NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Morgen deel 2 van de Tourreeks: België - Holland
Inhoud blog
 • London 2012: olympische wegrit
 • Rob Goris
 • Tourreeks: Deel 4: De sprinters
 • Tourreeks: Deel 2: De outsiders
 • Tourreeks Deel 2: België - Nederland
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Wielergekte - Original
  Verslagen en commentaren uit het wielerwereldje
  30-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vattenfall Cyclassics

  Vattenfall Cyclassics

  zondag 30 juli 2006

   

   

  Nipte zege voor Freire

  Vandaag vond in het Duitse Hamburg de Vattenfall Cyclassics plaats, tot vorig jaar bekend onder de naam HEW Cyclassics. Het was een zeer onrustige beginfase tot 3 renners wegraakten: Andriotto (Liquigas), Bodrogi (Crédit Agricole) en Sweet (Team Wiesenhof). Hun maximale voorsprong bedroeg 13 minuten. Andriotto werd aangereden door een motor en moest worden afgevoerd. Aan de vlucht van Bodrogi en Sweet kwam op 60km van de streep een einde.

  Net voor de voorlaatste beklimming van de Waseberg demarreerde Phillippe Gilbert (La Française des Jeux). Hij kreeg het gezelschap van Wegmann (Gerolsteiner). Ook zij bleven echter niet voorop. Ballan (Lampre) voerde het peloton aan toen dat voor de laatste keer over de Waseberg moest. In zijn zog volgde een select groepje, maar even later volgde de hergroepering met een uitgedund peloton.

  Ze waren op weg naar een spurt. Die werd nipt gewonnen door Oscar Freire (Rabobank) voor Erik Zabel (Milram) en Filippo Pozzato (QuickStep). Zijn ploegmaat Nuyens finishte als vierde.

   

    

   

   

  (bron: www.vrtnieuws.net)

  Top 10  
  01.O.Freire

  243,2km in 5h30'02"

  02.E.Zabel

  z.t.

  03.F.Pozzato  
  04.N.Nuyens  
  05.G.Ciolek  
  06.G.Rast  
  07.S.Dumoulin  
  08.G.Figueras  
  09.D.Napolitano  
  10.M.Mori  

   

  GiGiVéLo

  30-07-2006 om 20:05 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doping in de Tour

  donderdag 27 juli 2006

   

   

  Doping in de Tour

  In de aanloop naar de Tour de France brak de zaak Fuentes los. Toppers als Ullrich, Basso en Mancebo werden door hun team geschorst en mochten niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Door het uitbarsten van dit schandaal kreeg het wielrennen opnieuw een zware opdoffer, maar toch werd met nieuwe moed aan de 93ste Tour begonnen. Tijdens die drie weken kwam vaak de reactie dat men terug een menselijke koers zag. Tot de 17de etappe, toen Landis (Phonak) herrees na zijn inzinking van de dag voordien naar La Toussuire. Over dit exploot zou nog lang nagekaart worden en het zou een plaats in de geschiedenisboeken verwerven.

  En dat zal het ook.

  Gisteren was in de pers te lezen en te horen dat een renner was betrapt op doping na één van de Touretappes. Na welke rit en om wie het precies ging, wilden de officiële instanties nog niet kwijt. Men wiilde wachten tot de tegenexpertise ook positief bleek of de renner in kwestie deze weigerde. Vandaag lekte uit dat de dopingzondaar iemand was uit de top 10 van de Tour en het geen Spanjaard of Fransman was. Dan bleven er nog exact vijf over.

  Een ander nieuwtje dat deze morgen vernomen werd, was dat Landis gistern niet aan de start was gekomen van een Nederlands criterium. En deze morgen daagde hij niet op in Denemarken waar hij ook zou deelnemen aan een wedstrijd. Teammanager John Lelangue, die samen met Landis vertrokken was, kon niet bereikt worden. Wanneer men bij de ploegmaats ging horen, zegden die dat Landis problemen had aan zijn heup en naar de arts was. Door dit alles begonnen de vermoedens al te rijzen.

  En in de namiddag kwam dan het bericht van Phonak dat het inderdaad om Landis ging. Na de etappe naar Morzine waar hij zijn memorabele prestatie neerzette, stelde men te veel testosteron vast in zijn bloed. Landis is door zijn ploeg op non-actief gezet. De Amerikaan heeft al toegezegd voor een tegenexpertise.

  Het is nu afwachten wat de uitslag zal zijn. Over een tiental dagen weten we het. Als het staal opnieuw positief is, zal men naar alle waarschijnlijkheid Landis' Tourzege afnemen. Hoe dan ook het is alweer een echte mokerslag voor het wielrennen.

   

  GiGiVéLo

  27-07-2006 om 20:35 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 20

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Paradetocht naar Parijs

  De laatste opdracht voor het Tourpeloton was een etappe tussen Sceaux-Antony en Parijs. Bij de start ontving afscheidnemend Tourbaas Jean-Marie Leblanc een gele trui met de handtekeningen op van alle renners die deze Ronde van Frankrijk uitreden. Traditioneel is deze rit de gelegenheid voor de fotografen op de motor om kiekjes te nemen van de truiwinnaars. De Tourwinnaar, Landis (Phonak) in dit geval, dronk samen met de ploeg een glaasje champagne. Enkele renners maakten van deze rit gebruik om even te spotten met de collega's. Echte koers viel er nooit te bespeuren. Het enige noemenswaardige dat gebeurde was dat Rasmussen (Rabobank) nog wat bergpunten sprokkelde en McEwen (Davitamon-Lotto) 2de eindigde na zijn ploegmaat Vansevenant in een tussenspurt. Vansevenant zal deze Tour afsluiten als rode lantaarn, de laatste in het algemeen klassement.

