Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuke woensdag aan alle bloggertjes

     dag bloggertjes allemaal  ik wens jullie nog een fijne woensdag.
    veel groetjes van hyacinttje.



    25-11-2009 om 11:29 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe herken je natuurlijke en gekweekte parels ?
    De vorm van een natuurlijke parel wordt bepaald door die van de indringer die het weekdier met parelmoer
    bedekt. Zo'n parel kan dus heel veel verschillende voormen hebben. Ronde natuurlijke parels zijn heel zeldzaam en daardoor extra kostbaar.

    Gekweekte of gecultiveerde parels zijn vaak voorgevormd. Stop je een rond stukje parelmoer in de schelp,
    dan groeit er haast zeker een ronde parel in.

        Ook in de Noordzee?

      Parelduiken in de Noordzee levert niets op. Er leven wel oesters, maar er zitten geen parels in.
      In de natuur komen parels voor in Sri-lanka, Zuid-India, de Perzische Golf, Saoedi-Arabië, Iran ,
      Oman, Tahiti en voor de kusten van Japan, Mexico, Panama en Californië.

    De glans van een parel

     Wat een parel zo speciaal en mooi maakt, is zijn glans. Die ontstaat door de verschillende laagjes
     parelmoer waaruit hij is samengesteld. Elke laag is een beetje doorschijnend. Daardoor breekt het
     licht dat op de parel valt en wordt weerkaatst. Hoe dunner de laagjes en hoe meer het er zijn, des
     te mooier glanst de parel.

    21-11-2009 om 14:46 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend voor alle bloggertjes

    hey bloggertjes allemaal ik wens jullie een fijn weekend toe.
    veel groetjes van hyacinttje.

                                                                                                          

    21-11-2009 om 14:33 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet perse parelwit !
    De meest voorkomende kleur is wit of gebroken wit, maar parels kunnen ook andere kleuren hebben.
    Alles hangt af van de soort oester waarin de parel groeit. Natuurlijke parels kunnen zelfs zwart zijn of
    verschillende pastelkleuren hebben. Vooral zoetwaterparels kunnen in kleur verschillen: lichtgeel, groen,
    blauw, bruin, paars, roze of zwart. Voor elk wat wils !

    Oesterboerderijen:

    Natuurlijke parels zijn heel zeldzaam en peperduur. Toch willen veel mensen maar wat graag zo'n mooi
    parelsnoer hebben. In de 19 e eeuw bedacht de Japanner Kokichi Mikimoto een oplossing. Hij ontwikkelde
    een techniek waarbij een korreltje parelmoer in de oester wordt gelegd. De oester beschouwt dit korreltje
    als een indringer en bedekt het met laagjes parelmoer. Na twee jaar is de parel rijp voor de oogst.
    De oesters worden gekweekt in grote oesterboerderijen.



     De parel wordt uit de oester gesneden.


    De meeste parels die je tegenwoordig ziet zijn gekweekte exemplaren. Ze zijn veel minder waard dan
    natuurlijke parels, maar bestaan wel uit echt parelmoer. Imitatieparels staan nog een trede lager in de
    hiërarchie. Die zijn gemaakt van kunststof.

    18-11-2009 om 22:21 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuke woensdagnamiddag voor alle bloggertjes

     goedemiddag bloggertjes ik wens jullie een leuke
    woensdagnamiddag toe vanwege hyacinttje.



    18-11-2009 om 12:40 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar komen parels vandaan
    Een juweel van een parel:

    Eeuwenlang al gebruiken ze parels in sieraden. Kijk maar eens goed naar portretten van vroegere koningen en
    koninginnen: er vallen altijd wel ergens parels te bespeuren. Is het niet een halskettting, dan wel op de kleding
    of aan de kroon. parels worden dan ook vaak met edelstenen vergeleken. Toch is er een groot verschil.
    Edelstenen zijn mineralen die door hun schoonheid en andere eigenschappen heel bijzonder zijn. Ze komen uit
    de aarde en worden opgegraven. Parels niet. Die komen uit het water.

