Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerspreuk

    zoet weer in de korte maand,
     is niet gelijk het betaamt.
    De boer zegt: "Het mag niet zijn,
     het doet plezier aan het venijn".

     

    05-02-2010 om 09:38 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    03-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yorkshire pudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen soort: nagerecht
    Yorkshire pudding

    225 gram bloem
    een snuifje zout
    4 eieren
    200 ml melk
    100 ml water
    2 eetlepels gesmolten niervet of spekvet of rundvet
    enkele eetlepels lekkere jus van rundvlees

    Met deze ingrediënten maak je ongeveer 10 gebakjes.

    Pudding
    Pudding moet niet altijd zoet zijn. Neem de nostalgische Yorkshire pudding. Een zout receptje met enkel tarwebloem, half melk en water, hele eitjes, peper, zout en spekvet : opkloppen zoals pannenkoekenbeslag, in speciale vormen (zoals een grote 'poffertjes' pan )gieten en afbakken in een gematigde oven .De ‘roasted beef’ waar je ze traditioneel bij serveert wordt dan het laatste kwartier van de baktijd in dezelfde oven op een rooster boven de Yorkshire pudding geplaatst , het rundvet druipt op de gebakjes en, alle healthfood-plannen opzij geschoven, is dit, samen met een mierikswortelsaus en roasted potatoes, één van de betere momenten van de Engelse keuken.

    Bereiding
    Maak een beslag met de bloem, zout, losgeklopte eieren, melk en water. Verrijk met het gesmolten vet en doe over in ingevette puddingvormpjes (pofferpan, muffinschaal, timbaaltjes…verzin iets)
    Bak af in de oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten of totdat de puddinkjes stevig zijn. Druppel er de laatste 5 minuten van de baktijd de rundjus over.

    03-02-2010 om 20:48 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria Lichtmis

    Op 2 Februari vierden de Kelten het feest van moedergodin Imbolc, die op een door
    runderen getrokken kar door de velden werd gevoerd. Met die ommegang werd
    aangeduid dat de aarde eerst moest worden gezuiverd voor ze nieuwe vruchten
    kon dragen. Na dat zuiveringsritueel kon de boer met zijn eerste ploegwerkzaam-
    heden beginnen.

    02-02-2010 om 13:15 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne dinsdag voor alle bloggertjes

    dag bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een fijne dinsdag.
    veel groetjes van hyacinttje.



    02-02-2010 om 13:11 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie malen

    Koffie malen kun je het beste zelf doen. Een goede koffiemolen is van zeer groot belang bij koffie malen.
    Grofheid en gelijkmatigheid van de maling is belangrijk. Er zijn verschillende soorten koffiemolens te koop.

    Maar allereerst : hoe moeten de koffiebonen gemalen worden ? Dit is erg belangrijk. De juiste maling hangt af
    van de
    soort koffie die je wilt gaan zetten. Oefening baart kunst; alleen door veel uit te proberen en te proeven
    kom je erachter wat de juiste maling is. Hier enkele regels :

         -  Voor espresso hoort de maling zo fijn mogelijk te zijn;
         -  Voor gewone koffie kunnen de koffiebonen grover gemalen worden;
         -  Vind je de koffie te slap ? Probeer dan een fijnere maling, zodat het water
             meer tijd nodig heeft om door de koffie geperst te worden;
         -  Is de koffie te sterk of te bitter? Stel de maling dan grover in.

    29-01-2010 om 08:00 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handmolens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gedurende lange tijd maalde men de koffie zelf thuis met een handmolen. Dit zijn ( vaak houten) vierkante molentjes met een geringe inhoud. Er kan vaak niet meer in dan voor één pot koffie. Deze handmolens zijn
    relatief goedkoop. Het malen zelf is echter een tijdrovende klus.

    Het resultaat van deze molens is echter zeer goed. Met name de gelijkmatigheid van de maling is uitstekend.
    De maling kan worden ingesteld, van grof tot medium tot fijn. Kwalitatief goede handmolens worden gepro-
    duceerd door o.a. PeDe, DeVe, Armin Trosser, Zassenhaus, Lehnartz, KyM en Peugeot.

    Turkse koffiemolens:

    De èchte koffieguru heeft thuis een Turkse koffiemolen. Dit wordt ook wel de koning van de koffiemolens genoemd. In Turkije en het Midden-Oosten is dit type molen zeer gebruikelijk.
    Het zijn hoge molens, gemaakt van koper en brons en daardoor vaak zwaar. Onder de afschroefbare dop zitten
    de koffiebonen. De gemalen bonen komen onderin de molen terecht.
    Ook dit opvangreservoir kan men losschroeven. Turkse koffie dient zèèr fijn te worden gemalen, iets dat een
    Turkse koffiemolen als geen ander kan.

    De maalgradatie van de koffie kan worden ingesteld door de stelschroef bovenop de molen aan te passen.

    29-01-2010 om 00:00 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (3)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerspreuk

                                                                        Van sneeuw
                                                                die op een harde bodem valt,
                                                                       zegt men :
                                                             "Hij striebelt beddeke voor meer".

