NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Morgen deel 2 van de Tourreeks: België - Holland
Inhoud blog
 • London 2012: olympische wegrit
 • Rob Goris
 • Tourreeks: Deel 4: De sprinters
 • Tourreeks: Deel 2: De outsiders
 • Tourreeks Deel 2: België - Nederland
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Wielergekte - Original
  Verslagen en commentaren uit het wielerwereldje
  28-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dopingbekentenissen alom

  maandag 28 mei 2007

   

   

  Dopingbekentenissen alom

  Toen Jef D'Hont zijn boek Memoires van een wielerverzorger uitbracht had niemand durven denken dat het zo een impact zou hebben. Afgelopen week kwamen enkele (oud-)renners na al die jaren met hun verhaal naar buiten. 

  maa 21/05: 

  De Duitser Bert Dietz was de eerste die met de waarheid naar buiten kwam. Hij reed bij Telekom van '94 tot '98 en zegt gedurende deze tijd doping te hebben gepakt. Hij kreeg de doping ingespoten van de artsen ofwel van verzorger Jef D'Hont. 

  din 22/05: 

  Dinsdag was het de beurt aan Christian Henn, huidig ploegleider bij Gerolsteiner, om dopinggebruik te bekennen. Henn was renner bij Telekom van '92 tot '99, toen hij betrapt werd op het gebruik van testosteron en een einde maakte aan zijn carrière. Dit was wat hij te vertellen had: Wat Dietz (zie maa 21/05, nvdr.) zei is grotendeels de waarheid. Ik dopeerde me van '95 tot het einde in '99. Dat was in die tijd zo, anders kon je gewoon niet volgen. Hoe hij aan de doping geraakte en wie het hem inspoot vertelde Henn niet. Hij blijft bij Gerolsteiner in dienst, want er is geen aanwijzing dat hij binnen de ploeg iets met doping te maken heeft.

  De artsen Andreas Schmid en Lothar Heinrich, ploegdokters van T-Mobile, werden door het universitaire ziekenhuis van Freiburg voorlopig geschorst totdat er meer duidelijkheid zou heersen over hun rol. Ze waren eerder al aan de kant gezet door hun werkgever T-Mobile.

  Enkele Duitse politici lieten dinsdag weten dat ze een amnestiepanel wilden opdat officials en atleten zo makkelijker dopinggebruik aan het licht zouden brengen.

  woe 23/05:

  Andreas Schmid en Lothar Heinrich, al enkele jaren ploegdokters van Telekom/T-Mobile, gaven op woensdag eindelijk toe dat ze renners doping toedienden. Schmid: Sinds midden jaren '90 heb ik profs ondersteund bij hun dopinggebruik. Ik bezorgde hen doping, vooral epo. Ze wisten dat epo verboden was en namen het niet tegen hun zin. T-Mobile besliste beide artsen onmiddlijk op straat te zetten, nadat ze al geschorst waren. 

  Walter Godefroot, voormalig manager van T-Mobile, bleef zijn betrokkenheid ontkennen: Ik heb nooit doping georganiseerd of renners aangezet tot doping. Ik wist ook niet dat de dokters epo toedienden.

  Ex-renner Marcel Wüst ('89-'00) wilde ook zijn zegje doen: Je moet mensen niet straffen voor iets wat ze 10 jaar gelden hebben gedaan. We moeten de wielersport weer gezond maken, dat telt nu. Zelf heeft hij naar eigen zeggen nooit doping gebruikt, maar is er zeker van dat als hij dat had gewild dat geen probleem was geweest.

  De Duitser Dietrich Thurau, renner tussen '74 en '89, die in zijn loopbaan enkele keren positief testte had het volgende te zeggen: We hebben vroeger toch allemaal doping gebruikt. je kunt immers geen ronde rijden zonder aan de doping te zitten. Je houdt het dan geen 7 dagen vol.

