Tags:Huishuur, Huurwet, Huren, Verhuren, Studentenhuisvesting, Kot
Energieleverancier kiezen
Energievreters in je woning
Spaarlampen - Led verlichting
Energieleverancier kiezen
Betaal je de elektriciteit of gasrekening niet teveel? Vergelijk eens wat je betaald met andere leveranciers op de energiemarkt! De VREG (Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteit en Gasmarkt) controleert en reguleert de vrije energiemarkt en informeert de consument hierover op een voor hem begrijpelijke manier, zodat hij in volle vertrouwen kan oordelen en zijn energieleverancier kan kiezen. Sinds 1 juli 2003 is de elektriciteit en gasmarkt in het VlaamseGewest volledig vrijgemaakt. Vanaf nu speelt de vrije markt, met alle voordelen die ze voor u in petto heeft. Informatie over deze voordelen en andere aspecten van de vrijmaking van de elektriciteit en gasmarkt werden in deze website gegroepeerd per doelgroep. >Lees verder op www.vreg.be Hier kan je alle informatie vinden aangaande het vrijmaken van de energiemarkt inBelgië Via deze site, voor 100% onafhankelijk van de energieleveranciers, laten we U toe om op een gemakkelijke en kosteloze wijze maximaal te profiteren van de vrije concurrentie. >Lees verder op www.mijnenergie.be Energieleverancier kiezen en vergelijken Elektriciteit en Gas >Energieleverancier kiezen Elektriciteit en Gas (www.mijnenergie.be) > Energie leveranciers vergelijken in België (www.google.be) >Vergelijk de dienstverlening van de energieleveranciers (www.vreg.be)
Sociaal tarief voor u energie? >Sociaal tarief energie (http://economie.fgov.be/) >Economie (http://economie.fgov.be) De CREG Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas. De CREG is de federale regulator van de elektriciteits- en aardgasmarkt in België. Naast haar adviserende taak ten overstaan van de overheid, is de CREG onder meer ook belast met het toezicht op de transparantie en de mededinging op de elektriciteits- en aardgasmarkt, met erover te waken dat de markttoestand het algemeen belang beoogt en in het algemene energiebeleid past en met het behartigen van de essentiële consumentenbelangen. >Creg (www.creg.be) Veranderen van energieleverancier Veranderen van Energieleverancier is eenvoudig, veelal ook voordeliger. >Veranderden van energieleverancier (www.vreg.be)
De inspanning waard! Nagaan of je energievreters in huis hebt, of misschien in huis zal halen met je volgende aankoop? De kost en CO2-uitstoot op langere termijn van door jou geselecteerde apparaten nagaan? Terugverdientijden berekenen? Dat alles kan je nu met deze praktische rekenmodule. Gewoon doen ! Want het maken van de juiste keuze is goed voor zowel je budget als ons klimaat ! De website is heel eenvoudig te gebruiken, je klikt bovenaan de site op bevoorbeeld Mijn verbruik en aan de hand van 10 vragen krijg je een inschatting van je energie verbruik met betrekking op de co2 uitstoot van de woning en je mobiliteit in vergelijking met het gemiddelde. Klik op de woning en daarna op bevoorbeeld woonkamer, slaapkamer , badkamer enz , daarna klik je op verlichting, een toestel enz of klik gewoon bovenaan op Huidige of nieuwe apparaten Je kan vergelijkingen maken van het toestelmodel en type tussen verschillende merken, met het oog op zuinig energieverbruik. >Energievreters (www.energievreters.be) > Energiesparen (www.energiesparen.be) >Energieprestatiecertificaat bij verkoop en verhuur van woongebouwen (energiesparen.be) >Infrax netbedrijf: Aardgas, elektriciteit, kabeltelevisie en riolering (www.infrax.be) >Ode Vlaanderen: Organisatie voor duurzame energie (www.ode.be)
