Inhoud blog
  • Parador vakantieparken
  • Beosysteem 9000C
  • DEBA meubelen trekt alles uit de kast!
  • Het combi-shirt van Mayerline
  • Arte en Moooi openen deuren van Green House
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier Eindeljaars met Luxemburgse cremant

    VIER EINDEJAAR MET DE LUXEMBURGSE CRÉMANT

    En (her)ontdek de bubbels waar onze buren zo trots op zijn

     

    De folie verwijderen, het draadkorfje losdraaien en de crémant ontkurken. Dat zijn pas symbolische gebaren. Een crémant is niet zomaar een tafelwijn maar een echte feestwijn. Met de traditionele eindejaarsfeesten in het verschiet, verfrist hij het gehemelte en verrukt hij met zijn elegantie en finesse.

    De Crémant is de bekendste wijn van Luxemburg en geniet sinds 1991 van een gecontroleerde oorsprongsbenaming. Zijn hoofdletter herinnert aan zijn belang en onderscheidt hem. Zijn vrij matige zuurgehalte draagt ook bij tot het typische karakter van deze Luxemburgse wijn die elk jaar in de prijzen valt op internationale wedstrijden. Als een ernstige concurrent voor de Franse schuimwijnen is hij bij onze gezinnen ook een vaste waarde omwille van zijn constante kwaliteit en levendige karakter.

    Luxemburg produceert vooral crémant brut, waaronder sommige millésimés. Dat is de speerpunt van de wijnproductie in de Moeselstreek in het Groothertogdom Luxemburg. De Crémant wordt gemaakt volgens de traditionele methode. Een goede crémant is niet mogelijk zonder nauwkeurige selectie van de druiven en basiswijnen. Zo kan uit 150 kg handgeplukte druiven maximaal 100 liter most komen. Deze ondergaat vervolgens een dubbele gisting. Na negen maanden liggende rust, kan de crémant zijn bubbels loslaten.

    Het cijfer: 2 miljoen, het aantal flessen crémant dat in 2012 in Luxemburg werd geproduceerd. Dat zijn evenveel mooie momenten om op te klinken met Crémant.

     

    3 crémants voor 3 suggestieve recepten: een Crémant de Luxembourg Gales Héritage Brut (€ 16,65) te koop bij Wijnhuis Christiaens (Tongeren), een Crémant Poll-Fabaire Cuvée Millésimée 2009 (15 €) te koop bij Domaines Vinsmoselle (Brussel) en een Crémant Rosé Brut Domaine St. Martin (8,75 €) op bestelling bij Wijnhuis Christiaens (Tongeren).

    Te drinken bij ...

    Aardappelsnack (6 personen): 12 kleine aardappelen (PT), 6 plakken gerookte rauwe ham ((MN)), zout en peper uit de molen, 10 g boter ((MN)). 20 min. voorbereiding - 15 min. bereiding

    Was de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil, in gezouten water. Laat ze afkoelen en schil ze. Halveer de aardappelen in de lengte en breng op smaak met peper. Snijd de ham in een twintigtal dunne reepjes. Wikkel de aardappelhelften in de ham en bevestig ze met een tandenstoker. Vlak voor het serveren: warm de aardappelen op in een pan met een beetje boter.

    Moezeltoast 6 personen: 6 sneetjes Luxemburgs toastbrood (PT), 6 plakken gerookte rauwe ham ((MN)), 150 g mozarella, 250 ml Elbling ((MN)), extra druivenpitolie (PT) verkregen bij de eerste persing, 24 basilicumblaadjes, 3 tomaatjes, peper - 10 min. voorbereiding - 20 min. bereiding

    Giet de wijn in een kom. Verwijder de korst van het brood. Bevochtig één zijde van het brood met wijn. (Beter: bestrijk met behulp van een penseel.) Het brood mag maar lichtjes met wijn ingestreken worden zodat het knapperig blijft. Snijd de sneetjes brood in vieren, leg ze op een ovenschotel en gril ze 1 à 2 minuten in een voorverwarmde oven. Haal de schotel uit de oven en beleg elk sneetje brood met een dun schijfje tomaat, ham en mozzarella. Kruid met peper en besprenkel met enkele druppels olie. Zet ze in een oven voorverwarmd op 180 graden (hete lucht) totdat de kaas gesmolten is. Werk af met een blaadje basilicum en serveer onmiddellijk

    Pannenkoeken met zalm (6 personen): 200 g bloem (PT), 3 eieren (VBOD), 250 ml melk, 250 ml water, 1 eetlepel extra druivenpitolie (PT) verkregen bij de eerste persing, 1 snufje zout, peper van de molen, 6 plakjes gerookte zalm, 6 eetlepels verse room - 40 min. voorbereiding - 45 min. bereiding

    Meng de bloem met de melk en het water. Voeg de eieren, de olie en het zout toe en roer totdat u een glad deeg krijgt. Laat het deeg 30 minuten rusten. Bak dunne pannenkoeken in een platte pan. Laat ze even afkoelen. Kruid de verse room met de peper en verdeel hem over de pannenkoeken.