  Op 56km van het einde reed het peloton de Champs-Elysées op. Het was niet Phonak dat als eerste over de aankomst schreed, maar Ekimov (Discovery Channel). Hij wilde zo afscheid nemen van het publiek, want dit was zijn laatste Tour. Na dit seizoen houdt hij op met koersen. En dan begon de strijd. De eerste aanvaller van de dag was een Fransman, Bénéteau (Bouygues Télécom), ver droeg zijn vlucht echter niet. Er volgden nog enkele pogingen. Het was een groepje van 15 dat uiteindelijk een degelijke voorsprong kreeg. In die groep zat onze landgenoot Philippe Gilbert (La Française des Jeux). Ook Vansummeren (Davitamon-Lotto) was mee, maar die mocht niet meewerken doordat hij McEwen in zijn ploeg heeft. In deze vlucht zaten onder andere Popovych (Discovery Channel), Millar (Saunier Duval) en Voigt (CSC). Maar in de achtergrond raasde Cofidis vooruit. Op 2 ronden van het einde was iedereen gegrepen. In de laatste kilometer zat Hincapie (Discovery Channel) voorop, zo was de spurt een beetje ontregeld. Het was Hushovd (Crédit Agricole) die de sterkste bleek van het peloton. McEwen werd tweede en O'Grady (CSC), ook een Australiër, derde.

  Landis verloor nog 2" op Pereiro (Caisse d'Epargne-Illes Balears) door een breukje in het peloton. Het verschil tussen Landis en Klöden (T-Mobile), 1'29", is het kleinste verschil ooit tussen de nummers 1 en 3.

   

  Cunego, Landis, Rasmussen en McEwen

   

  Landis drinkt een glaasje champagne

  Het peloton op de Champs-Elysées

  Hushovd wint zijn tweede etappe in deze Tour

  Landis op het podium

  De nummers 1,2 en 3

  De winnaars van de truien

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.T.Hushovd

  154,5km in 3h56'52"

  01.F.Landis

  in 89h39'30"

  02.R.McEwen

  z.t.

  02.O.Pereiro

  op 57"

  03.S.O'Grady   03.A.Klöden 

  1'29"

  04.E.Zabel   04.C.Sastre

  3'13"

  05.L.Paolini   05.C.Evans

  5'08"

  06.S.Dumoulin   06.D.Menchov

  7'06"

  07.B.Eisel   07.C.Dessel

  8'41"

  08.A.Geslin   08.C.Moreau

  9'37"

  09.A.Ballan   09.H.Zubeldia

  12'05"

  10.P.Wrolich   10.M.Rogers

  15'07"

   

  Puntenklassement   Bergklassement   Beste jongere  
  R.McEwen

  288ptn

  M.Rasmussen

  166ptn

  D.Cunego

  in 89h58'49"

  E.Zabel

  199ptn

  F.Landis

  131ptn

  M.Fothen

  op          38"

  T.Hushovd

  195ptn

  D.De La Fuente

  113ptn

  M.Sprick

  1h29'12"

   

  Beste ploeg   Superstrijdlust
  T-Mobile

  in 269h08'46"

  D.De La Fuente
  Team CSC

  op        17'04"

   
  Rabobank

  23'26"

   

   

  GiGiVéLo

  24-07-2006 om 08:20 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 19

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Pereiro verliest de gele trui

  De negentiende etappe was een individuele tijdrit van 57km tussen Le Creusot en Montceau-les-Mines. Alle aandacht ging naar Pereiro (Caisse d'Epargne), Sastre (CSC) en Landis (Phonak), respectievelijk 1ste, 2de en 3de in het klassement. En wat kon Klöden (T-Mobile) nog? Was het podium nog mogelijk voor de Duitser? Rond kwart over vijf zouden alle antwoorden bekend zijn.

  Er waren onderweg drie tussenpunten. Na 16,5km, 34,5km en 51,5km. Bij het eerste tussenpunt was Pereiro slechts 10" trager dan Landis en behield op dat moment de gele trui met 20". Het was al snel duidelijk dat Sastre slecht bezig was en Klöden misschien wel het podium zou halen.

  Na 34,5km was het nagenoeg zeker  dat Pereiro zijn gele trui zou moeten afstaan aan Landis. Hij had een achterstand van bijna een minuut. Klöden bleef een sterke tijdrit rijden en verstevigde zijn voorsprong op Sastre.

  In de laatste kilometer haalde Klöden Evans (Davitamon-Lotto) in. Die had tijdens de tijdrit pech gehad: na 9km had hij namelijk een lekke band. Klöden eindigde 2de in de etappe na zijn ploegmaat Honchar.

  Pereiro staat nu op 59" van Landis in het algemeen klassement. Cunego (Lampre) mag morgen ook op het podium op de Champs-Elysées. Hij kon de witte trui voor de beste jongere behouden. Hij bleef Fothen (Gerolsteiner) voor met 31". De Italiaan reed een knappe tijdrit, hij eindigde als tiende.

   

  Honchar wint de tijdrit

   

  Klöden staat op 3

   

  Pereiro verliest zijn gele trui

   

  Landis herovert het geel

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.S.Honchar

  57km in 1h 07'45"

  01.F.Landis

  in 85h42'30"

  02.A.Klöden

  op          41"

  02.O.Pereiro

  op 59"

  03.F.Landis

  1'11"

  03.A.Klöden 

  1'29"

  04.O.Pereiro

  2'40"

  04.C.Sastre

  3'13"

  05.S.Lang

  3'18"

  05.C.Evans

  5'08"

  06.D.Zabriskie

  3'35"

  06.D.Menchov

  7'06"

  07.V.Ekimov

  3'41"

  07.C.Dessel

  8'41"

  08.C.Evans

  z.t.