  Jef D'Hont, de Belgische ex-verzorger van Telekom, die door zijn boek Memoires van een wielerverzorger al deze bekentenissen heeft aangewakkerd liet dit optekenen: Het wordt tijd dat de ploegleiders van nu duidelijkheid scheppen over toen. Ook in België mag eindelijk eens wat duidelijkheid komen zonder dat er sancties aan verbonden worden.

  don 24/05:

  Donderdag vond een persconferentie plaats die misschien wel voor de meeste ophef heeft gezorgd. Een duidelijk geëmotioneerde Erik Zabel, die koerst voor Milram, gaf toe dat ook hij al eens aan het verboden spul heeft gezeten: Ik heb epo geprobeerd in '96 net voor de Tour (hij reed toen voor Telekom, nvdr.). Na een week ben ik er al mee gestopt wegens bijwerkingen. Doping nemen was heel eenvoudig. Je kon nauwelijks gepakt worden. Maar ik kreeg het warm en wist dat er mensen waren gestorven na dopinggebruik. Ik ben blij dat ik na 11 jaar eindelijk mijn verhaal kan doen. Ik heb een zoon die ook koerst, ik wil dat hij een eerlijke jongen wordt en daarom vind ik het nog erger. Zabel kreeg de doping van Telekomverzorger Jef D'Hont. Hij wilde ook nog kwijt dat de controles niet verbeterd zijn. Of hij nog verder blijft koersen zal afhangen van zijn fans. Ondertussen is al bekend dat daar morgen (dinsdag 29 mei, nvdr.) meer uitsluitsel over zal zijn.

  Op dezelfde persconferentie deed ook Rolf Aldag, huidig ploegleider van T-Mobile en prof van '91 tot '05 (vanaf '93 bij Telekom), zijn verhaal: Ik wil me verontschuldigen, ik heb gelogen omdat ik er zeker van was dat ik toch niet betrapt zou worden. Ik kreeg de doping van Jef D'Hont. Over Godefroot wist hij nog te zeggen dat het fout zou geweest zijn als hij er nooit van op de hoogte was. Zelf blijft Aldag zijn job als ploegleider behouden. De sponsor heeft alle vertrouwen in hem en besloot nog met de sponsoring door te gaan tot 2010.

  Naast Aldag en Zabel waren er nog drie renners die met hun verhaal naar buiten kwamen. Udo Bölts, die van '91 tot '02 voor Telekom reed, was één van hen: Na het slechte seizoen van '95 ben ik er in '96 mee begonnen. Ik wilde naar de Tour.Ik heb gelogen en bedrogen en daar heb ik nu spijt van. Maar een mens maakt nu eenmaal fouten. Hij stopte het gebruik in '97. Ook Bölts werd bevoorraad door Jef D'Hont. Nadat hij in 2003 was gestopt met koersen was hij aan de slag gegaan als ploegleider van zijn laatste team, Gerolsteiner, maar hij gaf nu zelf zijn ontslag: Ik wil niet dat mijn verleden een schaduw werpt over de sterke prestaties van deze jonge ploeg en daarom neem ik wat afstand en trek ik me terug uit het wielrennen.

  De Deen Brian Holm, huidig ploegleider van T-Mobile en renner van dat team van '93 tot '97, gaf toe dat hij op eigen initiatief twee keer doping heeft gebruikt in '96. Uwe Raab, een Duitse wielrenner die reed voor Telekom van '93 tot '95, had ook iets te vertellen: In de jaren '90 zette de ploegleiding van Telekom me aan tot dopinggebruik, maar ik weigerde en dat betekende het einde. Ik wilde niets met die waanzin te maken hebben. Toen ik zag hoe sommigen in '96 presteerden wist ik genoeg.

  Na deze reeks nieuwe bekentenissen bleef Godefroot volhouden dat hij nooit renners heeft aangezet tot dopinggebruik en het nooit heeft georganiseerd. Hij vindt het goed dat de renners nu openlijk uitkomen voor hun fouten. Wel zei hij nog het volgende: In '96 meldde ik de UCI dat er iets niet juist was in het peloton en het gevaarlijk was voor de gezondheid. En wat met Jan Ullrich? Dat moet je aan hem zelf vragen.

  Peter-Michael Diestel, Ullrichs advocaat liet het volgende optekenen: Ullrich was een uitzonderlijk talent en had geen epo nodig. Hij had het volste vertrouwen in de begeleiding bij Telekom. Hij is geen dokter, hé. Enkele uren later was de man ontslagen.