Spaarlampen
Zijn spaarlampen duur? - Spaarlampen zijn duurder in aankoop maar verbruiken minder energie en gaan langer mee dan gloeilampen. Ze zijn dus zeker niet duur! - Spaarlampen ongezellig, lelijk, groot? Spaarlampen bestaan tegenwoordig in alle maten, kleuren en lichttemperaturen. > Spaarlampen – Energie sparen (wikipedia.org) Led verlichting Wat is led verlichting? >Led verlichting (wikipedia.org)
Hernieuwbare duurzame energie Duurzame energie is energie waarover de mensheid in de praktijk voor onbeperkte tijd kan beschikken en waarbij, door het gebruik ervan, het leefmilieu en de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet worden benadeeld. Een vorm van duurzame energie is bijvoorbeeld zonne-energie, een bron die nog miljarden jaren beschikbaar zal zijn. >Lees meer op wikipedia.org > Duurzame energie (www.youtube.com)
Zonnepanelen Een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse 'Photo-Voltaic') is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiertoe wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. Ook de zonnecollector wordt soms tot de zonnepanelen gerekend, maar deze is op een ander principe gebaseerd, namelijk opwarming van een stromend medium, meestal water. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie, met andere voor- en nadelen dan energieopwekking met fossiele brandstoffen. Zonnepanelen worden ook toegepast voor energieopwekking in de ruimtevaart. > Lees meer op wikipedia.org
Fluvius Bewaker van het maatschappelijk belang van de energievoorziening. Altijd in uw buurt. > Wat doet Fluvius? (https://www.google.be) Elia Elia is de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, maar speelt ook een sleutelrol op Europees niveau. Elia is de beheerder van het hoogspanningsnet van 30 000 tot 380 000 Volt. Dit net strekt zich uit over in totaal meer dan 8 000 km lijnen en ondergrondse kabels verspreid over heel België. > Elia beheerder van het Belgische transmissienet (www.elia.be) Vreg Vlaamse regulator van de elektriciteit en gasmarkt. > Vreg uw gids op de energiemarkt (www.vreg.be)
De CREG Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas. > Creg (www.creg.be)
30% van de Vlamingen zou last hebben van lawaai, waarvan ongeveer 10% ernstig, en u ? Geluidshinder is een subjectieve ervaring van mensen waarbij ze geluidof lawaaihinderlijk vinden. Geluid is een belangrijk element in deleefomgevingvan mensen. Het heeft een signaalfunctie en is vaak sfeerbepalend. Het kan echter ook zo hard zijn, dat het hinderlijk wordt. Bron: Wikipedia
Burenlawaai Geluiden van huishoudelijke apparaten, radio, t.v. en sanitaire installaties kunnen ook in de buurwoningen doordringen. Irritant worden deze geluiden als bij het gebruik geen enkele rekening wordt gehouden met het leefpatroon van de buren. Met goed overleg kunnen vaak afspraken worden gemaakt, waardoor een hoop ellende kan worden voorkomen. Ga na van welke buurgeluiden u precies last hebt: van praten, lachen, radio, t.v., lopen, slaande deuren, huishoudelijke of hobby-apparatuur? Probeer eerst met uw buren te bespreken wat ze hieraan kunnen of willen doen. > Burenlawaai wat mag en niet mag (www.google.be)
Decibel Lawaai wordt weergeven in de logaritmische eenheid decibel (dB). Tien decibel meer betekenen een vertienvoudiging van de klankenergie, drie decibel een verdubbeling. Wordt bij de herrie tevens de extra belasting van bepaalde klank-frequenties voor het oor in acht genomen, dan wordt het geluidsniveau in dB(A) gemeten. >Decibelschaal (https://nl.wikipedia.org)
