Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste communie jolien op 20 mei 2009

    mijn dochtertje jolien deed haar eerste communie op 20 mei 2009
    in de kerk van rumbeke..



    25-05-2009 om 21:29 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneeskarachtige eigenschappen
    .Dragon wekt de eetlust op en stimuleert de spijsvertering. Het kruid heeft een kalmerend effect bij maagkrampen en ook bij  een hikaanval is het een redder in nood.
    Dragon is vochtafdrijvend. In vroegere tijden werd het zelfs gebruikt tegen kiespijn (kauwen van dragonblaadjes), ook als thee voor het slapengaan kan dragon een aangenaam alternatief, gezien de pittige, zurige smaak.

    24-05-2009 om 17:40 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee overheerlijke receptideetjes
    .Kip in dragonsaus:
    Meng 25 gr boter en 45 gr verse kruidenkaas met elkaar. Voeg peper en zout toe, hak een 6-tal takjes dragon fijn; roer alles goed onder elkaar. Dit mengsel kan men vervolgens onder het vel van de braadkip stoppen. De kip inwrijven met braadboter en gaar bakken in de oven.


    Bearnaisesaus:
    3 gehakte sjalotten, 1 dl dragonazijn, 4 peperbolletjes, een klein takje thijm en wat dragon langzaam laten inkoken. Ondertussen in een pan een klompje boter laten smelten, liefst in een bain-marie. Hou dit klaar.
    Voeg de gezeefde azijnmassa toe en meng het geheel met geklopt eigeel (2) onder voortdurend gelijkmatig roeren. Wanneer dit klaar is kan men nog wat versnipperde dragon toevoegen en er overheen strooien. Misschien niet zo'n gemakkelijk te bereiden sausje maar wel overheerlijk bij rund-of schapenbereidingen.

    24-05-2009 om 17:36 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik in de keuken
    Dragon wordt vooral gebruikt in kip- en eiergerechten, salades, vianigrettes (tartarensaus). Een dragon- of bearnaisesaus maakt van onze maaltijden èèn culinair festijn. Ook de populaire dragonazijn smaakt enorm lekker bij salades,...
    Ook in soepen is dragon complementair (venkelsoep, tomatensoep...).
    Het keukenkruid smaakt het sterkst wanneer men het oogst voor de bloei en men dient het steeds vers te gebruiken. Gekneusde bladeren  en in gedroogde toestand moet veel aan aroma inboeten.
    Optimaal is wanneer men het kort laat mee opwarmen en voor het opdienen toevoegt aan de gerechten. Gebruik het ook met mate want anders kan de smaak nogal opdringerig. over komen.

    24-05-2009 om 17:27 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opkweek van dragon
    .Aangezien de zaden in onze streken geen kiemkracht bezitten  vervalt hier de zaaimethode. Daarom zijn we verplicht andere vermeerderingswijzen te gebruiken:

    1. Stekken: dit gebeurt in de lente door het nemen van kruidachtige kopstekken of door wortelstokstukken die men in een mengsel van turf en zand steekt op een warme plaats, beschut met dubbel glas of onder geperforeerde plastiekfolie. na het inwortelen kan men de stekjes oppotten en daarna afharden en buiten planten op de gewenste plaats.

    2.Scheuren: is een veelgebruikte vermeerderingswijze die ook dient te gebeuren in de lente. indien men ten volle wil genieten van het aroma van dragon is het aangewezen de plant om de drie jaar te verplanten. Dat dit keukenkruid niet gemakkelijk te kweken valt is te wijten aan het feit dat ze enerzijds kan belaagd worden door scierotiënrot (schimmel die de plant doet afrotten tussen groeistengel en wortel ten gevolge van langdurige natte) en anderzijds door aardrupsen die dragon graag lusten, men kan ze enkel kwijtraken door ze te zoeken in de grond rondom de plant en ze daarna te vernietigen.

    24-05-2009 om 10:29 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelvaart van de Heer
    .                              Afscheid aan de trein, de auto of in de luchthaven.
                                   Afscheid van iemand van wie je echt houdt en van
                                   wie je weet: "Ik zie die nooit meer terug". Afscheid 
                                   nemen doet wenen.
                                   Het is een beetje sterven.
                                   Toch vreemd, in de christelijke Bijbel wordt bij Jezus'
                                   afscheid bij de hemelvaart alleen gesproken over vreugde
                                   kracht en enthousiasme. Mensen zeggen: "Uit het oog, uit
                                   het hart". Maar hier lijkt het juist het omgekeerde. Er is als
                                   het ware 'een andere aanwezigheid' geboren en die is de
                                   oorzaak van dat optimisme van Jezus' volgelingen.
                                   Enerzijds is er de opgave die Jezus geeft:
                                   "Keer naar de stad terug, ik zend u." Anderzijds is er de
                                   belofte: "Ik zal u kracht geven.
                                   Ik ben met u, alle dagen tot de voleinding van de wereld."
                                   Waarom zijn christenen soms zo depressief en pessimistisch?
                                   Zij hebben toch een wens en een belofte van Godswege?
                                   Is Zijn naam niet : "Ik zal er zijn voor u "?!
                                  

