NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Morgen deel 2 van de Tourreeks: België - Holland
Inhoud blog
 • London 2012: olympische wegrit
 • Rob Goris
 • Tourreeks: Deel 4: De sprinters
 • Tourreeks: Deel 2: De outsiders
 • Tourreeks Deel 2: België - Nederland
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Wielergekte - Original
  Verslagen en commentaren uit het wielerwereldje
  28-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Van Petegem zwaait af op 11 september

  dinsdag 28 augustus 2007

   

   

  Peter Van Petegem zwaait af op 11 september

  Ik stop m'n loopbaan aan het einde van dit seizoen. Dat is wat Peter Van Petegem (QuickStep) afgelopen vrijdag te vertellen had op een persconferentie vlak na de tweede rit in de Eneco Tour. Naar eigen zeggen liep de Peet al een hele tijd rond met het idee een punt achter zijn carrière te zetten, een gesprek met teammanager Patrick Lefèvre enkele dagen terug hielp hem de knoop definitief door te hakken. Voor Van Petegem was het moeilijkste aan deze beslissing het feit al na één jaar te moeten stoppen bij QuickStep. Maar stoppen na een carrière van 16 jaar is niet vreemd, ik heb immers geen zin in het jaar teveel. 

  Wanneer bij Van Petegem gepeild wordt naar het mooiste moment uit zijn loopbaan pikt hij er zijn eerste Ronde van Vlaanderen, in '99, en zijn overwinning in Parijs-Roubaix, in 2003, uit. In datzelfde jaar won hij zeven dagen eerder voor de tweede keer Vlaanderens Mooiste en droeg hij de Wereldbekertrui. De Zwarte van Brakel vindt het jammer dat een wereldtitel op zijn palmares ontbreekt, maar is uiteraard meer dan tevreden met zijn zilveren en bronzen medaille, respectievelijk in '98 na Camenzind en in 2003 na Astarloza en Valverde. 

  Wat bij Van Petegem ook nog lang in het geheugen gegrift zal blijven zijn de slotkilometers van het WK 2005 in Madrid toen hij samen met Mario Aerts berewerk verrichtte om Tom Boonen naar de wereldtitel te loodsen.

  Als aan Van Petegem gevraagd wordt hoe we hem moeten herrinneren antwoordt hij het volgende: Als iemand met een moeilijk karakter die gedreven trainde en er stond als het moest.

  Na zijn afscheid vertrekt Van Petegem op reis en zal hij rustig bekijken wat hij gaat doen. Ik wil het liefst in de wielersport blijven. Het is 16 jaar lang mijn dada geweest dus kan ik dat maar beter verlengen. Jongeren op een lijn krijgen is altijd m'n beste kwaliteit gebleken in alle ploegen waarin ik gereden heb. Misschien moet ik iets in de richting van de jeugd zoeken. Hieraan wilde Patrick Lefèvre het volgende toevoegen: Zonder de onverkwikkelijke affaire met Het Laatste Nieuws (zie Zware beschuldigingen aan het adres van Lefèvre) was de geboorte van een continentale ploeg al een feit geweest. Van Petegem en Baguet zouden er de ideale roergangers van geweest zijn. Dat plan van een miljoen euro zit nu in de koelkast, maar zeg nooit nooit in het leven.

  De Grote Prijs Briek Schotte in het West-Vlaamse Desselgem op 11 september wordt de allerlaatste koers van Peter Van Petegem, ook zijn ploegmaat Serge Baguet zal daar een punt zetten achter zijn carrière.

   

  Steekkaart Peter Van Petegem

  Geboortedatum: 18 januari 1970                                                    

  Bijnamen: De Peet, De Zwarte van Brakel                            

  Ploegen:                                                                                                                                               

  1992: PDM

  1993: Lotto

  1994: Trident

  1995-1999: TVM

  2000: Farm Frites

  2001: Mercury en Collstrop

  2002-2004:Lotto

  2005-2006: Davitamon-Lotto

  2007: QuickStep-Innergetic

  Belangrijkste overwinningen:

  1994: Scheldeprijs

  1997: Omloop Het Volk

  1998: Omloop Het Volk, Kampioenschap van Vlaanderen

  1999: E3 Prijs, Driedaagse De Panne, Ronde van Vlaanderen

  2001: Kuurne-Brussel-Kuurne, GP Isbergues

  2002: Omloop Het Volk, Driedaagse De Panne

  2003: Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix

  Van Petegem won in totaal 38 koersen.