Hoe luid is welk lawaai? - Bij 0 decibel klankniveau dB(A) ligt de hoordrempel van de normaal horende mens. - 0 tot 20 dB(A) is nauwelijks te horen. Het ruisen van het bos of fluisteren liggen in dit bereik. - 20 tot 40 dB(A) is al goed te horen (het tikken van de wekker, computer-ventilatoren, achtergrondgeluiden in het huis). Sommige mensen worden hierdoor al gestoord in hun slaap. - 40 tot 60 dB(A) is het volume van een normaal gesprek of een zachte radio. Hierdoor kan de concentratie worden verstoord. - 60 tot 80 dB(A) bereikt een luid gesprek, een schrijfmachine of een langsrijdende auto. Rond 80 dB(A) ongeveer liggen grasmaaiers. Lawaai van dit volume kan al lange-termijn-schade aan de gezondheid toebrengen. - Wetenschappelijke studies hebben aangetoond, dat bij verkeerslawaai, dat binnenshuis een geluidsniveau van 65 dB bereikt, het risico voor hart en vaat-storingen 20 procent hoger ligt dan bij 50 tot 55 decibel. - 80 tot 100 dB(A) bereiken passerende vrachtwagens, motorzagen of slijpmachines. Hier dreigt bij aandurend lawaai al gehoorschade. > Bij 110 dB(A) is de pijngrens bereikt. Cirkelzagen en drilboren liggen in dit bereik, maar ook het lawaai in discotheken of de muziek uit de walkman. - Meer dan 120 dB(A) bereiken startende straaljagers, explosies en menig rockconcert. Bron: Departement Leefmilieu, Natuur en Energie >Geluidshinder in Vlaanderen (https://omgeving.vlaanderen.be/geluidshinder) >Uitvoering Europese richtlijn omgevingslawaai (www.lne.be/europese-richtlijn-omgevingslawaai) >Oor Horen (bericht op dit blog) >Lawaai en oorbeschadiging (gezondheid.be) Waar kan ik terecht met mijn milieuklacht (geluidsoverlast)? Voor meldingen van milieuhinder kan U best contact opnemen met uw gemeente. De meeste gemeenten beschikken intussen over een centraal meldpunt voor milieuklachten (zie hiervoor de webstek van de gemeente). In de meeste gemeenten nemen de milieudienst (binnen de kantooruren) en de lokale politie (buiten de kantooruren) deze taak op zich. In vele gemeenten is hiervoor één telefoonnummer ingesteld, waarmee U binnen de kantooruren terechtkomt bij de milieudienst, buiten de kantooruren bij de politie. Niet altijd is de gemeente bevoegd of in staat om het door u gemelde probleem op te lossen. In voorkomend geval zal zij u wel kunnen doorverwijzen naar de juiste instantie. Lees meer op www.lne.be Technische informatie geluidsarme woning >Wat aan de woning doen tegen geluidsoverlast (www.bouwinfo.be) >Akoestiek tegen geluid en trillingen (wikipedia.org) >Akoestische isolatie (www.google.be)
Verkeerswet op wegcode overtreding Deze verkeerswet zegt duidelijk wat het je zal kosten als je tegen de regels zondigt.Hoe meer gevaar een verkeersovertreding oplevert, hoe zwaarder ze moet worden bestraft. Dat is 100% logisch. . De wet deelt de verkeersovertredingen in volgens het gevaar dat ze opleveren, en voorziet voor elke overtreding een gepaste straf. Hoe gevaarlijker de overtreding, hoe groter de straf. Dat is niet alleen logischer, maar ook eerlijker. Het is bovendien noodzakelijk om ongevallen te vermijden en het verkeer veiliger te maken voor iedereen. De verkeerswet bepaalt vier graden van overtredingen, volgens het gevaar dat ze opleveren. Per graad gelden specifieke straffen. Hoe gevaarlijker de overtreding, hoe zwaarder de straf.
