NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • 't is Zwart
 • RIP Tony Joe White
 • A Black Moustache
 • RIP Chuck Berry
 • 't Kan vriezen, 't kan dooien
 • Een eiland in groen...
 • Once upon a time
 • OMG is een...
 • Weetikveel over...
 • Ooit zijn er tijden geweest...
 • A man and his...
 • Af en toe...
 • Who needs...
 • Apr├Ęs nous...
 • Toch eentje
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  MichelN's Music Lounge
  Meer van 't zelfde, maar dan anders
  09-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Hier ben ik aandachtig aan het luisteren naar mijn state of the art nagelnieuwe muziekinstallatie
  DIENSTMEDEDELING:
  Na wijs nachtelijk overleg toch maar besloten mijn kortstondig lidmaatschap van het "Bloggershoekje' op te zeggen om de eenvoudige reden dat het niet echt mijn ding is/was.
  Wegens tijds- en goestingsgebrek is het mij onmogelijk op ieder berichtje in mijn gastrubriek te antwoorden. daar komt nog bij dat ik helemaal niet vertrouwd ben  - wegens totaal gebrek aan interesse - met photoshop en pps-toestanden.

  09-06-2013 om 00:00 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  30-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t is Zwart

  Veel wereldschokkends valt hier ook niet te beleven, tenzij een bejaarde disk jockey die zich aan funky moves waagt, er mag al 1s gelachen worden, nietwaar, nonkel Oskar placht destijds op trouwfeesten en begrafenissen wel eens voluit uit de bol te gaan op de tonen van https://www.youtube.com/watch?v=MRTrgmi56Mk een wereldhit in Limburg en wijde omstreken, naar eigen zeggen van de chanteuse – en in het kader van de oprukkende emancipatie – moest een huismoeder af en toe ook wel eens uit de band springen,

  30-11-2018 om 16:53 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIP Tony Joe White

  “A plant that grows out in the woods and the fields.” ziedaar de beknopte beschrijving van een legendarische plant uit de swamps, ook bekend als polk salad.

  In de begindagen van zijn carrière kreeg Tony Joe White heelder zakken gras backstage aangeleverd omdat zijn toehoorders dachten dat dit tot zijn geliefkoosde culinaire dagelijkse kost behoorde, al was er geen Sandra Bacardi – of hoe dat mens ook mag heten – in de buurt.

  In wezen is TJW's signature song een nummer over de armoede – hij was de jongste uit een gezin van zeven kinderen – in het diepe zuiden van Louisiana waar hij, net als ontelbare andere blanken en zwarten, mee te maken kreeg in zijn jeugd en de mensen vanwege geldgebrek wilde planten gingen eten. Polk salad was echter giftig, zeker de bessen, vandaar dat je de stengels minstens drie keer moest koken vooraleer ze gefrituurd werden.

  Maar goed, back to the music, TJW kreeg de smaak om zelf songs te schrijven voorgoed te pakken nadat hij onder de indruk geraakte van Bobby Gentry's Ode to Billy Joe, een song waarvan ik zelf algauw besefte dat dit nummer zo veel meer was dan een onnozel hitparadetrekpleister van dertien in een dozijn, zelfs in volle hippietijd en die blommenkinders mij meer irritatie dan muzikaal genot bezorgden. Pfw, fuck San Francisco!

  Ongetwijfeld is er al tonnen inkt gevloeid over versregels als :

  That nice young preacher, Brother Taylor, dropped by today

  Said he'd be pleased to have dinner on Sunday, oh, by the way

  He said he saw a girl that looked a lot like you up on Choctaw Ridge

  And she and Billy Joe was throwing somethin' off the Tallahatchie Bridge

  Over die verschrikkelijke periode in de geschiedenis van de VS is nog ontzettend veel te vertellen – de lynchpartijen, de Klan, rednecks u.s.w. Maar da's voor een andere keer.

  Met nummers als Rainy Night in Georgia, ontelbare keren gecovered, of Steamy Windows kon zijn reputatie al gauw niet meer stuk terwijl er nog enkele dozijnen uitstekende songs in de loop van zijn carrière het levenslicht zagen. Ik was eerst van plan om Polk Salad Annie, vanwege overbekend, toch maar niet bij te sluiten tot ik deze geweldige live versie vond uit 1980, TJW ten voeten uit: minimale bezetting (bass en drums) en een staaltje van 's mans geweldige gitaarlicks:

  28-10-2018 om 17:53 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A Black Moustache

  Deze zat nog in mijn out box, geen idee hoe lang al na de perikelen met een vorige computer.