    Leg er vervolgens de gerookte zalm op. Rol de pannenkoeken op en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast. Snijd de pannenkoeken in reepjes van 2 cm en maak ze vast met tandenstokers.

    De Commissie voor de Promotie van de Wijnen & Crémants van Luxemburg werd opgericht in april 2002 door de Luxemburgse wijnbouwers? Haar opdracht bestaat erin programma’s te creëren, uit te voeren en bekend te maken in functie van volgende doelen: een nieuw merkimago creëren voor de Wijnen en Crémants van Luxemburg, deze wijnen positioneren op de diverse binnenlandse en de internationale markten, - nieuwe afzetmarkten creëren met een hoge toegevoegde waarde en ervoor zorgen dat de wijnbouwsector zijn plaats behoudt bij de sectoren die bijdragen tot de toekomst van de economie.

    Haar visie inspireert alle betrokken partijen, dat wil zeggen de drie groeperingen, de distributie, de gastronomische wereld, het toerisme en de regering, opdat ze samen in de richting van dezelfde bestemming zouden evolueren: ”Het Groothertogdom Luxemburg is er trots op tot de Europese landen te behoren die prat kunnen gaan op een lange traditie en een streven naar uitmuntendheid bij de bereiding van een uitgebreid gamma wijnen, afkomstig van de grote, internationaal bekende edele druivenrassen. De producten willen de belangstelling wekken van de ‘moderne’ consument die altijd op zoek is naar nieuwe ontdekkingen. Dat doen ze door diversiteit te bieden en de ervaring van een authentieke Luxemburgse karakterwijn afkomstig van een unieke terroir. De wijnbouwers verzorgen hun druiven met respect voor de natuur en doen er in hun kelders alles aan om van de Luxemburgse Moezel met zijn mousserende en andere wijnen en specialiteiten een referentie te maken bij de witte wijnen die in het land en in de wijde omgeving worden verbruikt.”

     









    22-12-2013 om 13:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke eindejaarscadeaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Unieke eindejaarscadeaus

     

    Het weer, maar ook die unieke jaarlijkse sfeer, laat er geen twijfel meer over bestaan: Kerstmis en Nieuwjaar zijn in aantocht! Geliefden zoeken naar het ideale cadeau voor elkaar, families bereiden hun feesten voor, jongeren plannen samen waar ze zullen uitgaan. Verder zoeken hoeft alvast niet meer, want La Vita biedt een aantal producten aan die ideaal zijn voor de feestdagen: Beautea en Savons Gemme.

    Beautea is in verschillende opzichten uitzonderlijk: niet alleen worden de verschillende soorten thee graag gedronken door BV’s, ze zijn elk ondergebracht in een specifieke stemming, hebben hun eigen, prachtige servies en bovendien zijn er zelfs verzorgingsproducten op basis van deze theeën! Dat Beautea uiterst geschikt is om aan ‘foodpairing’ te doen, werd recentelijk nog bewezen in Antwerpen.

    Buiten Beatea is er ook Savons Gemme, een unieke, ambachtelijk gemaakte zeep zonder parabenen in de vorm van juwelen waarvan de gebruikte ingrediënten variëren volgens de edelsteen die de zeep voorstelt! De feestdagen en een paar weken later Valentijn staan al voor de deur!

    www.beautea.com , www.savons-gemme.com, www.lavita-distribution.com

    22-12-2013 om 13:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholvrije bar Delhaize

    Delhaize creëert alcoholvrije bar

     

    Aangezien iedereen feest op het einde van het jaar, ook zij die geen alcohol drinken, heeft Delhaize alles voorzien opdat de Bobs ook hun gading zouden vinden en cocktails kunnen bedenken of de hele avond lang kunnen bruisen van plezier.

    Enkele suggesties van onze alcoholvrije bar...

    COCKTAILS EN FRUITSAPPEN

    Cocktails op basis van fruitsap: Delhaize biedt een erg trendy kwaliteitsgamma van alcoholvrije cocktails aan op basis van vruchtensap, maar zonder concentraat. De beste manier om van een gezellig moment met vrienden of familie te genieten. Glühwein met vers fruit zonder alcohol Nieuw: De glühwein van Delhaize is een origineel winterrecept dat bestaat uit een mengeling van verschillende vruchten en kruiden: appel, vijg, druiven, sinaasappel, zwarte bes, gember, kaneel en kruidnagel. Een lekkere cocktail om warm of koud te drinken tijdens de wintermaanden. Prijs: 1,99€/750ml. Mojito zonder alcohol: Delhaize biedt een mojito aan, een lekker verfrissende combinatie van citroen- en limoensap met een vleugje munt om de echte smaak van de originele cocktail te bekomen. 0% alcohol - geen concentraat – drinkklaar. Prijs: 1,99€/750ml. Appel-, pruimen- en vijgensap Nieuw: Delhaize stelt een originele seizoensdrank van appels, pruimen en vijgen voor om tijdens de wintermaanden van te genieten. Prijs: 1,99€/750ml