    28-01-2010 om 07:30 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne donderdag voor alle bloggertjes

    dag bloggertjes allemaal ik wens jullie een fijne donderdag.
    het regent vandaag , de koude is weg.
    veel groetjes van hyacinttje.

                                                                                                               

    28-01-2010 om 07:27 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De koffieboon is in feite een volgroeid zaadje van de kers van de koffieplant. De koffieplant groeit in verschillende werelddelen. Na het oogsten van de koffiebessen worden zij ontdaan van haar buitenste
    laag.

    Nadat bonen gedroogd zijn worden ze gebrand. Hierbij worden de suikers in de boon gekarameliseerd
    waardoor de koffieolie ontstaat die zorgt voor het aroma en de smaak van de boon. Er zijn verschillende
    gradaties van branding, van lichtgebrand tot zeer donker gebrand.

    Na het branden worden de bonen gemalen. Je kan ervoor kiezen om voor gemalen koffie te kopen, maar je kunt
    ook zelf je koffie malen. Ook bij de maling geldt weer dat er verschillende variëteiten zijn in de maling, van zeer
    fijn ( voor espresso of filterkoffie) tot halfgrof.

    Hierna volgt uiteraard het koffiezetten zelf. Er zijn verschillende koffie zetmethoden. Zo kan je koffie maken met
    een ibrik, een
    percolator,  een cafètiere, een ketel of een volautomatische koffieautomaat.

    26-01-2010 om 09:15 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne dinsdagmorgen voor alle bloggertjes


    dag bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een fijne dinsdag.
    het is weer erg koud vandaag , dus weer om bij de haard te
    zitten. veel groetjes van hyacinttje.
                                                                                                                           

    26-01-2010 om 08:58 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie geschiedenis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koffie kent een lange geschiedenis. De geschiedenis van Koffie begint ergens tussen 575 en 850. Men vermoedt
    dat Ethiopische en Keniaanse stammen koffiezaden meegenomen op hun reis naar Arabië. Andere koffiegeschiedenis kenners menen dat de Arabische soefi's, een mystieke islamitische sekte, de koffiezaden mee
    terugnamen van hun invallen uit Ethiopië.
    Literatuur bevestigt dat de soefi grootmeester Ali ben Omar al Shadili hiervoor verantwordelijk was. De Arabier
    Al Shadili vestigde een klooster in de jemenitische havenstad Mokka ( Al Mokha), waarna hij bekend raakte met
    koffie en dit later meenam naar Arabië. Al snel kreeg men in de gaten dat koffie niet alleen vermoeidheid en slaperigheid verdreef, maar ook nog eens heerlijk smaakte.

    Net als over het ontstaan van koffie is er veel discussie geweest over de eerste toepassing van koffie. Men weet
    van geschriften van Europese ontdekkingsreizigers en botanici dat de Etheopiërs in die tijd op rauwe koffiebonen
    kauwden. Ook werden de
    koffiebonen toen al gemalen, maar in plaats van het te mengen met water werd het met
    dierlijk vet gemengd.
    Hiervan draaide men vervolgens balletjes, die dienden als energiebron tijdens verre reizen. Ook is bekend dat er vroeger wijn werd gemaakt van het sap van koffiebessen. De wijn kreeg de naam Quahwah, welke later ook werd gebruikt voor de koffiedrank zoals we die nu kennen.

    Koffie werd aanvankelijk alleen gebruikt als onderdeel van een godsdienstige plechtigheid of op medisch advies.
    Het werd voor de meest vreemde kwaaltjes voorgeschreven, van jicht tot nierstenen.
    De geschiedenis van koffie is hiermee nog niet op zen eind. Nadat het
    koffiedrinken gemeengoed werd in Arabië,
    verspreidde koffie zich naar landen als Egypte, Syrië, Perzië en Turkije. Pas tegen het eind van de 16 e eeuw kreeg
    men in Europa lucht van koffie. De Venetianen waren de eersten die met de Arabieren begonnen te handelen in
    koffie. Daarna zagen ook de Nederlanders al snel brood  in de koffiehandel. Een Nederlandse koopman slaagde
    erin om een koffieplant uit Mekka te stelen, en hiermee te experimenteren op de Oost-Indische kolonie Java.
    Al snel werden koffieplantages opgezet op Sumatra, Timor, Bali en Celebes. De echte Europese doorbraak van
    koffie kwam door de schenking van een koffieplant in 1715 door de Amsterdamse burgemeester aan Lodewijk
    XIV. Hierdoor werd frankrijk in die periode de grootste koffieproducent en - verbruiker.

    Jaren later raakte koffie wijdverspreid over vele gebieden over de hele wereld. De kolonisten en missionarissen
    waren de grote verspreiders van koffie. Vele koffiehuizen zijn in die tijd opgericht, waar vooral de elite genoot
    van de lekkere drank. Langzamerhand is koffie steeds belangrijker geworden. Vandaag de dag is koffie na
    petroleum het belangrijkste handelsproduct ter wereld.