  08.C.Moreau

  9'37"

  09.B.Grabsch

  3'43"

  09.H.Zubeldia

  12'05"

  10.D.Cunego

  3'44"

  10.M.Rogers

  15'07"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: M.Rasmussen

  trui beste jongere: D.Cunego

   

  GiGiVéLo

  22-07-2006 om 19:29 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 18

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

  Zege voor QuickStep

  In deze 18de etappe van Morzine naar Mâcon (197km) ontsnapten 15 renners uit het peloton: Pineau (Bouygues Télécom), Quinziato (Liquigas), Vaugrenard (La Française des Jeux), Moreni (Cofidis), Isasi (Euskaltel), Hinault (Crédit Agricole), Tossato (QuickStep), Flecha (Rabobank),Calzati (AG2R), Sinkewitz (T-Mobile), Zabriskie (CSC), Martinez (Discovery Channel), Leipheimer en Scholz (Gerolsteiner). Onze landgenoot Aerts (Davitamon-Lotto) was de 15de man. Deze groep zou een comfortabele voorsprong krijgen van rond de 8'.

  In het peloton nam Saunier Duval de leiding. Omdat die nogal in het zog van de motors reden, maande McEwen (Davitamon-Lotto) de motards aan om meer afstand te houden. Hij vond dat het geen dernykoers mocht worden. Tijdens de etappe stapte Oscar Freire (Rabobank) uit de Tour met griepverschijnselen. Door deze opgave is McEwen mathematisch zeker van de groene trui.

  Op 50km van de streep brak vooraan de wedstrijd open door een aanval van Calzati die echter snel werd tenietgedaan. Daarna vertrokkken Leipheimer en Isasi. Hun medevluchters zouden hen pas terugzien op 20km van Mâcon. Kort daarop sloegen Moreni, Tossato en Scholz een kloof. Zij zouden samen blijven tot de meet. In de sprint was Tossato de sterkste. Mario Aerts finishte als elfde.

  Eisel (La Française des Jeux) won de pelotonsspurt voor Paolini (Liquigas) en Zabel (Milram). McEwen spurtte niet mee.

  Top 10 Algemeen klassement
  01.M.Tossato

  197km in 4h16'15"

  01.O.Pereiro

  in 84h33'04"

  02.C.Moreni

  z.t.

  02.C.Sastre

  op 12"

  03.R.Scholz

  op 2"

  03.F.Landis

  30"

  04.M.Quinziato

  47"

  04.A.Klöden

  2'29"

  05.S.Hinault

  1'03"

  05.C.Evans

  3'08"

  06.J.Pineau

  z.t.

  06.D.Menchov

  4'14"

  07.S.Calzati 07.C.Dessel

  4'24"

  08.B.Vaugrenard 08.C.Moreau

  5'45"

  09.I.Isasi 09.H.Zubeldia

  8'16"

  10.E.Martinez 10.M.Rogers

  12'13"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: M.Rasmussen

  trui beste jongere: D.Cunego

  GiGiVéLo

  22-07-2006 om 09:31 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 17

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Landis is terug!

  De laatste Alpenrit ging van start in Saint-Jean-de-Maurienne en eindigde 200,5km verder in Morzine na een 12km lange afdaling van de Joux-Plane. Het peloton moest de volgende bergen overwinnen: Col des Saisies (Cat.1), Col des Aravis (Cat.2), Col de la Colombière (Cat.1), Côte de Chatillon (Cat.3) en de Col de Joux-Plane (Buiten cat.).

  Na zo'n 17km raakten elf renners voorop: Gilbert (La Française des Jeux) , Padrnos (Discovery Channel), O'Grady (CSC), Sinkewitz (T-Mobile), Righi (Lampre), Augé (Cofidis), Paolini (Liquigas), Le Mével en Halgand (Crédit Agricole), Tankink en Garate (QuickStep-Innergetic). 

  Bij de favorieten opende Floyd Landis (Phonak) de debatten al op de Col des Saisies nadat zijn ploeg berewerk had verzet in de aanloop er naartoe. Pereiro (Caisse d'Epargne-Illes Balears) kon de versnelling van de Amerikaan niet aan. Rogers en Klöden (T-Mobile) bleven het langste bij Landis, maar toen die een tweede keer zijn tempo verhoogde, moesten ook zij passen. Vooraan was het Halgand die solo ging.

  Landis liep alsmaar meer uit op het peloton en kwam steeds dichter bij de kopgroep. Hij sloot aan bij hen net voor de tweede beklimming van de dag. Na die col ontstond een koptrio: Landis, Sinkewitz en de ingelopen Halgand. 

  Op de Col de la Colombière wisselde Landis van fiets. Even later moest Halgand vooraan afhaken. Sinkewitz en Landis hadden een voorsprong van meer dan 8' op de groep met de gele trui en zo werd hij in de afdaling virtueel leider. Omdat in deze Tour elke seconde telt, had hij onderweg al enkele bonificatieseconden meegegraaid.

  Na de Colombière bepaalde CSC het tempo in de groep der favorieten. Zo wilde men stap voor stap aan de voorsprong van Landis knagen. 

  24km van Morzine werd de beklimming van de Joux-Plane ingezet. Landis begon daaraan met een voorsprong van om en bij de 8'. En Landis verzwakte niet. Sinkewitz moest de ex-gele truidrager al snel laten gaan. Achteraan werd het gauw te zwaar voor Leipheimer (Gerolsteiner), Rogers (T-Mobile) en de Discovery's die nog in het groepje zaten. Onder hen ook George Hincapie. Schleck (CSC) verhoogde het tempo en nam enkele meters voorsprong met z'n ploegmaat Sastre. Die ging er dan alleen vandoor. Hetzelfde scenario als de dag voordien. Achter Sastre volgde Moreau (AG2R) met Evans (Davitamon-Lotto), hij zou later nog een stuk terugvallen. Het groepje daarachter bestond uit Schleck, Cunego (Lampre), Menchov en Boogerd (Rabobank). Klöden had het zichtbaar moeilijk en Pereiro probeerde hem af te schudden, wat echter niet zou lukken. 

  Landis kwam als eerste in Morzine aan. En in het klassement staat hij opnieuw tussen de mensen. Enkel Sastre kon tijdens de beklimming wat van de voorsprong afdoen, maar het groepje Pereiro niet. Hij houdt wel nog de gele trui. Cunego is de nieuwe leider in het jongerenklassement. In de afdaling van de Joux-Plane ging Dessel (AG2R) uit de bocht, maar hij kon zijn tocht verder zetten.

