NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Morgen deel 2 van de Tourreeks: België - Holland
Inhoud blog
 • London 2012: olympische wegrit
 • Rob Goris
 • Tourreeks: Deel 4: De sprinters
 • Tourreeks: Deel 2: De outsiders
 • Tourreeks Deel 2: België - Nederland
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Wielergekte - Original
  Verslagen en commentaren uit het wielerwereldje
  31-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierde voor Boonen

  E3-prijs Vlaanderen

  zaterdag 31 maart 2007

   

  Vierde op rij voor Boonen

  Behalve enkele aanvalspogingen viel er heel weinig te beleven tot op iets meer dan 70 km van de aankomst in Harelbeke. Op de Boigneberg was het Marcel Sieberg (Milram) die in het offensief trad. Niemand reageerde, maar beetje bij beetje verloor de Duitser zijn voorsprong. 

  Op de Stationsberg opende Stijn Devolder (Discovery Channel) de debatten. Enkel Gilbert (La Française des Jeux) en Quinziato (Liquigas) volgden. Na de beklimming van de Taaienberg kregen ze het gezelschap van Boonen (QuickStep) en Burghardt (T-Mobile). Vanuit een achtervolgende groep besloot Cancellara (CSC) zijn tijdrijderscapaciteiten ten toon te spreiden en reed tot bij de koplopers. Even later kreeg ook zijn ploegmaat O'Grady dat idee. Zonder hulp bleek hij de kloof niet te kunnen overbruggen, waardoor Cancellara zich even liet uitzakken om zijn ploegmaat hulp te bieden. 

  Na de Paterberg werd de kopgroep noch vervoegd door Paolo Bettini (QuickStep) en Oscar Freire (Rabobank). Op de Côte de Trieu besloot Bettini een versnelling te plaatsen, maar hij kende jammer genoeg technische problemen. Boonen, Burghardt, Cancellara en Quinziato reden met z'n vieren de finale in.

  In de laatste kilometer waren er schamele demarrages van Quinziato en Burghardt, maar een spurt kon niet ontlopen worden. Ondanks krampen in de finale, was Boonen toch de sterkste. Een verrassende Cancellara werd tweede.

   

  Boonen was de sterkste

  Het podium: Cancellara (l), Boonen (m) en Burghardt (r)

  (bron: www.vrtnieuws.net)

  Top 10  
  01.T.Boonen

  198 km in 4h53'17"

  02.F.Cancellara

  z.t.

  03.M.Burghardt  
  04.M.Quinziato  
  05.A.Johansen

  op       42"

  06.R.Sentjens

  46"

  07.P.Gilbert  
  08.B.Cooke  
  09.S.O'Grady  
  10.A.Ballan  

    GiGiVéLo

  31-03-2007 om 20:48 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freire spurt het snelst

  Milaan - Sanremo

  zaterdag 24 maart 2007

   

   

  Freire spurt het snelst

  Na de start in Milaan vloog het peloton er dadelijk in. Het eerste wedstrijduur werd afgelegd aan meer dan 46km/h. Er waren heel wat ontsnappingspogingen, waaronder ook één van Petacchi (Milram). Hij sloot zich aan bij een 16-koppige groep. Maar de enige demarrage die positief uitdraaide was die van deze zes: De Kort (Astana), Traficante (Team LPR), Sella (Panaria), Hernandez (Euskaltel), Brutt (Tinkoff) en Kunitski (Aqua e Sapone). Zij konden een geruststellende voorsprong bij elkaar fietsen.

  De eersten die moesten afhaken waren de onbekende Italiaan Traficante en de Nederlander De Kort. Op ongeveer 50 km van Sanremo begon de zone met de fameuze Capi. Dit was er voor Sella te veel aan en ook hij kon vooraan niet aanklampen. In de afdaling van de Capo Berta werd een val in het peloton gesignaleerd. Het zwaartse slachtoffer was David Kopp (Gerolsteiner). De Duitser moest worden afgevoerd. 

