uniek nieuw chocoladeconcept
Een kerstcollectie in ... gebreide chocolade bij de Chocolatier van het Jaar 2024
De eindejaarsfeesten staan voor de deur, de drukste periode van het jaar bij Chocoladehuis BOON in Hasselt. Zeker sinds het huis door Gault&Millau is verkozen tot Chocolatier van het Jaar 2024 voor Vlaanderen. Dat meester-chocolatier Patrick Mertens en echtgenote Inge Lijnen en hun team inmiddels door de wol geverfd zijn, is niet nieuw.
Hun gebreide kerstcollectie is dat wel.
Van grote rode gevulde kerstballen tot chocoladen kerstbomen, gedecoreerd met minimutsen, handschoenen en sokken, alles ziet eruit alsof het met de hand gebreid is ... Ook al is het wel degelijk gemaakt van chocolade.
Zelfs hun bekende Rudolf (die onlangs goud won op de Belgian Chocolate Awards) kreeg dit jaar een gebreid chocoladen mutsje mét pompom-in-chocolade.
Zoals steeds werkt Chocoladehuis BOON enkel met het topsegment van Callebaut-chocolade. Er komt geen kneedchocolade, suikerpasta of marsepein aan te pas. Alles wordt in huis bedacht en gemaakt, van het concept en de vormen tot de uiteindelijke creaties en verpakkingen.
Maar voor de kerstcollectie in de winkel ligt, zijn de Boon-chocolatiers nog druk aan de slag voor Sinterklaas. Nieuw dit jaar is het Sinterklaaspakket met marsepein en Hasseltse speculaas van Bakkersdochter. Voor de sintchocolade moet je online op www.webshopboon.be zijn. Maar uiteraard ben je ook van harte welkom in de winkel.
Chocoladehuis BOON - Paardsdemerstraat 13 - 3500 Hasselt - T: +32 (0)11 422 199 - www.chocoladehuisboon.be
Illustraties marco mertens
|