   

  Landis zet de aanval in

   

  Landis is terug

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.F.Landis

  205,5km in 5h23'36"

  01.O.Pereiro

  in 8h08'48"

  02.C.Sastre

  op      5'42"

  02.C.Sastre

  op        12"

  03.C.Moreau

  5'58"

  03.F.Landis

  30"

  04.D.Cunego

  6'40"

  04.A.Klöden

  2'29"

  05.M.Boogerd

  7'08"

  05.C.Evans

  3'08"

  06.F.Schleck

  z.t.

  06.D.Menchov

  4'14"

  07.O.Pereiro   07.C.Dessel

  4'24"

  08.A.Klöden   08.C.Moreau

  5'45"

  09.H.Zubeldia   09.H.Zubeldia

  8'16"

  10.C.Evans

  7'20"

  10.M.Rogers

  12'13"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: M.Rasmussen

  trui beste jongere: D.Cunego

   

  GiGiVéLo

  21-07-2006 om 09:31 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 16

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Spanning!

  Tijdens de tweede Alpenrit in deze Tour kreeg het peloton, opnieuw enkele zware hindernissen voor de wielen geschoven: Col du Galibier (Buiten cat.), Col de la Croix-de-Fer (Buiten cat.), Col du Mollard (cat.2) en de slotklim naar La Toussuire (Buiten cat.). Het was overigens de eerste keer dat La Toussuire werd opgenomen in het parcours.

  De officiële start had plaats omstreeks kwart voor twaalf en een kilometer later ging Moreau (AG2R) er vandoor. Veel voorsprong kreeg hij echter niet. De volgende vlucht kende meer succes. Het was er één van Rasmussen (Rabobank) en Valjavec (Lampre). Even verderop kregen ze het gezelschap van Casar (La Française des Jeux). In de achtergrond viel het niet stil en er werd een achtervolgend groepje gevormd van 14 man: Verdugo (Euskaltel), Lefèvre (Bouygues Télécom), Parra (Cofidis), Sinkewitz (T-Mobile), Astarloza en Calzati (AG2R), Comesso en Bruseghin (Lampre), Marchante en Simoni (Saunier Duval), Rubiera en Popovych (Discovery Channel), Arroyo en Garcia Acosta (Caisse d'Epargne). In de afdaling van de Galibier was er een valpartij van Sylvain Chavanel (Cofidis), maar hij reed verder.

  Tijdens de beklimming van de Croix-de-Fer moest Casar Rasmussen en Valjavec laten gaan. Even later ging Rasmussen zelfs solo. Bij de achtervolgers was het onder andere Popovych die het moeilijk had en uit het groepje verdween. Buiten zijn ritzege is deze Tour voor de Oekraïner een mislukking. In het peloton waren het de CSC'ers die het tempo oplegden.

  Tot de beklimming van La Toussuire gebeurden er geen spectaculaire dingen. De vluchters werden één voor één bijgehaald, maar Rasmussen leek een geruststellende voorsprong te hebben om de 18km lange slotklim aan te gaan en op de top te kunnen zegevieren. Het was op deze slotklim dat de favorieten zich moesten roeren, wilden ze nog veranderingen teweegbrengen in het klassement. Menchov (Rabobank) stak het vuur aan de lont. Rogers (T-Mobile), Pereiro (Caisse d'Epargne) en Evans (Davitamon-Lotto) volgden. Het groepje Landis kon terugkeren en dit door Mazzoleni en Kessler, nota bene ploegmaats van Rogers. Waarschijnlijk omdat Klöden er beter voorstond in het klassement. Op 12km van de top viel Sastre (CSC) aan en toen gebeurde het. Gele trui Landis (Phonak) kon het tempo niet langer aan en kraakte. Voor hem werd het een helse tocht naar boven, maar onderweg vond hij toch wat steun van zijn ploegmaat Axel Merckx. 

  Ook Menchov kreeg het moeilijk toen Klöden versnelde en zakte wat terug. Dessel, derde in de stand deed hetzelfde en kreeg steun van zijn ploegmaat bij AG2R, Moreau. Hij verdedigde eveneens zijn plaats in het klassement. Wat heel wat mensen verraste was de goede prestatie van Pereiro. Hij volgde makkelijk het tempo van Klöden en Evans. Sastre zette ondertussen zijn tocht verder en stak Leipheimer (Gerolsteiner) voorbij die in het begin van de beklimming was ontsnapt. Rasmussen reed buiten het bereik van Sastre. Naast de ritzege nam de Deen van Rabobank vandaag een grote optie op de bolletjestrui. 

  Landis kwam als 23ste boven op iets meer dan 10' van Rasmussen. Door de inzinking van Landis draagt Pereiro nu het geel. Landis staat nu 11de op 8'08". Het belooft morgen nog een spannende dag te worden, want er kan nog veel verschuiven in het klassement. Na zeven jaar hetzelfde scenario ligt dit jaar op vier dagen van het einde nog niets vast. 

   

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.M.Rasmussen

  182km in 5h36'04"

  01.O.Pereiro

  in 74h38'05"

  02.C.Sastre

  op      1'41"

  02.C.Sastre

  op       1'50"

  03.O.Pereiro

  1'54"

  03.A.Klöden

  2'29"

  04.C.Evans

  1'56"

  04.C.Dessel

  2'43"

  05.A.Klöden

  z.t.

  05.C.Evans

  2'56"

  06.C.Moreau

  2'37"

  06.D.Menchov

  3'58"

  07.P.Caucchioli

  z.t.

