mineralen in fleswater kunnen). Maar later werd het beter en werd zelfs onze tafel gereserveerd, zodat ik er beter met mijn scooty bij kon.
    Het hotel ligt overigens aan een bosrand aan de rand van Freudenstadt, maar binnen loopbereik naar het centrum, maar wij gingen altijd met onze bus. je kreeg bij het arrangement ook nog een kaart waarbij je gratis met trein en bus in het Schwarzwald kon reizen.

    Dag 2 za 10 oktober:

    Om half 8 werd ik wakker, het was een beetje mistig, maar dat deerde ons niet. Na het ontbijt zijn we eerst naar een rommelmarkt geweest, waar ik een jas en een leuk uitgaanssetje heb gekocht en wat kleine dingetjes. Daarna even bij NKD geweest, die bezoeken we ook altijd in Oostenrijk en daar slagen we altijd, dus ik had hoge verwachtingen. Helaas dat viel wat tegen, de kleding was vrij donker en daar houden mama en ik niet zo van, dus daar waren we snel weg. Er was ook nog een KIK en daar zijn we wel geslaagd, leuke kerstspullen gekocht, beetje vroeg, maar dan heb je weer wat anders dan dat je hier hebt. Daar was ook net een eettentje geopend en daar hebben we even pauze gehouden, aardige mevrouw, die volgens ons daar helaas geen brood in heeft, gezien het tijdstip en de weinige bezoekers die daar liepen. Zo wie zo was er weinig volk op de been, het hele weekend, alleen zondags, maar daar kom ik later op terug.
    Daarna hebben we een mooie route gereden. We hebben oa de grootse koekoeksklok gezien, er waren er 2, de originele, dus de 1e en de grootste, die was inderdaad een stuk groter, maar de 1e vonden we het mooist, die was echt authentiek zoals we een koekoeksklok kennen. We wilden ook naar de grootste waterval van Schwarzwald in Triberg, maar daar konden we met de auto niet komen en voor scooty was het veel te steil.
    De route was heel afwisselend, de heenweg was zoals we ons Schwarzwald herinneren met veel bomen, daar komt immers ook de naam vandaan. Maar ik had veel dennen verwacht, maar er waren ook veel loofbomen en omdat daar de herfst al in volle gang was, was het een scala aan kleuren echt supermooi om te zien, ik heb al die dagen enorm genoten van die kleuren. Hier in de Achterhoek is het nog lang niet zo volop aanwezig. Het 2e deel bestond uit glooiende wei- en akkerlanden waardoor je enorm ver weg kon kijken. Sinds ik geholpen ben aan mijn rechteroog is dat echt een bijzonder iets, ik heb geen extra bril meer nodig om ver weg te kunnen kijken en daarom genoot ik denk ik dubbelop. Het grappige vond ik dat we alledrie andere interesses hadden, ik dus grotendeels de natuur, mama vond de kleine dorpjes en stadjes leuk, met heel veel vakhuizen en beschilderde muren en Gerard keek meer naar auto's, trekkers en aanverwante artikelen. Zo genoot ieder op zijn of haar eigen manier. Dit was weer een geslaagde dag.

    dag 3 zondag 11 oktober:

    Na het ontbijt zijn we naar Schramberg gegaan, daar hebben we eerst een klokken en automuseum bezocht, De klokken waren van het merk Junghans, die daar vervaardigd waren, ze maakten klokken, wekkers, wekkerradio's, horloges, maar ook autoklokken, ze maken overigens nog steeds horloges en klokken in Schramberg. De oudste was een wijzerplaat en de gewichten waren stenen die hingen aan een touw. Er waren echt hele mooie bij waaronder schilderijklokken. Ik denk dat jullie allemaal wel een Junghans wekker of klok hebben gehad, want er zaten vele herkenbare exemplaren tussen.

    De auto's liepen uiteen van wagens van in of net na de oorlog tot de 70ér jaren. Uiteraard veel auto's uit Duitsland, zoals VW, Opel en Mercedes, maar ook DKW, dat werd later auto Union en nu kennen we dat als Audi. Maar er waren ook amerikaanse merken etc.
    De apartste vond ik de auto's die op hout gestookt werden, die liepen dus niet op benzine, want dat was in en na de oorlog erg schaars en op de bon. Daarom hadden ze auto's omgebouwd, zodat ze met hout gestookt konden worden, er zat een gastank voorop en zo kon hij rijden.
    Wat ik ook erg leuk vond was de voorlopers van mijn scooty. Al in 1945 -1950 hadden ze al invalidewagens met een hulpmotor, dit omdat er vele soldaten gewond uit de oorlog waren gekomen.
    Het mooie van dit museum is dat ze ook taferelen uit die jaren lieten zien. bv een "tante emmaladen", een kapsalon, fietsenmaker, postkantoor, maar bv ook een keuken en wasruimte en speelgoed uit vervlogen tijden. Zodat het niet alleen een mannenmuseum is, maar ook voor dames en kinderen.