  Vlak voor de beklimming van de Cipressa  kwam er een einde aan de vlucht van Hernandez, Brutt en Kunitski. Bettini, die deze wedstrijd met een gebroken rib reed, bevond zich bij aanvang van de Capo Berta helemaal achterin. Maar geen paniek,want er volgde een indrukwekkend inhaalsmanoeuvre. Blijkbaar had de wereldkampioen enkel pech gehad. De eerste demarrage was er één van Voeckler (Bouygues Télécom), op de voet gevolgd door Quinziato (Liquigas). Hun voorsprong raakte echter niet uitgebouwd en dus werden ze al snel weer bijgehaald door de anderen. Toen was het de beurt aan Pelizotti (Liquigas), Moletta (Gerolsteiner) en Popovitsj (Discovery Channel). Zij slaagden er wel in een kloof te slaan. In de afdaling sloeg voor Moletta (Gerolsteiner) het noodlot toe. Hij vloog uit de bocht en brak zijn rechterdijbeen. Alweer pech voor Gerolsteiner.

  Op de Poggio werd het leidersduo gegrepen. Popovitsj liet dit niet aan zijn hart komen en plaatste al snel weer een demarrage. Ditmaal kreeg hij het gezelschap van Philippe Gilbert (La Française des Jeux) en Ricardo Ricco (Saunier Duval). Even later moest Popovitsj afhaken waardoor Ricco en onze landgenoot Gilbert alleen in het offensief reden. Had de streep anderhalve kilometer dichter gelegen, hadden we mogelijk een Belgische overwinnaar gehad, maar het mocht niet baten.

  Een sprint zou beslissen over winst en verlies in La Primavera. Milram zette een pracht van een treintje op voor speerpunt Petacchi. Het was ouwe rot in het vak Erik Zabel die de laatste man was. Alles liep perfect volgens plan, Petacchi moest het werk enkel afmaken... En daar schuilde net het probleem: de Italiaan kwam kracht tekort. Freire (Rabobank) daarentegen ontbolsterde al zijn krachten en won voor de tweede maal Milaan-Sanremo. Davis (Discovery Channel) finishte nipt tweede voor Tom Boonen (QuickStep). 

   

  Ricco en Gilbert in de aanval

  Freire bundelt al zijn krachten

  Het podium: Davis (l), Freire (m), Boonen (r)

  (bron: www.vrtnieuws.net)

  Top 10
  01.O.Freire

  249 km in 6h43'59"

  02.A.Davis

  z.t.

  03.T.Boonen
  04.R.McEwen
  05.S.O'Grady
  06.E.Zabel
  07.G.Balducci
  08.A.Petacchi
  09.V.Reynes
  10.R.Hunter

  GiGiVéLo

  24-03-2007 om 20:17 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne-Brussel-Kuurne

  Kuurne-Brussel-Kuurne

  zondag 4 mei 2007

   

  Boonen spurt naar winst

  Traditiegetrouw staat de dag na de Omloop Het Volk, Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma. 3 renners zetten de onstnapping van de dag op: Devolder (Discovery Channel), Pronk (Unibet) en Siedler (Milram). Op de Kruisberg rukten 4 mannen zich weg uit het peloton: Staf Scheirlinckx (Cofidis), Maes (Chocolade Jacques), Rosseler (QuickStep) en O'Grady (CSC). Deze laatste twee lieten zich ook gisteren al opmerken. 

  Na de Oude Kwaremont volgde er veel tumult in de achterste gelederen. Vooral Hoste (Predictor-Lotto) wilde werk maken van de achtervolging, maar aangezien hij niet echt steun kreeg, moest hij zijn poging staken. Ondertussen smeltten groep 1 en 2 samen. Enkele kilometers verder kregen de zeven het gezelschap van Van Hecke (Predictor-Lotto) en Vandenbergh (Unibet). 