  07.M.Rogers

  6'47"

  08.C.Dessel

   

  08.C.Moreau

  7'03"

  09.L.Leipheimer

  3'24"

  09.L.Leipheimer

  7'46"

  10.H.Zubeldia

  3'42"

  10.H.Zubeldia

  8'06"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: M.Rasmussen

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  19-07-2006 om 20:02 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 15

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Schleck zegeviert op Alpe d'Huez

  Na de rustdag van maandag dook het peloton de Alpen in. De eerste rit in het drieluik was die van Gap naar Alpe d'Huez (187km). Op weg naar Alpe d'Huez (Buiten cat.) moesten de renners over de Col d'Izoard (Buiten cat.) en de Col du Lautaret (Cat.2).

  25 renners kozen het hazenpad in de hoop met een mooie voorsprong aan de slotklim te beginnen: Axel Merckx (Phonak), Jens Voigt (CSC), Frank Schleck (CSC), David Zabriskie (CSC), George Hincapie (Discovery Channel), Egoi Martinez (Discovery Channel), Eddy Mazzoleni (T-Mobile), José Luis Arrieta (AG2R), Fabian Wegmann (Gerolsteiner), Juan Antonio Flecha (Rabobank), Damiano Cunego Lampre), Francisco Villa (Lampre), David Arroyo (Caisse d'Epargne), José Vicente Garcia Acosta (Caisse d'Epargne), Anthony Charteau (Crédit Agricole), Inigo Landaluze (Euskaltel), David De La Fuente (Saunier Duval), Ruben Lobato (Saunier Duval), Christian Knees (Milram), Bernhard Eisel (La Française des Jeux), Benoît Vaugrenard (La Française des Jeux), Michael Albasini (Liquigas), Stefano Garzelli (Liquigas), Jérôme Pineau (Bouygues Télécom) en Sylvain Chavanel (Cofidis).

  Op de eerste col van de dag, de Izoard, nam Garzelli afstand van zijn metgezellen en bouwde hij al gauw een minuut voorsprong uit. In het peloton zetten enkele renners de achtervolging in op de kopgroep, maar geen enkele bereikte z'n doel. Achteraan is het op een col gewoonlijk koers in de koers. Een afvalkoers dan toch. En dit keer was het wereldkampioen Tom Boonen (QuickStep) die aan het kortste eind dreigde te trekken. Er werd gemeld dat Boonen te kampen had met problemen aan de luchtwegen. Nog een opmerkelijk moment in het peloton: er werd in de loop van de beklimming van de Izoard de tijd genomen voor een sanitaire stop.

  Garzelli zat alweer gewoon in de kopgroep toen dat de Col du Lautaret aansneed. Tijdens de beklimming vielen Villa en De La Fuente aan. De La Fuente deed dat vooral met het oog op de punten voor het bergklassement waarin hij nog steeds leider is. Uit de achtergrond volgde slecht nieuws. Tom Boonen gaf op aan de voet van de Lautaret. Zo stapte de wereldkampioen voor de tweede maal op rij vroegtijdig uit de Ronde van Frankrijk.

  En dan kwam Alpe d'Huez. Villa en De La Fuente zaten terug in de kopgroep die al wat uitgedund was, maar nog een comfortabele voorsprong op het peloton had. Cunego en Schleck bleken de sterksten te zijn, zij gingen er met z'n tweeën vandoor. In het peloton hadden deze renners afstand genomen: Landis (Phonak), Evans (Davitamon-Lotto), Menchov (Rabobank) en Kessler en Klöden (T-Mobile). Menchov en Kessler waren de eersten die moesten lossen. Evans deed even later hetzelfde. Uit de achtergrond konden Sastre (CSC) en Leipheimer (Gerolsteiner) nog terugkeren. Gele trui Pereiro kon het tempo van de favorieten duidelijk niet aan en de vraag was of hij zijn trui kon behouden. Ondertussen raapte het groepje Landis Merckx op die nog even tempo maakte voor z'n ploegmaat. Daarna viel Klöden aan, maar Landis volgde gemakkelijk. Vooraan hadden Schleck en Cunego het gezelschap gekregen van Mazzoleni, maar die was eerder een last. Cunego wilde hem daar op attent maken, maar dat had weinig effect. Hij viel dan maar aan en enkel Schleck volgde. Hij plaatste een snedige demarrage op 2km van de top en won. Na zijn zege in de Amstel Gold Race eerder dit jaar is dit opnieuw een orgelpunt in zijn carrière.

  Landis werd vierde voor Klöden en neemt nipt de gele trui over van Pereiro.

   

  Cunego en Schleck in de aanval

   

  Schleck valt aan op 2km van de top

   

  De overgelukkige Schleck rijdt over de meet

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.F.Schleck

  187km in 4h52'22"

  01.F.Landis

  in 69h00'05"

  02.D.Cunego

  op         11"

  02.O.Pereiro

  op          10"

  03.S.Garzelli

  1'10"

  03.C.Dessel

  2'02"

  04.F.Landis

  z.t.

  04.D.Menchov

  2'12"

  05.A.Klöden   05.C.Sastre

  2'17"

  06.R.Lobato

  1'14"

  06.A.Klöden

  2'29"

  07.S.Chavanel

  1'18"

  07.C.Evans

  2'56"

  08.E.Mazzoleni

  1'28"

  08.M.Rogers

  5'01"

  09.C.Sastre

  1'35"

  09.L.Leipheimer

  6'18"

  10.L.Leipheimer

  1'49"

  10.H.Zubeldia

  6'20"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: D.De La Fuente

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  19-07-2006 om 08:55 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 13

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Zege voor Voigt

  In deze snikhete etappe van Béziers Méditerrannée naar Montélimar was er ruimte voor een echte monstervlucht. Na 17km ontsnapten deze zes renners: Sylvain Chavanel en Arnaud Coyot (Cofidis), Manuel Quinziato (Liquigas), Jens Voigt (CSC), Oscar Pereiro (Caisse d'Epargne) en Andriy Grivko (Milram). Coyot loste na enige tijd. De voorsprong van de andere vijf bleef groeien en bedroeg in de twintig minuten. Dit betekende een grote kans op de gele trui voor Pereiro die op 28'50" achterstand stond van Landis (Phonak).