    Het 2e museum was een autoverzameling van iemand. Dat varieerde van de Duitse merken tot Rolls Royces, Caddilacs en captains. Er was ook nog een modelspoormuseum, maar daar zijn we niet geweest omdat we graag de stad in wilde, er was nl open zondag en een kunstmarkt. Daar hebben we ook nog een volksdansgroep of Trachtengruppe gezien. De klederdracht daar is weer heel anders dan in Oostenrijk, veel soberder en donkerder, maar dit was dan ook een vrij gelovige groep, ze hadden in elk geval dit jaar een prijs gewonnen voor hun kleding.
    Ook dit was weer een mooie vakantiedag.

    dag 4 maandag 12 oktober:

    Na het ontbijt hebben we de bus ingepakt en gingen rustig huiswaarts. Ook deze dag is een vakantiedag, dus hebben we niet meteen de autobaan gepakt om snel thuis te komen, nee we hebben eerst de Schwarzwaldhochstrasse gereden (B500) naar Baden Baden, Een route van 55 minuten door de heuvels van het Schwarzwald met vele mooie vergezichten en stralend mooi weer. Baden Baden is van oorsprong een mondain kuuroord en dat kon je nog zien aan de statige herenhuizen en villa's.
    Om de files te ontwijken hebben we een stukje Frankrijk gereden, daar hebben we oa een joekel van een Outlet gezien, het kon ook een woonwijk zijn als je niet beter wist. Dus we hebben vandaag 3 landen gezien, leuk hé?
    De lunch hebben we doorgebracht in Dollenberg, bij Wetzlar. tegen 5 uur waren we in Stadlohn, waar we een hapje gegeten hebben en tegen zessen waren we ook weer thuis.

    We kunnen weer terugkijken op een heerlijke vakantie en wij zeggen altijd als engelen op reis gaan lacht de hemel, daar was dit weer een goed voorbeeld van, we begonnen 's morgens met nevel, wat ook zijn charme had, maar in het middaguur brak de zon door en dat was helemaal super!

    Meer foto's kunnen jullie bekijken op 
    https://www.flickr.com/photos/127582512@N06/?








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    15-10-2015
    Ria Rose
    is goed hoor, zal het visitekaartje bewaren

    15-10-2015 om 20:38 geschreven door jacqueline


    verrassing
    Jacqueline, ik vraag je ter zijner tijd wel om het adres.

    15-10-2015 om 19:23 geschreven door Ria Rose


    dankje Riarose
    dank je RiaRose, het was ook echt super en dit is ook een hotel voor jou,de liften zijn goed, er werden oprijplaten neergelegd in de lounge, omdat daar trapjes waren, er werd een tafel voor ons gereserveerd, onmdat ik er dan makkelijker bij kon, echt een aanrader!

    15-10-2015 om 09:34 geschreven door jacqueline


    14-10-2015
    wat mooi
    Jacqueline wat een mooi reisverslag. En zoals Leonie ook al aangeeft kun je uit alles opmaken dat je ervan genoten hebt. En de ruimte in het hotel. We zijn wel anders gewend. En dan de ritten door Duitsland, dat is echt genieten. Ik ben een paar keer naar Bad Neuheim geweest. De reis er naar toe alleen al. Dus ik kan me heel goed voorstellen hoe jij dit alles ervaren hebt. Het is heel fijn dat ik weer eens iets van je heb mogen en kunnen lezen. Groetjes

    14-10-2015 om 21:56 geschreven door Ria Rose


    reactie vakantie Schwarzwald
    Hoi Leonie, leuk dat je gereageerd hebt en dat dit weer herinneringen bij jou opgeroepen heeft en nu kun je ook eens van mijn tripje genieten, meesta; is het andersom. groetjes jacqueline

    14-10-2015 om 21:37 geschreven door jacqueline


    Wat fijn!
    Wat een leuk verhaal, het spat er van af dat jullie zo genoten hebben. Vooral de musea, daar had ik wel bij willen zijn. M'n vaders eerste auto was een DKW, zo zie je, zo'n verhaal roept ook weer herinneringen op. Ik heb in elk geval meegenoten

    14-10-2015 om 21:32 geschreven door Leonie Schoppema




    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!