Bereken jou snelheidsboete - Ook te snel gereden en de flits uit het kastje waargenomen? - Benieuwd wat het je gaat kosten? - Of wil je weten wat het je zou kunnen kosten als het jou overkomt? > Bereken je (eventuele) snelheidsboete (www.boetecalculator.be)
Flitscamera's - Flitspalen We kennen ze ondertussen goed die zogenaamde nestkastjes langs onze Vlaamse wegen. Wellicht hebben deze flitscamera's of flitspalen er toe geleid dat ook jij diep in de geldbeugel hebt moeten tasten om een flinke boete te betalen. Momenteel krijg je geen marge meer, dus bij een maximum toegelaten snelheid van b.v. 50 km per uur houd je zich best aan deze snelheid om een boete te vermijden. Naar verluid zouden onderstaande flitspalen het “goed doen” dus kijk extra naar je kilometerwijzer als je daar passeert, die nestkastjes blijken daar zeer gevoelig te zijn !
Verkeersongeval Wat na een verkeersongeval? Een verkeersongeval wordt plots werkelijkheid. In een fractie van een seconde verandert je leven en dat van de mensen om wie je geeft. Je leven wordt overhoopgehaald. Hevige emoties overmannen je. We willen je in de moeilijke momenten ondersteunen met informatie rond het verkeersongeval en de gevolgen daarvan. >Wat na een verkeersongeval? (www.vlaanderen.be)
Dat de autobrandstofprijs zorgwekkend de hoogte ingaat daar kunnen wij zelf niets aan veranderen. Mits uit te kijken waar je tankt kan je toch het verschil in je geldbeugel maken. Onderstaande sites zijn geen reclame maar geven alleen nuttige info met betrekking tot voordelig tanken in België.
Ongemanierd en asociaal! In de auto zijn we: ongemanierd, gehaast en asociaal...? Heeft ons rijgedrag te maken met het buitengewoon hoog aantal verkeersdoden en -ongevallen in België? Ben jij het eens bent met de analyse van SenNet columnist Jan Schils dat wij geen heer of dame in het verkeer zijn? Wees daar maar zeker van. Lees de meningen op de blog. Je kan er ook reageren met jouw visie of waardering. >SenNet Magazine reactielijn (blog.seniorennet.be/)
Veilig in het wegverkeer naar school Wij moeten zelf de eerste stap zetten en ons verkeersgedrag aan te passen voor een veiligere schoolomgeving voor onze kinderen. Als ouder bent u bijzonder goed geplaatst om uw kind(eren) een gezond verkeersgedrag bij te brengen.
België telt 77.000 rijken (dollarmiljonairs) waarvan 770 superrijken (+ 30 miljoen dollar) Wereldwijd zijn er 11 miljoen dollarmiljonairs. Bron: Studiebureau Capgemini
In België vormen de belastingen haast uitsluitend de enige inkomstenbron van de overheid. Alle andere inkomsten zijn erg miniem. Alle Belgischeregeringen hebben hun minister van Financiën. Het federale ministerie van Financiën heeft de uitvoering van de belastingdienst toegewezen aan de FederaleOverheidsdienst Financiën. Deze int ook veel belastingen voor de andere overheden. Een kleine maar gekende afdeling is de Bijzondere Belastinginspectie, die de fraude opspoort van alle federale belastingen. Vlaanderen van zijn kant laat de eigen Vlaamse belastingen, bijvoorbeeld de onroerende voorheffing innen door een eigen Belastingdienst voor Vlaanderen. Vanwege de federale staatsstructuur in Belgiëwordt het Rijk daar meestal omschreven als de federale staat. Deze deelt zijn bevoegdheden met de gewestenen gemeenschappen. De drie gewesten, Vlaanderen, Wallonië en Brusselheffen eigen belastingen. De Vlaamse, Franse en Duitstalige gemeenschappen heffen geen eigen belastingen maar kennen wel toegewezen belastingen, dat zijn belastingen die door de federale staat geheven worden, maar dan toegewezen worden aan de gemeenschappen. Bron: Wikipedia