  Bob Luman, dames en heren – hoewel, zitten hier eigenlijk nog wel dames? – heeft een wel redelijk omvangrijke discografie in diverse genres achtergelaten. Zijn eigen muzikale carrière kwam maar aarzelend van de grond nadat hij in Louisiana in het jaar des heren 1955 hij ene Elvis Presley had zien optreden en zoals gebruikelijk in die jaren zelf lokale succesjes boekte met een highschoolbandje. Hij twijfelde toen tussen een aanbod als professionele baseball speler maar uiteindelijk was de muzikale microbe toch sterker.


  Dat resulteerde in enkele singles die vrijwel onopgemerkt bleven tot ene Roger Corman zich aandiende om voor hem een nummer te spelen in een film (Carnival Rock, vergeet die titel maar, niemand heeft die ooit gezien aan deze kant van de oceaan) die zich afspeelde in een nachtclub. Corman zou later een Hollywood-legende worden als koning van de B-film, ook The Platters mochten er een acte de présence in geven. 
  Gelukkig voor hun Engelse counterparts hadden zij geen problemen met enige naamsverwarring als Bob Luman and his Shadows. 
  Rechts van Luman stond een zestienjarige (!) James Burton al te schitteren aan de vooravond van een bijzonder rijkgevulde levensloop als side man (Master of the Telecaster) van ontelbaar veel artiesten. 


  https://www.youtube.com/watch?v=v9XOFRRosLE

  En die black moustache hoor ik u al zeggen? Wel, Luman nam in 1957 bij zijn eerste platensessie een, niet al te beklijvende, versie op van de Warren Smith klassieker A Red Cadillac and a black moustache. Voilà, zo bent u weer helemaal bij (of daaromtrent).

  Edit: dit is 'm dan, uit de ongelooflijk rijke SUN-catalogus (en rats vergeten erbij te voegen) van singles die nooit het daglicht zagen:

  10-09-2018 om 00:00 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIP Chuck Berry

  Op je negentigste de pijp uitgaan in de wetenschap dat je tot de founding fathers, beter gezegd DE founding father - van het populairste muziekgenre ooit behoort heeft wellicht iets magisch: al wat erna kwam is je schatplichtig geweest.
  Als eerbetoon een stukje van mij uit 2015:

  Maar goed, over tot de orde van de dag. Er zijn zo van die figuren in de muziekwereld - daarbuiten ook, natuurlijk - waarop het epitheton "levende legende" zelden meer van toepassing is geweest dan deze Chuck Berry.
  Het aantal artiesten van de huidige en vorige generaties in het pop- en rockwereldje dat door hem is beïnvloed is zelfs bij benadering niet meer te schatten.

  Per toeval vond ik - met dank aan Willy Donni*, één van onze meest onderschatte jazzmusici - dit RTBF-filmpje uit 1965 met een live optreden van Mister Rock 'n Roll, inclusief de legendarische duck walk en zijn bekendste signature songs.
  Begeleiders zijn Willy Donni (gitaar), Willy Albimoor (piano, ook al een legende en al een jaar of tien geleden overleden) en bassist Ed Rodgers.
  Jammer genoeg bestaat het studiopubliek voor het merendeel uit een stel apathische zombies en buslading weduwen en wezen.  https://www.youtube.com/watch?v=hwpxWwUQ9Yk

  Afbeeldingsresultaat voor chuck berry

  *Willy Donni heeft een muziekblog op Sennet "Cowboy"

  19-03-2017 om 10:41 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Kan vriezen, 't kan dooien

  Goed, de temperaturen waren gisteren nu weer wat menselijker maar vandaag en morgen zou het alweer koekenbak zijn - of moet ik nu Couckenbak schrijven? - tijd dus voor nog 1 zomers deuntje, dit keer uit de swamps van the deep south.

  Een heerlijke mix van Billy Vaughn, Fats D. plus de zwoelwarme bariton van Tony Joe White en daarbovenop de fabuleuze Memphis Horns, meer moet dat niet zijn:


  https://www.youtube.com/watch?v=9rCgpbfeVeQ

  Afbeeldingsresultaat voor tony joe white

  05-08-2015 om 15:55 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eiland in groen...

  ...en heel soms in blauw.

  Het is alweer enkele dagen geleden - 17 maart om precies te zijn - dat de Ieren hun nationale patroonheilige Maewyn Succat herdachten. Gelukkig was er paus Celestinus I die hem bij zijn bisschopswijding met de naam Patritious oftewel Patrick bedacht.
  Sindsdien is die brave borst niet meer weg te denken bij alles en iedereen met een halve gram Iers bloed in de aad'ren.

  Toen in 1791, enkele jaren na de republikeinse revolutie op het continent, in Dublin de Society of United Irishmen werd opgericht gingen in Engeland uiteraard de poppen aan het dansen want die waren erachter gekomen dat de Society nauwe banden aanknoopte met de Fransen. Dat resulteerde in het zoveelste conflict en regelrechte oorlog tussen beide kemphanen en in het nog straffer onder de knoet houden door de Engelsen van de Ieren.