    Uiterst zeldzaam:

    De glanzende parels worden gemaakt door bepaalde weekdieren, vooral oesters en mossels. Ze kunnen zowel in
    zoet als in zout water groeien. In zoet water komen ze voor in de zoetwatermossel. In zout water groeien ze in de
    befaamde pareloester.
    Zit er dan in elke zoetwatermossel of pareloester zo'n schitterende parel ? Nee hoor ! Om èèn enkele parel te vinden,
    zou je naar schatting 15.000 wilde oesters moeten opduiken. Juist daarom zijn zo kostbaar.

          Het ontstaan van een parel:

         Parels worden gevormd in de schelp van pareloesters en sommige zoetwatermossels. Ze ontstaan als reactie
        op vreemde deeltjes die de schelp binnendringen. De buitenste laag van het weekdier in de schelp, het mantel-
        epitheel, vormt het parelmoer op de binnenkant van de schelp. Het is datzelfde mantelepitheel dat de parel
        maakt. Het werkt als een afweermechanisme tegen vreemde stoffen.

    16-11-2009 om 14:54 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne zaterdag voor alle bloggertjes

    dag bloggertjes ik wens jullie allemaal nog een fijne avond
    en een pretttige zaterdag. veel groetjes van hyacinttje.


     

    14-11-2009 om 17:48 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolfijnen

                                    Dolfijnen

    Dolfijnen zijn lief,
    net als een hartendief.
    Dolfijnen zijn mooi,
    maar geen prooi.

    Dolfijnen zwemmen graag,
    dus hebben ze een volle maag.
    Dolfijnen vindt je vaak in de zee,
    en de mensen varen dan met ze mee.

    Soms zijn dolfijnen wel schattig,
    maar ook wel weer spattig.
    Ze zijn ook best groot,
    maar niet zo groot als een boot.

    Ze eten ook heel veel,
    maar ze lusten geen meel.
    Dolfijnen zijn mooi blauw,
    maar ze lijken niet op een vrouw.

    10-11-2009 om 10:01 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    06-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een heel fijn weekend voor alle bloggertjes


    dag bloggertjes ik wens jullie allemaal een fijn weekend
    toe van wege hyacinttje.
                                                                                                                               

    06-11-2009 om 13:08 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kervelsoep

    Ingrediënten voor 4 personen :

    50g tot 75 g kervel
    20 g vetstof
    50 g ui
    1 liter water
    300 gr aardappelen
    1 kleine prei
    een stukje selder
    peper & zout

    Bereiding:

    Verwijder de lange, harde stelen van de kervel, evenals de onzuiver-
    heden die er tussen kunnen zitten. Spoel de kervel overvloedig en
    laat hem uitlekken. Bestrooi een snijplank met wat bloem en hak er
    de kervel op fijn of snijd de kervel grof en mix daarna fijn. De bloem
    zal het sap van de kervel opvangen. Voeg de kervel pas toe als de
    soep volledig klaar is. Laat nog even doorkoken zonder deksel op
    de kookpot om de mooie groene kleur van de kervel te behouden.

    06-11-2009 om 13:04 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fjne donderdagnamiddag

     hey bloggertjes allemaal wens jullie nog een fijne donderdag.
    veel groetjes van hyacinttje.



    05-11-2009 om 16:47 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli
    Herkomst
    Broccoli is een groente die de laatste jaren in ons land zeer snel aan populariteit heeft gewonnen. Waarschijnlijk is broccoli vanuit Kreta, Cyprus of het oostelijk deel van het Middellandse-Zeegebied in de 17e eeuw naar Italië gekomen. Van Italië werd hij over heel noordelijk Europa verspreid.