  Foto's:

   

  In 1999 won Van Petegem voor het eerst de Ronde van Vlaanderen

  Hij was opnieuw de beste in Vlaanderens Mooiste in 2003

  Een week later won hij Parijs-Roubaix

  Op vrijdag 24 augustus 2007 kondigde Van Petegem zijn afscheid aan

  (foto's: www.vrtnieuws.net)

  Momenteel rijdt Van Petegem rondt in de Eneco Tour

   

  GiGiVéLo

  28-08-2007 om 12:46 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballan wint nipt in Hamburg

  Vattenfall Cyclassics Hamburg

  zondag 19 augustus 2007

   

   

  Ballan wint nipt

  Amper na 12km wedstrijd was de vlucht van de dag al gevormd. Het ging om Luke Roberts (CSC), Gerben Löwik (Rabobank) en Floris Goesinnen (Skil-Shimano). Ze zouden met hun drieën op kop kunnen blijven tot 18,5km van de meet. Daarna moest het peloton nog over de Waseberg. Duits kampioen Fabian Wegmann (Gerolsteiner) sleurde aan de kop. Er ontstonden breuken in het peloton. Toch was er niet veel later een hergroepering. In volle finale gingen Simon Gerrans (AG2R) en Vladimir Gusev (Discovery Channel) er samen vandoor, maar ook zij werden ingehaald. De renners stevenden dus af op een massasprint. Zonder McEwen (Predictor-Lotto) en Tom Boonen (QuickStep) die uit de koers waren gestapt. Rabobank leidde alles in goede banen voor Oscar Freire totdat Alessandro Ballan (Lampre) het tempo de hoogte introk. Er onstond een kloof die niet meer gedicht zou worden. Wat begon als het aantrekken van de spurt voor ploegmaat Bennati resulteerde in een eigen zege. Ballan stak de armen al vrij vroeg de lucht in, waardoor Freire nog gevaarlijk dicht kwam. 

  U merkt het, het was een weinig spectaculaire editie op sportief vlak, wel waren er heel wat valpartijen. Het begon al vroeg in de race. Eén van de eerste slachtoffers was Gorka Verdgo (Euskaltel) die een sleutelbeen brak. In de slotfase viel ook Tom Boonen (QuickStep) letterlijk weg. Hij bezeerde zijn linkerelleboog en rechterknie, maar de schade bleef beperkt. Boonen stapte wel uit de wedstrijd. En ook in de laatste 2 kilometer, in volle voorbereiding voor de massasprint, smakten nog drie renners tegen het asfalt. Onder hen Claudio Corioni (Lampre).

   

  Ballan mag juichen in Hamburg

  (foto: www.vrtnieuws.net)

   

  Top 10

   
  01.A.Ballan 229km in 5h21'05"
  02.O.Freire z.t.
  03.G.Ciolek  
  04.D.Napolitano  
  05.E.Zabel  
  06.D.Rebellin  
  07.P.Bettini  
  08.G.Van Avermaet  
  09.P.Wrolich  
  10.O.Pollack  

   

   

  GiGiVéLo

  19-08-2007 om 19:59 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK tijdrijden

  BK Tijdrijden

  donderdag 16 augustus

   

   

  Leif Hoste volgt zichzelf op

  Gisteren vond in het Oost-Vlaamse Maldegem het Belgisch kampioenschap tijdrijden plaats. De profs moesten twee ronden van 22,5km afleggen. Er stond slechts 16 man aan de start. Ze begonnen eraan omstreeks kwart over vijf. Topfavoriet voor de titel was thuisrijder Leif Hoste (Predictor-Lotto) die zichzelf kon opvolgen als titelhouder. 

  Het weer was gisteren zeer wisselvallig en er viel ook regen uit de lucht. Toch kon dit Hoste niet tegenhouden om voluit te gaan. Halfweg koers had hij al een mooie voorsprong bijeen gereden. Jurgen Van den Broeck (Predictor-Lotto) volgde op 49" en Philippe Gilbert (La Française des Jeux) volgde op iets meer dan een minuut. Gilbert was maar één minuut vroeger dan Hoste gestart en was dus ingelopen. Ook Hostes ploegmaat Dominique Cornu zou datzelfde lot moeten ondergaan. 

