Geraardsbergen, waar ik 30 jaar onderwijzer was, heeft een interessante blog Klik op de foto voor méér.
Hieronder volgen enkele foto's van tekeningen die ik gemaakt heb. Ze zijn uitgevoerd in wasco, potlood, houtskool, oostindische inkt of kogelpen. Vraagje: wie herkent bepaalde portretten?
Gary Brooker (Procol Harum)
Robert Vaughn (Man from U.N.C.L.E. )
zelfportret uit 1966
Richard Wright (Pink Floyd)
Walt Disney
Sammy Davis Junior
Adam Cartwright (Bonanza)
Rik Van Looy
Gerry Marsden (Gerry and the Pacemakers)
Rudi Carrell & Guy Mortier
Adam Cartwright (Bonanza)
Leonard Cohen
Marleen De Smet heeft een blog die 'fotogedichten' heet. Een aanrader! Klik gewoon op de foto om een kijkje te nemen.
Frankies (eigen)zinnige poëzie aangevuld met eigen citaten
Frankies stof tot nadenken en meevoelen Denken en emotie sluiten elkaar niet uit, maar vullen elkaar aan
09-02-2011
voor spijkers op laag water
ter attentie van het groot gelijk van Tom Naegels
Terrorist
Omhoog gevallen parvenu's gesteund door syndicaal immobilisme die zo zonder enig' achtergrond of kennis de tentakels van 't systeem prostitueren om hun eigen zandkastelen over onze hoofden rond te strooien, alsof bijbels of korans hun ruggengraat zijn en hen dus legitimeren als de pausen van gedachten die wij vrezen, omdat we zo graag koesteren wat dierbaar is.
Onverlaten die de pers infiltreren, met vitriool doordrenkt schijnheilig mild geglimlach als de mening van de vrome huisvader geen stof biedt tot meedogenloos gekanonneer met de linkse dooddoeners van breeddenkendheid, die moet verhullen dat ze oude knollen zijn met oogkleppen aan weerskanten onmisbaar omdat het minste geronk van de oude motor hen al van hun wankele sokkel dreigt te daveren.
Stuurlui die nooit de zee verticaal onder zich zagen die politiek bedrijven zonder op een lijst te staan die koken zonder pannen en kruiden te gebruiken die verblinden zonder licht door eigen duisternis onverbreekbaar verbonden met hun eigen zwart gat dat dank zij Darwin misschien nog ooit zal opengaan voor tweerichtingsverkeer
geïnspireerd op de song '24 hours from Tulsa' (Gene Pitney)
Verleiding
Je gaf me het glas water dat ik vroeg, dat dacht ik toch, het had de zelfde kleur, maar van jouw drankjes kreeg ik nooit genoeg en nog minder van je glimlach en je geur.
Je vertelde van 't mooi weer en van je kind, van de zon die onderging en de maan zo vol, wat je van de jeugd van tegenwoordig vindt en wij gingen spoedig samen uit de bol.
Het kaarslicht inspireerde ons gesprek en we dachten weldra niet meer aan de tijd want aan inspiratie was er geen gebrek en we raakten dus stilaan de trappers kwijt.
We lieten ons toen leiden door muziek en we dansten schuchter schuivend naar mekaar jij en ik en buiten ons geen echt publiek, samen door het toeval zo en toen en daar.
Eer we 't wisten was de korte nacht voorbij maar de dageraad voor ons was niet gedaan . Met je aandacht en je charmes aan mijn zij wist ik dat ik nooit terug naar huis zou gaan.
Zo goed als Sarkozy? Non problème! Miesteir Broooon, aai jem ze prezidang de la Frans, aai jem Marriette wif Karla' brule nid' ende aai spiek verri oewel aangliche.
'Peter Hoogland verlaat het Kursaal'
Na 6 jaar kunnen ze aan de grote schoonmaak beginnen. De ramen staan al open en het ruikt opnieuw naar zeelucht.
'Witgoed dreigt duurder te worden'
Ik koop voortaan nog alleen gekleurd ondergoed.
'VRT praat niet met Woestijnvis'
De laatste keer was toen de dieren nog konden praten.
2) GELEZEN IN DE KRANT DEZE WEEK:
' 'Verhofstadt poogde justitie te omzeilen'
met Tanya Dekkers op een catamaran naar Toscane.
'België neemt bezittingen Ben Ali in beslag'
17 boerka's, een dromedaris en een Jaguar. Geen spoor van loterijbriefjes of pornofilms.
'Kwart ouders laat nog altijd kinderen in volle zon'
Naar het schijnt heel slecht voor de huid, maar de gevolgen van volle maan werden nooit onderzocht!
'Verhuizen nergens duurder dan in België'
Men staat te lang in de files met al die meubelen, en stilstaan kost ook geld!
Zo goed als Sarkozy? Non problème! Miesteir Broooon, aai jem ze prezidang de la Frans, aai jem Marriette wif Karla' brule nid' ende aai spiek verri oewel aangliche.
'Peter Hoogland verlaat het Kursaal'
Na 6 jaar kunnen ze aan de grote schoonmaak beginnen. De ramen staan al open en het ruikt opnieuw naar zeelucht.
'Witgoed dreigt duurder te worden'
Ik koop voortaan nog alleen gekleurd ondergoed.
'VRT praat niet met Woestijnvis'
De laatste keer was toen de dieren nog konden praten.