    21-01-2010 om 10:40 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne donderdag voor alle bloggertjes


    goedemorgen bloggertjes allemaal ik wens jullie nog een
    fijne donderdag. veel groetjes vanwege hyacinttje.
                                                                                                                                             

    21-01-2010 om 09:03 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde peer met Philadelphia, chocolade en pistache
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:

    - 4 peren, geschild
    - 100 gr philadelphia Natuur Light
    - 5 dl witte wijn
    - stukje citroenschil
    - 200 gr pure chocolade
    - 50 gr pistachenoten, grof gehakt

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de witte wijn.

    2. Voeg 2 eetlepels honing en de citroenschil toe.

    3. Doe de peren in de pan en vul aan met wijn, zodat de peren net drijven. Kook de peren in  15 min gaar.

    4. Laat de peren afkoelen.

    5. Verhit de chocolade au bain Marie*.

    6. Meng de philadelphia Natuur Lihgt met de overige 2 eetlepels honing en maak op ieder bord een spiegel
       
       met dit mengsel. Zet hierop een gestoofde peer.

    7. Giet voor het serveren de gesmolten chocolade over de peren en garneer met de pistachenootjes.

    18-01-2010 om 19:59 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend voor alle bloggertjes

    hey bloggertjes allemaal ik wens jullie een fijn weekend
    vanwege hyacinttje.

                                                                                                                         

    15-01-2010 om 22:04 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.behandeling bij het eten van de kale inktzwam

    De behandeling is symptomatisch. Rust is vaak voldoende. Soms moet er een behandeling voor de bloeddrukval ingesteld worden.

    Evolutie:

    De stoornissen verdwijnen na enkele uren. LET OP ! Vermijd alcohol gedurende 72 uur na het eten van inktzwammen.





    15-01-2010 om 22:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote kale inktzwam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grote kale inktzwam (Coprinus atramentarius) is eetbaar. Maar bij inname van alcohol treden onaangename
    ziekteverschijnselen op.

    De ziekteverschijnselen treden vrijwel onmiddellijk op na het nuttigen van alcohol.

    Toxine:

    De stofwisseling (afbraak) in het lichaam wordt gestoord. Het toxine hiervoor verantwoordelijk is het coprine.
    Coprine wordt omgevormd tot aminocyclopropanol. Dit laatste geeft een inhibitie (blokkering) van het enzyme
    acetaldehyde)dehydrogenase. Dit leidt tot een opstapeling van acetaldehyde in de bloedsomloop.
    Acetaldehyde is verantwoordelijk voor de klachten.

    15-01-2010 om 21:39 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vriendschapsgedicht
     

    Vriendschap is geen begrip,
    vriendschap is een gevoel.
    Als je ooit in de put zit,
    zal je weten wat ik bedoel.
    Vriendschap krijg je niet zomaar,
    je moet ervoor vechten.
    Je zegt alles tegen elkaar,
    geschillen beslechten.
    Daarom is vriendschap goed.
    Je houdt van je vrienden,
    ze geven je moed.
    Vrienden maken 't waard om te leven,
    dus stop met alleen te nemen
    en begin nu eens te geven.

    14-01-2010 om 09:25 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noedels met scampi's ( 4 personen)

                                                         Noedels met scampi’s (4p)

    500 gr gepelde tijgergarnalen
    500 gr sojascheuten
    5 lenteuitjes
    10 halfgedroogde kerstomaatjes + 3 eetlepels olie uit verpakking
    1 limoen
    3 teentjes knoflook
    600 gr voorgekookte chinese roerbaknoedels (vb van Amoy)
    4 el  pindanootjes
    3 eetlepels sojasaus
    1 plantje koriander
    1 mespunt cayennepeper
    peper en zout
    Snipper de lenteuitjes fijn en pers de knoflookteentjes. Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes en hak de koriander en pindanootjes grof. […]

    14-01-2010 om 09:03 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne avond voor alle bloggertjes

    hey bloggertjes ik wens jullie een fijne dinsdagavond.
    veel groetjes van hyacinttje.

                                                                                    
                                                 

    12-01-2010 om 21:56 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nietmachine: hamer
    Een nietmachine heeft drie specifieke onderdelen. Een daarvan is de hamer, die met de hand naar
    beneden wordt gedrukt. De hamer is niets anders dan een ijzeren randje ter grootte van èèn nietje
    dat de lijmverbinding verbreekt en het nietje omlaag drukt. De veer is het tweede belangrijke onder-
    deel en zorgt ervoor dat de nietjesrij opschuift, zodat een nieuw exemplaar onder de hamer belandt.

    De voet van de nietmachine is van groot belang. Daarin zit een uitsparing die beide poten van het
    nietje dwingt naar binnen te buigen. De betere machines hebben ook de mogelijkheid het voetje om
    te keren en uitsparingen voor te draaien die de pootjes naar buiten vouwen. Dat die opties nauwelijks
    wordt gebruikt, heeft alles te maken met de scherpe punten waaraan de nieter zijn vingers lelijk kan
    openhalen.

    09-01-2010 om 13:33 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!