Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
Hier se, hier se een bezoeker se.....
Welkom in mijn nederige blog...
Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
20-01-2012
3 MONTS BIERE DE FLANDRE
- Speciaalbier
- Cat S
- Blond bier
- Hoge gisting - 8,5% alc.vol
- Fris schenken in een tulpglas
- Bier uit Frans Vlaanderen
- Brass. De St. Sylvestre - St Silvestre Cappel / Frankrijk
Bedankt voor allen die mij blijven opzoeken tijdens mijn afwezigheid. De reden voor deze lange stilte is een nieuwe relatie en inmiddels ook de start van een nieuwe theaterproduktie...
t Kan dus nog even duren, maar weldra zie je wel weer wat verschijnen...
Als het Glazen Huis van radiozender 3FM in Enschede zou komen te staan, zou Grolsch een speciaal Serious Requested-biertje brouwen... Maar er waren uiteraard meerdere steden kandidaat...
Drie DJs laten zich drie dagen opsluiten in een glazen huis om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel (net zoiets als wat Studio Brussel bij ons doet)...
De stad Enschede had alle vergunningen gegeven voor de nachtelijke openstelling van winkels en horecazaken. Er werd zelfs een speciaal lied gecomponeerd dat s nacht zou gezongen worden door het grootste studentenkoor van Europa...
Jammer, maar helaas... het Glazen huis ging naar Groningen...
De Norbertijner abdij van Tongerlo werd gesticht in 1133, maar werd volledig verwoest tijdens de Franse revolutie. In 1840 werd er echter weer bier gebrouwen in de abdij totdat de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog de koperen ketels in beslag namen. In 1954 werd er met Van Milders uit Geel een licentiecontract ondertekend om opnieuw Tongerlo-abdijbier te brouwen. Van Milders ging over in Wielmans-Ceuppens, dat op zijn beurt werd overgenomen door Artois. In 1988 werd Tongerlo van de hand gedaan door Interbrew, dat koos voor Leffe. Uiteindelijk sloot de abdij in 1989 een contract met Haacht (Primus), die het bier aanvankelijk liet brouwen bij Bios uit Ertvelde. Halverwege de jaren negentig ging Haacht zelf Tongerlo-abdijbier brouwen.
De Abdij is een boeiende gemeenschap met 77 leden, van wie er 42 in de abdij, elf in Chili, vijf in Kongo en de anderen in verschillende parochies werken. De Norbertijnen vormen een open gemeenschap; ze leven van giften, van hun boekhandel, het liturgische centrum, de bakkerij en het bezinningshuis. Bovendien hebben ze een prachtige kopie van Het Laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci. Maar de belangrijkste inkomsten zijn wel de royaltys die de brouwerij Haacht betaald voor het brouwen van het abdijbier dat gretig aftrek vindt in de bijna 5000 cafés waaraan de brouwerij levert.
In Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, werden prijzen uitgedeeld voor de beste gefrituurde maaltijden. In de categorie meest creatieve gefrituurde gerecht ging gefrituurd bier met de hoofdprijs lopen. Bedenker Mark Zable vertelt:Ik was lui en dacht, waarom moet ik eten en drinken als ik alleen kan drinken? En zo werd het gefrituurde bier geboren: Kleine deegzakjes die worden opgevuld met bier en zo de frituur in kunnen.
Brouwerij De Halve Maan uit Brugge heeft een tijdje op voet van oorlog geleefd met hobbybrouwers uit Turnhout. De brouwerij Het Nest wilde hun bier op de markt gooien onder de naam Schuppe Zot Tripel, maar de makers van de Brugse Zot vonden dat geen goed idee, omdat de twee namen teveel op elkaar leken. Ze namen in Trunhout het zekere voor het onzekere en vervingen het woord zot door vraagtekens. Uiteindelijk veranderde naam van het biertje in Schuppenboer
Guinness is een van de lekkerste biertjes om uit een blik te drinken, want Guinness benadert het meest het vers getapt bier uit de biertap. Dat komt door het beroemde widget-systeem waardoor bij het opentrekken van het blikje stikstof uit een capsule vrijkomt. In gesloten toestand hoor je dat stikstofpatroon ook als een knikker in het blikje rondtollen. Daarna voltrekt zich in het glas dezelfde show als bij een getapte Guinness en zie je de mist optrekken Resultaat is een heerlijke Guinness
Mark Bolland was als stagiaire in opdracht van Heineken met een biertap in de koffer van een vrachtwagentje door Afrika getrokken om te onderzoeken of ze daar klaar waren voor tapbier. Hij adviseerde de directie om het niet te doen, want tapbier wordt daar en fiasco. Dat had ondermeer te maken met hygiëne, maar vooral met het onderlinge wantrouwen. Veel verschillende stammen vertrouwen elkaar niet en denken onmiddellijk als ze een glas bier onder hun neus krijgen:Wat hebben ze erin gedaan? Ze willen dat een flesje aan hun tafel wordt opengemaakt enuitgeschonken
Ik heb net naar de uitzending van koppen gekeken op één, de reportage over de bierfeesten in München Laat het aub duidelijk zijn; dit is dus niet mijn ding . Dit is niet wat ik bedoel met passie voor bier Dit is niet drinken, maar veel zuipen Kunnen drinken, is voor mij nog altijd weten wanneer ge moet stoppen
Sorry, maar wou me even duidelijk distantiëren van zulke bierfeesten Gelukkig zijn niet alle deelnemers zo en zeker niet alle echte bierfanaten.
