stilaan neem ik het statuut van "huisvrouw" terug in, mijn verpleger heeft het veel rustiger, maar zijn c4 kan ik, of wil ik nog niet geven. begin dus alles onder de loep te nemen; moet eerlijk zeggen dat hij zijn taak perfekt heeft waargenomen. maar met het stikmachien werken, zo ver is hij nog niet gevorderd, dus heb ik gisteren wat verstelwerkjes gedaan...
vandaag aan het kokerellen geweest, we hadden een grote zak appelen zo van de boomgaard gekregen, en ja veel meer moest ik niet hebben even de sfeer van vroeger te creeren.. in onze boomgaard hadden we maar te kiezen, eet -, bewaar-, en stoofappelen.( maar moesten ook de afgevallen oprapen ), naargelang werd er dan "gelee de pommes" van gemaakt, appelmoes, op lange rekken in de kelder werd de voorraad voozichtig gestockeerd ( wat een geur) wel en moeder maakte hem als volgt : appelen schillen, in stukjes, met klokhuis en als in de kookpot, laten gaar koken, dan door de "passe-vite" wat citroensap, snuifje zout, en goed gesuikerd. heerlijk!!! later toen we al lang het huis uit waren en op bezoek kwamen, gingen we altijd met een lading huiswaarts.mijn schoonzus is er ook expert in geworden, kon niet anders..
er was een tijd dat een geslaagd etentje altijd vergezeld was,buiten de andere groenten met "compote". het zijn nu echter heel kleine porties in mijn diepvries, hou meer van iets zout..
smakelijk eten iedereen... fijne avond gabrielle
|