    SIROPEN EN COCKTAILS

    Siropen zonder alcohol: Monin Rum, Mojito Mint, Bitter. Met deze drie siropen van Monin kun je al je gebruikelijke cocktails met alcohol aanbieden zonder de ongewenste effecten van de alcohol. Perfect voor zwangere vrouwen, Bobs of voor mensen die in alle omstandigheden het hoofd koel willen houden! Prijs: 3,15€ voor 25cl. Cocktails zonder alcohol: Pisang 0% Delhaize: 3,29€/70cl, Tropical 0% Delhaize: 3,29€/70cl en Bitter cocktail 0% Delhaize: 3,29€/70cl;

    WIJNEN EN BUBBELS ZONDER ALCOHOL

    Voor de liefhebbers van bubbels of wijn stelt Delhaize een reeks van alcoholvrije dranken voor. Een kleine selectie:Edenvine: schuimwijn, wit (chardonnay) of rood (shiraz) 0%:4,99€/75cl of Vintense: schuimwijn zonder alcohol, wit of rosé: 3,89€/75cl

    21-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hull UK city of culture
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hull uitgeroepen tot UK City of Culture 2017

     

    Hull, de Noord-Engelse havenstad waar P&O Ferries dagelijks op vaart zowel vanuit Zeebrugge als Rotterdam, werd recentelijk uitgeroepen tot UK City of Culture 2017. Hull, of voluit Kingston-upon-Hull, haalde het in de eindronde van Leicester, Dundee en Swansea Bay. De huidige UK City of Culture is het Noord-Ierse Derry.

    Hull ziet in deze prestigieuze bekroning alvast een beloning voor de zware inspanningen die de laatste jaren geleverd werden. Het impact van UK City of Culture zal zeker niet tot het louter culturele aspect beperkt worden, maar in ieder geval het sociaal leven ten goede komen, het toerisme en de media aantrekken en bijna zeker leiden tot een economische boost. Voor een concrete programmatie in het feestjaar is het uiteraard nog wat vroeg, maar er wordt gemikt op zo’n 1500 evenementen gedurende het jaar

    U hoeft echter zo lang niet te wachten om een bezoek aan Hull te brengen. P&O Ferries onderhoudt, sinds meer dan 40 jaar, een dagelijkse nachtelijke overtocht vanuit zowel Zeebrugge als Rotterdam naar Hull met vier Cruiseferry’s. Vertrek ’s avonds met aankomst de volgende morgen. P&O Ferries organiseert 3-daagse minicruises die bestaan uit 2 nachten aan boord van de Cruiseferry en 1 volle dag bezoek aan Hull vanaf 80 € per persoon. (inclusief bustransfer naar het centrum van Hull).

    In Hull is shoppen het hele jaar door een belevenis. Als ‘places to be’ van het winkelen gelden, benevens de echte speciaalzaken en de vele specifieke snuisterijwinkeltjes, de shoppingcentra St. Stephens en Princess Quay. De verscheidenheid van de pubs is een onmiskenbare andere attractie, net als de variatie in de musea, die bijna allemaal in het Museum Quarter geconcentreerd zijn. Ze zijn gratis toegankelijk. De uitzondering op de regel is The Deep, maar deze fantastische en spectaculaire ontdekking van het leven onder het zeeoppervlak is dan ook wereldklasse. In het begin van 2014 pakt The Deep alvast uit met een gloednieuwe afdeling die zal bevolkt zijn door pinguïns.

    Info: www.POferries.be, 070/70 77 71 en uiteraard ook bij de reisbureaus.

    20-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isio 4 recepten:

    Nog enkele suggesties om de feestdagen meer smaak te geven dankzij het gebruik van Isio 4-oliën die jammer genoeg onvoldoende bekend zijn bij het grote publiek.

    Tempura van mediterrane groenten met zoetzure saus:

    Bereid het tempuradeeg door de bloem te mengen met het spuitwater. Klop stevig op en zet in de koelkast. Snijd de courgettes en de aubergine tot een julienne. Snijd de ui in fijne ringen. Breng de olie in een sauteerpan op 180 °C. Doop, zodra de olie heet is, de groenten één voor één in het tempuradeeg en leg ze voorzichtig in de olie. Haal ze, zodra ze goudgeel zijn, uit de olie met behulp van een schuimspaan. Leg ze op keukenpapier en houd ze warm. Serveer op een bedje van rucola vergezeld van zoetzure saus.