Omvang fiscale fraude De fiscale fraude wordt op meer dan 15 miljard euro per jaar geschat. Dat is een enorm bedrag. Het is ongeveer evenveel als wat de overheid spendeert aan de betaling van de intresten op de publieke schulden. Bron: FAN - Financieel Actie Netwerk (Volgende organisaties zijn lid van het Financieel Actie Netwerk: 11.11.11, ACV, Attac-Vlaanderen, BBL, Broederlijk Delen, KWB, Netwerk Vlaanderen en VODO). >Omvang fiscal fraude in België (www.google.be) >Laat het grote geld niet ontsnappen (www.hetgrotegeld.be)
Overzicht Banken in België en andere landen >Banken (2link.be) Van zichtrekening veranderen door overstap naar andere bank Voor een vlotte overdracht van uw betalingsverkeer. Wenst u, als particuliere klant, voor uw betalingsverkeer over te stappen van uw huidige bank naar een andere bank in België? Dan kan de gratis bankoverstapdienst u vast en zeker helpen om de overstap te vereenvoudigen en onderbrekingen in binnenkomende en uitgaande betalingen zoveel mogelijk te voorkomen. > Overstappen naar een andere bank (www.bankswitching.be)
Veilig bankieren > Veilig internetbankieren tips (www.google.be) Slapende rekeningen Moet u wakker liggen van uw slapende tegoeden? Toch niet. Er is immers een wet op de slapende tegoeden die bepaalt dat financiële instellingen en verzekeringsondernemingen actief op zoek moeten gaan naar rechthebbenden op slapende tegoeden. Vinden zij deze niet, dan moeten zij de tegoeden binnen een bepaalde termijn overmaken aan deDeposito- en Consignatiekas. Onze administratie, een federale dienst die deel uitmaakt van de administratie van de Thesaurie van de FOD Financiën, bij het publiek beter bekend als de Depositokas, zal de slapende tegoeden beheren en onder bepaalde voorwaarden uitbetalen. >Lees meer op www.slapenderekeningen.be Bron: Federale overheidsdienst financiën
Opzoeken van een bankrekening na een overlijden Een door de BVB aangeboden dienst. Bij het openvallen van een nalatenschap ondervinden de erfgenamen vaak moeilijkheden om te achterhalen bij welke bank de overledene cliënt was of een kluis huurde. Zonder die informatie is het voor de erfgenamen moeilijk om de nalatenschap volledig te verdelen en om hun fiscale verplichtingen na te komen zoals het hoort. De BVB kan de erfgenamen helpen bij hun opzoekingen, mits zij (of één van hen), of hun advocaat of nog hun notaris een schriftelijke aanvraag indienen (indient) >Lees meer op www.febelfin.be Bemiddelingsdienst Banken - Krediet - Beleggingen Ombudsdienst financiële sector - Banken - Krediet - Beleggingen is een onpartijdig bemiddelingsorgaan, waarin een Ombudsman (benoemd door de financiële sector) en een vertegenwoordiger van de consumenten zetelen. Zij kunnen u helpen bij het oplossen van een probleem met uw bank, beursvennootschap, vermogensbeheerder, beleggingsadviseur of kredietmaatschappij. >Bemiddelingsdienst (ombudsdienst) Banken - Krediet Beleggingen (www.ombfin.be)
Ergens in Afrika verschijnt een man met de mededeling dat hij apen wenst te kopen aan 10 $ 't stuk.
De dorpelingen, wetende dat er in de bossen veel apen leefden, trokken er op uit om er te vangen.... De man kocht er verscheiden honderden aan10$ per stuk, en wegens het slinken van de apenpopulatie verminderde de inzet van de dorpelingen.
Zodus kondigde de man aan dat hij vanaf heden15$ per aap zou betalen. De dorpelingen hervatten de apenjacht.
Maar uiteraard raakte de aanwezigheid van apen uitgeput, en de dorpelingen keerden terug naar hun andere bezigheden.
Het aanbod werd verhoogd naar 20$ en het aantal overgebleven apen werd zo klein dat bijna geen aap meer werd gezien, laat staan gevangen....
Nu kondigde de man aan dat hij apen zou kopen aan 50$ per stuk. Inmiddels, daar hij zelf voor zaken naar de grote stad moest, zou zijn assistent zich bezighouden met de aankopen.