    Omschrijving
    Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen. De groente lijkt iets op bloemkool, maar de structuur van broccoli is veel losser.
    Broccoli hoort tot de familie van de kruisbloemige. Samen met sluitkool, spruitkool, koolrabi en bloemkool behoort broccoli tot de familie Brassica Oleracea.

    Bewaren en houdbaarheid
    U kunt broccoli het beste zo vers mogelijk gebruiken. In de groentela van uw koelkast is broccoli enkele dagen houdbaar. Door de broccoli in de verpakking of verpakt in huishoudfolie te bewaren voorkomt u uitdroging. Broccoli kunt u geblancheerd (2-4 minuten) invriezen.

    Schoonmaken
    Was de broccoli grondig en verwijder eventuele buitenbladen en taaie stukken van de stronk. Kook eerst de stronken en voeg drie minuten later de roosjes toe. Laat de roosjes intact, tenzij ze heel groot zijn.

    Smaak en toepassingen
    De smaak van broccoli lijkt enigszins op die van bloemkool, maar dan fijner en pittiger.

    Broccoli is een veelzijdige groente; altijd lekker gekookt met een sausje maar ook overheerlijk in pasta-, rijst- en roerbakgerechten of salades. Broccoli is tevens uiterst geschikt voor Chinese roerbakgerechten en kan bijvoorbeeld ook met Indiase kruiden worden klaargemaakt of gebakken met kip in kaassaus.

    Voedingswaarden per 100 gram

    • Energie: 85 kJ, 20 kcal
    • Eiwit: 3.0 g
    • Koolhydraten: 2,0 g
    • Vet: 0.0 g
    • Vezels: 3.1 g
    • Vitamine C: 110 mg

    03-11-2009 om 16:12 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerzielen

    Allerzielen
    Trage stappen
    lijken op
    een stil gebed
    ik heb de laatste rozen
    op jouw graf neergezet.
    Voorbij dit aardse leven.
    Om al het goede dat is volbracht,
    bloeien nu late rozen
    in koude novembernacht.



                                                                                                                             
      

    02-11-2009 om 16:39 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Familie: Poeciliidae
    herkomst: Midden-Amerika (Mexico, Guatemala, Honduras)
    Groote: 6 cm
    Dieet: Alleseter, ook algen
    Milieu: temp. 18 - 25 °C; ph 7,5-8,0; Gh 16 -20
    zone: Midden
    kweek: levendbarend

    De platy is een vreedzame vis die ideaal is voor in het gezelschapsaquarium.
    er bestaan veel soorten kweekvormen van deze vis en is daarom ook vrij
    populair. Het vrouwtje vis groter en voller van figuur dan het mannetje.
    De platy is een sterke vis en kan tijdelijke temperatuurschommelingen van
    onder de 12 graden aan, mits deze natuurlijk zeer tijdelijk zijn. het is een
    vrij actieve vis en zal ook zeer aanwezig zijn in het aquarium.

    Kweek:
    De platy is vrij makkelijk te kweken. Uit èèn enkele paring kan het vrouwtje
    wel 10 tot 70 jongen werpen. De jongen kunnen direct (nadat hun zwemblaas
    gevuld is met water) voor zichzelf zorgen. De jonge visjes worden door hun
    ouders en door de meeste andere vissoorten als lekker hapje gezien.
    Wilt u veel jongen overhouden dan kunt u het vrouwtje het beste in een klein
    kweekbakje laten werpen en haar  daarna gelijk verwijderen.
    Wilt u de natuur zijn gang laten gaan, zorg dan voor voldoende schuilmogelijk-
    heden in de vorm van javamos, fijnbladerige beplanting en drijfgroen.
    De jongen groeien sneller met Artemia-naupliën of fijn stofvoer maar ook zonder
    zullen ze opgroeien. Ze groeien zeer snel.