    Ingrediënten (voor 4 personen): 150 g Japanse tempurabloem, 210 g spuitwater, 10 cl Thaise zoetzure saus, ½ l Isio 4-olie, 1 aubergine, 4 courgettebloemen, 2 courgettes, 1 rode ui en 1 bosje rucola.

    Laab kai (salade van kippengehakt met koriander) en kruidenmayonaise

    Snijd eerst de groenten en kruiden fijn: de lente-uien in fijne rondjes, zonder het groen te gebruiken. De sjalotten in fijne rondjes. Voor de munt, de koriander en de koriander uit Laos: de blaadjes fijnsnijden met een mes. Zet alle ingrediënten apart opzij.

    Snijd de kaffir limoenblaadjes fijn en snijd het citroengras in fijne reepjes. Rooster in een wok of in een pan de rijst samen met de kaffir limoenblaadjes en het citroengras, zonder vetstof. De rijst moet lichtjes bruin kleuren. Laat de rijst afkoelen en vermaal hem in een blender tot een poeder met de textuur van paneermeel. Pers de limoenen uit en zet opzij. Bak het kippengehakt op een hoog vuur in een pan in hete Isio 4-olie. Doe de kip in een kom en kruid door er beetje bij beetje de vissaus en het limoensap aan toe te voegen. Voeg vervolgens de kruiden en groenten toe. (Houd enkele blaadjes koriander en wat lente-ui opzij, om te versieren en voor de mayonaise). Meng alles goed en pas de kruiding eventueel nog aan met wat extra limoensap of vissaus. Voeg vervolgens geleidelijk aan de vermalen geroosterde rijst en de pilipili toe. Doseer deze specerij naargelang uw smaak.

    Voor de mayonaise: Doe de eidooiers in een grote kom. Voeg 1 snuifje zout en 1 koffielepel mosterd toe. Meng goed met de klopper. Giet er dan de olie in een fijn straaltje bij, terwijl u blijft kloppen. Ga door tot u de gewenste hoeveelheid mayonaise verkrijgt. Werk af met 1 of 2 eetlepels citroensap. Proef en kruid eventueel bij. Voeg wat gehakte kruiden toe en zet in de koelkast. Dresseer op een bedje van rode sla en serveer met de kruidenmayonaise.

    Ingrediënten voor 4 personen: 5 cl Isio 4-olie, 2 kl pilipili, 1 bosje koriander, 1 bosje koriander uit Laos, 1 bosje lente-uien, 600 g kippengehakt, 200 g Thaise kleefrijst, 4 limoenen, 1 kl witte peperkorrels, 2 stengels citroengras, 5 kaffir limoenblaadjes, 2 el vissaus (nam plaa), 1 bosje munt, 100 g sjalotten en 1 radicchio (rode sla)

    Voor de mayonaise : 20 cl Isio 4-olie, 2 eieren, 1 kl mosterd, Peper, Zout en 1 kl rode wijnazijn.

    Tagliata van rund, salade met gerijpte balsamicoazijn, met ratte-aardappelen en gekonfijte knoflook

    Bereiding Aardappelen met look: Kook de ratte-aardappelen in de schil in gezouten, kokend water. Parfumeer ondertussen wat Isio 4-olijfolie met een teentje knoflook, door de olie op een zacht vuur te verwarmen. Laat de aardappelen uitlekken en bak ze in de pan in de Isio 4-olijfolie met looksmaak.

    De tagliata: Kruid de steak met peper en zout. Verwarm de Isio 4-olie in een pan. Schroei het vlees dicht aan beide kanten. Laat het vlees enkele minuten rusten en laat het verder bakken in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 4 minuten. Laat vervolgens enkele minuten rusten.

    De salade: Bereid de vinaigrette. Voeg peper en zout toe aan de azijn. Voeg de fijngehakte bieslook toe en voeg al kloppend beetje bij beetje de Isio 4-olijfolie in een fijn straaltje toe tot u een dikke vinaigrette verkrijgt. Snijd de groenten, hak de rode ui fijn en maak parmezaanschilfers. Snijd twee tomaten in fijne plakjes. Maak een salade met lagen van de verschillende groenten. Voeg de parmezaan toe en breng op smaak met de balsamicovinaigrette. Serveer het in fijne plakjes gesneden vlees overgoten met lookolie, samen met de salade en de ratte-aardappelen.

    Ingrediënten voor 4 personen: 300 g ratte-aardappelen, 2 tenen knoflook, zwarte peper uit de molen, zout, 5 cl Isio 4-olie, 10 cl Isio 4-olijfolie, 600 g steak van de dikke bil in één stuk.