Eens de man weg was, riep de assistent het hele dorp samen en sprak hen toe: « Kijk naar al die kooien met apen welke de man van jullie heeft gekocht.... Ik verkoop ze jullie aan 35$ per stuk, en als hij terugkomt kunnen jullie ze hem verkopen aan 50$ zoals hij beloofde. »
De dorpelingen zamelden al hun centen in, sommigen verkochten zelfs alles wat ze bezaten, en kochten al de apen in de kooien.
De volgende nacht verdween de assistent. Hij werd nooit meer gezien, evenmin zijn baas, alleen een massa apen welke alle richtingen uitliepen....
Zaak Arcopar De zaak-Arcopar is een financieel schandaalin België >Zaak Arcopar (wikipedia.org) Vennoten Arco coöperatieve aandelen Ongeveer 800.000 personen hebben door de jaren heen de Arcopar coöperatieve spaarformule aangegaan. Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen rond de Dexia Groep en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor Groep ARCO, heeft Groep ARCO voor haar vennoten een afzonderlijke nieuwspagina gecreëerd.
IK heb jarenlang mijn klanten aangeraden om Arco te onderschrijven omdat de hoofdzetel, beleggingsexperts binnen de bank, regioverantwoordelijken en (gebrainwashed kantoordirecteuren) ons, het "verkooppersoneel" steeds hebben voorgehouden dat we dit product zonder enig probleem konden "verkopen" als een spaarproduct, dan wel volkomen veilig beleggingsproduct... Er werd ons op het hart gedrukt dat dit GEEN aandeel was... want er werd een vastgesteld (jaarlijks herzienbaar) opbrengstpercentage aan vastgekoppeld... (dus niet vergelijkbaar met een "aandeel") Pas wanneer de groep Arco "op de beurs" zou gaan, zouden de "voorwaarden" herzien dienen te worden... Niet alleen de klanten, maar ook het personeel werd voorgelogen en voelen zich zwaar belogen/misleid/bedrogen door hun oversten/bedrijf.
Staatsblad 7 oktober 2011. Aanvraag tot bescherming van het kapitaal van volgende erkende coöperatieve vennootschappen aanvaard. - ARCOPAR, CVBA, met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Urbain Britsierslaan 5; - ARCOFIN, CVBA, met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Urbain Britsierslaan 5; - ARCOPLUS, CVBA, met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Urbain Britsierslaan 5.
Europa verhindert de uitvoering van onderstaand Koninklijk besluit. ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet. Gelet op artikel 108 van de Grondwet; Gelet op de wet van 22 februari 1998 tot vaststelling van het organiek statuut van de Nationale Bank van België, artikel 36/24, § 1, 3°, ingevoegd bij artikel 195 van het koninklijk besluit van 3 maart 2011 betreffende de evolutie van de toezichtsarchitectuur voor de financiële sector; Gelet op het koninklijk besluit van 14 november 2008 tot uitvoering van de wet van 15 oktober 2008 houdende maatregelen ter bevordering van de financiële stabiliteit en inzonderheid tot instelling van een staatsgarantie voor verstrekte kredieten en andere verrichtingen in het kader van de financiële stabiliteit, voor wat betreft de bescherming van de deposito's en de levensverzekeringen, en tot wijziging van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten, bekrachtigd bij artikel 199 van de programmawet van 22 december 2008 en gewijzigd bij de wetten van 23 december 2009 en 29 december 2010 en bij koninklijk besluit van 10 oktober 2011; Gelet op de wetten op de Raad van State, gecoördineerd bij het koninklijk besluit van 12 januari 1973, inzonderheid op artikel 3, § 1, vervangen door de wet van 4 juli 1989 en gewijzigd bij de wet van 4 augustus 1996; Gelet op de hoogdringendheid; Gelet op de dringende noodzakelijkheid gemotiveerd door de ernstige dreiging van een systemische crisis, vastgesteld door de Nationale Bank van België, en door de noodzaak om zo snel mogelijk de omvang en de gevolgen van de huidige