  Terwijl het Duitse telecombedrijf nog tot 2010 doorgaat met sponsoring, besloot Wiesenhof zijn continentaal team na dit jaar op te doeken: De huidige ontwikkelingen hebben ons tot deze stap gedwongen.

  vri 25/05:

  Ook vrijdag was er alweer heel wat commotie. Edwig Van Hooydonck, winnaar van de Ronde van Vlaanderen '89 en '91, spuwde die dag zijn gal: Koersen was voor mij trainen, eten en slapen. Vreselijk naïef was ik. Vanaf '92 tot '93 gingen alle remmen los. Behalve bij ons (de ploegen van Jan Raas: Kwantum-Yoko, Superconfex-Yoko, Buckler, Worldperfect, Novell en Rabobank, nvdr.). Jan Raas was als ploegleider de rode draad, hij wilde er niet van weten. Ook Lotto koerste zuiver. In '85 stapte hij bijna op, maar deed er op aanraden van Raas nog even mee verder tot de Brabantse Pijl '96. Museeuw die de dag voordien de E3-Prijs had gewonnen was met Van Hooydonck in de aanval gegaan en reed hem heel gemakkelijk uit het wiel op de Alsemberg. Voor Van Hooydonck een bewijs dat hij niet zuiver was: Museeuw heeft zijn hele leven gepakt, zo simpel is dat. Museeuw stuurde later volgende reactie de wereld in: Ik betreur dat een tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen zich laat verleiden tot ongegronde en foute insinuaties. De wielersport is niet gebaat met indianenverhalen.

  In navolging van ex-ploegmaats Zabel en Aldag gaf Riis vrijdag een persconferentie. De manager van de CSC-ploeg bekende zijn dopinggebruik: Ik heb doping genomen. Ik heb epo genomen. Ik heb het zelf gekocht en zelf ingenomen van '93 tot '98. Het maakte deel uit van het dagelijkse leven van een renner. Ik heb fouten gemaakt en wil mijn excuses aanbieden. Riis won de Tour de France '96 in de kleuren van Telekom: De trui ligt in mijn garage. Jullie mogen hem komen halen. En weet Riis iets over Ullrich? Ik weet het niet. dat moet je aan Jan zelf vragen, hij moet doen wat goed voor hem is. Riis' bijnaam was monsieur 60%, maar hij ontkende dat zijn hematocrietwaarde ooit zo hoog was. Over Godefroot wilde hij enkel dit kwijt: Ik denk dat hij bewust een oogje dichtkneep. Het is onwaarschijnlijk dat hij niet wist wat er gebeurde. Tourbaas Christian Prud'homme reageerde als volgt: Riis zei het zelf. Hij is het niet waard de Tour gewonnen te hebben. Hij beschadigde het imago van de Tour. Kan hij wel een ploeg besturen? Hij was ploegleider van Basso toen die contacten had met dokter Fuentes. De UCI zou graag hebben dat Riis zijn gele trui inlevert.

  zat 26/05:

  Zaterdag kwam er nog een keer reactie uit het kamp Ullrich. Peter Becker, Ullrichs jeugdtrainer zei dit: Het wordt tijd dat hij eerlijk is. Ik vroeg hem ooit of ik dan zo'n goeie trainer was en of er iets aan de hand was. Maak je maar geen zorgen zei hij. Ik verwacht dat hij eindelijk een stelling inneemt.

  Na Schmid en Heinrich bekende zaterdag een derde dokter dat hij een hand had in het dopinggebruik. Georg Huber gaf tussen '80 en '90 testosteron aan jonge renners. Hij was verantwoordelijk voor de Duitse olympische apotheken en sinds '72 begeleider van de Duitse Wielerbond. Hij werd onmiddellijk aan de kant geschoven door de universiteit van Freiburg.