    02-11-2009 om 16:29 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen

    Op een icoon van Allerheiligen staan veel figuren en namen.
    Alle heiligen moeten erop, met Maria in het midden.
    Maar zijn er ook niet heel veel onbekende heiligen ? Was
    mijn moeder niet een heilige ? Meer nog: zijn we niet allen
    'heilig'? ik bedoel is niet elk van ons uitgenodigd om heil te
    brengen, om van anderen te helen, te genezen, ja  'heel',
    'volledig mens' te worden? Misschien is het feest van
    Allerheiligen wel het feest van God zelf, die de mens ge-
    maakt heeft naar zijn beeld en gelijkenis. En dan zijn wij er
    allemaal bij: de mensen voor ons, de mensen nu in het volle
    leven en ook de mensen die nog na ons zullen komen.
    Vroeger noemde men dat 'de gemeenschap van de hei-
    ligen'.
    Eigenlijk wil men daar duidelijk maken: elke mens zit in
    Gods hart, elkeen is door Hem graag gezien. In Gods
    schoot kunnen wij met elkaar communiceren. Ja, gestorvenen
    en levenden kunnen contact houden met elkaar, maar zij
    moeten dat wel willen en durven doen.

    01-11-2009 om 10:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne woensdagmorgen voor alle bloggertjes

     dag bloggertjes ik wens jullie allemaal een fijne woensdag
    veel groetjes van hyacinttje.



    28-10-2009 om 08:15 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonsoep

     Ingrediënten:

     1 doosje champignons

     3 lepels bloem

     3 lepels boter

     1 liter kippebouillon

     25 centiliter melk

     peper en zout

     kipkruiden

     kerrie

     kervel.

    Bereidingswijze:

    Maak de champignons schoon en hak ze in stukken. Smelt de boter en voeg de
    champignons toe. Laat ze even bakken. Voeg de bloem toe en blijf roeren.
    Je krijgt nu een vaste massa. Voeg nu beetje bij beetje de melk en de bouillon
    toe. Blijf roeren. Doe al de kruiden er bij behalve de kervel. Laat nu zachtjes
    koken, ongeveer 30 minuten. Op het einde doe je de kervel er bij, je kan ook
    peterselie gebruiken.
    Proef en doe indien nodig nog wat kruiden bij.

    25-10-2009 om 17:28 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne zondag voor alle bloggertjes

    dag bloggertjes ik wens jullie allemaal nog een fijne zondag.
    veel groetjes van hyacinttje.






    25-10-2009 om 17:19 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzonderheden van Zeepkruid

    In de schemering verspreidt Zeepkruid een zwakke geur, die insecten ( vooral nachtvlinders) aantrekt.
    De plant ( vooral de wortel) bevat een zeepachtig stof (saponine) die vroeger als wasmiddel en zeepgrondstof werd gebruikt. De plant smaakt onaangenaam maar wordt wel als geneeskruid toegepast: uitwendig tegen eczeem, inwendig voor de behandeling van luchtwegaandoeningen alsook maag- en darmkwalen.


     saponaria officinalis

    23-10-2009 om 07:44 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soorten en kenmerken van Zeepkruid
    De nachtsilene (Silene nutans) is minder fors met een kleverige stengel en kleinere, altijd witte bloemen. Hij groeit in schrale graslanden en aan bosranden.

    kenmerken:

    De tegenoverstaande bladen van Zeepkruid hebben drie tot vijf opvallende, duidelijk uitspringende
    nerven. De bloemen van Zeepkruid geuren s'nachts het sterkst. De vijf kelkbladen zijn tot een groene
    of roodachtige buis vergroeid.
    Beste effect wordt bereikt met groepsbeplanting; 5-7 van eenzelfde soort samen.
    Zaden zijn vlot uit te zaaien bij rijpheid, na 2 tot 3 jaar zijn er bloeibare bolletjes.
    Na de bloei bloemen wegknippen, tenzij u zaden wenst. Sterke ui - geur.

    23-10-2009 om 07:43 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!