  Ondanks de mislukte ontscheping in 1796 van zo'n 15000 Fransen - ze geraakten niet aan land door het aanhoudende stormweer - brak in de lente twee jaar later toch de rebellie uit. Dat de opstand gedoemd was om te mislukken stond in de sterren geschreven, de Engelsen hadden een overmacht aan vuurkracht en een getraind leger, de Ieren niet veel meer ongecoördineerde acties en gebrek aan militair leiderschap. Kortom, de zoveelste bloedige bladzijde in de Ierse geschiedenis en er zouden vele volgen.

  Een beetje in het verlengde van de Carter Family bezingen Na Casaidigh (The Cassidy's) dit epos in de traditional The Rising of the Moon

  Well they fought for poor old Ireland, and full bitter was their fate,
  Oh what glorious pride and sorrow, fills the name of ninety-eight!


  https://www.youtube.com/watch?v=I0zBlHlnR4Y

  29-03-2015 om 15:32 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Once upon a time

  Zullen we nog even de geschiedenis induiken? Nee, niet voor de zoveelste honderdjarige herdenking, maar voor belangrijker zaken zoals daar zijn: les enfants du Rock. 

  Even de plas oversteken naar het London van de jaren vijftig, meer bepaald de beruchte wijk Soho, niet echt een plek van godvrezende en proper gewassen burgers. 
  Terwijl de Londenaars nog volop hun stad aan het heropbouwen waren en 's ochtends nog ontwaakten met een post war-depressie - in sommige delen stond geen steen meer overeind - broeide in Soho al de voorboden van een nieuwe cultuur overgewaaid vanuit de andere kant van de oceaan. 
  Jonge gasten zochten er vertier, om van moeders rokken en vaders gezaag verlost te geraken, samenhokkend rond de juke box in de talloze bars of luisterend naar de al even talloze nieuwe bandjes die er optraden. 

  Zeggen dat de opkomst van de Britse rock'n roll te danken is aan een Italiaanse sexbom is allicht wat overtrokken, nochtans was het Gina Lollobrigida die er de eerste Moka Coffee Bar opende in 1953, gevolgd door een ware explosie van dergelijke tenten. 


  To be continued 

   


    
  Lolo in Soho 1953
   

  30-11-2014 om 10:53 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OMG is een...

  bekend letterwoord uit het internetfora-vocabulaire en staat voor Oh My God!

  Wel, in dit geval zoiu ik willen voorstellen die met onmiddellijke ingang te vervangen door Oh My GADD! U gaat mij zeker gelijk geven na het zien van dit clipje. Voor de basloopjes van Nathan East ben ik nog aan het zoeken tussen een lijstje superlatieven.

  Anyway, Meester Eric (signature Crash3 Strat) plus enkele oude getrouwen: Andy Fairweather Low (guitar) Billy Preston (Hammond) en David Sancious (keyboards plus een bizar "mondmuziekske" in het slotnummer) gaan helemaal uit de bol in Badge - One More Car.

  https://www.youtube.com/watch?v=xSAwlhrMWkU

  featuring Steve GADD

  Vooruit, nog een toemaatje:

  https://www.youtube.com/watch?v=bocDpFVhyDw

  19-07-2014 om 00:00 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetikveel over...

  mondharmonica's, vroegen ze vanmiddag bij Radio1 in het gelijknamige programma? Heu, neen, maar ik ken wel aardig wat muziekjes waar dit mini-instrument een prominente rol in speelt.

  Once Upon a Time in the West zit natuurlijk in het geheugen van iedere filmliefhebber gebrand en wij hebben hier een Brusselaar die er al honderd jaar lang, of daaromtrent, de wereld mee afschuimt, maar dat is niet echt mijn ding.

  Nu is het best mogelijk dat presentator Kobe Ilse nog niet geboren was, maar een programma over de mondharmonica zonder John Mayall's Room to Move uit de legendarische LP The Turning Point (1969) te draaien is gewoon zonde van de zendtijd te verprutsen aan de gerzondheidsaspecten van het mondmuziekske.

  Jaja, we kregen wel het obligate streepje Dylan en dan verwacht je toch tenminste hetzelfde van zijn Canadese tegenpool. Niet dus, wel, laat ik het dan maar zelf doen, inclusief de hilarische intro:

  https://www.youtube.com/watch?v=Eh44QPT1mPE

  10-07-2014 om 00:00 geschreven door MichelN

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 13/03-19/03 2017
 • 03/08-09/08 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 05/11-11/11 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!