  Ook Jef D'Hont liet zaterdag nog iets van zich horen: Ik heb Ullrich één keer doping toegediend. ik spoot epo in Ullrichs arm. Dat gebeurde in Frankrijk in ongeveer 10 seconden. Hij gaf de Duitser nog volgende boodschap mee: Beken. je hebt net als alle anderen fouten gemaakt. Gooi alles op tafel, je zult het als een bevrijding ervaren. En ook dit zei hij nog: Als iedereen het spel eerlijk had gespeeld, had Ullrich de Tour zeker 10 keer gewonnen.

  maa 28/05:

  Vandaag ontkende Jef D'Hont dat hij Ullrich ooit doping heeft ingespoten. De naam van wie dat wel heeft gedaan, wilde hij niet kwijt.

  Walter Godefroot liet weten dat hij binnen een korte termijn naar buiten zal komen met zijn verhaal over deze hele affaire.

   

  GiGiVéLo

  28-05-2007 om 18:46 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia: rit 15

  Rit 15

  zondag 27 mei 2007

   

   

  Ricco is eerste in koninginnenrit

  Vandaag stond in de Giro d'Italia de eerste van twee koninginnenritten op het programma. De renners kregen maar liefst 4 Dolomietencols voor de wielen geschoven. 18 renners zonderden zich van de anderen af. Hierbij onder andere wereldkampioen Bettini (QuickStep), Comesso (Tinkoff), Perez Cuapio (Panaria), Rasmussen (Rabobank), Parra Pinto (Cofidis), Caucchioli (Crédit Agricole), Jufre (Predictor-Lotto) en een trio van Saunier Duval: Ricco, Piepoli en Cañada. 50 km van het einde moesten de renners over de Passo di Giau. Langzamerhand losten ze vooraan één voor één. Op de top bleven enkel nog Piepoli, Ricco, Parra Pinto en Perez Cuapio over. De groep van roze trui Di Luca (Liquigas) raakte ook zeer snel uitgedund. Naast Di Luca zelf passeerden ook Schleck (CSC), Cunego (Lampre), Mazzoleni (Astana) en Simoni (Saunier Duval) op 2'25" van de leiders over de top. In de afdaling haalden ze nog enkele eenzaten in en onder meer Savoldelli (Astana) en Arroyo (Caisse d'Epargne) keerden nog uit de achtergrond terug. Bij aanvang van de voorlaatste klim, de Tre Croci, viel Mazzoleni aan. Niemand volgde, maar er kwamen wel enkele prikken van bijvoorbeeld Di Luca. Schleck, Cunego en Simoni konden zijn tempo het langst volgen tot op de slotklim van Tre Cimi de Lavaredo ook bij hen de veer brak. Vooraan was het Ricco die de debatten opende, Perez Cuapio kreeg het als eerste moeilijk. Parra demarreerde vervolgens, maar Piepoli en Ricco sloten aan. Even later probeerde Ricco het opnieuw zelf, enkel Piepoli kon mee. De laatste honderden meters waren ongelooflijk steil waardoor er van een spint niet echt sprake was. De zege was voor Ricco. Di Luca zit na deze etappe nog steeds in het roze, hoewel Mazzoleni en Ricco dichter kruipen nam hij wel afstand van concurrenten Simoini, Cunego en Schleck. Slecht nieuws was er eveneens voor de Belgen, want Wim Vanhuffel (Predictor-Lotto) ging niet meer van start. Zijn ploegmaat Aerts reed dan weer wel een redelijke uitslag: hij werd 24ste, maar wel op meer dan 11 minuten van Ricco.

   

  Onderweg was er nog tijd om te dollen: Perez Cuapio steekt Piepoli met de drietand

  De twee ploegmaats (Piepoli (l) en Ricco (r)) spreken hun laatste krachten aan

  Di Luca geeft alles op de beklimmingen

  (bron: http://www.gazzetta.it/index.shtml)

   

  Top 10 Algemeen klassement
  01.R.Ricco 184 km in 5h47'22" 01.D.Di Luca in 68h00'55"
  02.L.Piepoli z.t. 02.E.Mazzoleni op       1'51"
  03.I.R.Parra Pinto op        10" 03.A.Schleck 2'56"
  04.J.A.Perez Cuapio 32" 04.G.Simoni 3'19"
  05.E.Mazzoleni 1'29" 05.D.Cunego 3'23"
  06.D.Di Luca 2'53" 06.R.Ricco 3'39"
  07.G.Simoni 3'30" 07.D.Arroyo Duran 6'05"
  08.D.Cunego 3'36" 08.E.Sella 7'02"
  09.A.Schleck 3'52" 09.E.Petrov 7'29"
  10.E.Sella 6'03" 10.M.Bruseghin 9'29"