crisis op de financiële markten te beperken, het vertrouwen in het Belgische financiële stelsel te vrijwaren en aldus een systemische crisis te voorkomen; dat de aandelen in de erkende coöperatieve vennootschappen in bepaalde gevallen alle kenmerken hebben van een spaarproduct, dat geacht wordt aan de vennoten geregelde inkomsten aan te bieden en hen op verzoek, binnen vrij beperkte grenzen, terugbetaling te verzekeren; dat het derhalve verantwoord is om voor deze aandelen in een beschermingsregeling te voorzien gelijkwaardig aan deze die bestaat voor alternatieve spaarproducten, met name de bankdeposito's en de verzekeringen « tak 21 »; dat de mogelijkheid om de depositobescherming, in lijn met de eerdere aankondiging terzake, op korte termijn uit te breiden tot het kapitaal van erkende coöperatieve vennootschappen, een belangrijk element is om het vertrouwen van het publiek te kunnen versterken, op een gelijkaardige basis als deze die reeds bestaat voor de bankdeposito's en de verzekeringen « tak 21 »; dat het derhalve verantwoord is om de aanvragen tot toetreding van de bedoelde vennootschappen te aanvaarden; Gelet op de aanvragen tot toetreding tot de garantie; Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 9 oktober 2011; Gelet op de akkoordbevinding van Onze Staatssecretaris voor Begroting, gegeven op 14 oktober 2011; Op de voordracht van Onze Minister van Financiën en op het advies van de in Raad vergaderde Ministers, Hebben Wij besloten en besluiten Wij: Artikel 1. § 1. In toepassing van artikel 4, § 3 van het koninklijk besluit van 14 november 2008 wordt de aanvraag tot bescherming van het kapitaal van volgende erkende coöperatieve vennootschappen aanvaard: - ARCOPAR, CVBA, met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Urbain Britsierslaan 5; - ARCOFIN, CVBA, met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Urbain Britsierslaan 5; - ARCOPLUS, CVBA, met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Urbain Britsierslaan 5. § 2. Gedurende de looptijd van de beschermingsregeling: - onthouden de vennootschappen bedoeld in § 1 zich van openbare aanbieding van kapitaalaandelen aan andere dan aan institutionele vennoten; - beperken de vennootschappen bedoeld in § 1 de rentevoet op de aandelen in het vennootschapskapitaal tot maximaal drie vierden van de rentevoet bepaald in het koninklijk besluit van 8 januari 1962 tot vaststelling van de voorwaarden tot erkenning van de nationale groeperingen van coöperatieve vennootschappen en van de coöperatieve vennootschappen, en- is het aan de institutionele vennoten in de zin van artikel 4, § 3, vijfde lid van het koninklijk besluit van 14 november 2008, verboden om gestorte gelden of aandelen terug te nemen of uit te treden, behoudens in het kader van een overdracht van aandelen. Art. 2. In geval van vereffening die door de financiële toestand van de erkende coöperatieve vennootschap onvermijdelijk wordt gemaakt, zal het Bijzonder Beschermingsfonds moeten tussenkomen en schadeloosstellen slechts nadat de vereffenaar de uiteindelijke afhandeling van de vereffening zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de betrokken vennootschappen heeft neergelegd. Art. 3. Dit besluit treedt in werking op 14 oktober 2011. Art. 4. Onze Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit. Gegeven te Brussel, 7 oktober 2011. ALBERT Van Koningswege : De Minister van Financiën, D. REYNDERS
Je kan het terug vinden op: >http://www.ejustice.just.fgov.be/doc/rech_n.htm typ vervolgens bij titel: "toekenning van een garantie tot bescherming van het kapitaal" (zonder de "" !). Klik nadien op opzoeking. Klik dan op lijst en selecteer nu de tekst.
Diverse promotie, aanbiedingen of reclame die destijds gemaakt werd voor de nu blijkt misleidende ‘Veilige risicoloze Arco deelbewijzen’.