    21-05-2009 om 16:04 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne donderdag voor alle bloggertjes

    .


    hey bloggertjes allemaal ik wens jullie een fijne donderdag op deze mooie hemelvaartdag.
    veel groeten van hyacinttje.
                                                                             

    21-05-2009 om 15:05 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standplaats
    .Dragon voelt zich best thuis op een beschutte zonnige plaats in een voedzame en goed doorlatende grond. Goed gedraineerde grond is noodzakelijk wil men scierotienrot voorkomen bij nat weer.
    Daar de plant van origine afkomstig is uit zuiderse landen is het aangewezen het kruid gedurende de winter af te dekken met bladeren.
    De plant doet het ook bijzonder goed op het terras in potten of bakken.

    19-05-2009 om 07:54 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dragon -Artemisia dracunculus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Wetenswaardigheden over de plant:

    Dit uiterst populair keukenkruid is afkomstig uit Midden-Azië en Midden- en Oost-Europa en werd in de 13 e eeuw door de Moren (Arabieren) tijdens hun veroveringstocht naar Spanje meegebracht, even later konden wij ook voluit genieten van dit uitzonderlijk lekker keukenkruid.
    Dragon - in de volksmond ook "keizersla", drakenkruid of slangenkruid" genoemd - is een doorlevende plant die toch om enige bescherming vraagt in de winter.
    Dracunculus, "draak", verwijst naar de grillige vorm van de wortelstokken. Slangekruid wijst vooral op de geneeskrachtige werking bij slangen- en insectenbeten.
    Dragon met zijn weinig opvallende geelgroene bloempjes behoort tot de familie van de samengesteld bloemigen (Compositae) en kan 90 cm groot worden. Het behoort tevens tot hetzelfde geslacht als citroenkruid en de bittere alsem of absint.
    Het kruid met zijn lijnvormige , gladde en blinkende bladeren heeft een gepeperde, zure anijssmaak dien ons aangenaam verrast in vele gerechten.
    De Franse dragon (Artemisia dracunculus), de meest gebruikte, wordt soms wel eens verward met zijn smaakloze Russische variant (Artemisia dracunculoides).

    19-05-2009 om 07:48 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedichtje
    .                                                  ik vind geluk alleene
                                                       Te huis in 't huisgezin
                                                       Bij 't vrouwken en de kleenen
                                                       Die' k even teer bemin.
                                                       Daar in ons kleine woning
                                                       Daar vind ik liefde en lach,
                                                       'k Ben blij zooals een koning
                                                       Als 'k thuis eens blijven mag.

                                                       'k Laat andren elders jagen
                                                        Genoegen en vermaak
                                                        Ik ken slechts vreugdedagen
                                                        Als ' k rozig kus een kaak
                                                        Van 't vrouwken of de kleenen
                                                        Te huis in ' t huisgezin
                                                        Geluk vind ik alleene
                                                        Bij die 'k zoo teer bemin.

    18-05-2009 om 16:58 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijn zondag gewenst voor alle bloggertjes.

    hey bloggertjes ik wens jullie een fijne zondag. vanwege hycinttje.



                                                                                                

    17-05-2009 om 12:26 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijk

    .Bloeiende bolletjes, als de hyacint 'Purple Sensation', vragen nauwelijks verzorging omdat de bloemen hun voeding uit de bloembol halen. Als je de 'Purple Sensation' in bakken zet, hoef je er alleen maar op te letten dat de grond niet uitdroogt. De bloeitijd is afhankelijk van de temperatuur.
    In huis kun je ongeveer twee tot drie weken genieten van de lentebloeier van het jaar; buiten heb je vaak meer dan zes weken lente-plezier. Zijn de hyacinten uitgebloeid ? Geef ze een zonnig plekje in de border. De kans is groot dat je volgend jaar weer kunt genieten van de paarse sensatie.



                                                                                               

    17-05-2009 om 11:54 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .De 'Purple Sensation' is afkomstig uit de zogenaamde groep Pearl-hyacinten. De hyacint 'Purple Sensation' is dus het paarse zusje van 'Pink Pearl; Violet Pearl' en 'Blue Pearl. Het unieke van
    Pearl hyacinten is dat ze een tweede bloei kunnen geven en dat ze ondanks de zware 'bebloeming'
    niet zo snel omvallen. De lentebloeier van het jaar kleurt gedurende de bloeitijd van paars naar donkerpaars.