  Puntentrui: A.Petacchi

  Bergtrui: L.Piepoli

  Trui beste jongere: A.Schleck

   

  GiGiVéLo

  28-05-2007 om 07:31 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia: rit 8

  Rit 8

  zondag 20 mei 2007

   

   

  Arvesen voor Bettini

  Vandaag stond in Italië de 8ste etappe op het programma. 29 renners besloten dat vandaag het ideale moment was voor een vlucht. Bij deze omvangrijke kopgroep zat ook Ricco (Saunier Duval), maar omdat zijn aanwezigheid ervoor zou zorgen dat het peloton de achtervolging zou inzetten, besloot hij zich te laten inlopen. Zes anderen deden hetzelfde waaronder ook Arvesen (CSC), hij keerde even later echter terug in de kopgroep. Anderen die vooraan reden waren onder andere Aerts (Predictor-Lotto), Bettini (QuickStep), Sella (Panaria), Noé (Liquigas), Bruseghin (Lampre), Brutt (Tinkoff) en Hincapie (Discovery Channel). 

  Bij de vluchters heerste een goede samenwerking en het was pas op 5 km van de streep dat de eerste demarrage werd geplaatst. Het was Marzano (Lampre) die zijn medevluchters probeerde te verschalken. De anderen sloten gauw weer aan. Er volgden nog enkele pogingen zoals die van Aerts. Het mocht echter niet zijn voor onze landgenoot. De laatste uitvalspoging was er één van Sella. Achter hem zette Bettini de spurt in die uiteindelijk gewonnen werd door de Noor Arvesen.

  Het peloton kwam iets meer dan vier minuten later binnen onder leiding van Pinotti (T-Mobile) die nog steeds de roze trui in zijn bezit heeft. Hij en zijn ploeg hebben vandaag wel alles uit de kast moeten halen opdat de leidertsrui niet zou overgaan in de handen van Noé (Liquigas) die deel uitmaakte van de kopgroep. Door de voorsprong van de koplopers doken heel wat nieuwe namen de top 10 binnen. McEwen (Predictor-Lotto) had een baaldag en kwam meer dan twintig minuten na de winnaar aan in een laatste groepje.

   

  Arvesen zegeviert

  Pinotti blijft nog een dag langer in het roze

  (bron: www.vrtnieuws.net)

   

  Top 10 Algemeen klassement
  01.K.A.Arvesen

  194 km in 4h44'59"

  01.M.Pinotti in 34h48'34"
  02.P.Bettini

  z.t.

  02.A.Noé op          28"
  03.A.Bazayev 03.S.Yakovlev 54"
  04.J.Petrov 04.M.Bruseghin 1'06"
  05.D.Galparsoro 05.F.Vila 1'10"
  06.G.Hincapie 06.J.L.Rubiera 1'36"
  07.A.Spezialetti 07.D.Arroyo 1'43"
  08.R.Nocentini 08.J.Petrov 1'51"
  09.E.Sella 09.D.Cioni 2'13"
  10.D.Arroyo 10.A.Arekejev 2'17"

  Puntentrui: A.Petacchi

  Bergtrui: L.F.Laverde

  Trui beste jongere: A.Arekejev

   

  GiGiVéLo

  20-05-2007 om 19:24 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia: rit 6

  Rit 6

  vrijdag 18 mei 2007

   

   