    Voor de salade: 6 el Isio 4-olijfolie, 1 rode ui, 1 bosje bieslook, 3 tomaten, 1 rode paprika, 100 g gemengde sla, 3 cl balsamicoazijn old vintage, 50 g parmezaan 24 maanden, Zwarte peper uit de molen en Fleur de sel





    18-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantische vakantie op Curacao

    Er zijn veel aanleidingen voor een romantische vakantie, Valentijn, een honey/weddingmoon of gewoon omdat je er eens lekker op uit wilt met zijn tweetjes. Caribisch Curaçao is een bestemming die alles in huis heeft om je vakantie te kunnen kleuren met tal van romantische tinten.

     

    Bij een romantische vakantie hoort in de eerste plaats een romantisch verblijf. Op Curaçao logeer je sowieso in een romantische setting, in een tropisch resort, een hotel of appartement met uitzicht op een schitterende baai met palmenstranden. Curaçao heeft een enorme verscheidenheid aan accommodaties.

    Het Avila Hotel, aan het strand, op 5 minuutjes van het centrum van Willemstad heeft een tijdloze elegantie en is al meermaals bezocht door de Nederlandse Koninklijke familie. Het jazzrestaurant aan het einde van de eigen pier zorgt voor dat extra beetje sfeer. Het Papagayo Beach Resort is een paradijs voor romantici waar je kunt wegdromen in een hangmat van je eigen villa of aan het trendy Jan Thiel-strand. Nog meer romantiek aan of dichtbij het strand vind je in het meest exclusieve villa resort van Curaçao Baoase, of bij het Santa Barbara Beach Resort, met eigen 18-holes, gelegen aan het Spaanse water en met een groot privé-strand. Er komen regelmatig nieuwe logies bij, zoals The Beach House nabij het strand van het Sea Aquarium, met een hedendaags strak design en een groot terras met zicht op strand en zee. Het tevens nieuwe en innovatieve luxe resort Acoya biedt romantische verblijven in haar hotel en appartementen en dat in een natuurlijke en duurzame setting.

     

    Je hoeft helemaal niet vindingrijk te zijn om je reisprogramma te vullen met super leuke en romantische activiteiten. Op Curaçao liggen ze als voor het grijpen zoals zwemmen met dolfijnen bij de Dolphin Academy in het Sea Aquarium Park of sunset cruisenbij ondergaande zon op het Spaanse water. De avondzon zet alles in fantastische kleuren zoals de ‘Tafelberg’ van Curaçao en de imponerende Handelskade met gekleurde panden van Willemstad.

     

    Curaçao is een smeltkroes van culturen en dat merkt de vakantieganger in het lekkers dat wordt voorgeschoteld. Er is een breed aanbod van wat je als huisgerechten kunt omschrijven tot top klasse gastronomie die alleen voor top chefs is weggelegd. Dat gaat van de lokale Creoolse keuken met heerlijke stoofpotjes of gebakken banaan tot fine dining in restaurants met internationale keuken.

     

    Een honeymoon naar Curaçao is al genieten, maar waarom er niet direct trouwen? Twee vliegen in één klap! Het kan, trouwen op Curaçao en de Belgen moeten er zelfs geen toestemming voor vragen bij hun gemeente. Ook de infrastructuur is aanwezig zoals trouwkapelletjes op het strand bij de hotels en weddingplanners die ervoor zorgen dat alles geregeld wordt, zelfs een trouwfeest op het tropische strand. www.bezoekcuracao.nl

    18-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook strijkt volgende zomer neer in de Jura

     

    Touroperator Thomas Cook voegt de Franse Jura aan zijn aanbod toe. Het is de eerste touroperator die de groene long van Frankrijk in haar aanbod opneemt en mikt hiermee op koppels die op zoek zijn naar de ongerepte natuur, een rijke cultuur en wat avontuur.

    Hoewel Frankrijk de meest gegeerde vakantiebestemming is onder de Belgen, blijft de Jura een onontdekte streek. Toch is het volgens de kenners één van de mooiste streken die het land te bieden heeft. Wie van natuur, cultuur en avontuur kan genieten, zal door de Jura worden verleid.

    Gesitueerd in het Noordoosten van Frankrijk, langs de Zwitserse grens, bestaat de Franche-Comté uit 4 departementen: de Doubs, de Jura, de Haute Saône en le Territoire de Belfort, die Thomas Cook voortaan allemaal aanbiedt.