  Aan Hoste was duidelijk niets te toen, hij was gewoon de sterkste. Na 2001 en 2006 is het al zijn derde driekleur in het tijdrijden. Gilbert, die op het laatste stuk nog uit de bocht ging, werd knap en eerder onverwacht tweede op 1'35" en Jurgen Van den Broeck behaalde het brons op 1'53" van Hoste. Sébastien Rosseler (QuickStep) viel net naast het podium met een achterstand van 2'09". Dominique Cornu (Predictor-Lotto) bezette de vijfde plaats op 2'14". Bert Roesems (Predictor-Lotto), die het BK won in 2004, werd pas achtste.

   

  Het podium (v.l.n.r.): Gilbert wint het zilver, Hoste het goud en Van den Broeck het brons

  (bron:www.vrtnieuws.net)

   

  Uitslag

   
  01.L.Hoste 45km in 57'10"
  02.P.Gilbert op 1'35"
  03.J.Van den Broeck 1'53"
  04.S.Rosseler 2'09"
  05.D.Cornu 2'14"
  06.B.Vanheule 2'29"
  07.O.Kaisen 2'32"
  08.B.Roesems 2'34"
  09.A.Capelle 2'38"
  10.M.Streel 3'05"
  11.D.Devenyns 3'09"
  12.S.De Neef 4'01"
  13.R.Peeters 4'12"
  14.K.Barbé 6'03"
  15.S.Wijnands 6'28"
  16.S.Schets 8'26"

   

  GiGiVéLo

  16-08-2007 om 08:43 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discovery en Bruyneel houden het voor bekeken

  dinsdag 14 augustus 2007

   

   

  Discovery en Bruyneel houden het voor bekeken

  Discovery Channel stopt na dit seizoen met sponsoring. Aangezien er geen vervanging werd gevonden, is men genoodzaakt het team op te doeken. Op de vraag hoe het komt dat een topploeg als Discovery geen nieuwe sponsor vindt, gaf ploegmanager Johan Bruyneel volgend antwoord: De huidige situatie in het wielrennen was telkens de spelbreker. De instabiliteit speelt ons parten. Dan bedoel ik niet alleen de dopingverhalen, maar ook de wankele structuren (Pro Tour, ruzie ASO en UCI). Dit hield mogelijke investeerders van het kaliber dat wij zoeken tegen. Dit collectieve onstlag betekent dat niet alleen renners op straat zullen staan, maar bijvoorbeeld ook verzorgers en mecaniciens. Bruyneel liet weten dat hij die mensen zal aanprijzen bij andere ploegen. De Belg had ook nog ander nieuws te melden. Ook hij trekt zich terug. Na zeven keer de Tour te hebben gewonnen met Lance Armstrong (1999-2005) wilde hij nog één keer La Grande Boucle winnen met één van zijn renners. Dit jaar lukte dat dus met Alberto Contador. Dit wil echter niet zeggen dat Bruyneel op zijn lauweren gaat rusten, hij is bezig een boek te schrijven en wil jongeren opleiden in de VS.

  Dit zijn enkele reacties op het nieuws (bron: www.vrtnieuws.net):

  • Stijn Devolder: Dit is geen verrassing, maar leuk is anders. Dit is een ramp voor de sport. Ik denk vooral aan de mensen die op straat komen te staan en geen nieuw werk zullen vinden zoals mecaniciens en verzorgers. Er liggen zestig werknemrs buiten, dat is een fabriek die sluit. Aan mijn vierjarig verblijf bij deze ploeg heb ik schitterende herinneringen. Ik sta al ver in de onderhandelingen. De kans is groot dat het een Belgisch team wordt.

  • Alberto Contador: Dit is een verrassing voor mij. Ik wil er pas later commentaar bij geven.

  • Dirk Demol (ploegleider): Tijdens de Tour had Johan me verteld dat hij voor zichzelf een andere rol zag weggelegd, zoiets als Patrick Lefèvre bij QuickStep. Ik zou een rang opschuiven en de sportieve lijnen uitzetten. Het zegt wel veel over het wielrennen als een ploeg die alles wint geen nieuwe sponsor kan vinden. Maar ook al zitten we nu in een donkere tunnel, onze sport heeft wel degelijk een toekomst. Geef ons nog een jaar of twee.