  Laverde bekroont vlucht

  De zesde rit was er één in de bergen. Het peloton moest over een berg van 1ste, 3de en tenslotte 2de categorie, maar de aankomst lag niet bergop. Van begin af aan probeerden renners een vlucht op touw te zetten, zelfs Bettini (QuickStep) die het later in de etappe nog lastig zou krijgen door kniepijn. 5 anderen raakten wel weg: Pinotti (T-Mobile), Kern (Crédit Agricole), Contrini (Tinkoff), Laverde (Panaria) en Schwab (QuickStep). Het vijftal reed steeds verder weg doordat het peloton liet begaan en besloot er een collectieve berguitstap van te maken op een relatief rustig tempo. Dit betekende dat de leiderspositie van Di Luca (Liquigas) in het gedrang kwam, maar misschien komt dit hem wel goed uit. Terug naar de koplopers dan. Op de slotklim bleken Laverde en Pinotti de sterkste te zijn en reden samen naar de streep. Een sprint, zou je dan denken, maar die kwam er niet. Pinotti was al zeer blij met het binnenrijven van de roze trui waarop hij de ritzege cadeau gaf aan Laverde. Pinotti is na Gasparotto en Di Luca al de derde roze-trui-drager en meteen ook de derde Italiaan. De pelotonsspurt werd gewonnen door Petacchi (Milram). Hierdoor behaalde hij echter niet de zesde plaats, want op de slotklim was Baliani (Panaria), die in eigen streek reed, ontsnapt.

   

  Laverde triomfeert

  Alweer en Italiaan in het roze

  (bron: www.vrtnieuws.net)

   

  Top 10   Algemeen klassement  
  01.L.F.Laverde 181 km in 4h58'23" 01.M.Pinotti in 23h44'32"
  02.M.Pinotti z.t. 02.H.Schwab op       3'30"
  03.C.Kern op      1'30" 03.D.Di Luca 4'12"
  04.H.Schwab 1'34" 04.F.Pellizotti 4'38"
  05.D.Contrini 3'45" 05.A.Noé 4'47"
  06.F.Baliani 6'55" 06.V.Nibali 4'49"
  07.A.Petacchi 7'09" 07.L.F.Laverde 5'05"
  08.A.Usov z.t. 08.A.Schleck 5'06"
  09.G.Palombo   09.D.Cunego 5'15"
  10.J.Krivtsov   10.D.Zabriskie 5'19"

  Puntentrui: A.Petacchi

  Bergtrui: L.F.Laverde

  Trui beste jongere: H.Schwab

   

  GiGiVéLo

  19-05-2007 om 08:24 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia: rit 5

  Rit 5

  donderdag 17 mei 2007

   

   

  Zege voor Förster

  Na 15 km wedstrijd kozen Buffaz (Cofidis) en Ignatiev (Tinkoff) het hazenpad. Het peloton volgde steeds op een overbrugbare afstand. Buffaz kon Ignatiev op een gegeven moment niet meer volgen. Aan de solo van Ignatiev kwam pas een einde op 20 km van de streep. Dit was het begin van enkele aanvalspogingen. Zo probeerden Voeckler (Bouygues Télécom) en even later ook Sella (Panaria) het peloton te verschalken. Een massasprint kon echter niet ontlopen worden. De finishlijn lag zeer ongelukkig, namelijk vlak na een bocht. Dit zorgde ervoor dat de sprint eerder chaotisch verliep met duw- en trekwerk. Förster (Gerolsteiner) kwam er als eerste uit voor Hushovd (Crédit Agricole) en Petacchi (Milram).

   

   

  De sprint

  (bron: www.sport.be)

   

  Top 10

   

  Algemeen klassement

   
  01.R.Förster 173 km in 4h17'02" 01.D.Di Luca in 18h43'12"
  02.T.Hushovd z.t. 02.F.Pellizotti op 26"
  03.A.Petacchi   03.A.Noé 35"
  04.D.Napolitano   04.V.Nibali z.t.
  05.R.McEwen   05.A.Schleck 53"
  06.A.Usov   06.D.Cunego 54"
  07.A.M.Richeze   07.D.Zabriskie 1'03"
  08.A.Pichot   08.P.Savoldelli 1'07"
  09.J.J.Haedo   09.E.Mazzoleni z.t.
  10.O.Gatto   10.A.Mizourov  

  Puntentrui: A.Petacchi

  Bergtrui: D.Di Luca

  Trui beste jongere: V.Nibali

   