  In de achtergrond kozen enkele renners het hazenpad, waaronder ook Niko Eeckhout (Chocolade Jacques). Hij reed een tijdje solo, maar de jury riep hem een halt toe, naar verluid zou Eeckhout aan de neutrale wagen gehangen hebben. De Belgisch kampioen zegt echter enkel een blikje cola te hebben aanvaard. De vraag is nu of hij terecht uit koers werd gezet?

  Bij het begin van de eerste van twee plaatselijke ronden, waren de negen nog steeds samen, hoewel er al enkele demarrages waren geweest. Van Hecke en Pronk slaagden er uiteindelijk toch in de anderen te verschalken. Het peloton werd aangevoerd door QuickStep, die alles op alles zette om Boonen naar de zege te loodsen. Op 2km was het kopduo eraan voor de moeite en dankzij Gert Steegmans, zat Boonen in een zetel en maakte hij het teamwerk perfect af.

   

   

   

  Top 10  
  01.T.Boonen

  193km in 4h29'50" 

  02.M.Sieberg

  z.t.

  03.I.Keisse  
  04.Sé.Chavanel  
  05.G.Steegmans  
  06.K.Van Hummel  
  07.T.Vaitkus  
  08.F.Amorison  
  09.T.Farrar  
  10.G.Lequatre  

  GiGiVéLo

  04-03-2007 om 20:01 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop Het Volk

  Omloop Het Volk

  zaterdag 3 maart 2007

   

   

  Winst voor Pozzato

  Deze middag omstreeks 11h30 ging op het Gentse Sint-Pietersplein de eerste Belgische wielerwedstrijd van het jaar van start: de 62ste editie van de Omloop Het Volk. Er werd uitgekeken naar de prestaties van Gilbert (La française des Jeux), Nick Nuyens (Cofidis), Leif Hoste (Predictor-Lotto) en natuurlijk Tom Boonen (QuickStep).

  Op de Oude Kwaremont kozen acht renners het hazenpad: Van Summeren (Predictor-Lotto), Quinziato (Liquigas), Bernucci (T-Mobile), Hunt (Unibet), de duo's Rosseler en Steegmans (QuickStep) en Minard en Lequatre (Cofidis). 90km voor het einde zetten Wesemann (Team Wiesenhof) en Casper (Unibet) de achtervolging in. Hoewel de kloof iets minder dan een minuut bedroeg, kregen ze de anderen nooit in het vizier. 

  44km voor de aankomst volgde de samensmelting, Lequatre beet nog even door, maar werd al snel ingehaald. Daarna deed de Nederlander Bas Gilling (Team Wiesenhof) een poging. Nadat hij even het gezelschap van Roesems (Predictor-Lotto) had gekregen, werd hij ingelopen door onder andere Nuyens, Gilbert, Boonen, Gardeyn (Unibet), Sentjens (Predictor - Lotto), O'Grady (CSC), Pozzato (Liquigas) Flecha (Rabobank) en Cooke (Unibet). Deze groep reed tot bij Roesems en dat was het teken voor O'Grady en Flecha om er vandoor te gaan. Boonen, Pozzato, Nuyens en Cooke sloten even later aan. In de spurt was Pozzato, vorig jaar nog ploegmaat van Tom Boonen en winnaar van Milaan-San Remo, de sterkste.

   

  Top 10

   

  01.F.Pozzato

  200km in 4h59'04"

  02.J.A.Flecha

  op          2"

  03.T.Boonen

  z.t.

  04.N.Nuyens  
  05.S.O'Grady  
  06.B.Cooke  
  07.G.Gardeyn  
  08.S.Van Dijk  
  09.R.McEwen  
  10.S.De Jongh  

  GiGiVéLo

  03-03-2007 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per maand
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 07-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 01-2007
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 03-2000
 • 02-2000

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!