Naamloos zwemmen zalig zinkend, soms zo veel zalmen met de stroom naar zee, wanhopig treurend om de nooit bereikte bron van levend kuit, geschoten na dapper durven dreigend schuimend kolkend dalwaarts dalen, van de kanoklare afvaartbedding sterk trotseren springend over rots en moordend spattend druk op slanke stroomgelijnde lijven koppig zonder op te geven streven naar het voortgezet bestaan van soortgelijk' individuen niet versagen net zoals een massa slachterklare schapen wachtend in de wei, drinkend van de beek met het zweet van de vis die onvermoeibaar strijdend de bron van droom en leven heeft
Mijn zon gaat op, en haar stralen knagen de seconden weg. De ballast aan ideeën vindt een open ventiel, verspreidt zich ongeketend bruisend weg.
Vergeelde verzen op nog jong papier met de hand geschreven, zoeken via IC-toetsen een uitweg weg weg van werken die verplichten plichten die niet meer werken en ik verplicht mezelf te werken.
Mijn zon staat hoog en haar stralen knagen alle zoden weg Het mos op verdreven dromen op geveinsd vergeten verzen
Ik zie je graag groeien, buigen, rijpen en ik zie hoe men je zaait, maait, strooit, verwaarloost, hoog laat schieten om in je te genieten beschermd voor sluwe blikken en hoe men van je smult, plukt, ook afrukt om achteloos weg te gooien vertrappelen en verstrooien hoe men je rolt en verkoopt vervoert en uitspreidt, doordrenkt en vervloekt als je sociaal voor andere plantjes ruimte laat. Je duldt ons voetbalspel en overleeft zelfs wimbledon. Ik hoor je graag ruisen in de wind buigen in de storm zingen in de bries ritselen als hooi gestapeld in een kooi Ik hou vooral van je kleur als geheugensteun voor bomen zodra ze met nieuwe blaadjes komen.
Met je warme armpjes kan je amper mijn arm omarmen, maar je knelt die stevig vast tot de slaap je overmant.
Je hoofdje zijgt opzij, zacht zuig je aan mijn duim die wegglijdt om je polsje.
Je ragfijne haartjes haperen aan mijn vergeten stoppelbaard en roeren niet meer.
Je blik zinkt weg met je vermoeide ideetjes verscholen achter vier rijen zware wimpers versloten als twee blitse ritsjes privé pad naar het dromenland.
Onze ademhaling vloeit ineen en je volgt het ritme van mijn hart, zo warm als nooit tevoren, tot je weer eens hongert naar de dag.
Het volgend gedicht werd geschreven door MARLEEN DE SMET, dichteres uit Geraardsbergen, die op 19 januari verkozen werd tot dorpsdichteres 2011 van Galmaarden.
Ze gaf me de toelating om haar winnende inzending op mijn blog te zetten, waarvoor ik haar hartelijk dank.
De opdracht was een gedicht te schrijven over de rivier De Mark, die door Tollembeek en Galmaarden vloeit, en ten zuiden van Geraardsbergen in de Dender uitmondt.
De Mark
Gewiekst soms wulps soms wispelturig slingert de markiezin in de greep van haar oevers. Heerlijk hoe de lage zon haar beloop verzilvert en goudlagen legt in de kruinen. Een knotwilg kruist de knokige takken voor de nesteling.
Luister, het land galmt waar water stoeit zoals het stoeien moet met de spiegeling van een wolkenstoet. De aarzeling de razernij nabij klotst en kringelt de ruigte tot lispelen. En als een pianist bespeelt regen haar golvende dijen. Welke slagvaardige waagt de dans? De watermolen - van malen moe - walst het troebele tot bruidbruis. Alles goed en wel, maar geradbraakt blaast een vis een laatste bel. Rietkragen buigen door de deining aangeslagen.
Tot wie dit leest: water is drachtig van komen en gaan. En wij, wij zijn of worden weer kinderen starend naar later, naar waar het maanlicht glinstert in haar nachtelijk geklater, naar waar alle sterren op haar zijn gericht.
Marleen De Smet
(zie ook verwijzing naar haar blog in linkerkolom )
Wat denk je, houdt me heden tegen om die vreemden uit mijn tuin te jagen alhoewel ze slapen in de regen ook al hoor ik nooit de buren klagen?
Waarom ben ik nu enorm verdraagzaam verduldig, ook geboeid en zelfs alert, ze vinden tuinen erg herbergzaam en zichzelf nog veel te introvert.
Waar zouden zij naartoe, bedenk ik dan, starend naar de allerhoogste takken, wetend dat ik zo hoog niet vliegen kan maar wel die boom eens om moet hakken.
Als de druipend grijze baard van de zon mijn dak blijft testen op kwaliteit koester ik me in je knuffels, stomend als een Turks bad waarvan de deur op een kier staat.
De klank van je stem zwemelt rond door de kamers, wenkend naar mijn hart, dat dapper verder roffelt met de regen.
Toch wordt het ritme van de regelmaat verstoord omdat de dakgoot lekt en de poes op het bed springt.
Ik ben Roland Bourgoignie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Frankie ( eurocent op forum).
Ik ben een man en woon in Everbeek (Oost-Vlaanderen) (nog steeds België) en mijn beroep is toeterniemeertoe.
Ik ben geboren op 06/01/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Schrijven en alles wat ik daarbij nodig vind...
Bob Dylan als inspiratie, (niet)publiceren mijn frustratie, mijn gezin is mijn gratie, eerste dorpsdichter Galmaarden (2007) worden was een prestatie, dat u komt lezen is een sensatie!