  GiGiVéLo

  18-05-2007 om 07:38 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia

  Rit 3

  maandag 14 mei 2007

   

   

  20ste voor Petacchi

  Op 60 km van de aankomst reden Ignatiev (Tinkoff) en Visconti (QuickStep) weg van hun drie medevluchters. Ze waren er aan voor de moeite op 4 km van het einde. Er volgden vervolgens nog twee demarrages, één van Tosatto (QuickStep) en één van Roche (Crédit Agricole). Dit mocht echter niet baten, de tweede opeenvolgende massaspurt was een feit. Alweer was er een val waar ondermeer Hushovd (Crédit Agricole) bij betrokken was. Er volgde een ontregelde sprint vanwege de late uitvallen, maar het was toch spurtbom Petacchi (Milram) die zijn 20ste Girorit ooit won.Na afloop was hij zeer geëmotioneerd, vorig jaar had hij nmelijk met een zware knieblessure af te rekenen. Ten gevolge van de val wisselt de roze trui alweer van eigenaar, dit keer is het opnieuw de beurt aan Gasparotto (Liquigas). Disndag is er de eerste van twee rustdagen.

   

  Na veel blessureleed lijkt Petacchi opnieuw de oude

  Gasparotto is voor de tweede keer in het roze gehuld

  (bron: www.vrtnieuws.net)

   

  Top 10

   

  Algemeen klassement

   
  01.A.Petacchi 180 km in 4h22'57" 01.E.Gasparotto

  in 10h03'48"

  02.R.Forster z.t. 02.D.Di Luca z.t.
  03.A.M.Richeze   03.A.Noé  
  04.R.McEwen   04.F.Pellizotti  
  05.D.Napolitano   05.V.Nibali  
  06.A.Usov   06.C.Wegelius  
  07.L.Mondory   07.P.Savoldelli 13"
  08.E.Gasparotto   08.E.Mazzoleni

  z.t.

  09.J.Rojas Gil   09.A.Mizourov  
  10.V.Bileka   10.D.Muravyev  

  Puntentrui: A.Petacchi

  Bergtrui: P.Brutt

  Trui beste jongere: E.Gasparotto

   

  GiGiVéLo

  15-05-2007 om 07:16 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia: rit 2

  Rit 2

  zondag 13 mei 2007

   

   

  McEwen sprint naar ritwinst

  Net als gisteren speelde de etappe zich af op Sardinië. Vijf renners kleurden de rit: Frédéric Bessy (Cofidis), Pavel Brutt (Tinkoff), Mauro Facci (QuickStep), Arnaud Labbe (Bouygues Télécom) en Simone Masciarelli (Acqua e Sapone). De eerste die het moeilijk kreeg was Labbe en even later kon ook Masciarelli het tempo niet meer aan. Brutt was degene die het het langste volhield en pas op 7,5 km van de aankomst gegrepen werd. Het peloton stevende af op een sprint. Vlak voor het ingaan van de laatste kilometer kwamen nog enkele renners ten val. Dat kon de sprinters echter niet deren, zij gingen voluit voor ritwinst. Robbie McEwen (Predictor-Lotto) was de sterkste en won zijn 12de Girorit ooit. Paolo Bettini (QuickStep) en Alessandro Petacchi (Milram) finishten respectievelijk als tweede en derde. De roze trui verandert van schouders. Enrico Gasparotto (Liquigas) was namelijk betrokken bij de val waardoor zijn ploegmaat Danilo Di Luca de leiderstrui overneemt.

   

  McEwen wint zijn twaalfde Girorit

  (bron: www.vrtnieuws.net)

  De trui is veranderd van schouders

  (bron: www.gazetta.it)

   

  Top 10

   

  Algemeen klassement

   
  01.R.McEwen

  205 km in 5h07'13"

  01.D.Di Luca

  in 5h40'51"

  02.P.Bettini

  z.t.

  02.E.Gasparotto z.t.
  03.A.Petacchi   03.A.Noé  
  04.A.Bazajev   04.F.Pellizotti  
  05.M.Richeze   05.V.Nibali  
  06.A.Usov   06.C.Wegelius  
  07.J.Rojas   07.P.Savoldelli 13"
  08.S.Garzelli   08.A.Mizourov

  z.t.