  Met nog 26km voor de boeg zette Grivko een demarrage in, Quinziato volgde, maar ver raakten ze niet. Grivko loste even later zelfs uit de kopgroep. Chavanel was de volgende die een poging ondernam en dat op 15km van Montélimar. Ook hij bleef niet voorop. De derde poging kwam van Voigt en dit keer was het wel de goeie demarrage. Pereiro vergezelde hem en samen reden ze de laatste kilometer in. Daar reed Voigt weg van Pereiro, maar die kon het gat toerijden. Pereiro nam niet meer over, maar won toch de sprint niet. 

  29'57" later arriveerde het peloton in Montélimar en alweer was McEwen de beste. En er was ook goed nieuws voor Pereiro die morgen mag starten in de gele trui.

   

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.J.Voigt

  230km in 5h24'36"

  01.O.Pereiro 

  in 59h50'34"

  02.O.Pereiro

  z.t.

  02.F.Landis

  op       1'29"

  03.S.Chavanel

  op        40"

  03.C.Dessel

  1'37"

  04.M.Quinziato

  z.t.

  04.D.Menchov

  2'30"

  05.A.Grivko

  6'24"

  05.C.Evans

  2'46"

  06.R.McEwen

  29'57"

  06.C.Sastre

  3'21"

  07.B.Eisel

  z.t.

  07.A.Klöden

  3'58"

  08.T.Boonen   08.M.Rogers

  4'51"

  09.C.Da Cruz   09.J.M.Mercado

  5'02"

  10.A.Coyot   10.C.Moreau

  5'13"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: D.De La Fuente

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  15-07-2006 om 18:00 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 12

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Popovych redt Tour voor Discovery Channel

  Na de zware Pyreneeënrit van gisteren volgde vandaag een overgangsetappe tussen Luchon, dat de Tour voor de 50ste keer verwelkomde, en Carcassonne. De hindernissen voor vandaag waren één col van 2de categorie en drie van vierde categorie.

  Vanaf het begin van de wedstrijd vlogen de renners erin. De eerste was Joly (La Française des Jeux). Een Fransman die zich op deze quatorze juillet in de kijker wilde rijden. Spijtig genoeg voor hem kende zijn demarrage niet veel succes. Er volgden nog heel wat aanvallen, waaronder ook van Boonen. 

  Er waren vandaag ook vier opgaves te noteren waarvan twee van Discovery Channel: Noval en Savoldelli. Deze laatste was gisteren nogal onzacht in contact gekomen met een toeschouwer. De andere twee waren Isaac Galvez (Caisse d'Epargne) en José Alberto Martinez (AG2R).

  Ondertussen bleef het alsmaar demarrages regenen in het peloton en vier man raakte definitief weg: Popovych (Discovery Channel), Freire (Rabobank), Ballan (Lampre) en Le Mével (Crédit Agricole). In het peloton werd geen aanstalte gemaakt om de vluchters terug te halen en dus gingen ze met een comfortabele voorsprong de laatste 10km in. Het was Popovych die de debatten opende. Ballan kon terugkeren met Freire in zijn zog, maar voor Le Mével betekende dit het einde.  Daarna probeerde Freire het nog een keer en Popovych zelfs nog meerdere malen. telkens was het Ballan die het gat moest dichtrijden en na een zoveelste poging van de Oekraïner was bij de Italiaan het vat af. Freire probeerde zelfs niet om tot bij Popovych te rijden. Zo won die de etappe en redde toch de Tour de France voor Discovery Channel. Ballan werd tweede voor Freire die niet meesprintte.

  Tom Boonen won de pelotonsspurt. Popovych sluipt na deze etappe net de top 10 binnen van het algemeen klassement.

   

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.Y.Popovych

  211,5km in 4h34'58"

  01.F.Landis

  in 53h57'30"

  02.A.Ballan

  op         27"

  02.C.Dessel

  op            8"

  03.O.Freire

  29"

  03.D.Menchov

  1'01"

  04.C.Le Mével

  35"

  04.C.Evans

  1'17"

  05.T.Boonen

  4'25"

  05.C.Sastre

  1'52"

  06.R.McEwen

  z.t.

  06.A.Klöden

  2'29"

  07.F.J.Ventoso   07.M.Rogers

  3'22"

  08.E.Zabel   08.J.M.Mercado

  3'33"

  09.D.Bennati   09.C.Moreau

  3'44"

  10.T.Hushovd   10.Y.Popovych

  4'15"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: D.De La Fuente

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  14-07-2006 om 18:01 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 11

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Landis pakt het geel

  Gisteren kon ik jamer genoeg mijn verslag niet schrijven vanwege mijn aanwezigheid bij de opname van Tour 2006.

  De 11de rit van Tarbes naar Val d'Aran/Pla de Beret eindigde in Spanje en had vijf cols in petto. Van de favorieten werd tijdens deze etappe veel verwacht. Zij moesten kleur bekennen.

  Na zo een 35km wedstrijd werd een kopgroep gevormd met deze vier renners: Juan Antonio Flecha (Rabobank), Iker Camano (Euskaltel), David De La Fuente (Saunier Duval) en Fabian Wegmann (Gerolsteiner).

  De eerste klim van de dag was de Tourmalet (B.C.). Toen was het al duidelijk dat Mayo (Euskaltel) weer tekort kwam. Horner (Davitamon-Lotto), Rujano (QuickStep) en bijna het hele Discovery Channel-team konden niet volgen. Thomas Voeckler (Bouygues Télécom) voelde zich wel nog in zijn sas en besloot de achtervolging in te zetten op de vluchters. De La Fuente kwam als eerste boven op de top, Wegmann als tweede. 

  Dan zette het viertal de afdaling in op weg naar de Col d'Aspin (Cat. 1). Camano was even de aansluiting kwijt geweest met zijn drie medevluchters, maar vond die terug aan de voet van de Aspin. Tijdens die beklimming bleef alles nagenoeg hetzelfde. Ditmaal kwam Wegmann als eerste boven gevolgd door De La Fuente.