Al jaren knokken de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar en het Amerikaanse Anheuser-Busch (nu onderdeel van AB Inbev) over de merknamen Bud en Budweiser. Maar her Europees hof van justitie heeft besloten dat AB Inbev de naam Budweiser niet als Europees merk mag gebruiken. In feite is nu de Europese markt opgesplitst in landen waar AB Inbev de rechten in handen heeft en landen waar Budvar over de rechten beschikt. AB Inbev stelt dat het de merknaam Budweiser in 23 van de 27 EU-lidstaten mag gebruiken. Volgens het arrest heeft Budvar echter de rechten op de merknaam in Duitsland, Oostenrijk, Italië en de Benelux. Overigens lopen er tussen de brouwers wereldwijd nog twintig rechtszaken en zestig administratieve geschillen rond de merknaam.
Als je van bier houdt of eens anders wil genieten van bier als je eens wil eten op basis van bier en/of genieten van een heerlijke maaltijd met bier in plaats van wijn je kent het niet en wil je wilt eens proberen en je bent toevallig (of doelbewust) in Oostende MOET je zeker eens gaan eten bij De Bistronoom wij zijn er onlangs geweest en hebben enorm genoten van een overheerlijke maaltijd met bijpassende biertjes we werden verwend door de chef en voortreffelijk bediend door de sommelier Een echte aanrader
Mort Subiet is een bekende echte Brusselse geuze, maar waar de naam vandaan komt staat open voor een hele resem fantasie :
-Iemand was bij het drinken van een geuze plots gestorven; niet van het bier, maar wel van het nieuws dat hij het groot lot van de loterij gewonnen had
-Een brouwer heeft er plotsklaps het leven bij ingeschoten toen hij merkte dat zn hele brouwsel mislukt was
-De Brusselse acteur Lebeau vertelde aan iedereen dat geuze een ideaal middel is om ziekten af te houden en dat trouwe drinkers zich mochten verwachten aan een mort subite zonder enige pijn of ellende
Het ware verhaal is dat een kleine Brusselse bierhandelaar, Vossen, door hard te werken en spaarzaam te leven genoeg geld bij elkaar had gespaard om zijn droom waar te maken. Hij kocht een brouwerij op om lambiek te brouwen volgens een eigen procedé. Deze lambiek en zijn geuze kenden snel een enorme bijval en vele herbergen wilden graag klant bij hem worden. Na de eerste wereldoorlog kocht Vossen de bekende instelling de Cour Royale in Brussel op. De vele stamgasten waren vooral journalisten en ambtenaren van het nabijgelegen ministerie. Zij speelden graag het teerlingspel, waarbij de verliezer een rondje moest geven. Maar omdat er nogal eens iemand het café moest verlaten voor werkzaamheden nog voor het spel was beëindigd, was er een beurtleegte in het spel een mort Wat al snel de uitroep:We zitten weer met een Mort Subite uitlokte.
In 1927 kocht de familie Vossen de pretentieuze Leopold II over en doopte de nieuwe zaak MORT SUBITE En zo werd een speelse lapnaam een heuse firmanaam.
Brouwerij Martens uit Bocholt vierde zijn 250st verjaardag met de melding dat het al 1miljard petflessen bier had geproduceerd. Vijf jaar geleden is de brouwerij begonnen met de productie van bier in milieuvriendelijke petflessen. Martens ontwikkelde een eigen technologie, waardoor er nauwelijks kwaliteitsverlies is ten opzichte van bier in glazen flessen.
De brouwerij heeft ook een nieuwe ultramoderne brouwerij gebouwd in Kaulille. Met deze nieuwe installaties streeft de brouwerij ernaar om zijn ecologische voetafdruk tot het minimum te beperken. Tegenwoordig worden 1miljoen petflessen per dag en drie 3miljoen hectoliter bier per jaar geproduceerd.
De Beierse hertog Wilhelm IV bedacht in 1516 dat bier uitsluitend met gemout graan mocht gebrouwen worden. Hij wilde de succesvolle Noord-Duitse brouwers dwarsbomen met dit Rheinheitsgebot. De Duitse markt was goed beschermd tegen buitenlandse indringers toen in 1871 het gebod voor het hele land gold. Maar de Europese Unie vond in de jaren tachtig van de vorige eeuw dat de oudste Warenwet een grote belemmering vormde voor de vrije markt dus mag het buitenlands bier sinds 1987de Duitse markt op, zolang de extra ingrediënten maar expliciet op het etiket vermeld staan.