    17-05-2009 om 11:44 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paarse sensatie in èn om het huis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Een van de populairste lentebloeiers is de hyacint, tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ze hebben allemaal èèn duidelijke overeenkomst: de heerlijk zoete lentegeur. Een jury van
    specialisten heeft de hyacint 'Purple Sensation' uitgeroepen tot dè lentebloeier van het jaar. De naam
    doet het al vermoeden; het is een paarse hyacint die zowel in als om het huis voor een lente-sensatie
    zorgt!

    15-05-2009 om 17:13 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hyacint 'Purple Sensation' is tot lentebloeier van het jaar 2009 verkozen

    .Tijdens een inspirerende bijeenkomst op Paleis Soestdijk vond onlangs de verkiezing plaats van de
     lentebloeier van het jaar 2009. Deze lentebloeier wordt in 2009 de nieuwe vaandeldrager van de ge-hele productgroep bolp-op-pot.
    Kweker Eric Breed presenteerde de genomineerde bolgewassen aan een selectie van journalisten en
    groenspecialisten. Deze jureerden diverse bolletjes-op-pot aan de hand van diverse crtiteria als lente
    uitstraling en toepasbaarheid binnen èn buiten.



    15-05-2009 om 17:07 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips voor de studenten die blokken
    .                                         Geef tijdens de blok de voorkeur aan 'trage'
                                               koolhydraten. Dat zijn voedingsmiddelen die
                                               langzaam door het organisme worden opge-
                                               nomen, waardoor het suikergehalte in het
                                               bloed op een constant niveau gehandhaafd
                                               wordt en een regelmatige energietoevoer
                                               naar de hersenen verzekerd wordt.
                                               Kies dus voor pasta, rijst, aardappelen,
                                               brood, peulvruchten, vruchten, groenten
                                               en zuivelproducten.

    11-05-2009 om 21:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hey bloggertjes allemaal een fijne maandagavond gewenst

     dag bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een fijne maandagvond.
    veel groeten van hyacinttje..



    11-05-2009 om 20:56 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accijnswetgeving
    .Omdat op beide delen van de suikerindustrie de accijnswetgeving een grote invloed had, zal daar eerst afzonderlijk aandacht aan worden besteed. Voor de Nederlandse koloniale belangen was
    de rietsuikerindustrie van eminent belang, maar zij zal in dit hoofdstuk onbesproken moeten blijven.
    In het 'Europese' deel van Nederland bestond de suikerindustrie sinds 1858 uit twee aparte bedrijfstakken. Op grond van hun plaats in de productiekolom zou de bieetsuikerindustrie als eerste
     en daarna het raffinagebedrijf behandeld moeten worden.
    Qua historische achtergrond komt de raffinaderij echter voor de bietsuikerindustrie, want de raffinaderijen waren al eind zestiende eeuw in Nederland ontstaan en verwerkten toen ruwe rietsuiker uit de Tropen;bietsuiker als industrieel product was een negentiende-eeuwse nieuwkomer.

    11-05-2009 om 20:49 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote belangen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .In twee opzichten is de negentiendeeeuwse suikerindustrie een pendant van de huidige aardolie-industrie.
    Er waren grote financiële en staatkundige belangen mee gemoeid, zo groot dat vanaf 1864 bijna voortdurend internationaal overleg werd gevoerd over wat men 'de suikerkwestie' noemde.
    Het overleg en de daaruit voortkomende Suikerconventies concentreerde zich weliswaar op
    accijnstarieven, maar daarachter ging een hele kluwen van belangen schuil: van koloniën en handel,  van binnenlandse landbouw, van scheepvaart, van de staatskas.

    De andere overeenkomst met de olieindustrie is het productieproces. In de onmiddellijke omgeving van de grondstof, suikerriet of bieten, werd een ruw halffabrikaat vervaardigd, dat vervolgens in raffinaderijen - vaak honderden of duizenden kilometers verder tot een scala aan zuivere eindproducten werd verwekt.

    11-05-2009 om 20:03 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een 'koloniaal' product (suiker)
    .In niet-tropische gebieden was tot twee eeuwen geleden eigenlijk alleen honing een zoetstof die in enige hoeveelheid in de natuur voorkwam. Behalve vruchten waren suikerhoudende planten nagenoeg
    onbekend, want het suikerriet vond zijn noordelijkste verbreiding aan de kusten van de Middellandse Zee. Uit dit tropisch gewaas werd al duizenden jaren sap geperst dat enigzins gezuiverd werd en waarin zich, na indamping, suikerkristallen vormden.

    De Europese koloniale expansie van de zestiende en zeventiende eeuw bracht een levendige handel in dit soort suiker op gang. Door zijn tropische herkomst was suiker al niet goedkoop, maar het luxe-karakter ervan werd nog versterkt doordat de meeste staten er een extra invoerrecht op hieven. Zo werd de prijs nog aanzienlijk verhoogd en bleef suiker een artikel voor welgestelden en voor speciale gelegenheden. Nog in 1854 beargumenteerde de Nederlandse regering de hoge accijns op geraffineerde suiker.

    11-05-2009 om 19:54 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!