    Drie goede redenen om aan de Jura te denken: het cultureel erfgoed: de Jura biedt heel wat moois aan op het vlak van cultureel patrimonium. Niet minder dan 3 sites zijn UNESCO Werelderfgoed: Besançon en de citadel van Vauban, la Saline Royale d'Arc et Senans, van de visionaire architect Claude Nicolas Ledoux, en de ondergrondse tunnels van Salins-les-Bains. Maar ook de kapel van Ronchamp, een gedurfde constructie van de architect Le Corbusier en de leeuw van het belfort van de beeldhouwer Bartholdi. Thomas Cook raadt toeristen ook aan om 45km om te rijden en het dorpje Lods te bezoeken. Het gekend staat als het mooiste dorpje van Frankrijk. Als 2de reden is er de gastronomie: wie aan de Jura en de Franche-Comté denkt, voelt snel het water in de mond lopen. In de Jura geniet u van heerlijke kazen, waarvan de Comté de meest gekende is, worst van Morteau en de typische Vin Jaune uit de streek, zonder absint te vergeten.

    Tenslotte vervult ook de natuur een belangrijke rol. Met 2 bergmassieven, de Vogezen en de Jura, vele meren, een rijke geologie, flora en fauna is de Jura onmiskenbaar een gegeerde bestemming onder de wandelaars en zij die van extreme sporten houden.

    In de Thomas Cook Frankrijk (Autovakanties) brochure stelt Thomas Cook vanaf maart 2014, twee accommodaties voor: het charmant kasteelhotel Castel Damandre*** en het moderne Domaine du Val de Sorne*** dat in een prachtige groene (golf)omgeving is gesitueerd. Thomas Cook biedt verder in de Jura ook kampeervakanties aan, op het Domaine de Chalain. www.thomascook.be

     

    18-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jE GZONDHEID EN SMAAKPAPILLENGENIETEN VAN ISIO-4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De herfst en winter staan gelijk aan kortere dagen, cocoonen en lekker koken. Thuis zelf koken kan synoniem staan voor gezonde voedingsgewoonten…Zoals de chefs van Mmmmh!, de bekende kookschool, in enkele recepten aantonen, zijn de oliën van Isio 4 echte partners van uw gezondheid en ideaal voor uw dagelijkse, overheerlijke culinaire bereidingen.

    Isio 4-oliën zijn uiterst geschikt om de eindejaarsbereidingen een extra boost en smaak mee te geven. De dagelijkse consumptie van Isio 4-oliën en/of Isio 4-olijfolie biedt u immers: omega 3 en 6 (2 essentiële vetzuren), vitamine D die bijdraagt tot de natuurlijke weerstand en vitamine E die beschermt tegen antioxidanten. Naast hun voedingseigenschappen respecteren de Isio 4-oliën - die worden gebruikt om te bakken, te frituren of gewoon om op smaak te brengen - perfect de natuurlijke smaak van de voedingsmiddelen, ongeacht hoe ze worden gebruikt. Hun delicate smaak zorgt ervoor dat ze de perfecte aanvulling vormen voor de meest smakelijke gerechten.

    Zo worden ze koud in het bijzonder aanbevolen voor het maken van vinaigrettes (om salades en rauwkost op smaak te brengen), maar ook in marinades en, uiteraard, voor de bereiding van emulsiesauzen, zoals mayonaise en al haar varianten… Wat warme bereidingen betreft, zijn de Isio 4-oliën geschikt voor verschillende bereidingsmethoden: in de pan of stoofpan voor het stoven, smoren of sauteren van groenten, maar ook van vlees, gevogelte en vis, in de oven om te braden of te roosteren, maar ook voor de bereiding van gebak…Bovendien kunt u in Isio 4-olie ook alles frituren, van frietjes tot hartige of zoete beignets.

    De Isio 4-oliën zijn een echte bron van inspiratie voor de chefs van Mmmmh!, de eerste culinaire kookcursussen in België. Dagelijks buigen deze specialisten zich over de gastronomie om haar zo toegankelijk en licht mogelijk te maken. In deze geest creerden ze een aantal recepten met de Isio 4-oliën en Isio 4-olijfolie, om ten volste te kunnen genieten van hun voedings- en culinaire waarde. Enkele suggesties die u makkelijk thuis kan bereiden: Gazpacho classico, Tempura van mediterrane groenten met zoetzure saus, Laab kai (salade van kippengehakt met koriander) en kruidenmayonaise, Tagliata van rund, salade met gerijpte balsamicoazijn, met ratte-aardappelen en gekonfijte knoflook en de 1234cake Isio 4.

    Bereiding Gazpacho classico:

    De tomaten ontvellen en ontpitten: leg ze gedurende 20 seconden in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Verwijder de pitjes en snijd ze grof. Gebruik buiten het seizoen gepelde tomaten uit blik. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika en verwijder de zaden. Doe alle ingrediënten in de blender, behalve de azijn. Aarzel niet om van elke groente wat blokjes opzij te houden als garnituur.

    Test na het mixen van de ingrediënten de textuur. Als de gazpacho te dik is, voeg dan wat koud water toe tot u de gewenste consistentie bereikt. Proef en kruid bij indien nodig. Voeg 3 à 4 eetlepels xeresazijn toe en meng goed. Haal door een puntzeef en zet onmiddellijk in de koelkast. Serveer ijskoud met het garnituur erbovenop of ernaast. Voeg eventueel enkele ijsblokjes toe.