  GiGiVéLo

  16-08-2007 om 08:43 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Kashechkin betrapt op bloeddoping

  donderdag 9 augustus 2007

   

   

  Nu ook Kashechkin betrapt op bloeddoping

  - Gisteren raakte bekend dat Andrei Kashechkin (Astana) op 1 augustus betrapt werd op het gebruik van bloeddoping. Tijdens een verblijf in Turkije kreeg de Kazach onverwacht het bezoek van dopingcontroleurs die een bloedstaal wilden afnemen. Uit dat staal bleek dat Kashechkin een homologe bloedtransfusie had ondergaan, wat betekent dat hij bloed van een donor met dezelfde resusfactor en bloedgroep kreeg ingespoten. Astana schorste de renner in afwachting van het resultaat van de tegenexpertise. Als die ook positief is, wat meer dan waarschijnlijk het geval zal zijn, volgt het ontslag van Kashechkin. Dat zal dan al de vierde renner van Astana zijn dat door het team onslagen wordt dit seizoen. De eerste was Matthias Kessler. Op de vooravond van de Waalse Pijl moest hij een urinestaal afgeven waaruit nadien bleek dat het een teveel aan testosteron bevatte. Later werd ook Eddy Mazzoleni de laan uitgestuurd vanwege zijn betrokkenheid in de Oil-for-Drug-affaire. De derde in het rijtje is Alexander Vinokourov die tijdens de Tour twee keer betrapt werd op bloeddoping. Astana laat weten dat de positieve test van Kashechkin de geloofwaardigheid van het team op de helling zet, maar dat het een stimulans is om de draconishe maatregelen verder te zetten.

  - Het wereldantidopingagentschap (WADA) heeft een onderzoek geopend naar Alberto Contador (Discovery Channel). De Duitse dopingjager Werner Franke diende een dossier in waarin verboden producten vermeld staan die Contador zou hebben gebruikt en andere zaken die hem zouden linken aan Fuentes. Vorig jaar mocht Contador niet starten in de Tour omdat zijn naam vermeld stond op de klantenlijst van dopingdokter Eufemiano Fuentes, later pleitte de UCI hem vrij. Zijn naam zou enkele opgedoken zijn omdat Fuentes wel eens trainingsschema's opstelde voor hem. Contador is de beschuldigingen aan zijn adres meer dan beu en zal morgen in Madrid een communiqué voorlezen. De aanwezige journalisten mogen wel geen vragen stellen aangezien het geen persconferentie is. De organisatie van de Cyclassics Hamburg liet weten dat het Contador niet aan de start wil omdat ze geen deelnemers willen die op de klantenlijst van Fuentes stonden. Dit is echter geen streep door de rekening van de Tourwinnaar, want zijn deelname was toch niet zeker.

  - Voormalig zeilcoach Henri van der Aat zal bij Rabobank voorlopig de taken van ex-manager Theo De Rooij op zich nemen. Die nam enkele dagen terug ontslag in de nasleep van de heisa rond Michael Rasmussen. Van der Aat was al coördinator bij Rabobank. Hij hoopt rust en stabiliteit te scheppen. Ondertussen probeert men de zaak rond Rasmussen helemaal uit te klaren. De Deen zelf blijft niet bij de pakken zitten en kwam maandag aan de start van het criterium van Charlottenlund. In zijn thuisland blijken velen nog achter hem te staan. Rasmussen kwam aan de start in een trui zonder publiciteit, aangezien hij nog geen ploeg heeft, maar de kleur was wel opvallend. Het was namelijk een gele trui. Nu reed hij dus rond zonder team, maar naar eigen zeggen zou dat binnenkort wel eens kunnen veranderen. Benieuwd welke ploeg bereid is hem in dienst te nemen. De afgelopen dagen deed het gerucht de ronde dat Rasmussen in 2002, toen hij voor CSC reed, abnormale bloedwaarden had laten optekenen. De ploeg ontkent dat er sprake was van dopinggebruik en zegt dat ze Rasmussen enkel uit de ploeg wilden omdat hij een eenzaat was. 

   

  GiGiVéLo

  09-08-2007 om 11:01 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per maand
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 07-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 01-2007
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 03-2000
 • 02-2000

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!