  De derde col van de dag was de Col de Peyresourde (Cat.1). Hier loste Camano definitief van zijn drie metgezellen en werd hij voorbijgereden door Voeckler. Die had al een flink stuk van zijn achterstand goedgemaakt, maar kreeg dan een inzinking en werd snel door het peloton gegrepen. Zijn populariteit bij het Franse publiek zal ongetwijfeld gestegen zijn. Vooraan had flecha moeten lossen. De La Fuente nam wat voorsprong en pakte zo de eerste plaats op de top voor Wegmann. In het peloton moest Popovych (Discovery Channel) opnieuw lossen. Hij zal zijn ex-ploegmaat lance Armstrong al zeker niet opvolgen. 

  Toen begon het peloton aan de Col de Portillon (Cat.1). Dit was voor Mayo de berg teveel en hij stapte uit de Tour. Voor de gele truidrager Dessel (AG2R) begon het ook lastig te worden en hij moest het peloton laten rijden, net als George Hincapie (Discovery Channel). Hij kan de hoge verwactingen blijkbaar niet inlossen. In het dal voor de slotklim naar Pla de Beret demarreerden Arroyo (Caisse d'Epargne) en Cunego (Lampre). Ondertussen werden de drie overgebleven vluchters ingelopen door het peloton. ook Arroyo en Cunego bleven niet lang voorop.

  Als slotstuk volgde de klim naar Pla de Beret. Hier vielen de renners stuk voor stuk af en zeven renners bleven over: Landis (Phonak), Klöden (T-Mobile), Sastre (CSC), Evans (Davitamon-Lotto), Leipheimer (Gerolsteiner) en een duo van Rabobank Boogerd en Rasmussen. Klöden moest als eerste lossen, nochtans had het werk dat T-Mobile had verricht op de Portillon veel moois voorspeld. Ook Boogerd kon vooraan niet meer mee, wat zeer begrijpelijk was aangezien hij de hele dag al had gewerkt voor Rasmussen. Anders had hij zonder twijfel nog veel langer meegekund en misschien wel een mooie ritzege op zijn palmares kunnen bijschrijven. Leipheimer, Landis en Menchov gaven af en toe een prik en bleven met z'n drieën over. Menchov won de spurt en Landis pakte dankzij de bonificatieseconden nipt het geel.

  Onze landgenoot Wilfried Cretskens (QuickStep) reed de rit niet uit.

   

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.D.Menchov

  206,5km in 6h06'25"

  01.F.Landis

  in 49h18'07"

  02.L.Leipheimer

  z.t.

  02.C.Dessel

  op            8"

  03.F.Landis

   

  03.D.Menchov

  1'01"

  04.C.Evans

  op       17"

  04.C.Evans

  1'17"

  05.C.Sastre

  z.t.

  05.C.Sastre

  1'52"

  06.M.Boogerd

  1'04"

  06.A.Klöden

  2'29"

  07.H.Zubeldia

  1'37"

  07.M.Rogers

  3'22"

  08.F.Schleck

  z.t.

  08.J.M.Mercado

  3'33"

  09.A.Klöden   09.C.Moreau

  3'44"

  10.C.Moreau

  2'29"

  10.M.Fothen

  4'17"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: D.De La Fuente

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  14-07-2006 om 09:46 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 10

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Geel voor een Fransman

  In de 11de rit van Cambo-Les-Bains naar Pau kregen de renners de eerste doortocht door de Pyreneeën voorgeschoteld. Ze moesten over de Col d'Osquich, de Col du Soudet en de Col de Marie Blanque.

  Vanaf de start ging het er al snel aan toe, zo was onder andere Johan Vansummeren (Davitamon-Lotto) mee in een korte ontsnapping. Maar nog heel wat anderen roerden zich in het peloton, waardoor deze vlucht geen kans op slagen had. Even werd het peloton opgehouden door een protestactie, maar veel tijd verloren ze hier niet.

  Een groep van 13 raakte weg uit het peloton: Landaluze en Isasi (Euskaltel), Vasseur (QuickStep), Voigt (CSC), Posthuma (Rabobank), Moreni (Cofidis), Rinero (Saunier Duval), Da Cruz (La Française des Jeux), Bennati (Lampre), Mercado (Agritubel), Dessel (AG2R), Sprick (Bouygues Télécom) en ook nog Quinziato (Liquigas). Oorspronkelijk maakten ook Steegmans (Davitamon-Lotto) en Hushovd (Crédit Agricole) deel uit van deze ontsnapping. Het peloton had toen nog meer dan 130km voor de boeg.

  Op de Col du Soudet reden Dessel en Mercado weg van hun kompanen. In het peloton ging het iets minder vlot voor Iban Mayo (Euskaltel), hij moest de rol lossen. In de mistige afdaling van de Col de Soudet slaagden Landaluze, Rinero, Isasi, Vasseur en Moreni erin bij het kopduo aan te sluiten. Samen fietsten ze de Col de Marie Blanque tegemoet en dit met een zeer ruime voorsprong op het peloton, aangevoerd door T-Mobile. 

  En het tweetal Dessel-Mercado toonde dat ze wel degelijk de sterkste van de bende waren, want opnieuw lieten ze hun metgezellen achter. In de achtergrond waren het ploegmaats Leipheimer en Fothen (Gerolsteiner) die het even moeilijk hadden. Leider Honchar hing steeds achterin het peloton. Rasmussen (Rabobank) kwam als eerste boven van het peloton en pakte zo punten voor de bergtrui.

  In volle finale probeerde Mercado schijnbaar te oveleggen met Dessel. Die was al zeker van de gele trui en de bolletjestrui, dus wilde Mercado zijn ritzege veilig stellen. Ze leken echter tot geen akkoord te komen en daarom liet Mercado Dessel al het kopwerk voor zijn rekening nemen. En dat heeft blijkbaar geloond, want Mercado was de snelste aan de meet.