    Ingrediënten Gaspacho classic: (4 personen) 5 cl Isio 4-olijfolie, 1 komkommer, 1 rode paprika, 1 teen knoflook, 800 g tomaten of gepelde tomaten, 3 el xeresazijn, Zwarte peper uit de molen en Zout

    Bereiding 1234 cake Isio 4:

    Doe in de mengkom de eieren en de Isio 4-olie. Voeg vervolgens de suiker, de bloem, het bakpoeder en ten slotte de vanille toe. Beboter een cakevorm en vul hem voor 2/3 met de bereiding. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer met een bol vanille-ijs.

    Ingrediënten voor 4 personen: 1 yoghurtpotje Isio 4-olie, 1 potje yoghurt, 2 yoghurtpotjes suiker, 3 yoghurtpotjes bloem, 4 eieren, 1 zakje bakpoeder, 1 kl vanillearoma en 1 l vanille-ijs. Dit recept kan op een ludieke manier bereid worden door kinderen met een yoghurtpotje als ‘maatbeker’.

     

    17-12-2013 om 21:13 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre & Vacances in Andorra

    Pierre & Vacances voegt een nieuwe bestemming aan haar catalogus toe. Op 20 december 2013 zal residentie El Tarter de deuren openen in Andorra.

    Op 17 km van Andorra la Vella, de hoofdstad van de dwergstaat Andorra, staat de nieuwste residentie van Pierre & Vacances. Deze residentie ligt op wandelafstand van de kabelbaan naar “Grandvalira”, het grootste skidomein van de Pyreneeën, met 190 km skipistes die u tot een hoogte van bijna 2.500 meter brengen.

    Pierre & Vacances El Tarter beschikt over 50 ruime en geklimatiseerde appartementen: van 2 kamer-appartementen voor 2 personen tot 4 kamers voor 8 personen. De meeste appartementen hebben ook een balkon. De keuken is volledig ingericht (vaatwasser, microgolf oven, vitro-ceramische kookplaten,…) en het interieur heeft een moderne uitstraling. De appartementen werden ontworpen om zowel families als een groep vrienden op een comfortabele manier te ontvangen met hoteldiensten zoals een baby-kit, WIFI, voorkeursligging,…

    “Grandvalira” is de ideale bestemming voor hen die van de bergen houden, zowel in de winter als in de zomer. In de winter komen alle liefhebbers van wintersporten aan hun trekken: lange afdalingen van grote hoogte, goede sneeuw en een adembenemend landschap langs meren en gletsjers, zoals het ijzige landschap van Unesco Werelderfgoed Madriu-Claror-Perafitavallei. Het domein biedt 118 pistes voor alle niveaus met ruime freestyle zones en verschillende skischolen.

    In de zomer vormt deze unieke omgeving het perfecte decor voor tal van openluchtactiviteiten: kanoën, mountainbike, climbing, paardrijden, walking,… In het dorpje Caldea, op 15 km van de residentie El Tarter, vinden vakantiegangers ook een waterpark en een fitness.

    Tarieven (vanaf) € 90 per nacht voor een appartement 2 kamers/4 personen, € 120 per nacht voor een appartement 3 kamers/6 personen en € 150 per nacht voor een appartement 4 kamers/8 personen. www.pierreetvacances.be

    17-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse romantiek in Zuid Tirol

    Winterse romantiek in Zuid-Tirol: wegsmelten voor de haard van een Roter Hahn-vakantieboerderij

     

    Wie ‘sneeuw’ zegt, zegt automatisch ook ‘romantiek’. Op de ‘Roter Hahn’-vakantieboerderijen is alles aanwezig voor een heerlijk romantische wintertrip, met of zonder kinderen. Opstaan met zicht op een sneeuwlandschap, lang ontbijten met ovenverse producten op je bord, en dan op eigen tempo de besneeuwde regio ontdekken. ’s Avonds wacht een knetterend haardvuur je op voor een warme nacht. Cocoonen tijdens je wintervakantie...

    Wie zijn zinnen voor deze winter heeft gezet op een alternatief voor drukbezochte skihotels, komt zeker aan zijn trekken op een ‘Roter Hahn’-vakantieboerderij. De boerderijen, die door hun houten afwerking een rustieke en ingetogen sfeer uitademen, zijn tot in de puntjes uitgerust voor een cocoon-vakantie met het gezin of romantische sneeuwpret met z’n twee.