  09.L.Bernucci   09.E.Mazzoleni  
  10.G.Hincapie   10.S.Yakovlev  

  Puntentrui: R.McEwen

  Bergtrui: P.Brutt

  Beste jongere: V.Nibali

   

  GiGiVéLo

  14-05-2007 om 08:09 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia: rit 1

  Rit 1

  zaterdag 12 mei 2007

   

   

  Ploegmaat snoept Di Luca roze trui af

  Vandaag is op Sardinië de Giro d'Italia uit de startblokken geschoten. De eerste opdracht was een ploegentijdrit van 25,650 km. Hoewel het nog maar de het begin van een loodzware ronde was, was het parcours van de tijdrit al zeer geaccidenteerd. De renners moesten klimmen, dalen en heel wat bochten nemen. Vooral een bocht in de dalende strook naar de laatste kilometer zorgde voor problemen. Zo ging onder andere Yaroslav Popovitsj (Discovery Channel) tegen de grond, hij sprong echter snel weer de fiets op.  Aan de finish telde de tijd van de vijfde renner, nochtans was met een kwintet tot aan de meet raken geen sinecure.

  De ploeg die de tijdrit het snelst aflegde was Liquigas. Danilo Di Luca is kopman van dit team en was dan ook uitermate ontevreden toen niet hij, maar Enrico Gasparotto als eerste over de streep reed en zo de roze leiderstrui mag aantrekken. Daar zal deze avond ongetwijfeld nog over nagekaart worden.

  In 2005 behaalde Di Luca een vierde plaats in het eindklassement van de Giro. Ook dit jaar wil hij voluit voor dat klassement gaan. Hij heeft na vandaag al enige voorsprong op zijn concurrenten Paolo Savoldelli (Astana), Damiano Cunego (Lampre) en Gilberto Simoni (Saunier Duval). Anderen die getipt worden als kanshebber voor de eindzege, of een dichte ereplaats, zijn Ricardo Ricco (Saunier Duval), Yaroslav Popovych (Discovery Channel) en Franco Pellizotti (Liquigas). De vraag is echter of Ricco voluit mag gaan aangezien hij ploegmaat is van Simoni. In 2004 won Cunego de Giro hoewel hij eigenlijk Simoni aan de overwinning had moeten helpen. Dit nam Simoni hem niet in dank af. En wat Popovych betreft is het afwachten of hij geen blessure overhoudt aan zijn val in de ploegentijdrit.

  Er nemen zes Belgen aan deze Giro deel: Mario Aerts (Predictor-Lotto), Axel Merckx (T-Mobile), Jurgen Vandenbroeck (Predictor-Lotto), Jurgen Van De Walle (QuickStep), Jurgen Van Goolen (Discovery Channel) en Wim Vanhuffel (Predictor-Lotto). QuickStep werd vandaag elfde op 1'26" en Predictor-Lotto twaalfde op 1'28" van Liquigas.

   

  Liquigas finisht

  Deze reactie van Di Luca spreekt boekdelen

  Gasparotto was duidelijk wel gelukkig

  (bron: www.vrtnieuws.net)

   

  Top 10

  Klassement

  01.Liquigas 25,650 km in 33'38" 01.E.Gasparotto in 33'38"
  02.Astana op    13" 02.D.Di Luca z.t.
  03.CSC 30" 03.V.Nibali
  04.Lampre 42" 04.F.Pellizotti
  05.Discovery Channel 49" 05.A.Noé
  06.Acque e Sapone 1'02" 06.C.Wegelius
  07.Tinkoff 1'04" 07.A.Vanotti op     2"
  08.Crédit Agricole 1'13" 08.P.Savoldelli 13"
  09.Caisse d'Epargne

  1'25"

  09.E.Mazzoleni

  z.t.

  10.Saunier Duval

  z.t.

  10.A.Mizurov

    GiGiVéLo

  13-05-2007 om 08:33 geschreven door GiGiVéLo

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per maand
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 07-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 01-2007
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 03-2000
 • 02-2000

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!