   

   

   

  Top 10 Algemeen klassement
  01.J.M.Mercado

  190,5km in 4h49'10"

  01.C.Dessel

  in 43h07'05"

  02.C.Dessel

  z.t.

  02.J.M.Mercado

  2'34"

  03.I.Landaluze

  op         56"

  03.S.Honchar

  3'45"

  04.C.Moreni

  2'24"

  04.C.Moreni

  3'51"

  05.C.Rinero

  2'25"

  05.F.Landis 

  4'45"

  06.I.Isasi

  5'03"

  06.M.Rogers

  4'53"

  07.C.Vasseur

  5'35"

  07.I.Landaluze

  5'22"

  08.D.Bennati

  7'23"

  08.P.Sinkewitz

  5'30"

  09.E.Zabel

  z.t.

  09.A.Klöden

  5'35"

  10.S.Garzelli 10.V.Karpets

  5'37"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: C.Dessel

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  12-07-2006 om 20:25 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: Rit 9

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Freire als een duivel uit een doosje

  Na de rustdag van gisteren wachtte het peloton een rit van bijna 170km tussen Bordeaux en Dax. De negende rit was ook de meest vlakke uit deze hele Ronde van Frankrijk.

  Al vlug na de start ontstond een kopgroep van 3 renners: Walter Beneteau (Bouygues Télécom), Stéphane Augé (Cofidis) en Christian Knees (Milram). het peloton liet ze een hele tijd begaan en zo liep de voorsprong van het drietal op tot boven 7'30". Maar nadien zetten de spurtersploegen het offensief in en slonk de voorsprong van de koplopers.

  Die bleven echter niet bij de pakken zitten. Zeker Knees niet, hij probeerde het tot drie keer toe, maar werd telkens teruggehaald door de twee Fransen. Nadien ondernam Beneteau nog twee wanhoopspogingen, maar ook hij slaagde niet in zijn opzet. Op 4km van de aankomst in Dax liep het peloton hen in.

  Dan volgde de massasprint. Iedereen keek met argusogen naar Tom Boonen (QuickStep-Innergetic), zou hij eindelijk zijn etappe winnen of zou hij weer tekort komen? Even leek het goed te gaan voor de wereldkampioen, maar opeens kwamen langs links Freire (Rabobank) en McEwen (Davitamon-Lotto) opzetten. Het was Freire die het nipt haalde en zo zijn tweede ritzege boekte. Honchar (T-Mobile) blijft in de gele leiderstrui. Morgen trekt de Tourkaravaan de Pyreneeën in.

   

  Top 10 Algemeen klassement
  01.O.Freire

  169,5km in 3h35'24"

  01.S.Gontsjar

  in 38h14'17"

  02.R.McEwen

  z.t.

  02.F.Landis

  op        1'00" 

  03.E.Zabel 03.M.Rogers

  1'08"

  04.T.Boonen 04.P.Sinkewitz

  1'45"

  05.C.Moreni 05.A.Klöden

  1'50"

  06.I.Galvez 06.V.Karpets

  1'52"

  07.F.J.Ventoso 07.C.Evans

  1'52"

  08.L.Paolini 08.D.Zabriskie

  1'53"

  09.D.Kopp 09.M.Fothen

  2'03"

  10.T.Hushovd 10.C.Moreau

  2'07"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: J.Pineau

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  11-07-2006 om 19:57 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: rit 8

  Tour de France

  zaterdag 1 - zondag 23 juli

   

   

  Ritzege voor Calzati

  De achtste rit in deze 93ste Tour de France bracht de renners van Saint-Méen-Le-Grand naar Lorient en dat over een afstand van 181km. 

  Zes vluchters kleurden de etappe: Mario Aerts (Davitamon-Lotto), Matthias Kessler (T-Mobile), David Zabriskie (CSC), Kjell Carlström (Liquigas), Patrice Halgand (Crédit Agricole) en Sylvain Calzati (AG2R). Hun maximale voorsprong bedroeg meer dan zeven minuten. Op 30km van Lorient plaatste Calzati een snedige demarrage. Halgand en Carlström zetten de achtervolging in. Calzati bleef echter buiten bereik en won de etappe. De twee zouden wel uit de greep van het peloton blijven. Carlström won de spurt voor de 2de plaats. 

  In het peloton kwam er nooit een grote organisatie van de spurtersploegen. Lampre probeerde wel wat, maar toen Boonen op 14km van de meet lek reed, viel alles compleet stil. Het peloton spurtte dus voor een ereplaats en Boonen stelde opnieuw teleur. Uit zijn reactie aan Sporza-tv liet hij verstaan dat hij het stilaan beu wordt. Blijkbaar zit de wereldkampioen in een dipje.

  Morgen is er een rustdag. Die zullen de renners en hun entourage doorbrengen in Bordeaux. Na de rit werden ze naar daar overgevlogen.

   

   

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.S.Calzati

  181km in 4h13'18"

  01.S.Gontsjar

  in 34h38'53"

  02.K.Carlström

  op      2'05"

  02.F.Landis

  op        1'00" 

  03.P.Halgand

  z.t.

  03.M.Rogers

  1'08"

  04.R.McEwen

  2'15"

  04.P.Sinkewitz

  1'45"

  05.D.Bennati   05.M.Fothen

  1'50"

  06.E.Zabel   06.A.Klöden

  1'50"

  07.B.Eisel   07.V.Karpets

  1'52"

  08.L.Paolini   08.C.Evans

  1'52"

  09.T.Boonen    09.D.Zabriskie

  1'53"

  10.D.Kopp   10.D.Menchov

  2'00"

  puntentrui: R.McEwen

  bergtrui: J.Pineau

  trui beste jongere: M.Fothen

   

  GiGiVéLo

  09-07-2006 om 19:53 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per maand
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 07-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 01-2007
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 03-2000
 • 02-2000

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!