    Vanop de ‘Roter Hahn’-boerderijen zijn heel wat wintersportactiviteiten mogelijk. Skiën en langlaufen zijn de populaire klassiekers, maar ook toerskiën, ijszeilen en sneeuwschoenwandelen behoren tot de opties. Wie wil, kan in volle vaart langs de door de natuur gevormde rodelbanen omlaag suizen of – rustiger maar daarom niet minder leuk - een ritje in een arrenslee of een fakkelwandeling maken? Snuif zeker ook de sfeer op op één van de vele tientallen authentieke kerstmarkten in de buurt.

    Cocoonen, dat is volop genieten van de vakantie samen, in een huiselijke sfeer. Alles mag, niets moet, alles op eigen tempo, geen stress. Op de Roter Hahn-vakantieboerderij is alles aanwezig voor een zorgeloze, rustige vakantie. De kinderen kunnen zich uitleven op het erf of in de stallen, en daarna binden jullie met de hele familie de skilatten aan voor het verkennen van de nabijgelegen skipiste.

    De hartelijke ontvanst van de familie Trojer op het Parggenhof zorgt voor een instant ‘thuis’gevoel. De appartementen werden met liefde ingericht en stralen gemoedelijkheid en rust uit. De allerkleinsten kunnen kennismaken met de dieren van de kinderboerderij of met de kinderen van de boer de speelkamer onveilig maken. Op slechts 300 meter van de boerderij stopt een skishuttle die je snel naar één van de vele nabijgelegen skigebieden van de Dolomieten brengt.

    Het Biohof Uridl is het best bewaarde geheim binnen het Roter Hahn-aanbod. Op de boerderij van Claudia Obletter draait alles om het gebruik van natuurlijke materialen, en vooral in de winter komt de unieke en knusse sfeer van de vakantieboerderij tot z’n recht. Op een kleine 400 meter van het erf bevindt zich een uitgestrekt skigebied. Het dorp St. Ulrich staat bekend om zijn houtsnijkunst, je vindt er dan ook overal in het dorp sporen van terug. Ook de winterse sfeer is bijna magisch: sneeuw, lichtjes, romantiek, slenteren langs de winkelstraat, ...

     

    In het Tiefentalhof van de familie Sapelza is alle comfort aanwezig voor een romantische winterstop. De warme houten aankleding van de appartementen geeft de kamers een gezellige, romantische en zelfs luxueuze look. Met het bekende Kronplatz –het grootste skigebied in Zuid-Tirol- dichtbij, ligt het Tiefentalhof middenin een wintersportparadijs.

    Roter Hahn vakanties staan synoniem voor kwaliteitsvolle en onvergetelijke boerderijvakanties in Zuid-Tirol. Je kan er genieten van de lokale gastvrijheid, de fijne traditionele keuken en het echte boerderijleven. www.rodehaan.it





    16-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avoriaz

     

    AVORIAZ: MEEST INNOVATIEVE SKI-STATION TER WERELD OP VLAK VAN DUURZAME ONTWIKKELING

     

    Avoriaz, de bakermat van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep, heeft zich sinds haar oprichting in 1967 steeds weten te onderscheiden door haar milieu-innovaties en werd hier onlangs ook voor beloond.

    Tijdens de World Snow Awards in Londen, kreeg Avoriaz de prijs voor het meest innovatieve skigebied op vlak van duurzame ontwikkeling. Het Franse skistation laat hiermee Jackson Hole (USA), Paradiski (Alpen), Saas Fee (Zwitserland) en Whistler (Canada) achter zich.

    Avoriaz dankt deze beloning ook aan de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep dankzij twee belangrijke realisaties ontstaan binnen het project ‘Nouvel Avoriaz 2012’: De residentie Pierre & Vacances Les Crozats kreeg het label ‘BBC - Bâtiment Basse Consommation’ (gebouw met lage consumptie), het hoogste energieprestatie label. Dit label werd toegekend voor haar energieprestaties die 50% boven de norm liggen. Een van de eerste projecten van dit type in de hoge bergen. Anderzijds de installatie van een gecentraliseerde bi-energie stookruimte dat verwarming en warm water aanlevert aan nieuwe residenties (voor de wijken van l’Amara en Atria Crozats) en aan l’Aquariaz, het grootste waterpark in de bergen.

    De 7 andere nieuwe gebouwen werden geklasseerd ‘THPE – Très Haute Performance Energétique’ (zeer hoge energie prestatie) en scoren hiermee 20% hoger dan de eisen op vlak van thermische reglementering. Houten meubels uit duurzaam bosbeheer, gebruik van solventvrije interieur coating, verlichting met laag verbruik, selectief sorteren van afval, ...: de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep verbindt zich ertoe om de strengste criteria op vlak van duurzame ontwikkeling te respecteren.

    Avoriaz werd ook beloond om haar acties rond het beheer van het skigebied en de bescherming van de fauna en flora. In 2012 werd Avoriaz door de World Snow Awards uitgeroepen tot beste family resort ter wereld.

    16-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!