een ongemakkelijk / onpraktisch ontwerp
'k Zit maar te kijken naar het meubel en ik vraag me af of dit een goed idee is, een achtkantige barbecuetafel ontworpen alsof het een gourmettafel zou zijn. Vreemde vormgeving voor een tafel die met open vuur werkt ... Hoe moet het met de rook die zelden mooi rechtop stijgt zoals gewenst maar neerslaat en wervelt en de gasten doet hoesten. De kinderen eerst. Juist om zoiets te vermijden zet men de eettafel gewoonlijk voldoende ver van de barbecue met zijn rook.
Hoe gaat het wanneer een stuk vlees moet verplaatst worden van de schroeizone naar de gaar-zone en verder naar de warmhoud-zone. Hoe staat men te werken aan zo'n tafel? Er is geen uitsparing in het meubel waar de kok van dienst kan staan!
Hoe moet het dan met opwaaiende asse? Die landt in de borden en op de kledij van wie benedenwinds zit. Juist om zoiets te vermijden zetten we de eettafel gewoonlijk ver genoeg van het vuur en de gensters. Hier staat de vuurhaard met rook en gensters te midden van de mensen, kortbij, vlakbij. Bij warm zomerweer is het niet lang aangenaam zo dicht bij het vuur, de mensen zweten zich te pletter, zelfs in de schaduw. En wat als er een gast meer komt dan de acht beschikbare plaatsen? Enzovoort, etcetera.
Nee, ik denk niet dat dit een zinnig ontwerp is. Mooi en duur, maar niet plezant. Of toch niet voor lang.
m– EZW-05/2014, herzien - foto gisteren ontvangen - http://hiconsumption.com/2014/05/jag-grill-bbq-table/
|